Cat dandruff: este ceva de îngrijorat?

pisica de îngrijire

Observi mici specite albe pe părul pisicii tale care vărsau în jur? Acest praf acoperă toate mobilierul din casă și nu este în apropiere de dispariție? Ei bine, pisica ta de companie ar putea suferi de problema de matreata; și da, aceasta este o problemă care trebuie abordată cu promptitudine.

Cat Dandruff este o problemă comună, dar poate fi, de asemenea, o problemă dificilă severă. Cea mai mare parte este văzută pe spatele pisicilor din partea care este mai aproape de coadă și nu de cap și de asemenea pe față. În multe cazuri, acesta este un simptom al unei probleme de sănătate mai mari sau a efectului secundar al acestuia. De asemenea, poate sugera preocupări ale pielii, cum ar fi pielea fulgată, dură și provoacă iritații și mâncărime. Uneori acestea sunt cauzele infecțiilor severe asupra pielii pisicii. Oricare ar fi gradul de gravitate a problemei, această condiție felină trebuie să fie abordată corect.

Diferența dintre "Dandruff" și "Dander"

Înainte de a trece la părțile mai importante ale acestui articol, acest lucru este necesar pentru a face clar. De multe ori, mătreață și condamnați sunt considerate a fi același lucru, iar acești termeni sunt adesea utilizați interschimbabil. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul deloc; Ambele sunt două lucruri complet diferite.

Dander este materialul alb care iese în mod natural de pe părul pisicii tale. Acestea sunt celulele moarte ale pielii amestecate cu o anumită cantitate de salivă uscată și sunt un fenomen corporal felinar. De fapt, Dander este ceea ce provoacă unii oameni la care să-i facă și strănut în fața pisicilor; Este substanța care provoacă alergii și câțiva oameni reacționează la aceasta datorită unei anumite proteine ​​prezente în el.

Pe de altă parte, mătreața este substanța albă, fragilă, care acoperă pielea pisicii dvs. atunci când ar putea exista o problemă de piele care stau la baza sau alte probleme legate de sănătate conexe. Deși mic, este puțin mai mare decât Dander; Acesta nu este un semn bun sau un eveniment normal. Poate fi o problemă majoră sau minoră, dar oricum, este responsabilitatea dvs. să vă tratați pisica pentru el.

Simptomele de mătreață de pisică

Deoarece mătreața de pisică poate fi o problemă severă, este crucială să vă familiarizați cum să le recunoașteți. Făcând astfel încât să puteți lua acțiuni prompte cât mai curând posibil decât să așteptați până când problema devine mai gravă. Unele dintre simptomele care vă vor ajuta să recunoașteți mătreața de pisică sunt:

  • Mâncărime: Dacă ale tale pisica este constanta mâncărime părul său, atunci se poate datora matrețului. Dandruff provoacă mâncărime și iritare și este unul dintre simptomele principale de a le detecta.
  • Pielea uscată și fragilă: Dandruff va provoca cu siguranță pielea pisicii dvs. să se deterioreze. Ca rezultat, pielea va deveni foarte uscată și flacără și va fi ușor.
  • Pielea grasă: Un alt factor care contribuie la sănătatea slabă a pielii este o piele grasă. Pielea grasă pentru pisici nu este ceva normal și ar trebui să afli cauza subiacentă.
  • Mirosul rău: Mătreața de pe blana pisicii voastre va cauza că va provoca un miros rău să vină de la ea când mi-ai mirosi că vei ști instantaneu că pisica ta miroase amuzant și ciudat.
  • Creșterea îngrijirii: Dacă observați dvs pisica de îngrijire În mod inutil sau linge pielea mai mult decât de obicei, poate face acest lucru pentru a ușura iritarea cauzată de mătreață.
  • Pierderea părului: Dacă pisica ta scoate părul excesiv, se poate datora matrețului în blană. Matreata formata va provoca blana pisica ta să se transforme într-o stare foarte slabă.

