Puppy dezvoltare de la 3 la 6 luni

Tânăr terrier de șobolan care rulează în casă

Puii își părăsesc de obicei mamele și littermatele și sunt plasate în case între 8 și 12 săptămâni. Prin urmare, dacă adoptați sau cumpărați a Puppy tânăr, Există o șansă bună că catelul se apropie de 12 săptămâni (trei luni).

Puii trec prin unele schimbări fizice și comportamentale majore de la vârsta de trei până la șase luni. Fi pregătit la Îngrijire pentru cățelul tău În această etapă crucială de dezvoltare.

Dezvoltarea fizică

Aproximativ 12 săptămâni de vârstă, puii încep să aibă un control mai bun asupra vezicii și intestinilor lor. Ei pot începe să doarmă prin noapte fără accidente sau pauze de potty. Formarea casei poate începe să meargă mai ușor în săptămânile următoare. Asigurați-vă că păstrați un program destul de regulat. Majoritatea câinilor pot fi complet instruiți până la vârsta de patru până la cinci luni.

Cu vârsta de 12 săptămâni, catelul dvs. va fi început dentiţie. Puteți observa Micșorare excesivă și mestecare, gingii zdrobite sau roșii și dinții lipsiți din gură. Puteți găsi chiar dintele ocazional pentru copii! Atunci când vă faceți griji, unele pui devin frustrate sau agitate. Ei pot "acționa" mai mult sau să fie pretențioși despre alimente în anumite zile. Asigurați-vă că oferiți o mulțime de jucării în condiții de siguranță în acest timp. Dentarea ar trebui să încetinească în jur de 16 săptămâni sau patru luni de vârstă. Toți dinții adulți vor fi în vârstă de șase luni.

Avertizare

Păstrați periculos "chewables" din Reach (cum ar fi cablurile electrice, pantofii și plantele de plante). Ar trebui să vă păstrați catelus în cutie Când nu sunteți acasă pentru ao păstra în siguranță.

Între 12-16 săptămâni, catelul dvs. va începe să arate un pic mai puțin ca un cățeluș de bebeluș și un pic mai mult ca o versiune miniaturală a câinelui pe care o va deveni. Ea va crește probabil rapid de la patru la șase luni de vârstă. Cu șase luni, catelul dvs. va fi mai aproape de dimensiunea ei viitoare a adulților. Cele mai multe rase de câine mici vor fi aproape terminate în creștere la vârsta de șase luni. Rasele mari și uriașe de câine pot fi la aproximativ jumătate din dimensiunea lor adultă. Câinii mijlocii încă mai au mai multă creștere mai mare, dar sunt de obicei aproximativ 75% cultivate până la vârsta de șase luni.

Schimbări de comportament

Câinele dvs. de 12 săptămâni se apropie de sfârșitul unui critic socializare fereastră. Profitați din plin de această perioadă de timp, expunându-vă câinele la noi persoane, locuri și lucruri. Până când câinele dvs. este complet vaccinat, ea nu ar trebui să fie în jurul animalelor necunoscute sau pe teren în locuri publice. Încercați să aveți o varietate de oameni și animale sănătoase vizitați casa dvs. și aveți o experiență pozitivă cu catelul dvs. Puteți să vă luați câinele în case unde știți că animalele sunt vaccinate și sănătoase. Purtați câinele în spații publice, expunându-i la zgomote puternice, obiecte care se încadrează și mulțimile mici. Lucrați la Puppy Manipulare Exerciții, așa că se obișnuia să fie manipulată. În timp ce socializați catelul dvs., păstrați întotdeauna lucrurile pozitive și optimiste.

Puii experimentează de obicei o perioadă de frică în jur de 16 săptămâni. Aceasta este o parte normală a dezvoltării sociale a catelului, în timp ce învață cum să reacționeze la mediul ei. Evitați copleșirea puilor când observați Reacții înfricoșătoare. Acesta nu este momentul pentru zgomotele puternice, obiectele care se încadrează sau mulțimile de oameni. De asemenea, este important să nu recompensați comportamentul înfricoșător sau veți confirma temerile cățelușului. În schimb, ignorați comportamentul înfricoșător și îndepărtați ușor catelul dvs. de la sursa fricii. Recompensa calm, comportament fericit în schimb.

Adolescența unui câine începe de obicei în jur de șase luni și va continua până când este de 18 luni până la 2 și frac12- ani de vârstă, în funcție de rasă. Se așteaptă să vadă un pic de o parte rebelioasă la catelul dvs., în timp ce începe să-și testeze limitele. Puteți observa câinele ignorând indicii că a fost anterior instruită. Ea poate avea, de asemenea, unele mestecarea distructivă În această etapă (cauzată de o combinație de dentită, o greșeală generală a juvenilă și, eventual, plictiseală). Asigurați-vă că catelul dvs. primește o mulțime de exerciții și continuă să lucreze în mod regulat. Fi consistent și ferm.

