Când câinii încearcă să crească

Când câinii încearcă să crească

Vizionarea noului dvs. catelus cresc este una dintre cele mai interesante părți ale proprietății Puppy. În clipi de ochi, mutt-ul tău miniatural poate crește rapid pentru a deveni prietenul tău complet. Dar Când se oprește un câine în creștere? Și care este o rată normală de creștere pentru rasa catelului dvs?

Câinii nu mai în creștere oriunde de la șase luni până la trei ani. Valoarea precisă a timpului pe care o are variază în funcție de rasa lui Puppy. Unii câini sunt, de asemenea, în mod natural mai slabi, îi numim de obicei runt de gunoi.

Doriți să aflați cât mai mult trebuie să crească puținul? Citiți mai departe pentru a afla!

Când câinii încearcă să crească: răspunzând prin dimensiunea rasei

Când se oprește un câine în creștere? Pe scurt, Depinde într-adevăr de rasa câinelui tău. În timp ce jucăria și rasele medii pot necesita mai puțin de un an pentru a deveni complet cultivate, rasele mari și uriașe necesită adesea peste un an pentru a ajunge la dimensiunea adulților. Câinele dvs. va rămâne un pui de dimensiuni de pint sau vor crește să fie o canină colosală?

Repere pentru câini de jucărie

Rasele de jucărie sunt cele mai mici dintre toate și vor ajunge la maturitate fizică și sexuală cea mai rapidă. În funcție de rasă, câinele dvs. de jucărie va înceta să crească la oriunde Șase luni până la un an. Dar ce rase clasifică ca rase de jucărie? Poodle de jucărie, Pomeranii, Papilonii, Pinschers miniatural, și Chihuahuas sunt doar câteva dintre numeroasele rase mici din întreaga lume!

Chihuahua este unul dintre cei mai rapizi de a crește, ajungând la dimensiunea adulților de îndată ce șase luni în unele cazuri. Poodle de jucărie este o secundă aproape, ajungând la dimensiunea adulților la vârsta de șase până la șapte luni. Pinitarele miniaturale au nevoie de câteva luni suplimentare, crescând la o înălțime a adulților la vârsta de 10 până la 11 luni. În cele din urmă, rase precum Pomerania și Papillon ajung la dimensiunea adulților la 12 luni.

Rase medie de câine

Ratele mijlocii de câini au mai multă creștere până la rasele de jucărie și, prin urmare, durează mai mult pentru a ajunge la dimensiunea lor completă. În funcție de rasa câinelui dvs., ei pot înceta să crească oriunde de la 12 la 24 de luni. Dar care rase considerăm că suntem mediu? Resursele de câini mijlocii includ Basset Hound, Bulldog englez, Staffordshire Bull Terrier, și Spaniel Springer englez.

Terrierii Staffordshire Bull ajunge uneori la înălțimea lor adultă la vârsta de 12 luni, dar altele durează până la 18 luni pentru a deveni pe deplin crescut. În mod similar, buldogul englez atinge în mod obișnuit dimensiunea adultă la vârsta de 18 luni. În contrast, Hounds Basset și Spaniels Springer Română iau până la 24 de luni pentru a opri creșterea.

Rasele mari de câine

Puiul tău mare de rasă mare are nevoie de mai mult timp să crească. În funcție de rasa lor, câinele dvs. mare petrece oriunde de la 16 la 24 de luni Creșterea la dimensiunea lor completă. Ratele mari de câini includ Alaskan Malamute, Belagian Malinis, Borzoi, Cane Corso, Rottweiler, și Ciobănesc german. Unele rase sunt dificil de porumbei într-o singură clasificare - rase precum Retrieverul Labrador sunt uneori clasificate ca & # 8220; mediu la mare & # 8221; câini.

Bloodianul Belgian Belgian petrece oriunde de la 16 la 19 luni crescând la dimensiunea lor completă. În mod similar, canele Corso finalizează crescând la vârsta de 19 luni. Rase precum Malamutul din Alaska, Rottweiler și German Shepherd ajung în mod obișnuit la dimensiunea adulților în intervale de 18 până la 24 de luni.

Rase de câine gigant

Puiul dvs. este destinat să devină un Tyke Toweing? Bullmastif, Marele Dane, Irlandez wolfhound, și Mastiful tibetan sunt considerate a fi rase de câine gigant. Spre deosebire de o rasă de jucărie, care poate termina creșterea cu șase luni, o rasă uriașă va continua să crească cu vârsta de 12 luni. În funcție de rasă, câinele dvs. gigant poate continua să crească până când sunt 12 până la 30 de luni!

