Păduchi în pisici: simptome, cauze și tratament

păduchi în pisici

Pisica ta se zgârie mereu în mod constant? Ar putea fi un posibil caz de purici? Poate că ai dreptate. Dar mai este ceva mai mult decât atât. Chiar dacă e rar, pisica ta poate avea păduchi.

Păduchii se găsesc de obicei pe pisici vagaboande care trăiesc în condiții murdare cu alte pisici. Pisicile care se întâmplă și pentru a împărtăși aceleași jucării, pat, pisici de pisici sau alte instrumente de îngrijire sunt predispuse la păduchi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de pisici

Cu toate acestea, există o veste bună pentru pisica ta având păduchi-păduchi sunt o problemă ușoară de sănătate, care este ușor de identificat. Cu utilizarea șampoanelor de insecticide topice, vă puteți ajuta pisica să scape de păduchi. Și păduchii nu se vor răspândi în casa ta.

Luați notă că există un anumit tip de mușcătură care se răspândește prin pisici - Felicola Subrostratus - care nu reprezintă o amenințare la adresa câinilor sau a oamenilor.

Și acum vestea proastă este că păduchii sunt extrem de greu de găsit, în special în pisicile cu părul lung. Problemele cutanate la mâncărime sunt, de obicei, un semn de purici, viață, alergii, acarieni etc. și, prin urmare, majoritatea dintre noi nu mă gândesc nici măcar la păduchi în primul rând. Cel mai rău scenariu, insectele pot, de asemenea, să transmită și viermii și să se răspândească pe uneltele de îngrijire, la paturile și perii pentru care este esențial să luați măsuri imediate.

Catchy Cat

Deci, cum pisicile devin păduchi?

Păduchi nu zboară sau sari în pielea pisicii tale. În mod surprinzător, își petrec întreaga viață pe pielea pisicii tale și vor muri exact așa cum cad. Deci, dacă pisica ta are păduchi, înseamnă că au primit-o prin contact fizic direct cu altă pisică. Cea mai obișnuită ca pisicile devin păduchii sunt de la mama lor. Sau altfel, dacă aveți mai mult de una sau două pisici și toți dormi în pat, șansele sunt că păduchii s-au răspândit în acest fel.

Simptome de păduchi în feline

Veți găsi rapid dacă pisica dvs. are păduchi. Cum? O parte ușor de blană și să caute ouă, nituri și orice lucruri necunoscute pe pielea lor. Dacă este păduchi, există o șansă mare ca păduchi să se deplaseze prin blana pisicii tale. Alte moduri, iată câteva alte simptome care sunt, de asemenea, probabile:

  • Prea multă zgârietură și mușcătură
  • Pierderea părului, încurcările și maturile
  • Pete albe și maro pe piele și blană de pisica ta
  • În cazuri severe, păduchii ar putea provoca insomnie, anxietate și viermi în pisici

Cum se răspândește păduchi de la groomer?

Așa cum am menționat înainte ca păduchi să poată transmite de pe perii, pat, piepteni, foarfece, copaci de pisici și orice altă unealtă de îngrijire a pisicilor care nu a fost spălată în mod corespunzător, se răspândește în principal în acest fel. Și dacă sunteți părintele unui a pisica persana sau a Papusa de carpa, Există o șansă mare ca pisica să necesite îngrijirea mai frecventă de periere și așa este probabil să fie expuși la păduchi.

Pisicile pot obține păduchi de la tovarășii lor de oameni?

Iată o veste bună: nici tu, nici pisica ta nu pot obține unde de la celălalt. Păduchii care trăiesc pe pisica dvs. nu vor putea să trăiască pe oameni - sau să se răspândească între membrii familiei dvs. Într-un sens larg, există două tipuri diferite de păduchi - unul care face un corp uman gazdă sau una care nu. Cu alte cuvinte, păduchii care infestă pe pisici nu va supraviețui numai pe alte pisici, iar cele pe care le va supraviețui pe oameni.

Deci, dacă găsiți păduchi pe capul copilului dvs., nu mergeți la vina pe Kitty în casa ta.

Cum să identificați păduchii de pisici?

