7 Semne că câinele dvs. Este în căldură

Doi câini care joacă și alerga

Dacă ați avut vreodată un câine de sex feminin neplăcut în casa dvs. înainte, există șanse că ați cumpărat munți de scutece Doggy. Spre deosebire de pisici, câinii se confruntă cu mai multă descărcare în timpul ciclului de căldură sau în faza ESTRUS, dar acesta este doar unul dintre semnele care indică poochia dvs. este gata să se împerecheze. Având un câine nemaipomenit - mai ales dacă aveți, de asemenea, un câine de sex masculin intact - în casa dvs. poate fi o provocare, dar știind ce să vă așteptați poate ajuta la prevenirea problemelor de la apariție.

Când trebuie să mă aștept la prima căldură a câinelui meu?

Vârsta primului ciclu de căldură al unui câine variază foarte mult între rase. Băuturile de jucărie pot intra în căldură pentru prima dată ca tineri ca patru luni, în timp ce rasele mari și uriașe pot fi la vârsta de doi ani înainte de a experimenta un prim ciclu de căldură. În medie, majoritatea câinilor vor avea primul ciclu de căldură între șase și 15 luni.

Ce semne indică faptul că câinele meu este în căldură?

Cu cât sunteți mai conștienți de ciclul câinelui dvs., cu atât mai pregătit veți fi pentru orice schimbări fizice și comportamentale care pot apărea în timpul căldurii ei. În timpul fiecărei faze a ciclului de căldură, veți observa modificări diferite și pot include următoarele șapte semne:

  • Umflate vulva
  • Deversare sângeroasă sau de paie de la vulva
  • Receptiv la câinii de sex masculin
  • Lingerea excesivă a zonei genitale
  • Agitat, nervos sau agresiv
  • Urinând mai frecvent
  • Schimbarea poziției coastei

Cu indicii obținute de aspectul și comportamentul fizic al câinelui tău, puteți determina care etapă a ciclului de căldură pe care o întâmpină.

Care sunt cele patru etape ale ciclului de căldură canin?

În timpul câinelui tău ciclul de căldură, ea va experimenta patru faze, remarcat de diferite schimburi in corpul si comportamentul ei. Cele patru etape ale ciclului de căldură canin sunt după cum urmează:

  1. Proestrus: Proestrus este începutul perioadei de căldură în care corpul câinelui se pregătește să se împerecheze. Semnele observate în această fază includ o vulvă umflată, descărcare sânge-ting, lingerea excesivă a zonei genitale, comportamentul aglomerării și agresiunea față de câinii de sex masculin. Câinele dvs. poate, de asemenea, să-și țină coada aproape de corpul ei.
  2. ESTRUS: Faza Estrus este faza de împerechere în care câinele dvs. de sex feminin va fi receptiv la bărbați. Este posibil să observați că câinele dvs. pare să fie urinat mai frecvent decât în ​​mod normal, deoarece ea marchează pete pentru a-și indica disponibilitatea de a se reproduce. Deși poate lăsa urme de urină în zone, descărcarea vaginală va încetini și se poate schimba la o culoare de paie. Din moment ce câinele tău este gata să se împerecheze, ea se va apropia de bărbații cu coada ei ținută în lateral, dar va fi agresivă față de alte femele.
  3. Diestrus: Această fază apare direct după etapa "în căldură" și permite corpului câinelui dvs. să se întoarcă la normal, fie să se dezvolte în timpul sarcinii. Vulva ei se va întoarce la o dimensiune normală, iar descărcarea vaginală va dispărea.
  4. Anesterus: Anesterusul este o fază inactivă și nu sunt observate semne de comportament hormonal sau sexual.

Cât de des va intra câinele meu în căldură?

Câinii au o medie de două cicluri de căldură pe an, aproximativ șase luni distanță. Unele femele vor avea cicluri neregulate, mai ales dacă sunt foarte tineri sau foarte bătrâni. Ratele mici pot cicliza de trei ori pe an, în timp ce rasele uriașe pot circula doar o dată la fiecare 12 luni. Spre deosebire de alte specii, ciclurile estroase canine nu sunt dependente de anotimpuri, lumina soarelui sau temperatura.

Ce ar trebui să fac dacă câinele meu este în căldură?

Dacă câinele dvs. se confruntă cu primul ciclu de căldură, poate fi o situație neliniștită pentru amândoi. Urmați aceste sfaturi pentru a vă asigura că căldura ei este cât mai ușoară posibil:

  • Nu lăsați niciodată câinele în curte. Nu subestimați unitatea unui câine de sex masculin pentru a găsi o femeie care emite feromoni de reproducere. Poți ieși afară pentru a găsi un câine ciudat de sex masculin legat de femela ta.
  • Nu lăsați niciodată câinele vostru de pe lesa când este în căldură. Deși câinele dvs. poate avea abilități excelente de ascultare, capacitatea ei de rechemare poate cădea de pe marginea drumului când ea este influențată de hormonii ei și intenționează să găsească un bărbat.
  • Asigurați-vă că etichetele de identificare ale câinelui dvs. și informațiile despre microcip sunt actualizate. În cazul în care se întâmplă de neconceput și câinele dvs. scapă din curte sau se îndepărtează, vă asigurați că puteți fi reunit cu etichete lizibile și actualizate de identificare și informații curente de contact cu microcip.
  • Consultați medicul veterinar dacă observați semne de boală. Ocazional, un câine de sex feminin poate experimenta probleme de sanatate După un ciclu de căldură atunci când căptușeala uterină rămâne îngroșată și produce mai mult lichid, creând mediul ideal pentru creșterea bacteriană. Acest lucru poate duce la o pyometra care pune viața în pericol sau la o infecție uterină. Un animal de companie cu o piometra poate bea excesiv, are o febră, descărcare vaginală, scăderea poftei de mâncare sau apar letargic.
  • Luați în considerare spionarea câinelui după ce ciclul de căldură sa terminat. Dacă nu aveți nici un plan de a vă întoarce câinele, luați în considerare așteptarea până după ea ciclul de căldură se termină să o spună. Veterinarul dvs. vă poate sfătui cu privire la vârsta potrivită pentru a vă spulda pe animalul de companie și vă va recomanda probabil să așteptați până când ea este terminată cu faza ei de estrus pentru a o spua.

La ce vârstă ar trebui să-mi spui câinele?

Deși veterinarii obișnuiau să recomande Spaying câinele dvs. la vârsta de patru luni pentru a vă asigura că nu a experimentat niciodată un ciclu de căldură pentru a preveni cancerul mamar, cercetarea actuală se sprijină spre a permite să permită mari și Câini de ras gigant să crească înainte de a elimina hormonii necesari pentru dezvoltarea scheletică. Discutați despre preocupările legate de sănătate cu medicul veterinar înainte de a decide ce vârstă este potrivită pentru a vă spulda câinele.

Cât timp va fi câinele tău în căldură?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sato, Junko și colab. Histopatologia comparativă a ciclului estic sau menstrual la animalele de laboratorJurnalul de patologie toxicologică, vol 29, nu. 3, 2016, pp. 155-162. Societatea japoneză de patologie toxicologică, DOI: 10.1293 / tox.2016-0021

  2. Sato, Junko și colab. Histopatologia comparativă a ciclului estic sau menstrual la animalele de laboratorJurnalul de patologie toxicologică, vol 29, nu. 3, 2016, pp. 155-162. Societatea japoneză de patologie toxicologică, DOI: 10.1293 / tox.2016-0021

  3. Estrus și împerechere la câiniVCA Spitale de animale, 2020.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Semne că câinele dvs. Este în căldură