Puppy development - saptamana de saptamana cronologie

Puppy Development - Saptamana de saptamana Cronologie

Deci, ai adus acasă Un nou catelus, și sunteți dornici să începeți pregătirea și legarea cu ei. Sau câinele dvs. avea doar puii ei și sunteți gata să îi ridicați. În ambele cazuri, să vă îmbarcați în călătoria dvs. interesantă cu noul dvs. prieten de blană, este cel mai bine să cercetați mai întâi dezvoltarea normală a unui catelus.

Puppy Dezvoltarea are loc prin multe etape unice, inclusiv perioadele de frică și perioadele de socializare.

Importanța înțelegerii dezvoltării catelului

Pentru a ajuta ca catelul dvs. să crească Fericit și sănătos, Este important să știți ce au nevoie prin fiecare fază a dezvoltării lor. De exemplu, este vital ca dvs., ca proprietar responsabil, înțelegeți când pentru a obține ca catelul dvs. vaccinat. De asemenea, va trebui să știți când apar mai multe evoluții psihologice ale catelului dvs. Catelul dvs. va experimenta o perioadă de socializare canină, precum și o perioadă de socializare umană între nașterea lor și 12 săptămâni.

Puii suferă, de asemenea, o perioadă de teamă. Orice experiențe înfricoșătoare în timpul acestor perioade poate provoca fobii de lungă durată a anumitor obiecte, oameni și experiențe. Gata de a afla mai multe despre dezvoltarea noului dvs. Baby Baby? Citiți mai departe!

Dezvoltarea de catelusi
Puii au multe etape de dezvoltare.

Puppy Development pe săptămână

De la naștere până la 12 săptămâni, catelul dvs. va fi supus unor schimbări și dezvoltări interesante. Unele săptămâni vor aduce mai multe schimbări decât altele, iar unele sunt mai importante pentru creșterea psihologică a puilor decât altele. Pentru a vă asigura că micul dvs. dvs. crește să fie cât mai sănătos și mai fericit posibil, este mai bine să știți ce au nevoie fiecare pas din drum.

Saptamana 1

Un catelus de o singură săptămână are un sentiment complet funcțional de miros. Puii de această vârstă își folosesc simțul mirosului pentru a-și găsi tatuțele mamei și pentru a-și localiza littericulele. Cele mai multe pui își deschid ochii parțial sau pe deplin în termen de șapte până la paisprezece zile de la nașterea lor. Cu toate acestea, retinii lor sunt slab dezvoltate, iar viziunea lor este destul de slabă. în plus, Perioadele dvs. de socializare ale catelului pot începe în acest moment. Caninul socializare perioada durează 12 până la 16 săptămâni! Aceasta înseamnă că socializarea timpurie cu colegii lor este vitală pentru dezvoltarea lor mentală.

Săptămâna 2

Câștigători de două săptămâni începe faza lor de tranziție. Aceasta este o fază interesantă atât pentru proprietari, cât și pentru cățeluși! La două săptămâni, puii ar trebui să aibă ochii deschiși, să fie alertă și să încerce să stea pe cont propriu. Câștigătorii de două săptămâni sunt încă surzi și în cea mai mare parte dependentă de simțul lor de miros pentru a ajunge în jur. Cu toate acestea, acești copii de blană vor câștiga rapid independența cu un mic ajutor de la mama și frații lor. Pui ar trebui să fie de-viermed La 2 săptămâni.

Săptămâna 3

Un catelus de trei săptămâni câștigă mai multă putere. În acest stadiu, puii încep să stea, să meargă și să stea fără să cadă. Precum și acest lucru, o vârstă de trei săptămâni Puppy`s dinți va începe să vină, cu incisivii care apar mai întâi. Cu această creștere rapidă a funcției, puii pot începe să socializeze unul cu celălalt și cu mama lor. Puppies încep să afle că sunt câini și încep să exploreze lumea din jurul lor. În această perioadă, Este esențial ca puii să fie păstrați în primul rând cu mama și frații lor. Pe lângă asta, puii nu au o mică frică la această vârstă. Acesta este timpul optim pentru i-au surprins cu sunete și atracții noi pentru a-și dezvolta răspunsul de surprindere și recuperare.

