Cum să scapi de dantreff dog

Cum să scapi de Dantreff Dog

Majoritatea oamenilor au avut mătreață la un moment dat în viața lor. Acele fulgi albe de pe guler și umeri pot fi un pic jenant, dar mai ales, este ușor tratat. Dar nu sunt doar oameni care primesc mătreață. Câinii pot avea și mătreață. Probabil că nu se simt jenat de ea, dar cu siguranță pot fi iritanți și dureroase.

Ce este Dandruff?

Dandruff este o afecțiune care afectează pielea câinelui tău. Fulgi de celule moarte ale pielii vor apărea în haina și părul său. Fulgii nu vă vor deranja câinele, ci mâncărimea, iritarea, Pierderea parului, și alte probleme, cum ar fi infecțiile cutanate, sunt, de asemenea, comune cu Dantreff Dog. Câinele dvs. poate fi foarte supărat și agitat de aceste condiții secundare de mătreață. Dacă credeți că câinele dvs. are mătreață, ar trebui să căutați patch-uri de pierdere a părului și chelie. Puteți găsi chiar și scab-uri, cosuri sau zone ridicate în locuri afectate de mătreață.

Seborrheea

Unii oameni folosesc cuvântul seboree atunci când vorbește despre mătreață. Puteți auzi că oamenii folosesc interschimbabil seboreea și mătreața. Acest lucru nu este strict corect. Seboreea este de fapt o cauză a lui Dandruff, și nu mătreața în sine. Există două tipuri de Seborrheea - primar și secundar.

Seborrheea primară este, de obicei, considerată a fi o condiție genetică. Seborrheea secundară este mult mai frecventă la câini. Este de obicei cauzată de alergii sau prin condițiile pielii subiacente.

Această afecțiune determină ca celulele pielii să ajungă la suprafață înainte ca acestea să fie mature. Aceste celule se îndepărtează ca mătreață. Acest lucru poate fi, de asemenea, însoțit de o substanță grasă, asemănătoare cu ulei. Această substanță se poate agita în urechi, axă și burtă. De asemenea, poate avea un miros distinctiv și neplăcut.

Unele rase pare să fie predispuse la Seborrheea, ceea ce ar sugera o legătură genetică. West Highland Terriers, Hounds Basset, Shar-Peis și Dachshunds sunt toate în mod obișnuit afectate. Alte rase de câine pot suferi de seboreea secundară ca rezultat al unei alte condiții.

Cauze de mătreață la câini

Există un număr mare de cauze posibile de mătreață la câini.

  • Cheyletiella acarieni

Cheyletiella acarieni sunt adesea denumiți Dandruff de mers pe jos. Ele pot fi văzute de ochiul liber și arata la fel ca fulgi de mătreață care se mișcă. Acești acarieni trec între animale cu ușurință și dacă un câine le are, atunci este posibil ca oricare alți câini din casă să le aibă și ei.

Câinii cu acarienii Cheyletiella vor fi extrem de mâncărime și puteți observa că pielea are zone mici și roșii. Este foarte ușor de diagnosticat, iar veterinarul dvs. poate începe un curs de tratament.

  • Condiții moștenite

În general, mătreața este un simptom secundar al unei alte afecțiuni, totuși, uneori este starea primară și moștenită. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că există două tipuri de mătreață - mătreară uleioasă și mătreață uscată. Unele rase sunt mai predispuse la mătreața uleioasă, cum ar fi Cocker Spaniels, West Highland Terriers, spanioli englezi Springer, Shar-Peis, Basset Hounds și Labradors. Alte rase tind să aibă mătreață uscată, cum ar fi Dobermans, Păstoriștii germani, Setters irlandez, și Dachshunds.

  • Alergii

Alergiile pot declanșa episoade de mătreață și piele uscată, mâncărime. Cu toate acestea, poate fi foarte dificil să vă dați seama ce alergen este declanșarea pentru câinele dvs. Ca și oamenii, câinii pot fi alergici la multe lucruri, cum ar fi substanțele chimice, polenul de plante sau ingredientele alimentare.

  • Paraziți

Paraziți pe sau în pielea câinelui dvs. pot provoca o dermatită alergică sau alte afecțiuni ale pielii, ceea ce ar duce la mătreață. Placi și acarieni poate provoca pielea la mâncărime. De asemenea, unele tipuri de infestare viermi pot duce la iritarea pielii și mătreața.

  • Condiții endocrine

Condiții precum Boala lui Cushing, Hipotiroidismul sau orice problemă de sănătate care cauzează urinare excesivă sau defecare poate provoca probleme în piele și mătreață. În aceste cazuri, este extrem de important ca starea subiacentă să fie tratată și gestionată în mod corespunzător pentru a combate mătreața și alte simptome.

