Câți ani este câinele dvs. În anii umani?

Capul câinelui alb și maro

Spunând că un an de câine este egal cu șapte ani umani este o modalitate foarte simplificată de a compara vârsta unui câine la cel al unui om. Acest calcul extraordinar, dar popular a fost în jur de la mijlocul secolului al XX-lea. Dar, din păcate, convertirea câinilor ani în anii umani nu este atât de simplă. Acest calcul de șapte umane-la-univ este bun, totuși, pentru a ajuta oamenii să înțeleagă că câinii vârste la o rată mult mai rapidă decât oamenii fac. Prin înțelegerea aproximativ cât de vechi este un câine în comparație cu un popor, proprietarii de câini pot oferi cea mai bună îngrijire câinilor lor.

Vârsta și dimensiunea câinelui

Dimensiunile diferite ale vârstei câinilor la rate diferite, iar rata de îmbătrânire crește dacă un câine este mai mare și mai în vârstă. Câini de rasă mică, cum ar fi Chihuahuas, de obicei vârstă mai lent, în timp ce câinii de rasă giganți, cum ar fi Marele Danes, va îmbătrâni mai repede în comparație cu câinii din alte dimensiuni. Acest lucru înseamnă, în principiu, că cu cât câinele dvs. este mai mare atunci când este plin de culori, cu atât este mai rapid corpul său. Câini de rasă mai mare de obicei nu trăiesc atâta timp cât mai mica-la-mediu-Câini de dimensiuni, dar există întotdeauna excepții.

Vârstă de câine în anii umani
Dimensiunea câineluiMic (<20 lbs.)Mediu (21-50 lbs.)Mare (51-90 lbs.)Gigant (>91 lbs.)
Vârsta câineluiVârsta în anii umaniVârsta în anii umaniVârsta în anii umaniVârsta în anii umani
118161514
224222019
328283032
432333537
536374042
640424549
744475056
848515564
952566171
1056606678
1160657286
1264697793
13687482101
14727888108
15768393115
168087120123

Puii de la naștere până la șase luni

Dezvoltarea unui câine de orice dimensiune în timpul Primele șase luni de viață este similară. Ochii și urechile se vor deschide, dinții pentru copii vor erupe și câinele dvs. va fi înțărcat de mama sa să mănânce mâncăruri de catelus solid. Plăcile de creștere pe oase vor fi totuși deschise, ceea ce înseamnă că câinele dvs. este încă în creștere în acest timp al vieții sale.

Puii de la șase luni până la trei ani

Câinii ajung la înălțimea lor integrală, adultă la diferite momente - de obicei, între 10 luni și 18 luni cu persoane mai mici, ajungând la milestone mai devreme decât persoanele mai mari. Plăcile de creștere pe oase se vor închide, dinții pentru copii vor cădea și dinții adulți vor erupe, pot apărea schimbări de haine, iar catelul dvs. va deveni un câine adult. Puppy Food este de obicei tranzitat la alimentele adulte odată ce câinele dvs. a terminat creșterea.

Primul an al vieții unui câine este echivalent cu între 14 și 18 ani pentru o persoană, se produc schimbări atât de mari. În funcție de vârsta de doi ani, majoritatea câinilor pot fi considerați ca fiind la mijlocul douăzeci de ani în anii umani.

Câini de la trei la șase ani

Între trei și șase ani, majoritatea câinilor epuizează la o rată destul de constantă, indiferent de mărimea cu fiecare an uman, care corespund aproximativ patru ani de câini. Deci, un câine vechi de trei ani este la vârsta de douăzeci de ani, un câine vechi de patru ani este la vârsta de treizeci de ani, iar un câine vechi de cinci ani este la jumătatea lor până la sfârșitul treizeciului.

Câinii sunt în prime pentru acești câțiva ani. Nivelurile de energie pot avea plateau în comparație cu un catelus, dar rănile sunt mai frecvente în timpul acestei vârste prime, deoarece sunt de obicei mai activi decât un câine senior. Majoritatea câinilor sunt destul de sănătoși în acești ani, dar câinii de dimensiuni gigante pot începeți să acționați mai mult ca un senior și au unele probleme de sănătate pe măsură ce se apropie de cinci până la șase ani.

Câini de rang înalt

Intervalele de vârstă ale unui câine senior vor varia în funcție de mărimea câinelui, dar câinii de rang înalt sunt de obicei considerați a fi peste șapte ani. Câinii giganți pot fi considerați seniori la vârsta de cinci ani, deși. Începând cu vârsta de șase ani, determinați cât de vechi este câinele dvs. în om prin înmulțirea vârstei lor cronologice cu 5.5 dacă sunt un câine de rasă mică, 6 dacă ar zone un câine de rasă medie, 6.5 dacă sunt un câine de rasă mare și 7.5 Dacă sunt un câine de rasă gigantic.

Câinii seniori necesită o monitorizare mai regulată a sănătății În comparație cu câinii mai tineri, astfel încât orice semne de boală să poată fi prins devreme. Verificările cu medicul veterinar pot fi recomandate la fiecare șase luni în loc de anual, datorită vârstei câinilor.

Ce să vă așteptați când câinele dvs. începe să îmbătrânească

Câini geriatrice

Odată ce un câine ajunge la cifre dublu, acesta poate fi clasificat ca geriatric, dar câinii mai mici nu pot ajunge la această clasificare până când ajung la vârsta de 14 ani, deoarece au tendința de a trăi mai mult decât rasele mai mari. Nu este la fel de obișnuit să aveți un câine de dimensiuni gigantice să trăiască în cifrele duble, deoarece este un câine mic.

Câinii geriatrici de orice dimensiune sunt predispuși la dezvoltarea unor condiții diferite legate de vârstă. La fel ca la oameni, dificultăți de mers pe jos și sărituri pot fi rezultatul artrită și diferite organe nu pot funcționa bine și necesită sprijin medical. La minimum, verificările cu medicul veterinar trebuie efectuate la fiecare șase luni, dar mai des pot fi preferabile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câți ani este câinele dvs. În anii umani?