Cum de a crea un program de hrănire a catelului

Puppy mănâncă din castronul câinelui, vedere la sol

Catelul dvs. are nevoie de alimente de calitate pentru a crește și a se dezvolta într-un câine sănătos. Programul de hrănire, cât de mult, câte mese de oferit și fel de mancare depinde de rasa de catelus, dimensiune si varsta.

Suma pentru hrană

Puppii tineri cresc rapid și au nevoie de mai multe alimente pe kilogram decât puii mai în vârstă. La vârsta de 3 luni, catelul dvs. va începe să aibă nevoie de o mică mâncare. Va trebui să aveți grijă să nu vă depășiți câinele. Un catelus ar trebui să piardă burta rotundă în acest moment. Dacă aveți încă un cățeluș roly-poli, ar trebui să vă păstrați câinele pe porțiuni mai mici până când burta de oală nu a dispărut.

La vârsta de 6 până la 12 luni, puteți spuma sau neuter câinele dvs., ceea ce va duce la nevoile ușor mai mici pentru calorii pe zi. Aceasta este, de asemenea, vârsta în care puteți comuta de la hrană de câini de înaltă calorii la alimentele de întreținere a adulților, deși acest lucru va depinde de rasă. Rase de rasă mai mici la vârsta de 7 până la 9 luni, în timp ce rasele mai mari rămân pe hărțuirea catelului până la 12 până la 14 luni.

Suma pe care o hrăniți depinde de vârsta câinelui dvs. și de tipul de alimente pe care le oferiți. Direcțiile pe pachetul alimentar sunt doar o orientare de pornire, deci fiți gata să ajustați suma în sus sau în jos dacă bebelușul dvs. este încă foame sau lasă alimentele în urmă.

Înțărcare la 3 luni

Greutate (kilograme)Suma pe zi (cupe)
1 la 51/3 la 1-1 / 2
6 până la 101-1 / 2 până la 2-1 / 2
11 la 222-1 / 3 până la 4

3 până la 6 luni

Greutate (kilograme)Suma pe zi (cupe)
1 la 51/3 la 1
6 până la 101-1 / 4 până la 1-1 / 2
11 la 151-3 / 4 până la 2-1 / 3
16 la 252-1 / 3 până la 3-1 / 2
26 la 333-2 / 3 până la 4-1 / 3

6 până la 12 luni

Greutate (kilograme)Suma pe zi (cupe)
5 până la 101/2 la 1
11 la 151 până la 1-1 / 3
16 la 251-1 / 2 până la 2-1 / 4
26 la 352-1 / 3 până la 2-2 / 3
36 la 452-2 / 3 până la 3-1 / 3
46 la 553-1 / 3 până la 3-3 / 4
56 la 653-3 / 4 până la 4-1 / 2

Acestea sunt estimări. Suma de hrănire poate varia în funcție de rasă, dimensiune și vârstă.

Cât de des se hrănesc

Veți vedea adesea sumele zilnice pe graficele furnizate. Va trebui să împărțiți aceste lucruri în mai multe mese sugerate pentru puii de diferite vârste.

Cei mai mulți pui ar trebui să fie hrăniți de cel puțin trei ori pe zi până la șase luni de vârstă. Pui mici ca Yorkies și Chihuahuas sunt predispuși la hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge) dacă nu mănâncă destul de des, astfel încât patru mese zilnic pot funcționa cel mai bine.

Hrăniți trei sau patru mese separate pentru tinerii puii în primele câteva luni la domiciliu. Apoi, întăriți-le treptat la unul sau două mese zilnic până la vârsta de 6 luni.

Cu toate acestea, există câțiva pui care nu vor sau nu pot mânca suficient atunci când sunt hrăniți o dată sau de două ori pe zi, iar creșterea lor poate suferi ca rezultat. Intreaba-ti medic veterinar despre hrănirea porțiilor mai mici de mai multe ori pe zi.

Făcând programul dvs. de timp de hrănire a catelului

Este tentant să umpleți pur și simplu castronul cu alimente uscate și lăsați puii să gușdă toată ziua. În timp ce este convenabil pentru dvs., acest lucru nu vă va permite să monitorizați aportul copilului, care ajută, de asemenea, la prezicerea ieșirii - când câinele dvs. are nevoie de a Potty Break. Utilizați programele de masă ca parte a dvs Formarea casei eforturi.

Mesele programate vă avertizează, de asemenea, să verificați cu VET dacă catelul dvs. care mănâncă în mod normal cu entuziasm într-o zi refuză o masă. Hrănirea liberă de la un castron care este întotdeauna ținută plină poate fi periculoasă din acest motiv.

Rutină este important, deci fiți consecvenți. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este de bază timpii de hrană în programul dvs. Câinii consideră că mese o afacere socială, astfel încât să vă mențineți propriile mese cu puii pot funcționa bine.

O primă masă ar putea coincide cu propriul mic dejun, al doilea când familia vine acasă de la școală sau de a lucra după-amiaza și să coordoneze al treilea cu masa de seară. Dacă nu sunteți în stare să fiți acolo pentru a vă hrăni la vremurile prescrise, puteți oferi una dintre mesele catelusului într-o jucărie de tratament și lăsați-o cu ea în cutia ei sau în zona de joc în timp ce ați plecat.

Hrănirea meselor de catelus în ladă sau transportatorul asociază, de asemenea, "lucruri bune" cu cutia. Mesele programate nu numai că sunt sănătoase pentru catelus, ajutând la formarea casei și Catedra de antrenament, și poate fi o experiență de legătură cu catelul dvs.

Pregătirea alimentelor de catelus de casă

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a crea un program de hrănire a catelului