Cauze de mătrea de pisică

Pisicile pot avea matrea din cauza unei varietăți de motive, variind de la mai puțin severe la îngrijorătoare. Ca proprietar de animale de companie, trebuie să cunoașteți aceste cauze și să fiți atenți din prealabil și să luați cât mai multe măsuri de precauție. Aceste motive sunt enumerate mai jos:

  • Paraziți ai pielii: Unul dintre cele mai frecvente motive pentru mătreața de pisică este problemele cutanate existente sau paraziți ai pielii. O formă comună de parazit de piele este cunoscută sub numele de demodicoză. Alte lucruri tipice care provoacă infecții cutanate sau paraziți sunt bug-uri, acarieni, Fleas, păduchi și mușcături de la acestea pot provoca alte probleme și mâncărime excesive.
  • Infecție fungică: Altele decât paraziți și infecții ale pielii, pisica dvs. poate suferi de infecții fungice, cum ar fi viermii de ringuri sau malsezia, care este o altă cauză majoră a mătreaței de pisică. Acestea pot provoca mâncărime și iritare și, dacă porii stângi netratați și deschisi pot agrava problema mult mai mult.
  • Probleme de sanatate: Dandruff poate fi, de asemenea, doar un simptom pe suprafața care indică probleme mai grave de sănătate. Unele dintre aceste probleme de sănătate pot fi tulburări glandulare sau tulburări metabolice. O problemă de sănătate comună pe care pisicile se confruntă este "hipertiroidismul". Ar trebui să fiți atenți astfel încât aceste boli să nu afecteze prietenul tău blană.
  • Diabetul și obezitatea: Obezitatea este o primă cauză a mătreaței de pisică. Pisicile obeze adesea consideră că este greu să ajungă la anumite zone astfel încât acestea sunt lăsate necrupte și au ca rezultat producția de mătreață. De asemenea, dacă observați matreata împreună cu simptome de diabet, pisica dvs. poate suferi de diabet de tip feline, care este o problemă majoră de sănătate pentru pisici.
  • Alergii: Dandruff poate fi, de asemenea, un rezultat al unor alergii pe care o are pisica ta. Aceste alergii pot fi de unele alimente, purici, bug-uri sau chiar produse CAT. Uneori medicamentele și alte produse pot provoca, de asemenea, o reacție chimică. Chiar și o schimbare în dietă sau o schimbare în activitățile zilnice poate provoca alergii. Deci, ar trebui să păstrați un ochi de alertă pe pisica voastră și să vă uitați la alergii.
  • Dietă: Unele deficiențe nutriționale specifice din dieta pisicii dvs. pot duce la problema mătreatului datorită problemelor cutanate. Omega-3 grăsimi și uleiuri sunt foarte importante pentru sănătatea pielii pisicii dvs., deci asigurați-vă că adăugați alimente la dieta pisicii dvs., care are o mulțime de acest supliment nutrițional.
  • Deshidratare: Împreună cu alimentele, consumul insuficient este, de asemenea, o altă cauză care poate provoca mătreață. Lipsa fluidelor necesare determină un impact asupra sănătății pielii, deoarece pielea va deveni uscată, care exacerbează formarea de mătreață. Nu numai aportul de lichid insuficient, dar un mediu uscat și plictisitor poate fi, de asemenea, un factor de bază care duce la acest lucru.
  • Mediu și sezon: Împrejurimile și mediul este un factor major care poate provoca matreata. O schimbare sezonieră, cum ar fi toamna și iarna, face atât vremea cât și pielea pisicii dvs. uscate din cauza umidității scăzute. Pielea uscată duce apoi la mătreață. Nu numai în timpul iernii, ar trebui să fiți atenți la vară. Căldura extremă va provoca erupții cutanate și roșeață și astfel mătreață.
  • In varsta: Pe măsură ce pisica dvs. devine mai în vârstă, pielea devine mai uscată și flacără, astfel este mai predispusă pentru a obține mătreață. Nu numai că funcția pielii se reduce datorită vârstei înaintate, funcționalitatea și eficacitatea fluxului sanguin sunt, de asemenea, afectate. Acest lucru face pielea neagră și fulgeră, astfel că există crearea de mătreață.
  • Limfom: Aceasta este cea mai proastă cauză a matretului în pisici. Când pisicile suferă de limfom, împreună cu multe alte daune cauzate și problemele de sănătate se referă, mătreața este, de asemenea, una dintre ele. Deși în acest caz, Dandruff nu este problema majoră, Pisica de sănătate a pisicii ar trebui să aibă grijă de toate perspectivele.