Săptămâna 4

Cu patru săptămâni, puii ar trebui să poată merge, să fugă și să joace! Ei pot auzi, miros, și văd și dinții lor canini cresc în apropierea incisivilor lor. Când se joacă, puii de patru săptămâni vor începe să prezinte un limbaj distinctiv al corpului, cum ar fi arcurile de joc, precum și să se culce. Puii de patru săptămâni sunt mult mai independenți. La această vârstă, Puii încep procesul de înțărcare, tranziționarea de la lapte la alimente solide în creșteri mici. Puii de patru săptămâni învață, de asemenea, învățând să-și controleze urinarea. Săptămâna Patru marchează sfârșitul fazei de tranziție pentru un catelus. În cele din urmă, puii ar trebui să fie de-viermed din nou la 4 săptămâni.

Câinii ani: Cele 7 etape ale creșterii și dezvoltării catelului

Săptămâna 5

Un catelus vechi de cinci săptămâni continuă să învețe și să socializeze cu mama și colegii lor. În această perioadă, Puii învață mai multă inhibare a mușcăturii prin joc. Procesul de înțărcare continuă, de asemenea, la cinci săptămâni. Câștigul tău de cinci săptămâni ar trebui să se deplaseze treptat la alimente solide în loc de îngrijire de la mama lor. Aveți grijă să nu împingeți procesul prea repede în acest moment. Schimbarea bruscă a dietei Puppy nu numai că provoacă tulburări gastrointestinale, ci contribuie și la problemele comportamentale mai târziu în viață.

Săptămâna 6

Deși un catelus vechi de 6 săptămâni este mai independent, toți puii în vârstă de 6 săptămâni sunt prea tineri pentru a-și părăsi mama. La această vârstă, sunt Încă elaborarea și învățarea în mod social cum să fie câini. Pentru că sunt atât de dornici să învețe, mulți proprietari încep Instruirea de toaletă Puppurile lor la vârsta de 6 săptămâni. Ajută la începerea prin așezarea ziarului în casa catelului tău și arătând că ar trebui să folosească ziarul când trebuie să răspundă la apelul lui Nature. Pe lângă asta, catelul tău Primele vaccinări ar trebui să fie administrat la vârsta de 6 până la 8 săptămâni. Catelul dvs. are nevoie de vaccinuri pentru dezintegrare, rujeolă și parainfluenza. Acestea constau din două sau trei injecții, de obicei administrate la 2 până la 4 săptămâni. Pentru a adăuga la aceasta, puii ar trebui să fie de-viermi a treia oară la vârsta de 6 săptămâni.

Săptămâna 7

Unele pui Completați procesul de înțărcare cu vârsta de 7 săptămâni. În plus, la vârsta de 7 săptămâni, catelul dvs. este supus unui a Socializarea umană perioadă. Aceasta este cea mai critică perioadă de socializare a catelusului cu oamenii! În acest timp, este important să vă ajutați că catelul dvs. să devină aclimatizat cu toate tipurile de sunete, atracții și mirosuri într-un mod pozitiv. Socializarea corectă poate împiedica ca grâul de catelus să devină frică de copii, de exemplu.

Săptămâna 8

Cu vârsta de 8 săptămâni, Puii sunt independenți, sunt pe deplin înțărcați și, de obicei, pregătiți pentru noile lor case. Perioada lor de socializare umană este în plină desfășurare, deci responsabilitatea dvs. de a continua să vă introduceți catelul dvs. altor persoane într-o manieră pozitivă la 8 săptămâni. Pe lângă asta, catelul tău Prima perioadă de frică începe la 8 săptămâni și continuă până la 10 săptămâni. În această perioadă, catelul dvs. este mai sensibil la experiențele traumatice.

Un eveniment înfricoșător poate fi suficient pentru a traiiza catelul dvs. pentru viață și poate avea efecte de viață pe comportamentele lor ca adult. Puppies ar trebui să fie de-viermed a patra oară la vârsta de 8 săptămâni. Puppy-ul tău Primele vaccinări ar trebui să fie administrat la vârsta de 6 până la 8 săptămâni. Catelul dvs. are nevoie de vaccinuri pentru dezintegrare, rujeolă și parainfluenza. Acestea constau din două sau trei injecții, de obicei administrate la 2 până la 4 săptămâni.

