Pisica de tragere a părului: cauze și tratament

Pisica de tragere a părului

Una dintre trăsăturile distinctive ale pisicilor este înclinația lor naturală de a se îngriji de bine, păstrându-și hainele fără îndoială, netedă și strălucitoare prin lins și nibbling propriile lor haine.

Uneori, totuși, această auto-îngrijire naturală poate merge prea departe, cu pisicile care încep să se rănească prin îngrijire excesivă, trăgându-și părul, și cauzând zone de cădere a părului.

Există o serie de motive posibile pentru care acest lucru se poate întâmpla. Pe lângă îngrijorările despre zonele de chelie, proprietarii au adesea o preocupare cu privire la posibila creștere a riscului de păr de păr care rezultă din înghițirea mai multor păr atunci când pisica supra-grooms.

Acest articol vizează explicarea diferitelor cauze posibile și de a sugera pașii pe care îngrijitorii de pisici îl pot lua pentru a se asigura că animalul de companie se oprește să se angajeze în acest comportament dăunător.

De ce pisica mea își trăgea părul?

Cel mai frecvent motiv pentru pisicile de a începe tragerea părului este mâncărimea pielii pisicii determinată de una din mai multe cauze posibile.

Cele mai frecvente motive pentru acest lucru sunt enumerate mai jos.

  • Infestări externe de parazite, inclusiv purici, demodex sau cheyletiella (Mange)
  • Ringworm, cunoscut și ca dermatofitoză
  • Alergii sau reacții la alimente
  • Alergiile de mediu, cunoscute și ca atopie de felină sau dermatită atopică
  • Infecțiile cutanate adăugând o complicație la alergii
  • Condiții medicale care stau la baza, cum ar fi hipertiroidismul felinar și altele

Dacă aceste cauze comune au fost excluse, cea mai probabilă cauză este, în general, o afecțiune cunoscută sub numele de alopecia psihogenică felină, care este un tip de comportament repetitiv, compulsiv legat de stres.

Cum să-ți scoți pisica să-și piardă părul?

Ce să faci despre pisică trăgând părul afară

Dacă pisica ta își trag părul, probabil că vrei să o aduci la un medic veterinar pentru a identifica cauza fundamentală. Acesta este cel mai bun pas în a opri tragerea părului pisicii.

Este important să vă angajați cu medicul veterinar local DVM pentru a face un diagnostic precis al motivului pentru care pisica dvs. își trage blănurile. Procesul de diagnosticare poate include următorii pași.

1. Istoricul detaliat

Veterinarul dvs. va dori să știe răspunsurile la întrebările despre fundalul și istoria pisicii dvs. cu tragere de păr. Întrebările pot include:

  • Cât timp ți-a tras pisica?
  • Pisica ta a petrecut vizibil mai mult timp să se îngrijească?
  • Care părți ale corpului ei sunt afectate în primul rând?
  • Cati ani are ea?
  • Care este stilul ei de viață: numai în interior, sau în interior și în aer liber? Își împărtășește casa cu alte animale.G. alte pisici sau câini? Dacă da, sunt mâncărime deloc?
  • A avut contact cu alte pisici din afara casei dvs. (cum ar fi un centru de salvare, lagăr de îmbarcare etc.)?
  • Sunt oameni în casa care suferă de mâncărime sau de erupții cutanate? Există schimbări în casa ei.G. Noi paturi, covoare, mobilier, produse de curățare, aerosoli (cum ar fi vaporizatori de cameră) sau fum de țigară?
  • A început recent o nouă dietă?
  • A fost vreodată testat pentru FIV și FELV?
  • A fost tratată recent cu orice medicament anti-paraziți recent?
  • A văzut cineva ceva care se mișcă în haina ei?
  • Există alte semne de boală în pisica dvs. (cum ar fi tulburari gastrointestinale, strănut, tuse, a crescut setea, accidente urinare în interior etc.)?
  • Există alte schimbări în comportament (cum ar fi plictiseală, agitație sporită, agresiune, frică etc.)?

2. Examinare fizică

Veterinarul dvs. va verifica cu atenție pisica dvs., observând tocmai în cazul în care părul a fost tras, căutând semne fizice de paraziți, cum ar fi puricii sau acarienii, și verificarea altor semne de boală de piele, cum ar fi mușcături de purici, erupții cutanate, papule, părul rupt , etc.

