Spaying sau neuterând câinele

Veterinarieni cu un câine

Ar trebui să vă spionați sau să vărutați câinele? Aceasta este o întrebare pe care o întreabă mulți proprietari de câini. Poate fi greu de imaginat punerea câinelui dvs. sub anestezie pentru o procedură chirurgicală. Cu toate acestea, este foarte important să luați în considerare spayingul sau neuterizarea câinelui.

De ce spay sau neutru câinele tău?

Sterilizarea PET are suporterii și adversarii, dar majoritatea experților sunt de acord că câinele mediu de companie ar trebui să fie spionat (femeie) sau neutered (masculin). Sterilizarea chirurgicală face imposibilă reproducerea, reducând astfel suprapopularea animalelor de companie. Spațiale sau sterilarea pot împiedica, de asemenea, apariția condițiilor de sănătate care pune viața în pericol asociate cu sistemul de reproducere, inclusiv unele Cancerul.

Ca proprietar al câinelui dvs., aveți dreptul să decideți dacă doriți sau nu să vă sterilizați câinele. Proprietari de câini responsabili va alege opțiunea cel mai bine pentru câine, comunitatea și populația totală de companie.Animalele intacte (nestercizate) necesită o supraveghere suplimentară pentru a preveni încercările de evadare și sarcinile neplanificate. Câinii vor merge la lungimi mari pentru a se reproduce când hormonii lor preiau controlul. Femeile neperformante (cățele) vor avea sângerări vaginale (spotting) în timpul estrusului și poate fi nevoie să poarte o îmbrăcăminte de protecție. Acest lucru poate părea ca un hassle unor proprietari.

Câinii care sunt spayed sau sterilați cu șase luni sunt considerați mai puțin probabil să dezvolte anumite probleme de sănătate și comportamentale legate de hormonii specifici de gen. Cu toate acestea, există unele teorii care spargerea și neuterizarea pot duce la diferite probleme. Cercetările sunt încă efectuate pentru a afla despre efectele pe termen lung (atât negative, cât și pozitive) de sterilizare la câini. Consultați medicul veterinar pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună decizie posibilă pentru câinele dvs.

Când este acceptabil să nu spay sau neutru

  • Câinele dvs. este pură, are înregistrări de reproducere valide, îndeplinește standardul de rasă ideal și face parte dintr-un program de reproducere profesională. Acești câini vor participa în mod ideal conformaţie Înainte de a fi crescuți. Câinele poate sau nu poate avea nici un fel de trăsături genetice nefavorabile pe care le poate trece de-a lungul timpului.
  • Câinele dvs. are o stare de sănătate care face ca intervenția chirurgicală să fie prea mare (așa cum a fost decisă de medicul veterinar).
  • Tu și veterinarul dvs. ați decis să întârzieți sau să renunțați la sterilizare, dar sunteți dedicați păstrarea animalelor de companie de la reproducerea accidentală.

Când ar trebui să optați pentru a sparge sau neuter câinele

  • Nu sunteți sigur că puteți preveni reproducerea accidentală.
  • Câinele dvs. este a corcitură.
  • Câinele dvs. are probleme de sănătate și / sau probleme de comportament care ar putea fi transmise la descendenți.
  • Când Spay / Neuter este cerută de lege.

Scuze sărace pentru a vă menține câinele intact

  • Nu sunteți un crescător calificat, dar doriți ca câinele dvs. să aibă "doar un singur gunoi" înainte de a fi spayed. Acest lucru adaugă doar la problema suprapopulării și nu sa dovedit a fi benefică din punct de vedere medical. Nu devii A Bursa de curte.
  • Ați găsit case pentru toți puii. Dacă știți că oamenii care doresc puii, trimiteți-le la adăposturile locale de animale și grupurile de salvare. Pentru fiecare catelus plasați într-o casă, altul poate fi eutanasiat.
  • Crezi că câinele tău va primi grăsime și leneș. În timp ce modificările hormonale pot avea un efect, creșterea în greutate și modificările la nivelul energiei sunt, de asemenea, parte din procesul normal de îmbătrânire. Dați câinii dvs. o dietă sănătoasă și o mulțime de exerciții pentru a preveni obezitate.
  • Vrei ca copiii tăi să asiste la miracolul vieții. Câinele dvs. nu există doar pentru a vă învăța copiii. Contactați A crescător responsabil sau un fermier în zona dvs. și planificați o excursie educațională cu copiii.
  • Vă faceți griji câinele dvs. va fi dor de "părți." Neutelingul nu face ca câinii de sex masculin să se simtă emasculați, iar spionajul nu vă va lăsa femeia cu un fel de gol. Animalele pur și simplu nu cred că în acest fel. Este nedrept pentru oameni antropomorfiza Animale în acest fel.

Alternative la Spay / Neuter

Câinii nestelatizați trebuie să se limiteze la prevenirea împerecherii accidentale. Anumite companii au creat articole de îmbrăcăminte care acționează ca niște centuri de castitate pentru animalele de companie, dar acestea nu vor opri animalele de companie de la încercarea de a se împerechea. Este important să înțelegeți că nevoia de a se îmbina poate face foarte greu să controlați câțiva câini, în special bărbați. Câinii pot sări, urca sau se sapa sub garduri pentru a ajunge la un partener. Trebuie să fiți foarte atent să evitați o sarcină accidentală dacă doriți să evitați adăugarea la criza de suprapopulare a animalelor de companie.

Unii proprietari doresc metode non-chirurgicale de sterilizare pentru animalele lor de companie. Din păcate, sterilizarea chimică este disponibilă în toate zonele. Unii veterinari sunt încă nesiguri în ceea ce privește siguranța și eficacitatea sa. Sterilizarea chirurgicală rămâne cea mai bună opțiune pentru a preveni suprapopularea animalelor de companie.

Ligarea tubală sau vasectomie sunt alternative chirurgicale la spația sau neutru tradițional, dar nu toți profesioniștii veterinari vor efectua aceste proceduri. În plus, aceste proceduri nu pot fi 100% eficiente și nu vor elimina organele de reproducere, ceea ce înseamnă că animalele de companie vor crea încă hormonii responsabili pentru anumite comportamente de reproducere. Adresați-vă medicului veterinar pentru mai multe informații despre procedurile de sterilizare pentru animalele de companie.

Nu uitați să fiți un proprietar de câine responsabil și să faceți cea mai bună alegere pentru dvs. și câinele dvs. Dacă aveți îngrijorări, întrebări sau aveți nevoie doar de mai multe informații, asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar și al altor profesioniști pentru câini.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Urfer, silvan r., și Matt Kaeberlein. Desexing câini: o revizuire a literaturii actualeAnimale, vol 9, nu. 12, 2019, p. 1086. MDPI AG, DOI: 10.3390 / ANI9121086

  2. Belager, Janelle M. și colab. Corelarea statutului neutru și a expresiei tulburărilor ereditareCanina genetică și epidemiologie, vol 4, nu. 1, 2017. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s40575-017-0044-6

  3. Rafatmah, Dorna și colab. Sterilizarea chimică cu administrare intratesticulară de gluconat de zinc la câinii adulți: un raport preliminarAndrologie de bază și clinică, vol 29, nu. 1, 2019. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s12610-019-0092-8

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spaying sau neuterând câinele