Săptămâna 9

La vârsta de 9 săptămâni, majoritatea puii sunt stabiliți în noile lor case. Puppy-ul tău ar trebui începe Instruire de bază la această vârstă. Deși ar fi trebuit să învețe o inhibare a mușcăturii de la vârfurile lor, puștiul dvs. va trebui, de asemenea, să învețe limitele atunci când se joacă cu oamenii. Deși se joacă doar, dinții ascuțiți de catelus pot fi dureroase. Ca atare, este important să-i înveți să nu muște prea mult mai devreme. Când mușcă prea tare, semnalează durerea tăi spunând & # 8220; Ouch!& # 8221; și încetarea jocului.

Săptămâna 10

Catelul dvs. are nevoie de o altă rundă de vaccinări la vârsta de 10 până la 12 săptămâni. Vaccinul dat de obicei este vaccinul DHPP. Aceasta constă în vaccinuri pentru dezintegrare, adenovirus, parainfluenza și parvovirus. În acest timp, catelul tău Perioada de teamă ar fi trebuit să fie încheiată și.

Săptămâna 11

Cu vârsta de 11 săptămâni, unele pui sunt pe cale de a fi experți în Instruire de bază. Câțiva puii de 11 săptămâni stăpânesc elementele de bază, cum ar fi statul, vin și stați. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat pentru toate cățelușii de 11 săptămâni. Unii continuă mușcă prea tare, au accidente și strigă când a rămas singur. Acestea sunt apariții normale pentru un cățeluș de această vârstă, așa că nu se împarte. Continuați să pregătiți zilnic catelul dvs. și să vă păstrați grija excelentă!

Verificați aceste uimitoare Canalele YouTube, aceste podcast-uri, sau aceste bloguri, Pentru a afla mai multe despre formarea câinilor.

Săptămâna 12

La vârsta de 12 săptămâni, catelul dvs. necesită mai multe vaccinuri și modificări ale medicamentelor. Pui ar trebui să fie de-viermed la vârsta de 12 săptămâni. Odată ce puiul dvs. a atins această epocă, puteți continua să le tratați la fiecare trei luni cu medicamente de-vierming. La 12 săptămâni, ar trebui, de asemenea, să vă consultați medicul veterinar despre preventivii de viermi pentru cățelușul dvs. Aceasta este, de asemenea, cea mai veche vârstă pe care un catel le poate primi primele vaccinuri rabie! După primul vaccin, puii dvs. are nevoie de un rapel un an mai târziu.

Puppy vechi de 12 săptămâni
Asigurați-vă că vă dați puilor de 12 săptămâni toate vaccinurile și medicamentele necesare.

Puppy Development - FAQ

Au mai multe întrebări sau preocupări legate de dezvoltarea catelului dvs? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli cu privire la sănătatea lui Puppy, Consultați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Este mai bine să obțineți un catelus la 8 sau 12 săptămâni?

Majoritatea crescătorilor sunt de acord că 8 sau 12 săptămâni sunt Evuri acceptabile la fel de acceptabile pentru a reuni puii. Dacă puii lasă mai tânăr sau mai în vârstă, sunt în cele din urmă până la preferințele crescătorului.

Opt săptămâni este vârsta tradițională pentru puii să-și părăsească mamele. La opt săptămâni, puii mănâncă alimente solide, nu mai trebuie să fie nevoie asistent medical, și sunt pe deplin mobile. Ele ar trebui, de asemenea, să fie bine socializate cu oamenii și cu alți câini la această vârstă dacă crescătorul a făcut efortul. Pe de altă parte, unii crescători preferă să-și păstreze puii timp de 12 săptămâni. Acest lucru este deosebit de obișnuit cu crescătorii de rase de jucărie. Jucăriile de jucărie pot fi destul de fragile și pot fi mai lente pentru a fi mature comparativ cu rasele medii și mari. Câteva săptămâni suplimentare cu colegii lor pot fi mai sigure pentru puii mai mici. În plus, un crescător responsabil se va asigura că puii lor de 12 săptămâni sunt bine socializați și independenți înainte de a le trimite la case noi.