Amintiți-vă că am menționat despre Felicola subrostratus la început, bine, acesta este singurul tip de păduchi pe care pisica ta o poate obține. Și pentru a face lucrurile mai rău, este cam mortal. Asta pentru că acest tip de mestecat de păduchi mănâncă fulgii morții din piele, datorită căreia fluidele corpului care ies prin răni mici mestecă în piele. Prin urmare, aceasta este ceea ce provoacă mâncărime teribil și iritarea pielii în pisici. În schimb, păduchii care infectează oamenii și câinii sunt atât tipul care suge sânge.

Cauze de păduchi

Din nou, nu există nici un fel de păduchi să se transfere de la o persoană la o pisică. Cu toate acestea, există situații prin care păduchi pot transmite de la o pisică la alta.

  • Trăind în condiții neigienice
  • Imposibil de mirele
  • Contactați cu alte pisici care suferă de păduchi
  • Utilizarea unor obiecte de altă pisică care suferă de păduchi

pisica zgârierea în spatele urechii

Cum să verificați pentru păduchi în pisici?

Dacă pisica voastră este continuu mâncărime, șansele sunt că ar putea fi păduchi. În acest caz, verificați. Dar trebuie să le căutați cu atenție. Păduchii sunt extrem de greu de găsit. Puteți chiar să utilizați o lupă pentru a le vedea. Păduchii arată mai mult ca murdăria decât insectele mici fără aripi. Deci, asigurați-vă că vă uitați îndeaproape.

În plus, înainte de a începe, asigurați-vă că vă protejați mâinile. Purtați o pereche de mănuși și apoi separați blănurile lui Kitty până la piele. Lucrați pe o secțiune după procesul secțiunii. Căutați pete care sunt murdărie albicioasă pe blana pisicii tale. Mai precis, uitați-vă în jurul bazei foliculului de păr. Că materialul de murdărie ar putea fi de fapt păduchi, ouă de păduchi cunoscute sub numele de Nits.

Ouăle de păduchi sunt în culori alb și sunt legate de dimensiunea unei semințe de mac (1mm). Ouăle sunt de obicei blocate la baza firelor lor la nivelul pielii. În plus, dacă pisica ta are piele flacără, nits poate chiar să se amestece și să arate mătreaţă.

Păduchi adulți sunt dimensionați ca o sămânță de susan. Ele sunt de culoare bronz, bej sau galben, cu niște dungi maro pe abdomen și are șase picioare. Și capul lor este în formă triunghiulară. Puteți vedea o lovitură îndeaproape printr-un microscop. Odată ce ați prins orice păduchi, asigurați-vă că le împrăștiați cu degetul sau le înecați într-un castron de apă cu săpun.

Unde să caute păduchi?

Păduchi sunt mici creaturi enervante și sunt susceptibile de a rămâne aproape de suprafața pielii pisicii tale. Nu există nici o garanție cu privire la locul unde nu le puteți găsi, dar unele locuri familiare includ gâtul, coada și capul. Aceste locuri sunt locul în care pisica ta nu se lingște singur și este mai ușor pentru păduchi să preia.

Păduchii de pisici sunt mai vizibili la ochiul liber, dar ați putea să le pierdeți ușor. Speciile sunt doar aproximativ 1 - 1.5 milimetri lungime. Este mai probabil să găsești ouă de păduchi decât păduchii în sine. Ouăle sunt de obicei amplasate în clustere la baza foliculilor de păr chiar lângă pielea pisicii tale. Pisicile sunt mai susceptibile de a se zgâria în locuri unde sunt ouăle.

Este purtător, acarieni sau păduchi?

Placii și acarienii au un simptom similar cu cel al păduchi; Cu toate acestea, păduchii sunt încă mai puțin mâncărime și incomod în comparație cu ceilalți. Există modalități mai naturale de a spune diferențele, dar bine, veterinul știu mai bine. Dacă doriți să fiți siguri de ceea ce este de fapt, obțineți pisica diagnosticată de VET-ul dvs. holistic înainte de a continua cu orice tratament pentru păduchi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune tratamente de purici pentru pisici

Păduchi și purici trăiesc de obicei pe suprafața pielii unei pisici. Întrucât, acarianul lui Dugout în piele și provoacă iritație severă. Pisicile care suferă de acarieni vor dezvolta, de asemenea, alte infecții cutanate. Pentru a sparge asta, ei ar putea suferi de pierderea de blană pe părți ale corpului lor, cum ar fi fața și urechile lor de zgârieturi extreme.