Marele dvs. Dane poate termina creșterea la vârsta de 18 până la 24 de luni. În mod similar, un mastiff tibetan ar putea termina creșterea la vârsta de 19 până la 24 de luni. Wolfhounds irlandez ajunge la înălțimea adultului la vârsta de 24 de luni. În cele din urmă, bullmastiful se oprește la vârsta de 30 de luni.

Factorii care afectează atunci când catelul dvs. se oprește în creștere

În afară de rasa lui Puppy, există alți trei factori principali care determină cât de repede și cât de mult crește catelul dvs. Acești factori sunt puii tăi Nutriția, genetica și nivelurile hormonale.

Nutriție

Deja vă hrăniți pupa Dieta de cea mai bună calitate și să înțeleagă că puii au nevoie de trei sau patru mese în fiecare zi. Dar ce este atât de diferit de o dietă de catelus comparativ cu o dietă pentru câini adulți și cum afectează creșterea catelului tău? Pe scurt, puii trebuie să-și dezvolte oasele, mușchii, dinții, blănurile și organele interne foarte repede, alături de dezvoltarea lor mentală. Pentru a obține cel mai bun început cu toată această creștere, puținul dvs. are nevoie mai mult calciu, proteine ​​și grăsimi decât un câine complet crescut.

Aproximativ jumătate din calorii consumurile de catelus sunt folosite în dezvoltarea lor și dezvoltarea scheletică. Din acest motiv, catelul dvs. are nevoie aproape de trei ori cantitatea de calciu că câinii adulți au nevoie. Pe lângă asta, catelul dvs. are nevoie de mâncare care conține 22.5% proteine ​​de materie uscată, spre deosebire de un câine adult, a cărui hrană trebuie doar să conțină proteine ​​de 18%. Fără proteine ​​și calciu, oasele și mușchii puii pot să se dezvolte într-un ritm normal.

Puppiesele de rasă uriașe necesită un alt tip de mâncare de catelus. Ta hrana lui Giant Puppy ar trebui să conțină Mai puține grăsimi și calorii, mai puțin calciu și fosfor și un echilibru atent de calciu la fosfor. În timp ce calciul este crucial pentru creșterea câinelui dvs., prea mult poate fi dăunător. În exces, catelul dvs. uriaș poate dezvolta malformații scheletice.

Genetica

Nici două cățeluși nu sunt la fel, iar cel mic este un individ în orice mod posibil. Aceasta include cât de repede crește catelul dvs! În timp ce este util să aveți o estimare când câinii nu mai în creștere, Nu toți câinii cresc la aceeași rată. Unele pui din gunoi vor crește mai repede decât alții, în ciuda primirii aceleiași diete.

La fel ca asta, Unele boli care influențează creșterea sunt moștenite la naștere. De exemplu, Deficiență hormonală de creștere congenitală, care este cel mai frecvent în Păstoriștii germani, este o condiție moștenită recesivă autosomală. Dacă bănuiți că catelul dvs. este în creștere anormal, asigurați-vă că ați verificat cu VET dvs.

SPAY / ISTORIE NEUTER

Tehnic vorbind, Spaying și neutering de puii pot modifica traiectoria de creștere a câinelui dvs. atât de ușor, conform un studiu. Se demonstrează un catelus între 22 de săptămâni și 26 de săptămâni, precum și între 26 și 37 de săptămâni, că provoacă o schimbare în sus a traiectoriei de creștere. Cu toate acestea, această schimbare a fost de scurtă durată și sa întors curând la traiectoria sa originală. Pentru puii sterilați înainte de vârsta de 22 de săptămâni, această schimbare ascendentă a fost mai pronunțată. Aceste schimbări nu au loc în celelalte grupuri de vârstă neutru. De fapt, o ușoară scădere a traiectoriei de creștere a fost observată la câinii care au fost sterilați după 37 de săptămâni.

Ce înseamnă asta pentru câinele tău? Pe scurt, Nu înseamnă că câinele dvs. va crește brusc o sumă vizibilă După ce a fost sterilizat sau spayed. Cu toate acestea, înseamnă că, pe un nivel minuscul, catelul dvs. crește puțin mai repede pentru o mică perioadă de timp după ce a fost sterilizată sau spartă devreme.