Sănătate și îngrijire

Catelul tău va trebui să viziteze în mod regulat medicul veterinar Puppy Vaccinuri, Deworming și verificări de rutină cu vârste cuprinse între 8 și 16 săptămâni. În această perioadă, este important să vă păstrați catelul departe de animalele necunoscute și de spațiile publice în care ar fi putut fi alte animale. Atunci când vaccinurile sunt finalizate, iar veterinarul dvs. oferă întregului dvs., catelul dvs. poate începe să meargă pe plimbări, să viziteze parcul și să se joace cu alți câini (sub supraveghere atentă, desigur).

După patru luni de vârstă, cele mai multe pui nu vor trebui să vadă veterinarul pentru o vizită de rutină până la vârsta adultă. La vizita de catelus finala (de obicei, atunci cand vaccinul rabiei este dat, aproximativ 16 saptamani de varsta) asigurati-va catre orice intrebari ramane. Discutați cu medicul veterinar cu privire la cea mai bună modalitate de a vă îngriji pe catelul dvs. cu creștere rapidă.

Dacă câinele dvs. va fi spayed sau neutered, Acest lucru se face adesea între cinci și șase luni de vârstă. Adresați-vă medicului veterinar pentru recomandări individuale pentru câinele dvs. Vârsta ideală de a sparge sau neutru poate varia în funcție de rasă și dimensiune.

Mâncare și nutriție

În mod corespunzător alimente și nutriția este o parte esențială a dezvoltării catelului tău. Asigurați-vă că hrăniți alimente de catelus (alimente pentru câini etichetate pentru creștere) și că hrăniți suma corespunzătoare. Catelul tău va avea nevoie de tot mai mult de mâncare pe măsură ce crește. În acest timp de creștere rapidă, evaluați suma pe care o hrăniți cu catelul cel puțin o dată pe săptămână pentru a determina dacă trebuie să o ajustați. Dietele comerciale vor avea o diagramă de hrănire bazată pe vârsta și greutatea catelului. Dacă alegeți să hrăniți hrana de câini de casă, va trebui să aveți grijă deosebită pentru a alimenta rețeta corespunzătoare și conținutul de calorii.

Când hrăniți Tratamente, asigurați-vă că sunt sănătoși, non-toxici și nu sunt alimentați în exces. Dogul tratează nu ar trebui să facă niciodată mai mult de 10% din consumul de alimente zilnic al catelului dvs.

Avertizare

Când dau mestecării, evitați oasele, coarnele, copitele, jucăriile câinilor din nylon greu sau alți mestecați din greu. Dinții adulți intră în continuare și pot provoca dureri sau vătămări orale dacă sunt mestecate.

Instruire

Ar trebui să începeți Instruirea catelusului În momentul în care vine acasă cu tine. Unul dintre primele lucruri pe care le veți concentra asupra pregătirii la domiciliu. Cele mai multe cățeluși încep să obțină atârnă de această vârstă între 12 și 16 săptămâni și vor fi pe deplin pregătite cu aproximativ patru sau cinci luni.

De asemenea, este important să se concentreze asupra formării cu ascultare. Învățați-vă catelul Comenzi de bază ca stai, stai, si jos. Antrenați-vă cât mai curând posibil. Veți avea nevoie, de asemenea, să învățați maniere, cum ar fi să nu sarăm, să nu scoarce excesiv, și nu să muște (multe pui sunt deosebit de gust între 12 și 16 săptămâni).

Formarea de leșie este importantă în această etapă a vieții Puppy. După 16 săptămâni, puteți începe să vă plimbați pe câinele dvs. în public. Începeți să vă folosiți puii cu leba, cel puțin 12 săptămâni. Apoi, antrenează-ți puștiul să meargă pe lesa. Începeți în casa dvs., apoi mutați-vă în curte. Lucrați până la în aer liber.

Una dintre cele mai bune modalități de a începe antrenamentul Puppy este prin înscrierea pentru a Clasa de formare a catelului. Clasele sunt conduse de formatori experimentați care vă pot ajuta să vă ghideze prin instruire de bază și chiar să se adreseze unor cateluri minore Probleme de comportament. Clasele conțin grupuri mici de pui sănătoși, vaccinați. Clasele de formare a catelului vă pot ajuta să vă socializați câinele și să îi permită să învețe în ciuda distragerilor.

Puppy Dezvoltare de la 6 luni la 1 an
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Howell, Tiffani J și colab. Părintele de catelus și dincolo de: Rolul practicilor de socializare timpurie a vârstei asupra comportamentului câinilor adulțiMedicină veterinară (Auckland, N.Z.) vol. 6 143-153. 29 aprilie. 2015, DOI: 10.2147 / VMRR.S62081

  2. Ce sunt sigure și sănătoase tratamente pentru animalul meu de companie? Cummings Centrul Medical Veterinar la Universitatea Tufts

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy dezvoltare de la 3 la 6 luni