Placii sunt, evident, mult mai ușor de găsit. Placii sunt mici bug-uri negre care sari sau se târăsc când încerci să le cauți în pielea lor. De asemenea, puricii sunt de cel puțin trei ori mai mari decât păduchiul, deoarece sunt creaturi de sugere a sângelui, spre deosebire de păduchi care mestecă pielea moartă.

În legătură cu o postare: Cel mai bun guler de purici pentru pisici

Indiferent de acești trei dăunători, bănuiți că pisica voastră a intrat în contact, trebuie să vă consultați medicul veterinar imediat ce vă îndoiți. Păduchi, purici și acarieni sunt ușor de tratat, mai ales atunci când sunt doar primele etape. Există șampoane de insecticide specializate care ajută la procesul. Cu cât acționați mai repede pe păduchi, pisica dvs. este probabil să sufere mai mică. Mai mult, reduce orice probleme pe termen lung cum ar fi pierderea de blană sau rănile deschise și infectate din cauza zgârieturilor.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de purici pentru pisici

Care sunt complicațiile infestării păducrii?

Păducții nu provoacă alte probleme de sănătate, dar unele complicații trebuie să urmeze:

  • Infecții secundare ale pielii

Pisica voastră se va zgâria cu siguranță în măsura în care el sau ea va primi tăieturi și răni. Aceste răni deschise sunt periculoase și asta le aruncă cu riscul de a fi infectați de germeni și bacterii.

  • Schimbări în piele

Dacă infestarea păduchilor a fost acolo de mult timp, pielea pisicii va deveni întunecată și groasă, în special de-a lungul secțiunii mijlocii.

  • Răspândirea bolii

Șansele de păduchi corporali care cauzează alte boli bacteriene mai puțin frecvente sunt foarte puțin. În conformitate cu centrele pentru controlul și prevenirea bolii, tot ceea ce păduchii corpului au provocat epidemii de febra recidivă a lui Typhus și Louse. Acest lucru este mai frecvent atunci când pisica diagnosticată cu infecție cu păduchi nu a fost tratată și a continuat să fie lăsată în condiții neigienice.

Pisica care se ocupă de păduchi

Tratamente posibile

  • Utilizați produse la fața locului care are fipronil

Puteți găsi produse pe bază de fipronil la farmacii, astfel încât să puteți lua-o peste tejghea. Produsele care au fipronil includ Efipro și Frontline. FiPronil interferează cu un neurotransmițător de insecte care nu este la mâini la mamifere, ceea ce provoacă moartea păduchiilor. Aplicați produsul pe bază de fipronil la fiecare 30 de zile la pisicile care au intrat în contact cu păduchi.

  • Alegeți produsele care au selamectină

Ca un ingredient activ ca Selamectin, acesta funcționează la fel ca produsele pe bază de fipronil pentru a ucide viața. Cu toate acestea, pentru utilizarea acestui produs, trebuie să consultați medicul veterinar dacă ar trebui să utilizați acest medicament pentru pisica dvs. sau nu.

Luați notă că produsele bazate pe fipronil și selamectină nu sunt încă licențiate pentru a trata infecțiile de păduchi pe pisici. Aceste produse sunt considerate ca fiind eficiente la uciderea păduchi.

  • Scoateți tangurile pe bază de păduchi înainte de a vă îmbogăți pisica

Combing pentru a trata doar păduchi funcționează numai dacă îl puteți obține chiar de la pielea lor. Dar dacă pisica voastră sa încurcat prost, va trebui să lucrați puțin suplimentar pentru a dezlipi acele noduri și le pieptene pentru a îndepărta păduchiul. Dacă pare imposibil să dezactivați nodurile și că pisica voastră ar putea fi în durere, ați putea chiar să vă prindeți nodurile cu foarfece. De asemenea, aveți grijă să păstrați lamele foarfece departe de pielea lor, deoarece pielea lor sensibilă ar putea să obțină niște nicks și se taie repede.

