Cum să-ți antrenezi câinele să vină într-o situație de urgență

Doi câini urmăresc mașina în praf

O rechemare de urgență este o comandă utilizată pentru a spune câinelui dvs. să vină în situații de urgență. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți Antrenează-ți câinele a face.

Un câine care știe Comanda "veni" va veni cea mai mare parte a timpului, dar poate încă să refuze ocazia. În timp ce este enervant când câinele dvs. refuză să vină din curte atunci când deja întârzieți pentru muncă, există și momente când este periculos pentru a vă ignora, cum ar fi atunci când este pe punctul de a alerga în fața unei mașini în mișcare. Este situațiile de genul care fac rechemarea de urgență crucială.

Alegeți o comandă unică

În primul rând, alegeți un cuvânt de utilizat pentru comandă. Cuvântul ar trebui să fie ceva unic care nu vine în mod normal în conversație. Ceva de genul "cowabunga" sau "Eureka" va funcționa sau puteți alege altceva care va fi ușor să vă amintiți. Pentru a evita confuzia, nu utilizați "Vino" sau numele câinelui tău.

Utilizați tratamente unice

Pentru a preda această comandă, utilizați ceva foarte special Tratamente. Nu utilizați aceleași tratamente pe care le utilizați pentru instruire sau alte scopuri - acestea ar trebui să fie unice doar acordate numai pentru această utilizare specifică. Asigurați-vă că înainte de a practica rechemarea de urgență că aveți suficiente tratamente la îndemână pentru a vă alimenta câinele timp de aproximativ 20 de secunde consecutive.

Începeți micul

Pentru primul dvs sesiune de practică, Începeți într-o zonă mică, liniștită. Prima dată când dai comanda, stai la doar câțiva pași de câinele tău. Da cuvântul de comandă. Asigurați-vă că utilizați o voce fericită și fericită. Pătați-vă picioarele, fiți încântați și arătați câinii trataților. Faceți tot ce puteți pentru a vă aduce câinele să vină la dvs.

Faceți-o plină de satisfacții

recompensă este o parte esențială a acestui proces. De îndată ce câinele dvs. vine la dvs. după ce ați oferi comanda, laudă-o și începeți să o acordați tratațiunilor speciale. Continuați să vă hrăniți câinilor tratează timp de aproximativ 20 de secunde. Câinele ar trebui să se simtă ca și cum a lovit jackpot-ul. Ideea este că în situații de urgență, câinele nu va găsi nimic (e.G., alte animale, oameni sau alimente) mai interesante decât tratamentele pe care le oferiți.

Odată ce câinele și-a terminat tratamentele, lăsați-o să se întoarcă la ceea ce făcea înainte de a vă da comanda. Este foarte important. Un motiv pentru care mulți câini nu reușesc să vină atunci când sunt chemați este că cuvântul "vin" devine un semnal că distracția lor este pe cale să se încheie.

De exemplu, când vă numiți câinele în interiorul dvs. înainte de a pleca la lucru, câinele dvs. știe că înseamnă că timpul de joc este peste. Evitați lăsarea câinelui să facă această conexiune, permițându-i să se întoarcă la ceea ce făcea înainte de a începe să practicați retragerea de urgență. Acest lucru face de dublu recompensarea pentru că câinele devine tratate și apoi ajunge să se întoarcă la distracția sa.

Practicați retragerea de urgență

Încercați să practicați retragerea de urgență o dată sau de două ori pe zi în același spațiu mic, liniștit. Odată ce câinele dvs. vine de fiecare dată când dați comanda, puteți începe să practici cu o distanță mică și distragere.

În cele din urmă, câinele dvs. ar trebui să învețe să vină în orice situație. Chiar și odată ce câinele dvs. a stăpânit această abilitate, este vital să continuați să acordați tratamente speciale și o mulțime de laudă de fiecare dată când practicați.

Probleme și comportament de verificare

Pentru a vă asigura că câinele dvs. știe că aceasta este o comandă trebuie să se supună, pregătirea dvs. ar trebui să includă diferite locații și scenarii. Cunoscut sub numele de "Proofing", această parte a antrenamentului asigură că câinele va veni când aude acest apel la parc, acasă sau oriunde altundeva.

Este tentant uneori să folosească retragerea de urgență în locul "Vino", cum ar fi când alergi târziu pentru muncă și câinele tău este hotărât să joace chase în curte. Rezista acestei ispite. Este important ca acest rechemare să fie întotdeauna păstrat foarte pozitiv și recompensat. Ar trebui salvat pentru urgențele adevărate.

Folosind comanda în afara practicii sau o situație de urgență poate slăbi rezistența comenzii. Aceasta înseamnă că câinele dvs. ar putea să nu mai ruleze data viitoare, iar data viitoare ar putea fi atunci când rechemarea de urgență vă salvează viața.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să vină într-o situație de urgență