De ce nu pisici ca apa: cum sa le convinge sa ia baie

De ce nu pisici ca apa

Pisicile urăsc apă. Este o parte largă acceptată de a avea o pisică sau de a fi sclavul pisicii tale, oricare cum vrei să te uiți la el. Desigur, există întotdeauna excepții individuale și există câteva rase de pisică care par să se bucure de înot, cum ar fi vanul turc. În general, totuși, majoritatea pisicilor nu-i place să fie în apă și există mai multe explicații de ce acest lucru este.

pisica urăște apa

Genetica lor

Una dintre explicațiile cele mai științifice este pur și simplu că o afinitate la apă nu este în machiajul genetic al pisicii. Majoritatea pisicilor domestice sunt descendente de la speciile de pisici găsite în habitatele uscate. Deoarece nu era prea multă apă în aceste habitate, nu a existat niciodată o nevoie evolutivă pentru pisici să învețe să înoate sau să dezvolte oricare dintre celelalte trăsături care ar ajuta la înot.

Pisicile domestice moderne nu sunt la fel de domestice, deoarece mulți dintre noi ar dori să creadă. De fapt, există un argument asupra faptului dacă oamenii au dominat pisicile, sau dacă pisicile au ales să se lase să trăiască alături de oameni. Oricum, pisica domestică rămâne aproape de strămoșii lor, atât în ​​apariția lor, cât și în comportamentul lor. O parte din aceasta este dispariția lor naturală a apei, a luptei lor sau a instinctului de zbor și capacitatea lor de a supraviețui în sălbăticie.

Blana lor

Pe măsură ce strămoșii lor nu trebuiau să învețe să înoate, pisicile nu au dezvoltat niciodată trăsături care să le ajute să înoate. Câinii au un strat rezistent la apă, dar pisicile nu. Când hainele lor se udă, devin foarte grele. Pisicile și-au păstrat lupta sensibilă sau răspunsul de zbor, iar blana umedă, greu ar face foarte greu să fugă.

Precum și haina, pisicile trebuie să mențină o temperatură corporală mai mare. Apa le-ar face friguri și ar dura foarte mult timp pentru ca ei să-și atingă temperatura până la normal. Nu există nici un avantaj pentru ca o pisică să ia în apă.

Personalitatea lor naturală

În timp ce toate pisicile au propria lor personalitate individuală, aceștia împărtășesc câteva trăsături comune de personalitate. Una dintre aceste trăsături este că le place să-și ia propriile decizii, să-și stabilească propriul ritm și să-și determine propriile experiențe. Dacă puneți pisica direct într-o cadă de apă, el va fi supărat, a ieșit afară, probabil că va fugi. Acest lucru se datorează faptului că nu a avut șansa de a evalua acest lucru pentru el însuși. În ceea ce privește el, baia plină de apă este posibil să-l atace, pentru că nu a avut timp să-și facă propria decizie cu privire la faptul dacă este sau nu în siguranță. Pentru majoritatea pisicilor, dacă au timp să decidă, ei încă vor dori să o evite.

Sentimentul lor sensibil al mirosului

S-ar putea să fi observat că pisica ta ar prefera să bea de la o băltoacă decât a lui castron de apă de apă proaspătă de la robinet. Sentimentul mirosului de pisică este incredibil și poate mirosi substanțele chimice utilizate pentru a trata apa de la robinet. Majoritatea pisicilor îl găsesc în afara punerii, și poate fi mirosul chimic care le pune de pe băi, de asemenea.

Pisica Hating Bath

Experiența lor

Unele pisici pot fi extrem de frică de apă dacă au avut o experiență negativă anterioară. Acest lucru ar putea fi ceva la fel de simplu ca fiind prins în afara într-o furtună de ploaie foarte proastă sau chiar să fie pulverizată de o sticlă de apă ca o pedeapsă. Experiențele negative înseamnă anterior că poate fi incredibil de dificil să-ți aduci pisica în baie, să nu mai vorbim de baie.

Îngrijirea

O altă explicație posibilă de ce pisicile nu-i plac apa este propria lor rutină îngrijire. Pisicile sunt foarte curate și petrec aproximativ jumătate de zi se îngrijesc de ei înșiși. Există câteva motive pentru care ei mirează, dar unul dintre ei este vânătoare. Când vânează, ei vor mirosul lor să fie cât mai neutru posibil, așa că vor mire pentru a îndepărta mirosul de reziduuri alimentare din hainele lor. Scăldat că pisica își înlocuiește mirosul natural cu un miros artificial, ceea ce ar face mai dificil pentru ei să vâneze.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pastă de dinți de pisică

De ce pisicile se uită la apă?

Unele pisici le place să privească la apă, sau chiar să-și dau laba, dar încă nu apreciază un corp plin de corp. Unii experți spun că îi place să privească modul în care apa se mișcă și că ar putea găsi schimbări în reflecțiile lor interesante. Alții spun că vizionarea apei este legată de instinctele lor de pradă. Ei văd mișcarea apei ca fiind ceva pe care ar putea să le mănânce.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de pisică

Poți să-ți faci pisica ca apa?

Singurul răspuns la această întrebare este:. Probabil că nu vă veți face niciodată pisica ca să fiți un înotător avid, dar îl puteți învăța să tolereze o baie. Nu va trebui să-i dai o baie în fiecare zi sau chiar în fiecare săptămână, dar pot fi momente când trebuie să-i dai o baie. Acestea ar putea include:

  • Băi medicinale, cum ar fi Tratamentul de purici cat.
  • Ulei sau alte pete - unele pete vor trebui să fie spălate de pe pisica voastră, în special a lucrurilor, cum ar fi uleiul, deoarece ar putea fi dăunătoare pentru pisica dvs. să facă acest lucru sau poate că nu poate ajunge la pată.
  • Vărsarea - scăldat poate ajuta pisica voastră vărsată, așa că există Mai puțin riscul de păr de păr
  • Arată - dacă pisica dvs. este o rasă pedigree care merge la spectacole de pisică, atunci probabil că va trebui să-l baieți înainte de fiecare spectacol.

Pisicile urăsc apa

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică de pisică

Dacă vă veți bate pisica, ar trebui să începeți când este încă un pisoi. Experiențele de baie pozitive ca pisoi poate însemna că pisica dvs. va fi mai relaxată în legătură cu aceasta ca adult. Experții recomandă Clicker Training pisoiul tău și recompensând-l cu tratamente sau laudă pentru a-l face în baie. Utilizați întotdeauna apă caldă, dar nu fierbinte și faceți baie în timp ce este în afara camerei. Zgomotul apei îl poate speria. Utilizați întotdeauna un șampon destinat pisicilor și căutați o formulă fără lacrimi. Fiți răbdători și luați-vă timpul. Lăsați pisicul să se relaxeze și să se obișnuiască cu experiența.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce nu pisici ca apa: cum sa le convinge sa ia baie