  • Utilizați un pieptene NIT din NOTHED FINE

Dacă aveți în vedere combinarea, folosiți un pieptene care are dinte fine și scoateți păduchii de la blănurile lor cu ușurință. Veți avea nevoie de răbdare extraordinară și dedicare pentru a combina păduchiul din părul pisicii voastre. Această metodă este destul de consumatoare de timp și de obicei durează ore la pieptene frumos printr-o blană de pisică. Inutil să spun că pisica ta va pierde răbdarea în puțin timp și începe să se deplaseze.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pieptene de purici pentru pisici

  • Utilizați șamponul pentru a contracara păduchii

Deși acest lucru ar putea să sune ușor, întotdeauna recomandăm să nu șamponați pisicile pentru a scăpa de infecțiile de păduchi din cauza dezavantajului care vine cu el. Cel mai mare dezavantaj al șamponului este că atunci când stratul de pisică este uscat, nici un ingredient activ nu a funcționat pentru a învinge problema păduchiilor. Deci, acest lucru înseamnă că nimic nu acționează asupra pielii pentru a ucide păduchi sau chiar un ingredient activ care să împiedice pierderea viitorului. Pisica ta a fost încurcată pe patul murdar și nu este nimic care să-i oprească să fie infectat cu păduchi.
Metoda de șampon este de departe cea mai ușoară metodă de a trata păduchi și sunt, de asemenea, utile. Selegen este utilizat în mod obișnuit împotriva infecției păduchi. Acest șampon verde gros conține sulfură de seleniu care scade flacăra pielii în pisica ta și, astfel, reduce alimentele pentru păduchi. Dar seleen nu este, de asemenea, licențiat pentru a fi folosit în pisici, așa că trebuie să faceți asta la propriul risc.

  • Asigurați-vă că pisica dvs. se întoarce într-un mediu curat

Odată ce ați făcut tot posibilul pentru a trata păduchi în pisica voastră, acum este timpul să vă spălați așternutul, peria, copacul de pisici și orice alt apartenență pentru a vă asigura că toate lucrurile lor sunt prea libere. În plus, pulverizați mobilierul, canapelele și paturile cu un spray insecticid care va ucide ouăle și larvele de purici.
Asigurați-vă că camera dvs. este bine ventilată atunci când pulverizați astfel de sprinklere insecticidale și îndepărtați orice pește de companie sau pasăre din cameră pentru a le ajuta să scape de toxicitate. Lăsați camera singură timp de cel puțin două ore după ce ați pulverizat insecticid și nu face Permiteți pisicii sau a altor animale de companie să respire în aerul respectiv.

pisici de pisici

Alte tratamente:

Pentru unii dintre voi, s-ar putea dovedi a fi cu adevărat dificil de urmărit cu procedurile menționate mai sus, pentru că haideți, pisicile sunt agitate. Dar nu pierdeți speranța încă, există și alte tratamente. Păduchii devin mai ușor de tratat atunci când veterinarul dvs. de diagnosticare. Veterinarul dvs. va sugera mai multe, și, dacă le urmați, ar putea face atât viața voastră cât și viața felină.

Deci, aici sunt câteva metode mai ușoare, dar consumatoare de timp pe care le-am putea sugera să scapi de păduchi de pe pisica dvs. de companie:

  • Izolați pisica ta

Acest lucru este necesar numai dacă aveți două sau mai multe pisici în gospodăria dvs. Acest lucru se face pentru a împiedica alte pisici să transmită aceeași infecție de păduchi. Cel mai bun lucru pe care l-ați putea face este să păstrați pisica infectată separat într-o cușcă. Acest lucru va contribui, de asemenea, la reducerea efortului pe care trebuie să-l faceți pentru a elimina păduchiul.

  • Împărțiți blana pisicii

Dacă blana pisicii dvs. devine rău mată, veterinarul dvs. va recomanda rasul său. Acest lucru va elimina durerea pe care pisica ta trebuie sa treaca prin procesul de eliminare a păducrii.

Cum puteți împiedica răspândirea păduchiilor?

Bineînțeles, cel mai bun mod de a vă menține păduchiul de pisici este să-l păstrați în condiții igienice cu alimente sănătoase și bine hrăniți. Dar dacă aveți mai mult de o pisică și mulți dintre ei au păduchi, ne pare rău să spunem că va fi cu adevărat dificil să împiedicați și ceilalți pisici să obțină și păduchi.

