Coral bandă de creveți

Închiderea creveților cu bandă de corali

În ciuda numelui lor comun, Coral bandă de creveți nu sunt din punct de vedere tehnic un creveți, ci mai degrabă un crustacean decapod de creveți. Cu toate acestea, această tehnică nu oprește creveții cu bandă de corali să fie incredibil de popular printre mulți acvaristici. Nu numai că adaugă o culoare frumoasă în rezervor, dar sunt, de asemenea, incredibil de ușor de a avea grijă de.

Nume științifice

Acest grup de creveți include Stenopus Hispidus (Creveți de corali roșii și albi), S. Scutellatus (Creveți de corali de aur), S. Zanzibaricus (Creveți de corali galbeni), S. tenuiostris (Creveți de corali albastru sau purpuriu).

Alte nume comune

Creveți cu bandă de corali și creveți cu bandă.

mărimea

Speciile de creveți cu bandă de corali variază în funcție de dimensiunea de la doi la patru centimetri în lungime, bărbați fiind cea mai mică a unei perechi împerecheate.

Distribuție

Mărime tropicale în regiunea Indo-Pacific și în Caraibe.

Identificare

Toate crevetele de corali bandate sunt marcate cu trupele caracteristice luminoase și albe pe corpul corpului și ghearele, cu picioarele și antenele fiind albe, cu excepția S. Zanzibaricus specii roșii. Perechea din față este echipată cu o pereche de clești care sunt mai mari decât cleștii de pe a doua pereche de picioare. Cea de-a treia pereche de picioare nu are clești. Creveții cu bandă de corali vor regola picioarele pierdute în timpul următorului său molt.

Colorarea carapacei de creveți este locul în care speciile diferă ca și S. HISPIDUS este alb.

Caracteristici

Stenopus Hispidus se înțelege bine cu cele mai multe pești și nevertebrate (a se vedea excepțiile de mai jos) într-un acvariu. Cu toate acestea, triggerfish și multe anghile vor lua masa pe creveții cu bandă de corali atunci când au fost oferite ocazia. În sălbăticie, acest creveți preferă să trăiască în peșteri și pe fundul superiorilor și va curăța în mod activ peștii, când este prezentat cu paraziți.

În sălbăticie, creveții cu bandă de corali este nocturnă, ascunzându-se sub legături și în peșteri în timpul zilei și hrăniți noaptea. Acești creveți trăiesc în monogamie și sunt oarecum teritoriali, apărarea unei zone de una până la doi metri în diametru împotriva altor crustacee și, în special, alți creveți cu cărucioare de corali. Dacă un alt creveți cu bandă de corali intră pe teritoriul său, îl va apăra, unul sau celălalt creveți pierzând picioarele și clești în lupta care va urma.

În timpul împerecherii, bărbatul va afișa mai întâi un dans de curtenie în fața femeii. Barbatul transferă apoi un sac de spermatozoizi la femeia proaspătă mlietă, care în curând va insemina ouăle și le va lipi la picioarele abdominale. Hatchul tânăr după 16 zile. Hatchlings-ul vor fi atașați la mama lor timp de aproximativ șase săptămâni înainte de a detașa, pluti la suprafața apei și devin parte a planctonului și plutește în curenții oceanici. După câteva săptămâni și mai multe matrițe, tânărul coboară din plancton și se așează la fund și găsesc un loc întunecat pentru a se ascunde. Creveții cu bandă de corali pot trăi 2 până la 3 ani, uneori mai mult.

Înapoi când am obișnuit să colectăm și să livrăm peștii tropicali pe insula Moloka`i, am știut mereu că am putea găsi creveți de corali în numere pe timp de noapte, agățate pe pereții verticali ai Wharf. Dacă avem nevoie de perechi împerecheate (în mare cerere pe continent), ar trebui să găsim perechi de creveți care erau la un picior sau unul de celălalt. Le-am colectat și le-am păstra împreună într-o ceașcă înainte de expedierea lor în dimineața următoare. Se pare că creveții cu bandă de corali la o vârstă fragedă și când una dintre perechi devine pierdută, creveții rămași nu vor accepta un alt partener.

Dietă

Stenopus Hispidus este un agent de curățare prin natura și va lua cele mai multe alimente de carne. Va devora cu ușurință Polychaete viermi când sunt prezenți. În sălbăticie, acest creveți se va hrăni cu alge, detritus și carion, precum și paraziți pe care îi pasă de pește.

Acvariu adecvat

Este agresiv față de alte creveți și crustacee. De asemenea, îi afectează pe viermi, melci și crabi de pustici mici. Fiind un animal nocturn, creveții cu bandă de corali preferă foarte mult protecția unei peșteri sau a unei prelungiri în timpul zilei. Într-un acvariu, ei fac cel mai bine dacă au un loc unde să se ascundă în timpul zilei.

Creveți în creveți generali și corali, în special, sunt foarte sensibili la schimbările în chimia apei, cu schimbări drastice ale pH-ului fiind un criminal primar când puneți un creveți într-un acvariu. Din acest motiv, luați-vă timpul când aclimatizați creveți. Metoda liniei de picurare pare să funcționeze cele mai bune pentru creșterea supraviețuirii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coral bandă de creveți