  • Infecții

Uneori mătreața poate fi un simptom al unei infecții bacteriene sau de drojdie în pielea câinelui. Infecțiile ar trebui să fie evaluate de către medicul veterinar pentru tratament, deoarece din nou starea de bază trebuie tratată pentru a rezolva problemele de mătreață.

  • Vreme

Unii câini, ca niște oameni, pot fi foarte sensibili la schimbările în vreme și umiditate. Puteți observa că câinele dvs. suferă de mătreață și pielea uscată în lunile de iarnă. Umiditatea mai scăzută înseamnă că există mai puțină umiditate în aer, care poate usca pielea câinelui. Unii câini pot suferi de ladruff în timpul primăverii sau vara, dar acest lucru este mai probabil să fie cauzat de alți factori de mediu.

  • Dietă

Dandruff poate fi, de asemenea, cauzat de o dietă săracă, anomalii dietetice, obezitate sau subponderali severe. Alimentele de calitate slabă pot însemna că câinele nu primește toate cerințele sale nutriționale, care la rândul lor afectează calitatea pielii.

Aur retriever joc

Tratarea și prevenirea mătreatului

Cum vă tratați mătreața câinelui și modul în care îl împiedicați să apară în primul rând depinde de cauza mătreatului. Tratarea și curățarea stării de bază este esențială în controlul matretului rezultat. Dacă câinele dvs. suferă de incidențe recurente de mătreață, trebuie să faceți o programare cu medicul veterinar pentru a ajunge la un diagnostic și un plan de tratament complet.

  • Îngrijire și baie

Îngrijirea și îmbăierea sunt foarte importante în prevenirea aparițiilor de mătreață. Periajul regulat ajută la promovarea producției de petrol care păstrează pielea și părul sănătos. Periajul va ajuta, de asemenea, la distribuția uleiurilor pe tot parcursul părului și va scăpa părul contaminanților din mediul înconjurător.

Baie este la fel de important ca periajul regulat, dar este, de asemenea, important să nu scălim câinele prea des. Baie de câine prea des poate provoca alte probleme cu pielea lui. Cât de des trebuie să dați câinelui dvs. o baie va depinde de cât de severă este mătreața lui. În cazuri extreme, este posibil să fie nevoie să vă bătuți câinele cu un șampon medicat la fiecare câteva zile până când fulgii au dispărut, iar răni de piele au vindecat. Când mătreața se îmbunătățește, reduceți băile la două ori pe săptămână, apoi o dată pe săptămână. Dacă pielea este normală și nu există semne de mătreață, puteți reduce băile la o dată pe lună. După ce ați spus că, ar trebui să încercați să reduceți numărul de băi în timpul lunilor de iarnă dacă mătreața câinelui dvs. este declanșată de vremea mai rece și mai uscată.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de câine

De asemenea, trebuie să vă asigurați că utilizați una din Cele mai bune șampoane de câine medicinale, și absolut niciodată nu folosiți un șampon anti-dandruff destinat oamenilor. Produsele umane pot provoca probleme de piele suplimentare, în timp ce un șampon de câine medicament a fost proiectat și formulat special pentru câini. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că mătuff-ul uleios și mătreața uscată au nevoie de șampoane diferite. Dacă câinele dvs. are mătreață uscată, trebuie să căutați un produs care conține gudron de cărbune, sulfură de seleniu sau peroxid de benzoil. Dacă câinele dvs. are mătreață uleioasă, căutați un produs cu sulf, acid sistolic sau iod.

În legătură cu o postare: Șampon de câine pentru mătreață

  • Dietă

Dieta joacă adesea o parte uriașă în sănătatea pielii. Dacă câinele dvs. suferă de mătreață, este posibil să trebuiască să-i evaluăm dieta. Calitatea alimentelor și compoziția nutrițională a alimentelor sunt atât masive importante. Trebuie să verificați că câinele dvs. obține suficienți acizi grași esențiali și, dacă nu, ar trebui să luați în considerare adăugarea unui supliment de acid gras omega-3 la dieta sa. Experții spun că trebuie să adăugați 35 mg de Omega-3 pentru fiecare kilogram de greutate. De asemenea, trebuie să vă asigurați că are acces constant la apă potabilă proaspătă și curată.

În legătură cu o postare: Cele mai bune fântâni de apă câine

Dandruff poate fi rezultatul alergiilor alimentare în dieta actuală. Dacă aceasta este cauza mătreaței câinelui dvs., atunci este posibil să fie necesar să utilizați metoda de încercare și de eroare pentru a rezolva ceea ce reacționează și a găsi o înlocuire adecvată.