Ce vârstă sunt cei mai răi pui?

La aproximativ cinci sau șase luni, un catelus va trece prin faza de adolescentă ", care va dura până la vârsta de 18 luni. Din păcate, cu Vârsta medie pentru puii care intră în adăposturi de animale este de 18 luni. Conform un studiu, Vârsta pe care câinii intră în adăposturi publice scade în fiecare an. În 2002, vârsta medie a fost de peste trei ani. Până în 2012, media a fost mai apropiată de doi ani. Acest lucru se datorează parțial fazei adolescenților pe care puii le trec în timp ce cresc în adulți maturi. Puii devin și # 8220; La vârsta de cinci până la șase luni. Această fază se termină în mod obișnuit la vârsta de 18 luni.

Cu o mică cunoaștere și pregătire, veți găsi că puteți face față schimbărilor în pupa adolescentă cu relația dvs. intactă. Puiul tău adolescent este mai probabil să plece în sine.& # 8221; Aceasta înseamnă că puștiul tău vă poate asculta mai puțin, rătăciți mai departe când vă plimbați și veți fi mai puțin probabil să răspundă când le numiți. Unii proprietari constată că puii lor par să uite și # 8221; formarea lor în acest timp. Este important să nu vă pedepsiți catelul adolescent în timpul acestui timp provocator. Merge Înapoi la elementele de bază cu formare, și să fie conștienți de faptul că a doua perioadă de frică are loc și ea.

Care sunt etapele dezvoltării catelului?

Sunt multe etape în dezvoltarea catelului dvs. pentru a fi conștienți de. Pentru a începe, perioada neonatală a catelusului începe la naștere și se termină la două săptămâni. Apoi, perioada de tranziție începe la două săptămâni și termină la patru săptămâni. Perioada de socializare umană începe la șapte săptămâni și se termină la 12 săptămâni. În același timp, perioada de impact a fricii începe la opt săptămâni și se termină la 11 săptămâni. Creșterea și dezvoltarea continuă în faza adolescentă, începând cu 5 până la 6 luni și se extind până când puii dvs. are 18 luni. În timpul fazei adolescente, apare și cea de-a doua perioadă de frică.

Catelul tău este clasificat ca adult în momente diferite, în funcție de rasa lor. În general, puii devin adulți între unu și doi ani. Pentru rasele uriașe, vârstele de 3 până la 4 ani sunt mai frecvente. Fiecare catelus este diferit, deci nu există nici o limită de timp exact pentru prietenul tău blând pentru a deveni un adult matur.

Ce săptămâni fac ca puii să crească cel mai mult?

In timpul Perioada de tranziție, catelul dvs. suferă multe schimbări importante! Această perioadă începe în a doua săptămână a unei vieți de catelus. Ochii și urechile lor, sigilate la naștere, încep să se deschidă. În plus, puii încep să stea și să meargă în această perioadă! Cu aceste noi evoluții interesante, puii sunt capabili să exploreze și să interacționeze cu mediul lor, să se joace unul cu celălalt și să învețe cum să fie un câine real. Catelul de tranziție va câștiga, de asemenea, mai multă independență și își poate controla nevoia de a-și tot mai mult cu fiecare săptămână de trecere. Faza de tranziție a catelusului se termină în a patra săptămână a vieții lor.

După perioada de tranziție vine perioada de socializare, în care puii pot începe procesul de înțărcare și pot forma atașamente importante cu oamenii și alți câini.

Puii de săptămâni cresc cel mai mult
Puii se schimbă cel mai mult în a doua săptămână.

Ca proprietar responsabil, este minunat să aveți o înțelegere aprofundată a dezvoltării catelului tău. Nu numai că acest lucru înseamnă că puteți oferi puștii dvs. fiecare pas al drumului, dar vă oferă și pacea minții.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy development - saptamana de saptamana cronologie