Puppy dezvoltare de la 6 luni la 1 an

Portrete de companie ciudate

Dacă catelul dvs. are șase luni, probabil că l-ați urmărit să treacă prin etapa minieră rapidă de la vârstă trei până la șase luni. Acum că catelul dvs. a ajuns la șase luni de vârstă, el poate fi considerat un adolescent.

În acest timp, schimbările fizice ale catelului vor încetini puțin. Nivelurile de energie pot crește și puteți vedea o parte mai nouă a personalității catelului dvs. Fiți pregătiți să vă adaptați la nevoile cățelușului în această etapă de viață.

Dezvoltarea fizică

Cu vârsta de șase luni, creșterea catelului dvs. va încetini. Cel mai rasele mici de câine va fi aproape terminat în creștere în acest moment, deși pot continua să completeze în următoarele trei până la șase luni. Câinii medii continuă adesea să crească câteva luni, dar la o rată mai lentă. Mare și Rase de câine gigant tind să continue să crească până la vârsta de 12 până la 24 de luni. Între șase și opt luni, mulți pui au un aspect "Lanky" și un aspect ciudat, care este destul de adorabil.

Majoritatea câinilor sunt instruiți în casă și controlul deplin asupra vezicii și intestinilor lor până la vârsta de șase luni. Formarea casei este în principal completă în acest moment. Unele pui vor avea în continuare un accident ocazional în casă, mai ales dacă există o schimbare în rutină. Continuați să fiți răbdători și consecvenți - acest lucru este normal. Dacă câinele dvs. are în continuare probleme majore cu formarea casei, contactați medicul veterinar pentru sfaturi. Catelul dvs. poate avea a problemă de sănătate care pot fi tratate.

Catelul tău ar trebui să-și aibă toți dinții adulți cu șase luni de vârstă. Aceasta înseamnă că dentiţie se termină și câinele dvs. poate mesteca mai puțin obsesiv. Amintiți-vă că este încă normal ca câinii să mestece, așa că asigurați-vă că aveți sănătoși câine mestecând disponibil.

Câinii ajung la maturitate sexuală între șase și 8 luni. Proprietarii de animale de companie ar trebui să ia în considerare având câinele lor spayed sau neutered cu șase luni de vârstă pentru câini de rasă mică și între 9 și 15 luni pentru câinii de rasă mare, după oprirea creșterii.

Dacă nu v-ați șters câinele de sex masculin, el va începe să arate un interes la câinii de sex feminin, în special cei din căldură. El va merge la o lungime mare pentru a se împerechea în acest moment. Indiferent dacă este neatred sau nu, va începe probabil să-și ridice piciorul pentru a urina (dacă nu are deja) și poate începe să marcheze zonele cu urină. Comportamentul de marcare poate fi înclinat mai ușor dacă îl opriți mai devreme. Prindeți câinele în acte și redirecționați-l într-un loc potrivit. Comportamentul de marcare tinde să fie mai puțin sever în câinii de cauciuc.

Dacă câinele dvs. de sex feminin nu a fost spayed, probabil va intra căldură (estrus) între vârsta de șase și opt luni. Ea poate fi ușor gravidă în acest moment dacă este cu un câine de sex masculin. Ea poate încerca, de asemenea, să scape de casă pentru a se împerechea.

Schimbări de comportament

Câinele dvs. de șase luni este un adolescent acum, iar comportamentul lui îl poate arăta. El poate avea o creștere a energiei și a voinței. Dinamica dintre ceilalți câini poate, de asemenea, să schimbe - câinii adulți pot spune acum că este suficient de mare pentru a ști mai bine și nu va merge la fel de ușor de el dacă pleacă din linie.

Doar pentru că catelul tău este trecut de fereastra optimă de socializare, nu înseamnă asta socializare ar trebui să se oprească. Catelul tău își explorează încă mediul și învățând lucruri noi. Continuați să vă expuneți catelul dvs. la experiențe noi, oameni, locuri, lucruri și sunete. Recompensa pentru comportamentul calm și ignorați comportament înfricoșător.

