Puppy dezvoltare de la 1 la 8 săptămâni

Buldog Puppy gâfâind în om
1:20

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Dezvoltarea fizică

La o săptămână, ochii lui Puii sunt încă închise. Ochii lor vor începe să se deschidă în a doua săptămână de viață, de obicei între 10 și 14 zile de vârstă. Cu toate acestea, ei nu vor putea vedea în mod clar la început. Ochii se vor deschide treptat mai largi, dezvăluind ochii gri-albastri cu un aspect prost. Ochii câțurilor vor continua să se dezvolte în următoarele câteva săptămâni, ajungând la o viziune completă în jur de opt săptămâni de vârstă.

Urechile de pui încep să se deschidă curând după ochi, în general cu aproximativ 14 până la 18 zile. Audierea lor va continua să se dezvolte până când puii sunt în jur de opt săptămâni.

Puii de nou-născuți nu își pot sprijini greutatea pentru primele două săptămâni de viață, așa că se târăsc în jurul lor pe burtă, căutând și împingându-se cu picioarele și forța clădirii. Cele mai multe pui vor putea să stea pe picioarele lor între zilele 15-21. De obicei, încep să meargă cu o plimbare cu vârsta cuprinsă între 21 și 28 de zile.

Puii trebuie să fie stimulați să urineze și să defecteze pentru primele câteva săptămâni de viață. Mama face acest lucru prin lingerea zonelor anale și genitale. Dacă ridicați un pui orfan, puteți folosi o cârpă caldă și umedă sau o minge de bumbac pentru a stimula zona. Puii dezvoltă treptat capacitatea de a urina și de a defeca pe propriile lor în jur de trei până la patru săptămâni.

Puii sunt născuți fără dinți. Dinții lor bebeluși sau "dinți de lapte" vor începe să vină între două până la patru săptămâni și vor rămâne până la vârsta de aproximativ 8 săptămâni.

Schimbări de comportament

Pentru puii nou-născuți, primele două săptămâni de viață sunt totul despre somn și mâncare. După 14 zile de vârstă, schimbările fizice deschid o lume cu totul nouă. Ei încep să vadă, să audă și să meargă. Până la vârsta de 21 de zile, încep să exploreze lumea și să învețe despre a fi câini. Acest lucru este, de asemenea, atunci când începe procesul de socializare. Ea învață cum să interacționeze cu alți câini prin interacțiunea cu mama ei și cu littermatele ei. Socializarea umană este importantă și în acest moment.

Aproximativ șapte până la opt săptămâni, prima "perioadă de teamă" va începe. Acesta este un moment în care majoritatea puiilor par să se teamă de lucruri noi. Tot ce poți prezenta ei înainte de data de acest timp poate ajuta la ca perioada de teamă să meargă mai ușor.

Sănătate și îngrijire

Mama va prelua cea mai mare parte a îngrijirii pentru puii ei până când acestea sunt pe deplin înțepenite între vârsta de cinci până la șapte săptămâni de vârstă. Cu toate acestea, puii ei vor deveni mai puțini și mai puțin depindeți de ea după trei până la patru săptămâni de vârstă. Puteți găsi că puii se rătăcesc din micul lor "cuib" și încearcă să verifice mai mult din casă. Poate fi cel mai bine să păstrați mama și puii într-un stilou de exerciții atunci când nu sunteți acasă.

Primele câteva săptămâni de viață sunt un moment de vulnerabilitate pentru puii. Dacă un cățeluș nu crește la aceeași rată ca și littericule, ar trebui să fie văzută de un veterinar cât mai curând posibil. În plus, orice semn de boală, Indiferent cât de subtil ar trebui să fie luate în serios.

Mâncare și nutriție

Pentru primele trei săptămâni de viață, puii primesc nutriția de care au nevoie de laptele mamei lor. Dacă catelul era orfan sau are nevoie de nutriție suplimentară, formula de catelus poate furniza substanțele nutritive necesare.

După ce dinții bebelușului au izbucnit, în jur de trei săptămâni, puii pot fi gata să înceapă înțărcare. Mama poate începe în mod natural acest proces, deoarece simte că acele dinți de catelus la ăștia. O modalitate bună de tranziție a puilor la hrana pentru câini este de a scoate o mâncare conservată de cățeluș sau cățeluș înmubiți (utilizați o formulă caldă sau apă pentru a înmuia kiblele). Asigurați-vă că alegeți un aliment pentru câini destinați creșterii. Îi poți încuraja să o mănânce oferind un gust de la deget. Pe măsură ce puii se obișnuiesc cu mâncarea catelului, ei vor asista treptat mai puțin și mai puțin. Majoritatea puiilor sunt înfășurați pe deplin cu șase până la șapte săptămâni de vârstă.

Instruire și socializare

Puii între una și trei săptămâni sunt încă prea tineri pentru a răspunde la instruire sau socializare. La trei până la patru săptămâni, ei sunt capabili să vadă, să audă, să meargă și să urineze / defecate pe cont propriu. Deși creierul lor se dezvoltă încă, sunt capabili să învețe câteva lucruri.

Desigur, este încă important ca acești tineri pui să rămână cu mama și littermatele lor până la opt până la douăsprezece săptămâni de vârstă. Încă de la trei până la patru săptămâni, puteți începe să introduceți cutia și să începeți ceva de bază sa meargă la oliță. Chiar dacă puii vor primi case între opt până la douăsprezece săptămâni, puteți începe să puneți bazele de formare.

Timpul între vârsta de patru până la șapte săptămâni este o fereastră de socializare timpurie. Deși catelul trebuie să rămână cu mama sa, este acum gata să fie expus la noi atracții și sunete. Ar trebui să înceapă să întâlnească oameni de toate vârstele și apariții. Acestea includ copiii care știu cum să acționeze în jurul câinilor și se vor ocupa ușor de catelus.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy dezvoltare de la 1 la 8 săptămâni