Pisica pierzand parul: de ce se intampla si cum sa ajutanzi

Cat pierderea părului

Dacă observați că pisica dvs. pierde părul, este important să se determine dacă pierderea părului este normală sau anormală. Pisicile își pot pierde părul din mai multe motive diferite. Vărsarea, de exemplu, este un exemplu de pierdere normală a părului. În afara vărsării tipice, căderea părului este, în general, anormală și necesită investigație.

Pierderea normală a părului: vărsare

Indiferent dacă este foarte mult, nici un pic, majoritatea pisicilor vărsate pe tot parcursul anului. În plus, unele pisici au vărsat mai mult în anumite momente ale anului, în general în primăvara și vara, deoarece temperaturile se încălzesc. Cu vărsare sezonieră, pisica dvs. ar putea pierde mai mult păr decât ea în alte momente ale anului. Poate fi normal ca stratul de păr al pisicii să apară mai puțin pufos și plin în lunile de vară calde, dar nu trebuie să vedeți patch-uri de cădere a părului sau pe pete chel.

De ce pisica mea pierde părul?

Persoana care dădu spatele unei pisici portocalii care pierd părul

În timp ce pierderea părului prin vărsare este normală și sănătoasă, pierderea excesivă a părului poate fi, de asemenea, cauzată de o serie de probleme de sănătate.

Orice pierdere a părului pisică, alta decât vărsarea normală, este cel mai probabil anormal. Pierderea anormală a părului este cunoscută sub numele de alopecie. Multe condiții de sănătate diferite pot provoca pierderea părului, deci este important să aveți ca pisica dvs. examinată de un medic veterinar dacă observați patch-uri neobișnuite, pete chele sau o subțiere extremă a stratului de păr. Un alt semn de avertizare este aglomerările sau smocurile de păr care ies ușor când au tras ușor.

Dacă nu sunteți sigur dacă pierderea părului este vărsarea sezonieră, încercați să vă dați o baie. Șampon de masaj în strat, asigurându-vă că coborâți la piele. Clătiți foarte bine, apoi uscați și periați bine pisica.

O baie bună, uscată prin suflare și periajul ar trebui să îndepărteze cea mai mare parte a părului de vărsare. Dacă ați rămas cu o haină care arată neuniformă sau foarte subțire, sau dacă pisica dvs. continuă să-și piardă o mulțime de păr, în ciuda băii și periajului, este timpul să vă consultați medicul veterinar.

Cauzele căderii părului în pisici

Persoana de pisică cauzează caderea părului în pisici

Pisica ta poate începe să-și piardă părul pentru o mare varietate de motive, inclusiv infestare, alergii, infecții ale pielii și multe altele.

Următoarele sunt doar câteva dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului pisică. Unele dintre aceste condiții sunt grave, motiv pentru care pierderea părului ar trebui să fie întotdeauna investigată de medicul veterinar.

Alergii (dermatită): Dermatita se referă la inflamația pielii. Dermatita este frecvent cauzată de alergii, inclusiv alergii de purici, alergii alimentare, alergii de mediu sau alergii de contact. Alergiile de piele fac pisica foarte mâncărime, așa că ar putea să se zgârie, să-i lingă sau să mestece pielea, cauzând leziuni, lovituri, cruste, scobitori, roșeață și pierderea părului. Uneori, întreaga burtă a pisicii ar putea merge chel.

Placi și alți paraziți: Pisicile cu infestări ale paraziților care trăiesc pe piele, cum ar fi purici, căpușe sau acarieni, pot prezenta pierderea părului ca zgârieturi de pisică și își mușcă mâncărime și piele iritată. Mușcăturile de purici pot provoca chiar reacții alergice la pisici, ducând la inflamație severă a pielii și căderea părului.

Probleme hormonale: Anumite anomalii hormonale cum ar fi boala lui Cushing (prea ridicată a nivelelor de cortizol) și hipertiroidismul (tiroide hiperactive) pot provoca pierderea părului. Pisicile de sex feminin ar putea pierde o mulțime de haina lor după naștere sau alăptează pisicile ei din cauza dezechilibrului hormonal.

