Îngrijirea crescătorilor de câini gigant

Câine uitându-se departe în timp ce stă în picioare pe iarbă

Rasele de câine gigant sunt în principiu canini mari mari. Mastiffs și Marele Danes sunt exemple comune ale acestui grup de câini. În general, rasele de câine care au o greutate sănătoasă tipică de peste 100 de kilograme intră în Rase de câine gigant categorie. În ciuda dimensiunii lor, majoritatea acestor câini extrași sunt cu adevărat giganți blânzi. Oamenii care iubesc câinii giganți adesea nu își pot imagina să aibă un câine de dimensiune "normal"!

Argumentele pro și contra ale câinilor giganți

Ca orice tip de câine, Rase de câine gigant au avantajele și contra. Pe partea pozitivă, câinii giganți sunt de obicei foarte blând, afectuos și loial. Mulți câini giganți nu vor avea nivele de energie extrem de ridicate și nu vor avea nevoie de tone de exerciții fizice. În plus, multe rase de câine gigant sunt destul de ușor de antrenat.

Potențialele negative includ un cost sporit al alimentelor, bunurilor și îngrijirii veterinare. Unii câini giganți au, de asemenea, jowls mare, făcându-i să-i drool destul de mult (proprietarii lor purtau de obicei o cârpă în jurul valorii de a curăța toate drool). În plus, mulți câini mari sunt mai predispuși la Probleme ortopedice sau probleme de sănătate Blotat. Poate că cel mai nefericit lucru este că rasele mari de câine mari tind să aibă o durată de viață mai scurtă în comparație cu canina medie (aproximativ 6-10 ani comparativ cu cei 12-15 ani cei mai mulți câini live). Cu toate acestea, cei care adoră aceste frumusețe mari simt că se adaugă la un preț mic pentru a plăti.

Îngrijirea câinelui dvs. gigant

De obicei cântărind oriunde de la 100 la 200 de kilograme, câinii giganți au nevoie de un spațiu amplu în casele lor pentru paturi mari de câine și o mulțime de coada de cozii spaţiu. Nu aveți nevoie de un conac pentru a avea un câine uriaș. Cu toate acestea, spațiile mici, înghesuite, vor face acest lucru incomod pentru dvs. și pentru câine.

Când acești câini mari sunt tineri și nu sunt pe deplin instruiți, ei nu știu dimensiunea și puterea lor. S-ar putea să fie stângaci și ciudați, bătând neintenționat peste mobilier și chiar copii mici. Cu toate acestea, cu vârsta și o pregătire adecvată, de obicei devin giganți blânzi. Fiți conștienți de faptul că mulți câini giganți nu vor ajunge la dimensiune completă până când nu sunt de aproximativ 2-4 ani.

În mod corespunzător Instruire și socializare sunt absolut cruciale pentru câinele dvs. gigant. Dacă nu vă puteți controla câinele gigant, el vă poate răni din greșeală sau alți oameni! Câinii giganți ar trebui să învețe cum să meargă pe a leșie liberă, sta sau intinde-te, stau, și acționați calm în jurul altor oameni și câini. Dacă nu, nu veți putea să vă luați câinele gigant nicăieri.

Când vă hrăniți câinele gigant, puteți dori să alimentați o formulă specială de rasă mare pentru a ajuta la susținerea articulațiilor. Poate fi utila deosebit de utilă pentru a hrăni puii de rasă gigantic o dietă specială de rasă mare pentru a le împiedica să crească prea rapid (aceste diete lumina minimizează problemele ortopedice comune). Asigurați-vă că nu ați depășit câinele gigant. Obezitate provoacă probleme de sănătate la câinii de toate dimensiunile, dar chiar și o mică greutate suplimentară într-o rasă de câine gigant poate duce la probleme ortopedice cum ar fi artrită.

Asigurați-vă că câinele dvs. gigant vizitează veterinarul pentru examinări de bunness de rutină. Acestea ar trebui să aibă loc cel puțin o dată sau de două ori pe an. Pe măsură ce se apropie de câinele dvs. uriaș senior ani (la vârsta de 6 ani și în sus), a se vedea VET cel puțin de două ori pe an, astfel încât problemele de sănătate pot fi detectate înainte de a ieși din control. Adresați-vă medicului veterinar pentru recomandări privind frecvența examenelor. Veterinarul dvs. vă va sfătui, de asemenea, despre suplimente și alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă sprijini sănătatea câinelui gigant.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Îngrijirea crescătorilor de câini gigant