3. Teste de piele și acoperire

Un număr de teste de piele și de acoperire pot fi efectuate de către medicul veterinar pentru a exclude problemele care stau la baza care ar putea provoca mâncărime care ar putea determina pisica să-și tragă părul, inclusiv:

  • Peria de acoperire pentru a verifica dovezile de purici, păduchi sau cheyletiella
  • Așezările de piele pentru a verifica acarienii sub microscop
  • Benzi de benzi de acetat pentru a verifica pentru posibile cauze, inclusiv ouă, drojdii și infecții fungice, infecții bacteriene și alte aspecte microbiologice
  • Examinarea pisicii sub o lampă ultravioletă "Woods" pentru a verifica fluorescența care ar putea sugera ringworm (dermatofitoză).
  • Părul de păr cunomeri ca "trichoscopie" (examinând fire de păr sub microscop). Acest lucru este folosit pentru a identifica firele de păr care au fost deteriorate de pisică care se trag la ele și este folosit pentru a exclude cauzele alopeciei în care părul cade fără a fi scos (în astfel de cazuri, nu vor fi văzute fire de păr deteriorate).

4. Probele de sânge și urină

Profilele biochimice și hematologice de rutină și o urinare poate fi efectuată pentru a exclude problemele medicale generale, inclusiv boala hepatică și renală, hiperadrenocorticismul (boala Cushing`s) și diabetul zaharat.

Testele suplimentare, cum ar fi măsurătorile totale T4, pot fi efectuate pentru a verifica hipertiroidismul, iar screening-ul pentru viruși, cum ar fi virusul leucemiei feline (FIV), pot fi recomandate virus de imunodeficiență felină (FIV).

5. Tratamentul de purici de rutină

Pisica grooming burta

Alergiile de purici sunt o cauză comună de iritare a pielii și de tragere a părului în pisici. Tratamentul cu purici poate ajuta la prevenirea sau eradicarea unei infestări, menținându-vă pisica confortabilă și sănătoasă.

Alergia de purici este foarte frecventă, studiile au arătat că până la 70% din pisicile care sunt referite la dermatologii veterinari pentru mâncărime face o recuperare completă după ce se aplică un tratament aprofundat de purici, chiar și atunci când nu există dovezi fizice pentru prezența puricilor.

Din acest motiv, este adesea recomandat un tratament aprofundat de purici, inclusiv tratamentul tuturor animalelor din casă cu o parazitică eficientă (spot, pulverizare sau orală), precum și tratamentul casei cu un spray eficient de mediu pentru a opri orice purici Ouăle de la dezvoltarea în filele tineri.

6. FOOD TRIAL

Pielea mâncărime poate fi văzută la pisici ca o reacție de tip alergic la o proteină din alimente. Singura modalitate prin care acest lucru poate fi exclusă în mod eficient este plasarea unei pisici pe un proces specific alimentelor timp de 6 - 8 săptămâni, oferindu-le doar o dietă hipoalergenă de tip veterinar care nu conține proteine ​​capabile să provoace mâncărimine de tip alergic.

Dacă acest studiu este finalizat și pisica își trage încă părul, cauza este foarte puțin probabil să fie legată de ceva din dietă.

Citeste mai mult: Cele mai bune alimente hipoalergenice pisici

7. Biopsia pielii

Odată ce paraziți, alergia alimentară și alte boli subiacente au fost exclusă, următoarea etapă este adesea pentru a efectua o biopsie a pielii, colectând probe mici de piele din zonele în care pisica a tras părul afară.

Dacă biopsiile arată schimbări cum ar fi inflamația, acest lucru poate sugera că există încă o cauză fundamentală a iritației, în timp ce dacă nu există astfel de modificări, atunci cauza este mai probabil să fie comportamentală, ca în alopecia psihogenică felină.

8. Testarea alergiei

Dacă este suspectată dermatită atopică (reacție alergică la alergeni de mediu, cum ar fi polens sau acarieni de praf), se poate recomanda testarea alergiei.

9. Tratamentul procesului cu medicamente antiinflamatorii

Uneori, medicul veterinar pot sugera un proces antiinflamator (e.G. folosind corticosteroizi) timp de câteva săptămâni. Dacă există o cauză de bază a mâncării, cum ar fi o reacție alergică, cum ar fi atopie (alergii la alergeni de mediu, cum ar fi polenii sau acarienii de praf), pisica se va îmbunătăți, în timp ce dacă cauza este o alopecie psihogenă felină, tratamentul este puțin probabil să facă o diferenta semnificativa.