Când câinii nu mai în creștere
Câinii cresc la rate diferite.

Când câinii nu mai în creștere - FAQ

Încă întrebam când câinii nu mai în creștere? Dacă aveți mai multe întrebări sau preocupări, secțiunea noastră de întrebări frecvente este aici pentru a vă ajuta. Daca ai dubii, Contactați întotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi.

La ce vârstă este un câine complet crescut?

Vârsta pe care câinele dvs. îl încheie în cele din urmă depinde de rasa lor. În timp ce rasele de jucărie durează de multe ori mai puțin de un an pentru a crește la dimensiunea adulților, rasele uriașe au adesea nevoie de doi până la trei ani.

De exemplu, vă puteți aștepta ca piesa dvs. de jucărie Chihuahua pentru a lovi dimensiunea adulților încă de șase luni. O rasă medie de câine, cum ar fi buldogul englez, are nevoie de mai mult timp să crească, ajungând la dimensiunea adulților la o medie de 18 luni. În contrast, câinii mari, cum ar fi Rottweilers, pot avea nevoie de până la 24 de luni pentru a crește pe deplin. În cele din urmă, rasele uriașe ca bullmastiful dvs. vor cheltui până la 30 de luni, ajungând la dimensiunea și greutatea lor completă!

Poți să spui cât de mare va primi un catelus?

În unele cazuri, este posibil să se estimeze cât de mare va primi catelul dvs. Dar ce metode poți folosi? În primul rând, cea mai fiabilă mod de a ști cât de mare va primi cățelul tău este să-și cunoască rasa. Dacă aveți a corcitură, Cu toate acestea, poate fi mai greu de ghicit cât de mare va crește pooch. Deci, atunci când este posibil, întotdeauna ajută la să-ți cunoști părinții câinelui tău. Dacă părinții cățelușului dvs. sunt atât în ​​jurul aceleiași dimensiuni, este probabil ca puii dvs. să crească să fie o dimensiune similară ca părinții lor!

Unii proprietari jură măsurarea labei lor de pui. În general, un cățeluș cu labe mari crește pentru a fi un adult mare. În schimb, un catelus cu labe mici tinde să rămână mici. În teorie, această metodă uneori funcționează deoarece puștii dvs. se bazează pe labele lor pentru a-și menține greutatea - este puțin probabil ca un câine mare să aibă labe mici. Cu toate acestea, această metodă nu este rezistentă la nebun. Unii puii suferă o creștere bruscă și neuniformă că nu reflectă cu exactitate cât de mare va crește puiul tău ca adult.

La ce vârstă câinii de sex feminin nu mai crește?

Câinele dvs. de sex feminin ar trebui să înceteze să crească în jurul valorii de aceeași vârstă ca un câine de sex masculin. Aceasta înseamnă că un bărbat și o femeie Chihuahua ar putea să nu mai crească la vârsta de șase luni.

in orice caz, Câinii de sex feminin tind să se maturizeze puțin mai repede decât câinii de sex masculin. Aceasta înseamnă că acestea ating abilități de reproducere mai repede decât bărbații. Precum și acest lucru, câinii de sex masculin tind să fie ușor mai greu și mai mari decât femeile din aceeași rasă.

Cât va crește un câine după 6 luni?

Cu 6 luni, Creșterea celor mai multe pui începe să încetinească. Unele rase de câine de jucărie vor fi deja la dimensiunea lor totală a adulților în acest moment, dar vor continua să completeze în mușchi și greutate în următoarele câteva luni. Ratele medii au adesea nevoie de câteva luni pentru a-și atinge dimensiunea adulților, dar de aici, rata lor de creștere încetinește considerabil. Ratele mari și uriașe au nevoie de mult mai mult timp pentru a crește la dimensiune completă, iar la 6 luni vor fi în "Lanky & # 8221; etapă.

Indiferent de rasă, puii dvs. de 6 luni ar trebui să aibă toate acestea dinți adulți. Unii vor deveni, de asemenea, maturi sexual la această vârstă.

Deci, când un câine nu mai crește? În funcție de rasa cățelușului dvs., ele pot ajunge la dimensiunea adulților cât de curând de șase luni sau până la trei ani. Oferind cea mai bună nutriție, puteți da catelului cel mai bun cap să înceapă în creșterea și dezvoltarea lor sănătoasă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când câinii încearcă să crească