Este obișnuit ca puii adolescenți să prezinte unii comportament distructiv În acest stadiu. Acest lucru este adesea cauzat de plictiseală datorită creșterii energiei și a încrederii. Continuați să oferiți o mulțime de exercițiu Pentru cățelul tău.

Puii între șase și 12 luni pot uneori să se comporte așa cum au "uitat" formarea lor. Fi consistent și ferm. Continuați să aveți regulat Sesiuni de instruire, Acoperirea din nou a vechiului elemente de bază și amestecarea unor sarcini mai noi și mai dificile.

Sănătate și îngrijire

Acum că Puppy Vaccinuri sunt finalizate, catelul dvs. nu va trebui să vadă medicul veterinar până la vârsta adultă (cu excepția cazului în care ceva nu este în neregulă). Asigurați-vă că vă uitați la catelus pentru orice semne de boală. Contactați-vă medicul veterinar cu orice preocupare. Încă învățați ce este normal pentru cățelușul dvs. Este mult mai ușor să tratați cel mai mult probleme de sanatate Dacă sunt prinși timpurii.

Mâncare și nutriție

Alimentație adecvată este o parte importantă a dezvoltării catelului tău. În general, ar trebui să continuați să hrăniți alimentele de catelus (alimente câine etichetate pentru creștere) până când catelul dvs. se face în creștere. Câinii mari de rasă trebuie adesea să rămână pe hrana de catelus din primul lor an, dar alți câini pot începe de obicei să tranzifică la alimentele adulte între nouă și 12 luni de vârstă. Câinii mici de rasă pot chiar tranziția mai devreme.

Deoarece rata de creștere a câinelui dvs. încetinește în acest moment, poate fi ușor să depășiți accidental. Asigurați-vă că creșterea câinelui este în ansamblu, nu doar în burta lui. Obezitatea la câini este o problemă comună. Adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi despre greutatea optimă a câinelui. Veterinarul dvs. vă poate spune, de asemenea, când veți tranziționa câinele la mâncarea adultă.

Când hrăniți Tratamente, asigurați-vă că sunt non-toxic, sănătos și nu alimentat în exces. Dogul tratează nu ar trebui să facă niciodată mai mult de 10% din consumul de alimente zilnic al catelului dvs.

Avertizare

Când dau mestecați, evita oase, coarne, copite, Hard jucării de câine din nylon, sau alte mestecați din greu. Chiar dacă dinții adulți sunt toți, ele pot fi ușor deteriorate de mestecați care sunt prea greu.

Instruire

Nu sunteți niciodată cu adevărat Instruirea catelusului. Chiar și câinii adulți au nevoie de formare obișnuită pentru a le menține ascuțiți. În acest moment, formarea casei ar trebui să fie în principiu completă. Acum este un moment bun pentru pregătirea cu ascultare fină. Continuați să practicați Comenzi de bază ca stai, stai, si jos. Adăugați lucruri mai avansate, cum ar fi răsturnarea. Continua să lucreze la Recall Cue și adăugați într-un Recuperarea de urgență

Pe măsură ce catelul dvs. se maturizează, puteți observa noi Probleme de comportament decuparea în sus. Adresați-le cât mai curând posibil. Nu presupuneți că catelul dvs. va crește din ea. Cu cât permiteți mai mult un comportament inadecvat, cu atât este mai dificil să o corectați. Dacă problemele sunt prea greu de gestionat pe cont propriu, solicitați asistență de la o antrenor de câini sau comportamentist.

Introducerea unui nou catelus la câinele dvs

Urmăriți acum: elementele de bază ale pedepsei

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Germană, Alexander J. și colab. Tendințe periculoase în obezitatea animalelor de companieÎnregistrare veterinară, vol 182, nu. 1, 2018, pp. 25.1-25. BMJ, DOI: 10.1136 / Vr.K2

  2. Sunteți ceea ce mâncați - oferind o istorie bună de dietă. Cummings Scoala de Medicina Veterinară la Universitatea de Tufts

  3. Când jocul bun merge rău: Toleranța câinilor se schimbă în câinii adolescenți / adulți. Societatea umană a animalelor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy dezvoltare de la 6 luni la 1 an