Tratamentul pentru pisică trăgând părul afară

Pisica tratarea parului

Tratamentul pentru pisici care trag părul depinde de cauza subiacentă a tragerii părului.

După finalizarea procesului de investigație prezentat mai sus, medicul veterinar va ajunge la unul din cele două rezultate posibile, fiecare necesită o abordare diferită de tratament.

  1. Un diagnostic poate fi făcut dintr-o cauză fundamentală a mâncării, determinând pisica să-și tragă părul propriu. În astfel de cazuri, tratamentul vizează abordarea acestei cauze care stau la baza e.G. tratament anti-paraziți, tratament anti-bacterian, tratament anti-fungic și / sau tratament antiinflamator.
  2. Dacă au fost excluse toate cauzele de bază ale mâncării, diagnosticul probabil rămas este dermatita psihogenă felină, care necesită o abordare diferită de tratament.

Ce este alopecia psihogenică felină?

Alopecia psihogenică felină descrie o condiție în care o pisică începe să-și tragă părul propriu atunci când nici o cauză de bază identificabilă. Puneți pur și simplu, pisica este excesiv de îngrijirea, și tragând propriul păr, doar pentru că vrea să o facă.

La pisicile sanatoase, îngrijirea este o reacție normală la un incident stresant (dacă o pisică este deranjată în orice mod, ei se vor îndepărta adesea, găsiți un loc liniștit, apoi începe să se îngrijească).

Este teoretizată că îngrijirea în astfel de cazuri poate duce la eliberarea endorfinelor naturale, oferind pisicilor un sentiment de calm. Dacă o pisică este suprasolicitată, acest lucru poate duce apoi la îngrijire excesivă, aproape ca un tip de comportament captivant pentru o grămadă de endorfină repetată, iar acest lucru, la rândul său, poate duce la tragerea părului, și patch-uri chel.

Alopecia psihogenică felină se vede mai des în gospodării cu mai multe pisici și în pisici de interior și este mai frecvent în unele rase, cum ar fi Siamese și alte rase orientale. În mod tipic, părul este îndepărtat din partea inferioară a abdomenului, a zonei îngrozitoare și a părții superioare a pisicii din fața zonei de coadă. Alte părți ale corpului, inclusiv anterioarele, pot fi, de asemenea, implicate.

Tratamentul alopeciei psihogenice feline

Această condiție este legată de faptul că pisicile se simt stresate, îngrijindu-se excesiv ca o modalitate de a încerca să se ocupe de acest stres. Astfel încât tratamentul vizează să găsească modalitate de a reduce stresul și de a facilita ca pisicile afectate să facă față stresului.

1. Reduce stresul

  • Efectuați o revizuire a mediului pisicii, identificând și rezolvarea oricăror domenii de stres (e.G. Prea multe pisici într-o zonă, conflicte inter-pisice, un animal nou, un copil nou, plictiseală etc.)
  • Îmbogăți mediul (e.G. mai multe interacțiuni cu îngrijitor, alte și jucării diferite, copaci de pisici etc.)
  • Consultați-vă cu un comportament felic pentru o revizuire completă a vieții și mediului pisicii

2. Ajutați pisica să se ocupe de stres

  • Produse de feromoni (E.G. Feliway difuzoare) pot ajuta la reducerea anxietății.
  • Clomipramina și fluoxetina sunt inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI) care pot fi recomandate de către medicul veterinar pentru a influența comportamentul pisicii prin schimbarea răspunsului lor la stres. Amitriptilina este un antidepresiv triciclic și antihistaminic care poate fi uneori sugerat. Toate aceste produse ar trebui utilizate cu grijă, numai sub supravegherea veterinară apropiată, deoarece utilizarea necorespunzătoare poate fi periculoasă.

Concluzie

Îngrijirea excesivă poate provoca o pisică să-și tragă părul care provoacă zone de cădere a părului și chelie. Este important în astfel de cazuri să se consulte cu un medic veterinar, astfel încât cauza îngrijirii excesive să poată fi identificată și tratată corespunzător.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica de tragere a părului: cauze și tratament