  • Umidificator

S-ar putea să-l găsiți benefice pentru pielea câinelui dvs. și pentru dvs., pentru a rula un umidificator în casa dvs. în lunile de iarnă. Umidificatorul va crește umiditatea în aer, astfel încât pielea nu se va usca la fel de mult, reducând astfel riscul de mătreață. Mulți proprietari păstrează unul în zonele în care câinele își petrece cea mai mare perioadă de timp, cum ar fi locul unde doarme.

  • Spritzer

Unele spa-uri de companie, precum și magazine de îngrijire holistică de animale de companie speciali, concepute pentru a ajuta la calmarea pielii. Ele restaurează echilibrul de umiditate din piele care poate ajuta la reducerea fulgilor de mătreară. Multe dintre aceste uleiuri vin într-un spritzer, astfel încât este ușor de utilizat.

De asemenea, puteți încerca o cremă de mână naturală hidratantă. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați o cremă de mână pe mâini și Masați-l în pielea câinelui vostru. Asigurați-vă că intrați prin păr.

Remedii naturale la domiciliu

Pe lângă utilizarea unui șampon medical, unii oameni preferă să trateze mătreața câinilor cu remedii naturale la domiciliu. Remediile la domiciliu pot fi foarte eficiente în tratarea diferitelor afecțiuni, inclusiv mătreață, nu fiecare câine va reacționa la totul în același mod. Unii câini pot fi sensibili la unele ingrediente, deci dacă Dandruff se înrăutățește sau pielea pare mai iritată, atunci ar trebui să opriți imediat tratamentul.

  • Ulei de cocos

Ulei de cocos pentru câini a înregistrat o creștere recentă a popularității datorită versatilității sale incredibile. Nu numai că poate fi folosit în gătit, dar este, de asemenea, un hidratant natural extrem de eficient și vă poate ajuta să tratați mătreața câinelui dvs. Ar trebui să amestecați uleiurile de cocos cu apă egală și frecați-l pe haina câinelui. Ar trebui să lăsați amestecul să setați câteva minute, apoi șampon conform instrucțiunilor de pe șamponul obișnuit al câinelui. Puteți face acest lucru o dată pe săptămână.

  • Ulei de masline

Uleiul de măsline este, de asemenea, un mare hidratant natural, dar poate fi folosit diferit la uleiul de nucă de cocos. Uleiul de măsline poate fi frecat direct în piele și păr. Uleiul de măsline, de asemenea, nu trebuie să fie clătit sau șampon din păr. Poate fi folosit în fiecare zi.

  • Apple Cider Oțet Clătire

Un oțet de mere Clătiți-vă poate fi foarte utilă în tratarea mătreatului, a pielii iritate și a mâncării incomode. Este făcută din părți egale cu oțet de cidru de mere și apă. Poate fi folosit ca o clătire după șampon sau ca un tratament spot.

  • Sucul de lime Rinse

Sucul de lime este absolut ambalat cu vitamina C, iar vitamina C poate ajuta la tratarea, controlul si prevenirea matretii. Trebuie să combinați piese egale suc de lime și apă egală. Ca și oțetul de cidru de mere, puteți folosi acest lucru ca un tratament după șampon sau ca un tratament spot.

  • Lapte de magnezie

Laptele de magnezie a fost utilizat în tratarea unui număr mare de afecțiuni și boli atât pentru oameni, cât și pentru animale. Poate fi folosit în tratarea mătreatului, prin aplicarea directă pe piele. Trebuie să fie lăsată în jur de o jumătate de oră și apoi să fie șamponă în conformitate cu instrucțiunile de șampon regulat al câinelui.

Gândurile finale

Din fericire, există un număr mare de moduri de a trata pedruff, astfel încât câinele dvs. nu trebuie să sufere de mâncărime. Cu toate acestea, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să înțelegeți și să tratați condiția subiacentă care provoacă matrea. De exemplu, dacă mătreața este cauzată de o afecțiune endocrină, câinele va trebui să înceapă tratamentul de înlocuire a hormonalului pentru a face față condiției însuși, precum și tratamentelor de mătreață pentru a face față simptomelor. Dacă mătreața este cauzată de o infecție bacteriană sau fungică, atunci câinele ar putea avea nevoie de antibiotice sau un tratament topic. Dacă mătreața este cauzată de paraziți, atunci acestea ar trebui să fie tratate înainte ca mătreața să poată fi rezolvată. Când tratați și controlați starea subiacentă, atunci câinele dvs. se poate bucura de o calitate superioară a vieții.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să scapi de dantreff dog