Cum să-ți antrenezi catelul pentru un comportament bun

Proprietarul aduce câine la veterinar

Puppurile socializate în mod corespunzător sunt mai puțin probabil să se dezvolte Probleme de comportament Pe măsură ce cresc în adulți. Câinii care nu primesc socializarea timpurie pot reacționa cu teama sau agresiune când sunt expuse la lucruri noi. Este mult mai ușor să-ți înveți catelul să accepte lucruri noi acum decât să se recalifice după apariția unor obiceiuri proaste.

Începeți socializarea devreme

Până când ajunge la aproximativ patru luni, catelul tău ar trebui să poată fi confortabil Întâlnirea altor câini, manipulate de un medic veterinar sau un groomer și calm când este abordat de străini.

Puppy Socializare în mod ideal ar trebui să aibă loc când câinele dvs. are între două și patru luni. Deoarece nu a primit toate vaccinările sale în acest moment, totuși, ar trebui să discutați cu medicul veterinar despre momentul în care este sigur să vă expuneți cățelușul la noi oameni și locuri.

Este important ca câinele dvs. să nu interacționeze cu animalele necunoscute sau să meargă în zone în care ar fi putut fi animale necunoscute. Există multe boli pe care un catelus le poate ridica înainte ca vaccinurile să fie complete.

Introduceți oameni noi

Socializarea ar trebui să implice cât mai multe persoane și situații. Introduceți catelul dvs. la o mare varietate de oameni, inclusiv bărbați, femei, copii de toate vârstele, oamenii din scaune cu rotile și bărbați cu barbă. Veți dori, de asemenea, să vă expuneți câinele la persoanele care poartă tot felul de îmbrăcăminte, cum ar fi uniforme, ochelari de soare, hamei și umbrele, pălării și mănuși etc. Înainte ca catelul dvs. să-și atingă toate vaccinările, puteți începe să o socializați prin invitarea oamenilor la casa dvs. să-L întâlnească.

Expuneți-vă catelul dvs. la zgomote puternice

Lăsați catelul dvs. să vadă obiecte mari să cadă sau să se miște. Expuneți-l la zgomote, cum ar fi camioanele și mulțimile de oameni. În timpul acestor sesiuni, rămâneți calm și recompensați-l pentru a rămâne calm prin oferirea de tratamente, după caz. Cu toate acestea, nu mergeți la extreme și expuneți-l la situații înfricoșătoare ca focurile de artificii.

Exerciții de manipulare

Gândiți-vă la căile pe care câinele dvs. poate fi tratat în timpul vieții sale. Un copil ar putea să-și tragă coada - un medic veterinar ar putea avea nevoie să-l împiedice, este posibil să trebuiască să-i țineți picioarele pentru a-și fixa unghiile. Dacă obțineți catelul dvs. folosit pentru a fi manipulat ușor, veți fi mai puțin probabil să aveți probleme cu tratarea acestuia atunci când ajunge la vârsta adultă.

Odată ce medicul veterinar aprobă luarea catelului în locuri noi, puteți începe să îl socializați în afara casei dvs. Acest lucru este un moment bun pentru a-l obișnui să călătorească în mașină, întâlnindu-i pe alți câini, vizitând magazinul Groomer și Pet Furnizor, și luând plimbări în cartierul tău.

Poate un antrenor de câini ajuta la socializare?

Clasele de formare a catelului sunt o modalitate foarte mare de a spori socializarea catelusului. Câine de câini se referă de obicei la aceste clase ca "Câștigul de grădiniță."Ei ar trebui să atingă preocupările obișnuite ale noului părinte de catelus, cum ar fi Housetraining și curbarea comportament distructiv. O grădiniță de catelus bun va ajuta, de asemenea, catelul dvs. pentru a se confortabil cu oameni noi si a fi manipulat. Veterinarul sau adăpostul local de animale ar trebui să vă ajute să găsiți o clasă bună de grădiniță.

Probleme și comportament de verificare

Socializarea ar trebui să fie întotdeauna păstrată pozitivă. Permiteți-vă catelul să se apropie de lucrurile noi în timpul său. Poți să folosești Tratamente și laudă pentru a vă încuraja catelul să se apropie de oamenii și obiectele nefamiliare. Amintiți-vă, nu împingeți niciodată catelul de la nivelul său de confort, sau poate deveni teamă de lucrurile pe care încercați să-l acceptați. Acesta este un proces treptat care ia coerența și o experiență la un moment dat. Nu vă copleșiți animalul cu zeci de experiențe noi într-o singură zi.

Greșeli de evitat

Faceți tot ce este mai bun pentru a vă îndrepta clar de aceste greșeli comune atunci când vă socializați puiul:

  • Vizitarea parcului de câine prea devreme: Parcurile de câine sunt minunate, dar pot fi copleșitoare unui catel. În loc să introduceți mai mulți alți câini, începeți cu o dată de joc cu un alt prieten canin și proprietarul său. Când câinii se simt confortabil unul cu celălalt (poate chiar în a doua sau a treia vizită) încercați un pic de joc în afara leash.
  • Începând cu o mulțime mare: În loc de un festival de muzică sau de paradă, începeți cu adunări mai mici în aer liber, cum ar fi un terasă de cafea prietenoasă pentru câini, un parc de cartier sau un grătar de backyard prieteni. Aceste situații sociale sunt mult mai ușor de gestionat și sunt modalități excelente de a vă introduce câinele către grupuri mai mici de oameni.
  • Nu a reușit să facă un plan de evadare: Chiar și experiențele noi simple pot ajunge să copleșească un catelus. Asigurați-vă că păstrați expunerile inițiale la aproximativ 30 de minute și întotdeauna efectuați un plan de ieșire în avans, astfel încât să puteți lăsa cu ușurință o situație dacă devine prea stresantă pentru câinele dvs.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi catelul pentru un comportament bun