Cât timp cresc pisicile? Tot ce trebuie să știți

Cât timp cresc pisicile

Pisicile vin în toate dimensiunile diferite: de la pisici subțiri la pisici ascuțite și pisici mici până la pisici mari și totul între ele. Cu toate acestea, la fel ca un copil, pisicile au nevoi diferite în diferite etape ale dezvoltării acestora. Este, prin urmare, critică să știm cât de mult cresc pisicile, precum și să aibă o înțelegere cu privire la diferitele lor etape de creștere și care înseamnă acest lucru în ceea ce privește cerințele lor nutriționale și alte nevoi. Citiți mai departe pentru a descoperi tot ce trebuie să știți.

Cât de repede cresc pisicile?

Din păcate, este imposibil să răspundeți la acest lucru generic deoarece depinde de rasa pisoiului tău. La urma urmei, dacă aveți a Maine Coon Kitten, Se va crește la o rată diferită de a Bengal Kitten arte. Cu toate acestea, ar trebui să vă puteți obține cu ușurință mâinile pe o diagramă de creștere pentru rasa dvs. specifică a unui pisoi. Puteți compara apoi măsurătorile pisicilor cu diagrama pentru a determina dacă pisoiul dvs. crește la rata normală sau un pic mai rapid sau mai lent decât de obicei. Va trebui să vă luați greutatea pisicii, precum și măsurători de lungime și înălțime. Pentru a măsura lungimea pisoiului, trebuie să mergeți de la nas la coadă. Pentru a măsura înălțimea pisoiului, trebuie să mergeți de la laba la umăr.

Cât timp cresc pisicile

Putem să aruncăm o privire asupra creșterii pisicilor Maine și Bengale pentru a vă oferi o mai bună înțelegere cu privire la modul în care rasele diferă. Un pisoi cu bengalitate complet crescut va cântăra între zece și 22 de lire sterline, în timp ce măsurătorile lor vor avea o înălțime de până la 11 inci și între 13 și 16 centimetri în lungime. Pe de altă parte, un pisoi Maine complet crescut va cântări până la 25 de kilograme, în timp ce măsurătorile lor vor fi între 8 și 16 centimetri înălțime și până la 48 de centimetri în lungime.

Dacă ale tale Cerințele nutriționale ale pisicilor nu sunt îndeplinite, acest lucru poate duce la creșterea lentă sau pisica dvs. poate înceta să crească cu totul. Prea puțin zinc, fier, potasiu, sodiu și magneziu pot întârzia creșterea. Prea mult calciu poate duce la oase mai lente și mai dense. Acest lucru evidențiază importanța achiziționării de alimente de înaltă calitate pentru pisica dvs.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Când pisicile se opresc în creștere și ajung la dimensiunea finală?

Deși depinde de rasă, majoritatea crescătorilor de pisici sunt de acord că pisicile își ating dimensiunea completă între opt și 16 luni. În ciuda acestui fapt, nu există dovezi științifice la care ne putem referi în scopul susținerii acestei afirmații. De fapt, aceasta este o întrebare care poate fi tratată în multe moduri diferite. daca tu Vorbiți cu un veterinar Despre creșterea pisicii dvs., este probabil ca acestea să se refere la etapele ciclului de pisici / viața. Mai degrabă decât să vă bazați creșterea pisicii pe aspecte cum ar fi greutatea, înălțimea și lungimea, acestea vor lua în considerare atunci când pisoiul dvs. este probabil să ajungă la următoarea etapă vitală în viața lor. Unele exemple includ: Când pisica dvs. mănâncă independent și pe deplin, când a dezvoltat un set complet de dinți adulți, când poate face pisoii și când pisica dvs. este capabilă să obțină o gamă completă de auz și viziune.

Ciclurile de viață pe care leterinarii le adresează sunt, în general, următoarele:

Perioada din viata Vârstă
Pisoi Naștere la șase luni
Junior Șapte până la 24 de luni
Prim Trei până la șase ani
Matur Șapte până la zece ani
Senior 11 până la 14 ani
Geriatric 15+ ani

Pisicile au o curbă de creștere abruptă

Ați văzut probabil tone de videoclipuri de pisoi online, ceea ce dă impresia că pisicile stau tineri pentru totdeauna. De fapt, opusul este cazul. Pisicile nou-născute Nu rămâneți mici pentru foarte mult timp deoarece au o curbă de creștere abruptă. Acest lucru este valabil mai ales pentru primele nouă luni. De-a lungul acestui timp, dimensiunea corpului pisoiului tău și oasele ei vor crește exponențial. După aceasta, pisica dvs. va ajunge la maturitate sexuală, ceea ce înseamnă o creștere suplimentară, deși nu este la fel de drastică ca și cele inițiale de nouă luni. Pisica ta poate fi îngrășată sau completă în această perioadă. Din nou, rasa pisicii tale va juca un rol important atunci când vine vorba de asta.

Cât timp cresc pisicile

Cat / adult Compararea creșterii adulților

Deseori comparăm animalele la om, astfel încât să putem obține o mai bună înțelegere a vârstei și creșterii lor. Când o pisică atinge un an de un an, este puțin probabil ca ei să crească mult mai mult. Pisica ta poate continua să completeze în timpul celui de-al doilea an al vieții lor, dar cerințele ei nutriționale sunt stabilizante și oasele sunt setate. În ceea ce privește compararea acestui om, putem spune că aceasta este echivalentă cu o persoană de 21 de ani. Odată ce o pisică se transformă într-un an, totuși, în fiecare an după aceasta este echivalentul a patru ani umani. Cu asta în minte, o pisică de 20 de ani este ca un om care are 101 de ani. Sănătatea și vârsta de pisici nu se aliniază neapărat la cea a unui om, dar vă poate ajuta să obțineți o mai bună înțelegere.

Hrăniți pisica în creștere

Pisicile în creștere au cerințe nutritive și calorice mai mari, dar au și stomacuri mai mici. Pentru a încuraja mesele regulate, hrănirea gratuită este o abordare convenabilă, în special pentru pisoii care sunt în creștere lentă sau subponderali, totuși, acest lucru poate duce la obezitate. Pisicile neuterate, în special, pot fi mai predispuse la acest lucru. Acest lucru subliniază de ce este vital să se măsoare cantități coerente de alimente atunci când hrăniți pisoiul. Majoritatea veterinarilor vor recomanda hrănirea pisicii dvs. de trei sau patru ori pe zi, oferindu-le în jurul valorii de ¾ ceașcă de alimente pentru animale de companie. Aceasta nu este o regulă tare, totuși, deci ascultați recomandarea VET. Odată ce pisica atinge șase luni, acest lucru este un moment bun pentru a comuta la hrănirea de două ori pe zi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru pisica ta

Sperăm că acum aveți o înțelegere mai bună cu privire la cât de mult cresc pisicile, precum și diferiți factori care influențează creșterea și ciclul de viață a pisicilor. După cum puteți vedea, creșterea pisicii dvs. va depinde în mare măsură de rasa sa, astfel încât merită să faceți mai multă cercetare în rasa animalului dvs. de companie. Cu toate acestea, majoritatea pisicilor se vor opri în creștere în jur de un an, atât timp cât se întâlnesc nevoile lor nutriționale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp cresc pisicile? Tot ce trebuie să știți