Există coliere anti-păduchi pe care le-ați putea folosi pentru a reduce șansele pisicii dvs. având păduchi sau de a le transmite la alte pisici sau în gospodăria dvs. Până în prezent, încă nu există vaccinuri sau repellente care au fost inventate pentru a preveni transmiterea păduchi de la o pisică la alta.

Din fericire, nu trebuie să vă serviți întreaga casă cu insecticide dacă pisica dvs. a obținut păduchi. Asta pentru că păduchii sunt în totalitate proeminenți pe pisici. Niturile care cad din piele nu vor supraviețui deloc.

Iată binele în tot rău: puteți împiedica transmiterea păduchi de la o pisică la alta prin păstrarea păduchiilor afectați de pisica departe de ceilalți. Spălați așternutul pisicilor, perii, jucării și orice alte obiecte cu apă fierbinte. Asigurați-vă că urmați acest pas cu atenție și, eventual, înlocuiți unele dintre tipurile de lucruri îngrijite dacă au devenit prea bătrâni.

Uneori, chiar și cele mai bune precauții nu funcționează. Dacă cineva din ele devine infectat cu păduchi, este posibil să nu fie posibil să se împiedice în întregime toate pisicile să aibă păduchi. Păduchi răspândit foarte repede printre pisicile care locuiesc în aceeași gospodărie. Deci, nu este necesar să tratați fiecare pisică din gospodăria dvs. pentru păduchi, în același timp.

Recuperarea păduchilor la pisici

Este foarte important să urmăriți numirea pe care Vet-ul dvs. a programat pentru dvs. Aceasta este pentru a vă asigura că tratamentul procesează și că nu există o reacție adversă în pisica dvs. Bineînțeles, nu este nimic mai bun decât prevenirea problemei recurente, dar asigurați-vă că urmați fiecare pas pe care VET ți-a cerut-o.

Nu uitați că pisica ta are unele dintre locurile lor preferate în casa ta. Curățați și acele pete. Dacă pisica dvs. nu se poate mistui, trebuie să le ajutați prin scălarea lor sau să le spălați în mod regulat. Tratarea frumos și eliminarea păduchilor va ajuta la prevenirea problemei de a se întâmpla din nou.

Când să vezi un medic?

Evident, ar trebui să vedeți medicul de companie înainte de a începe orice tratament de la sine. În plus, remediile la domiciliu nu sunt întotdeauna garantate să funcționeze. Puteți adesea greșeala păduchi pentru alte lucruri cum ar fi:

Deci, înainte de a vă asuma sau continuați cu orice tratament, asigurați-vă că vă vedeți veterinarul holistic și obțineți o rețetă de la ei.

Ai grijă de viermi

Deși păduchii nu sunt atât de familiară să arunce viermii - puricii sunt mai probabil să găzduiască viermii. Nu există nici un scop pentru posibilitățile. Pisica ta poate mânca accidental în timp ce se îngrijește și acest lucru poate duce la transmiterea paraziților de viermi numiți dipylidium caninum.

Simptomele de viermi sunt mai evidente decât simptomele infecțiilor de păduchi. Pisicile care suferă de viermi sunt susceptibile de a avea puțin puțin în timp ce segmente de viermi sub coada lor. Viermii mai mari arata ca spaghete atunci cand sunt eliberate sub forma de scaun sau voma. Tabelele sunt teribile. Poate provoca o pierdere substanțială în greutate și diaree la pisici.

Linia de jos

Infestarea păduchilor, deși este posibil să nu fie foarte frecventă, există încă șanse ca pisica dvs. să fie infestată cu ea. Deci, cel mai bun este dacă ați putea împiedica păduchii din pisica voastră să preluați în primul rând, mai degrabă decât să o tratați.

Cu toate acestea, nu uitați să nu utilizați niciun fel de produse deasupra contra-the-ului cu sfatul VET. Cele mai multe dintre ele sunt toxice pentru pisici.

Deci, ați găsit niciodată păduchi în pisicile voastre? Ce ați făcut în primul rând? Am pierdut ceva cu privire la tratamentul păduchi? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

În legătură cu o postare: Cel mai bun pieptene de purici pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Păduchi în pisici: simptome, cauze și tratament