Ce vârstă își pierd puii dinții?

Ce vârstă își pierd puii dinții?

Având grijă de a Puppy este exigentă și necesită mult efort. Trebuie să luați în considerare hrănirea și instruirea acestora, precum și găsirea unui timp suficient pentru a juca împreună. În afară de toate acestea, nu ar trebui, de asemenea, să neglijați îngrijirea dinților lor. Aici este tot ceea ce trebuie să știți în acea zonă, astfel încât să nu fiți surprinși data viitoare când un cățeluș începe să se bată pe deget.

Puppy la dentist

Când apar dinții pentru copii?

Câinii se nasc fără dinți, dar primele semne de dinți pentru copii încep să apară în a treia săptămână a vieții lor. Totul se întâmplă destul de repede, deoarece ar trebui să-și dezvolte pe deplin dinții de lapte până la sfârșitul celei de-a opta săptămâni și, câteva săptămâni mai târziu, dinții permanenți ar trebui să-i înlocuiască deja treptat. Catelul ar trebui să aibă 28 de dinți în total, iar acestea sunt:

  • Incisivi - ele apar mai întâi și ați putea observa trei până la șase săptămâni după Puppy sa născut. Ar trebui să existe 12 incisivi în total - șase în maxilla (maxilarul superior) și șase în mandibula (maxilarul inferior)
  • Fangs - alt termen folosit pentru acești dinți este canini și există patru dintre ele. Veți recunoaște lungimea și claritatea lor specifică. Catelusul dvs. ar trebui să aibă unul în fiecare parte a maxilarului și mandibulei. Ei ar trebui să se dezvolte până la sfârșitul celei de-a cincea săptămâni din viața lor
  • Premolars - Ultimul care a apărut și ultima în linie, 12 premolari ar trebui să apară în jurul celei de-a cincea sau a șasea săptămâni a vieții cățelușului

Toți dinții de copil al câinelui dvs. ar trebui să se dezvolte pe deplin până la sfârșitul celei de-a opta săptămâni.

Când sunt înlocuite dinții pentru copii cu dinți permanenți?

Este interesant faptul că mulți proprietari de câini nu observă nici măcar când animalul lor de companie începe să-și piardă dinții de copil și le înlocuiește cu cele permanente. Procesul de dentiţie începe când câinii sunt de aproximativ trei luni și pot dura aproximativ câteva luni. Nu trebuie să vă așteptați la o mulțime de sânge în acest proces, dar există o șansă ca să observați un dinte de lapte în dvs Puppy`s Food din cand in cand. Poochul dvs. ar putea, de asemenea, să-l înghiți, ceea ce nu este ceva ce trebuie să vă faceți griji, deoarece este un eveniment normal.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru puii de îngrijire

Cum să ai grijă de un catelus de îngrijire

Este normal ca animalul dvs. de companie să fie într-un anumit nivel de durere sau disconfort în timpul procesului de dentiție. Nu este nevoie să reacționați dacă observați că dvs Pupul refuză să mănânce, bea sau participă la diverse activități, cum ar fi jocul și explorarea lumii. Puteți face procesul mult mai ușor dacă cumpărați catelul dvs. o jucărie de mestecat care este flexibilă și moale.

Ați putea dori, de asemenea: Chew toys pentru pui

În majoritatea cazurilor, dinții copilului vor cădea pe cont propriu. Ar trebui să evitați să le trageți așa cum puteți rupe rădăcina dintelui, care poate provoca o infecție. Dacă observați că un dinte permanent crește în același spațiu ca și dintele copilului, care poate duce la aglomerări, motiv pentru care ar trebui să vă luați puii la veterinar pentru a scoate dinții copilului.

Ar trebui să inspectați în mod regulat gura catelului dvs. pentru probleme potențiale sau nereguli. De aceea este important să-ți folosești puii câini periuțe de dinți din copilăria sa timpurie. Dacă ale tale Câinele este speriat, începeți prin atingerea dinților și gume cu degetele într-un mod jucăuș și introduceți periuța de dinți în câteva zile. Deși este mai bine să utilizați câine pastă de dinți, poti de asemenea periați dinții numai cu apă caldă. Nu trebuie să folosiți pastă de dinți umană din cauza incapacității poochei de a clăti gura în mod corespunzător.

În cele din urmă, consultați medicul veterinar cât de des ar trebui să vă luați câinele în examenele orale, astfel încât să poată confirma că Sănătatea dentară a lui Pooch este în ordine și totul progresează modul în care ar trebui.

Câți dinți are un câine adult?

Întregul proces de dentiție ar trebui să se încheie în jurul celei de-a șasea luni a vieții câinelui tău. În acel moment, dvs Câinele ar trebui să aibă 42 de dinți permanenți, Deși acest lucru poate depinde de rasă și chiar de individ. Există patru tipuri de dinți adulți în setul permanent, iar acestea sunt:

  • Incisivi - Primii dinți pentru copii care trebuie să apară și să dispară pentru a fi înlocuiți de omologii lor permanenți. Schimbarea se întâmplă în jur de trei sau patru luni și nu există nici o diferență în număr deoarece există și 12 dintre ele - șase în fiecare maxilar. Câinele dvs. va folosi aceste dinți pentru a tăia carnea aproape de os atunci când mănâncă și auto-mirele
  • Canines - ele apar în același timp cu incisivii, dar își ia timpul să se dezvolte pe deplin. Câinele dvs. utilizează aceste colții pentru perforare și prindere
  • Premolars - În timp ce catelul dvs. are 12 dintre ei în setul de lapte, vor exista 16 premolari adulți în total. Ei ar trebui să înceapă să se dezvolte când câinele dvs. are vârsta de patru sau cinci luni și le veți recunoaște prin jaggedism și claritate. Prietenul dvs. de companie le va folosi adesea pentru jucăriile de mestecat pe care le cumpărați
  • Molars - Acestea sunt un plus suplimentar la setul permanent al dinților câinelui. Puteți găsi patru din ele în maxilarul superior (două pe fiecare parte) și șase în maxilarul inferior (trei pe lateral). Ei vor începe să crească când puștii dvs. are aproximativ patru luni, dar ar trebui să le dați câteva luni pentru a dezvolta. Molarii sunt plat și largi și vă ajută pe animalul dvs. să pulverizeze și să-și zdrobească mâncarea

Puppy Hound `SRC =

După cum puteți vedea, procesul de îngrijire a câinelui începe foarte devreme, în special în comparație cu copiii umani care încep să-și piardă dinții copilului atunci când sunt de aproximativ cinci ani. Dacă observați că dvs Pup este mestecat Pe pantofi sau mobilier, acesta este un indicator excelent al dentiției. Soluția le introduce să mestece jucării, dar asigurați-vă că vă consultați cu medicul veterinar astfel încât să știți ce dimensiune și tipul de jucării sunt potrivite pentru rasa dvs. specială.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce vârstă își pierd puii dinții?