Pecingine: Nu un vierme deloc, ringworm este de fapt o infecție fungică. În plus, pentru a provoca leziunea pielii, ringworm poate provoca pierderea părului. Un semn de semnalizare de apel este o leziune circulară pe piele în formă de inel. Ringormul este foarte contagios, nu numai la pisici, ci și la câini și oameni.

Infecții cutanate: Infecțiile cutanate cauzate de bacterii, drojdie sau ciupercă pot provoca zgârieturi, linge sau mușcă la piele.

Malnutriție: Dacă pisicile mănâncă o dietă nesănătoasă, care are echilibrul adecvat al nutrienților, poate provoca malnutriție și poate duce la multe probleme, inclusiv căderea părului.

Mange: Mult mai puțin frecvente la pisici decât la câini, Mange este cauzată de overgrowth de acarieni care trăiesc pe piele. Mange provoacă pielea mâncărime și pierderea de păr neagră.

In varsta: Poate fi normal ca pisicile superioare să piardă părul în cursul normal al îmbătrânirii. Pisicile senioare ar putea avea straturi mai subțiri și mai puțin pufoase. Cu toate acestea, ca și în cazul vărsării, patchiness sau zone mari de păr lipsă nu sunt normale pentru pisicile mai vechi.

Supra-grooming: Unele pisici peste-s-au încurcat în sine, provocând pierderea părului. Căderea părului din cauza supra-grooming este uneori cauzată de stres sau anxietate, cunoscută sub numele de alopecie psihogenică. Îngrijirea excesivă poate apărea, de asemenea, când pisica se confruntă cu pielea mâncărime.

Pisica de pierdere a pisicii

Tratamentul pentru alopecie (pierderea părului) la pisici depinde de cauza căderii părului. Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă luați pisica către medicul veterinar pentru un examen. VET va pune întrebări despre pierderea părului, va examina pielea și corpul pisicii dvs. și, eventual, recomandă teste de sânge sau alte teste. Odată ce cauza căderii părului dvs. a fost identificată, VET-ul dvs. poate recomanda unul sau mai multe dintre următoarele tratamente:

Medicamente: Anumite medicamente pot fi necesare pentru a trata cauza fundamentală a căderii părului dvs. Infecțiile cutanate necesită antibiotice sau medicamente antifungice. În cazul învingător datorită stresului sau anxietății, medicamentele de anxietate pot fi prescrise. Dacă pisica este mâncărime, veterinarul dvs. poate prescrie un antihistaminic.

Dietă: Dacă pierderea părului pisicii dvs. este cauzată de malnutriție, medicul veterinar ar putea recomanda o alimentație diferită care să poată aborda deficiențele nutriționale.

Șampone: Infecțiile cutanate și infestările acarilor sunt adesea tratate cu o combinație de medicamente orale și șampoane de prescripție medicală. Baie pisica ta cu un șampon de hidratare poate ajuta la calmarea pielii uscate sau mâncărime.

Suplimente: Anumite suplimente pot îmbunătăți calitatea pielii și a stratului. Întrebați întotdeauna medicul veterinar înainte de a adăuga suplimente la dieta pisicii tale.

Ce să faci dacă pisica ta pierde părul

Dacă observați pisica voastră mai mult decât de obicei, dacă haina pisicii dvs. are un aspect subțire și mâncat subțire, sau dacă vedeți pete chele sau patch-uri chele dacă părul lipsește, nu întârziați să căutați tratament de la un medic veterinar.

Unele condiții de sănătate care provoacă pierderea părului sunt grave și dacă pisica dvs. pierde părul din cauza pielii mâncărime, ea ar putea fi foarte incomodă. Medicul veterinar va fi capabil să determine cauza căderii părului dvs. de pisică, recomandă cursul corespunzător al tratamentului și obțineți pielea pisicii dvs. și acoperiți din nou sănătoși.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica pierzand parul: de ce se intampla si cum sa ajutanzi