Sunt oase sigure pentru câini?

câine mestecând pe os

Câinii iubesc să mestece oasele. Și iubitorii de câini doresc să dea câinilor ceea ce vor. Deci, oferim adesea câinilor noștri mari oase delicioase, care le fac atât de fericiți. Cu toate acestea, acest lucru ar putea să nu fie cel mai sigur mod de a vă trata câinele.

În general, oasele nu sunt cele mai sigure sau mai sănătoase tratamente pentru câini. Cele mai multe oase sunt periculoase pentru câini, deoarece pot provoca anumite probleme de sănătate. Deși nu toți experții PET sunt de acord asupra acestui subiect, majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății veterinare vă pot spune o mulțime de povestiri de groază asemănătoare osului.

Presupunerea pe termen lung pe care oasele sunt potrivite pentru tratamentele canine sunt în afara piesei. Oasele gătite sunt cele mai riscante. Oasele brute, pe de altă parte, sunt un subiect de dezbatere deoarece sunt mai moi și potențial mai digerabile. Cu toate acestea, oasele brute nu sunt complet sigure.

Pericolele oaselor pentru câini

Unii câini vor mesteca oasele lor toată viața și nu au o problemă. Alții vor avea o urgență cu doar un singur os. În parte, depinde de stilul de mestecat al câinelui. Dimensiunea, forma și tipul osului este, de asemenea, un factor. Din păcate, depinde mult de noroc.

Există mai multe complicații potențiale asociate cu oasele și câinii. Aceste probleme pot apărea la câini după ce mănâncă oase, chiar dacă sunt oase brute.

  • Dinții fracturați: Oasele sunt destul de greu pentru a provoca dinții câinelui să se spargă, uneori necesită canale de rădăcini sau extracții dintelui.
  • Leziuni orale: Marginile ascuțite ale oaselor pot tăia gingiile câinelui, limba și alte membrane mucoase orale. Nu numai că acest lucru este dureros pentru câinele dvs., dar poate fi, de asemenea, destul de murdar. Oasele pot fi blocate, de asemenea, în gură, în special între molarii maxilarului inferior.
  • Obstrucția căilor respiratorii: Totul sau o parte a osului poate glisa în jos gâtul și se blochează, blocând căile respiratorii și provocând cainele dvs. să se sufle.
  • Complicații gastrointestinale: Oasele care trec prin tractul digestiv pot provoca daune grave. O bucată de os se poate depune în esofag, stomac sau intestine. În majoritatea cazurilor, chirurgia de urgență este necesară pentru a îndepărta osul. Dacă oasele nu se blochează, pot provoca iritarea în timp ce trece prin tractul GI. Cel puțin, pot apărea vărsături, diaree sau constipație. Cu toate acestea, fragmentele pot deveni de fapt prin căptușeala esofagului, stomacului, intestinelor și a colonului. Aceasta este o situație care amenință viața.

Sunt orice fel de oase în siguranță pentru câini?

Sigur, câinii iubesc oasele, dar nu înseamnă că ar trebui să li se permită să le mănânce. Riscurile asociate cu oasele de hrănire pentru câini se aplică oaselor de la toate tipurile de animale, indiferent dacă sunt crude sau gătite. Cu toate acestea, riscurile sunt cele mai înalte cu oase gătite, în special cele de la păsări de curte, deoarece au tendința de a sparge.

Hoovele de animale și coarnele pot fi la fel de periculoase. Dimensiunea câinelui dvs. nu este neapărat un factor nici unul - orice tip de câine poate fi afectat. in orice caz, câini mici Consumul de oase mari sunt, evident, la un risc mai mare.

Chiar dacă ați dat oasele câinelui dumneavoastră în trecut, fără complicații, aceasta nu înseamnă că totul se va dovedi bine data viitoare când alimenta un os. Asigurați-vă că înțelegeți riscurile înainte de a vă da câinelui orice tip de os sau mestecați. Apoi, asigurați-vă că supravegheați mestecarea câinelui în cazul în care ceva nu merge bine.

Alternative osoase pentru câini

Mestecarea este instinctiv necesară pentru câini. Pentru a vă ajuta să satisfaceți nevoia câinelui dvs. de a mesteca fără a da oase, căutați alternative mai sigure. Indiferent de ce dați câinelui dvs. să mestecați, fiți întotdeauna sigur că vă supravegheați câinele.

Dacă doriți să vă alimentați oasele de carne crudă de câine, discutați cu medicul veterinar despre gâtul de curcan brut. Nu toți experții sunt de acord că sunt în siguranță, dar sunt cuprinși în principal din cartilaj și oase moi. Prin urmare, ele pot fi considerate digerabile atunci când sunt crude. Cu toate acestea, alimentele crude vine și cu riscuri.

Făcut special jucării pentru câini, Chews dentar și altele Dog tratați soiurile pot fi modalități excelente de a satisface nevoia câinelui dvs. de a mesteca. Din nou, asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar despre cele mai bune opțiuni pentru câinele dvs.

Păstrați oasele departe de câinele dvs

Utilizați prudență la aruncarea oaselor care sunt rămase de la alimente. Cel mai bun pariu este să le ia direct la gunoiul exterior, cu condiția să fie în afara câinelui tău. Tratați oasele ca și ceilalți alimente care sunt toxice pentru câini.

Dacă bănuiți că câinele dvs. a experimentat o complicație legată de os, contactați imediat un medic veterinar.

Uita-te acum: Instrumentul care trucuri câinele tău în băi iubitoare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt oase sigure pentru câini?