Timp de baie Cat

Prevenirea dandrupului de pisici

Deși există mai multe motive care cauzează mătreață în pisici, există o serie de modalități de a le împiedica, de asemenea. La urma urmei, prevenirea este mai bună decât tratamentul atât de bine să fie precaut de la început pentru a evita costurile și complicațiile mai târziu. Unele dintre modalitățile în care pot fi prevenite mătreața de pisică sunt:

  • Îngrijirea regulată:

Igiena este foarte importantă pentru sănătatea unei pisici. Îngrijirea și periajul regulat vor ajuta la prevenirea formării matretului, plus acest lucru stimulează celulele pielii și îmbunătățește circulația sângelui. Pentru a face lucrurile ușor, puteți configura un program regulat și timp pentru a vă îngriji pisica. Din când în când, luați-o la vestiarul pentru animalele de companie dacă simțiți că pisica dvs. are părul excesiv și are nevoie de o ornamentare.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de pisică

  • Scăldat și curățenie

În ciuda faptului universal Pisici Bohthing, Poate fi necesară în unele cazuri. Pisicile sunt, în general, animale foarte curate și se păstrează curate prin natura, dar pentru unele pisici, acest lucru nu este cazul și astfel necesită o baie o dată în fiecare două luni. De asemenea, dacă este potrivit, puteți aplica și șampon de pisică anti-dandruff la ea. Dar aveți grijă să nu vă îmbătați pisica, deoarece acest lucru va duce la consecințe negative.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de pisică

  • Alimente și dietă

Aduce înăuntru se schimbă mâncarea pisicii tale și dieta poate ajuta la prevenirea formării sau reapariției matrețului. Adăugarea în acizi grași Omega 3 sub formă de suplimente de ulei de pește în dieta prietenului tău Feline este o mișcare inteligentă. Dacă pisica dvs. este alergică la o anumită mâncare, atunci asigurați-vă că o eliminați complet de aportul de alimente zilnice. Ca un pas suplimentar, puteți lua în considerare consultarea medicului veterinar pentru un plan de dietă adecvat pentru pisica dvs. Acest lucru poate preveni, de asemenea, obezitatea.

  • Băutură și hidratare

Hidratarea este extrem de importantă pentru pielea și sănătatea generală a pisicii dvs. Găsiți noi modalități de a crește aportul de fluid. Puține sugestii pot fi; Pentru a cumpăra un bol de fântână de apă, astfel încât pisica ta să fie atrasă să bea mai des apă, să păstreze întotdeauna apă în apropiere de pisica ta și să treacă la alimente mai apoase sau conservate în locul alimentelor obișnuite de pisică.

În legătură cu o postare: Fântâna de apă de pisică

  • Menținerea hidratată

Fiind hidratat este la fel de esențial pentru pisica ta așa cum este pentru noi. Deoarece uscarea este o cauză a matretului, pentru a preveni că pisica dvs. va trebui să fie bine hidratată tot timpul. Ar trebui să aveți grijă deosebită în lunile reci. Există multe uleiuri disponibile, șampoane și loțiuni care vor ajuta, dar asigurați-vă că ați verificat mai întâi dacă pisica dvs. este alergică la produs. Optați pentru un produs care este gratuit și, de preferință, conține fulgi de ovăz ca ingredient.

  • Lucrări de umidificator

Împreună cu păstrarea pisicii dvs. hidratate, este, de asemenea, necesară menținerea hidratată a aerului înconjurător. Puteți face acest lucru, fără a lăsa pisica voastră să iasă mult. O altă modalitate este de a cumpăra un umidificator; Aceasta va fi o investiție inteligentă și utilă, deoarece va adăuga umiditate și prospețime aerului. Trebuie să luați în considerare mai ales acest lucru dacă locuiți într-un climat uscat și în lunile de iarnă.

Soluții la Dantreff Cat

În ciuda tuturor măsurilor preventive, cu bună știință sau în necunoștință dacă pisica dvs. se întâmplă să aibă o formare de mătreață după toate, există multe modalități de ao trata! Tratamentul poate veni în mai multe forme și forme în calea diferitelor produse. Unele dintre cele mai comune produse sunt:

  • Șampon de pisici

Șamponul este un remediu util în timp ce vă scăldați pisica. În plus, rețineți că nu trebuie niciodată să folosiți niciodată același șampon pentru pisica dvs. ca și pentru dvs! Pisicile au șampoane specializate numai pentru ei înșiși și aceste produse sunt disponibile la majoritatea magazinelor de animale de companie.

  • Uleiuri pentru animale de companie

Uleiul sunt un produs bun pentru a vă trata pisica cu mătrea pentru bine. Cele mai bune uleiuri disponibile pentru această cauză sunt nuca de cocos și ulei de măsline. Experții spun că uleiul de nucă de cocos ajută la alergii, mâncărime, uscăciune și promovează sănătatea generală de blană bună. Nu numai că, aplicarea acestui ulei deține, de asemenea, beneficii interne. Acestea stimulează sistemul imunitar, reducerea artrită, Încurajarea funcției stomacale sănătoase și scăderea durerii și inflamației artritei. Ulei de cocos pot fi administrate cu alimente sau aplicate direct pe piele, fie că trebuie administrat în cantități mici.

În timp ce utilizați ulei de masline, Trebuie să vă asigurați că nu este aromatizată; Uleiurile aromate pot irita pielea și pot provoca reacții adverse. Încălzirea ușor a uleiului înainte de a aplica îmbunătățește funcționalitatea. Se recomandă Masaj ușor Uleiul de măsline peste corpul pisicii tale și apoi lăsați-l timp de aproximativ un sfert de oră până la o jumătate de oră aproximativ. Ar trebui să-l spălați. Dacă este eficient, veți vedea în curând rezultate pozitive.

  • Cremă de companie

Creme de companie pot fi folosite pentru pisica dvs. pentru multe cauze. Indiferent dacă este vorba de a elimina matreata, recâștiga umiditatea sau ca un tratament pentru a scăpa de mâncărime și iritație, creme de animale de companie oferă mult. Frecvența utilizării va depinde de cauza cremei, dar păstrând prietenul tău fierbinte hidratat reduce problema mătreaței. Dacă pisica dvs. a avut o reacție alergică pe piele, atunci veterinarul dvs. poate prescrie un unguent topic. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile date în aplicarea corectă.

  • Spray-uri de animale de companie

Uleiurile sunt acum disponibile sub formă de spray-uri. Nu numai că, spray-urile sunt acum disponibile și pentru calmare și liniștitoare pisica dvs. și o grămadă utilă de repellente de bug-uri pentru pisici se află acum pe piață în formă de pulverizare. Există multe opțiuni și soiuri pentru a vă face alegerea dvs., dar asigurați-vă că verificați mai întâi lista de materii prime și asigurați-vă că este sigur pentru pisica dvs.

Cu toate acestea, este foarte important să aflați motivul fundamental care a cauzat-o pe Dandruff în primul rând. Afișarea problemei va face ca planurile de tratament să fie mai precise și mai eficiente, deoarece matreata poate fi cauzată din mai multe motive și cauze. Dacă dieta și obiceiul alimentar este problema, atunci cu siguranță șampoanele anti-dandruff nu vor ajuta. Deci, este o decizie sensibilă de a remedia o întâlnire cu VET dvs. mai întâi, astfel încât problema să poată fi disecată și judecată și apoi se iau măsuri adecvate. Amintiți-vă, animalul dvs. este complet dependent de tine pentru sănătatea sa bună, astfel încât să fiți un proprietar responsabil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat dandruff: este ceva de îngrijorat?