5 Remedii de la domiciliu pentru acarieni în pisici

5 remedii de la domiciliu pentru acarieni în pisici

Imaginați-vă o zi în timp ce vă mângâiați pisica și răsfățați-vă urechile, observați brusc o creatură neagră mică care se descurcă pe pielea lui. Prima dvs. reacție ar fi cea a șocului urmată de reținere cu privire la ceea ce ar putea fi implicarea mai profundă. Doar în cazul în care te-ai întrebat, implică faptul că iubitul tău Feline suferă de o infestare a acarienilor urechii și problema trebuie să participe la o prioritate.

După ce a văzut o creatură neagră mică, în roaming blana pisicii dvs., următorul pas ar trebui să fie de a cultiva conștientizarea, să constatați amploarea problemei și să aflați căile prin care ar putea fi depășită. În acest sens, s-ar putea să întâlniți mai multe opțiuni, pe care le-ar pretinde că vor fi eficiente în Ștergerea urechilor pisicii off acarieni, dar cum despre utilizarea unui simplu remediu la domiciliu, care este atât simplu, cât și convenabil? Cu un remediu de acasă încercat și testat, nu numai că veți putea să scăpați de acarii urechii pentru prima dată, dar, de asemenea, o utilizați repetat pentru a vă asigura că infestarea nu apare din nou.

Ați putea dori, de asemenea: Pisici de curățare a urechii

CAT își zgârie urechea

Ce sunt acarienii urechii?

Științific cunoscut sub numele de OTODECTES Cynotis, acarienii urechii sunt creaturi mici de dimensiuni reduse, care arată ca niște păianjeni miniaturali sau crabi de pronunțare a numeroaselor lor membre care se scot din lateral. Acestea sunt parazitare prin natura, adică trăiesc alte creaturi - în acest caz pisica ta - în care se hrănesc cu pielea și ceara urechii și chiar suge sânge. Datorită dimensiunii lor microscopice, abia puteai să le observați, singura dovadă a prezenței lor fiind un acumulator maro închis și înfricoșător pe clapeta interioară a urechii pisicii tale.

Ciclul de viață al unui acariu de ureche este de aproximativ trei săptămâni după care încep împerecherea, canalul de urechi al pisicii dvs. servind ca o locație ideală. Prin aceasta, vă puteți imagina măsura în care acestea pot crește și forma colonii într-un timp scurt dacă nu se tratează. Dificil că este de a scăpa de acești paraziți, prezența lor poate duce la infecție, inflamație și chiar pierderea auzului în unele cazuri. Ele provoacă mâncărime neîncetate și când pisica își scutură capul viguros, ar putea duce la spargerea vasului de sânge, ducând astfel la complicații severe.

Cum mi-a luat pisica mea acarieni?

Majoritatea proprietarilor de animale de companie reprezintă această întrebare atunci când se confruntă cu problema acarienilor urechii. Faptul rămâne că pisicile sunt deosebit de susceptibile la infestarea urechii și unele dintre sursele posibile sunt:

  • Petrecând timp în aer liber, în peluze, grădini, hambare și așa mai departe;
  • De la feline de feline, cum ar fi acarienii de urechi de la mama pisicilor sau la alte pisici care pot fi jucate sau tovarăși;
  • Prin interacțiunea cu alte animale, în special câini, iepuri și alți rozătoare;
  • Acumularea de ceară în urechi pe o perioadă de timp;
  • Urechile necurate și lipsa generală de igienă;

Pamele de urechi - simptome și cum să verificați

Prezența acarienilor urechii se manifestă prin mai multe semne de poveste care ar putea varia de la roșeață simplă la ceva mai grav cum ar fi descărcarea și mirosul. Ca proprietar de animale de companie, trebuie să suspectați imediat o infestație a urechii dacă:

  • Pisica ta își zgârie în mod constant urechile, scutându-și capul sau își păstrează capul înclinat într-o parte pentru durate lungi;
  • Înroșirea și inflamația în urechi, ceea ce duce la creșterea sensibilității în care pisica dvs. se strecoară la cea mai mică atingere;
  • Prea multă ceară în urechile însoțite de o secreție ceară;
  • Pulbere acumulată în urechile pisicii care seamănă cu motive de cafea;
  • Formarea de cruste sau cruste în și în jurul urechilor;

Presupunând că ați observat aceste simptome, următorul pas ar trebui să fie să faceți o privire în ureche în urechile pisicii dvs. prin plierea ușoară a clapelor urechii. Ar trebui să puteți observa imediat puncte mici, dar în cazul în care nu luați o lupă și priviți din nou. Uneori, acarienii urechii se retrag în canalul urechii; Într-o astfel de situație puteți să glisați porțiunea interioară a urechii cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei vegetal și prezența acarienilor urechii ar fi dezvăluită.

Acasă Remedii pentru tratarea acarienilor urechii

Acum că ați detectat prezența acarienilor urechii, este timpul să vă ușurați pisica de pe prezența lor și discutați după cum urmează sunt câteva remedii la domiciliu care vă vor ajuta să atingeți acest obiectiv:

Oțet de cidru de mere diluat în apă

Dilua Oțet de mere cu o cantitate egală de apă și trebuie să vă asigurați că proporția ambelor lichide din soluție trebuie să fie 1: 1. Turnați-o într-o sticlă de pulverizare și pulverizați-o în urechile pisicii cel puțin o dată pe zi timp de 10 zile la o întindere.

ACV este încărcat în mod natural cu o serie de elemente și uleiuri volatile care sunt eficiente în eliminarea paraziților și a puricilor și împiedicând o creștere ulterioară. Singurul cuvânt de precauție presupune asigurându-vă că pisica dvs. este alergică la ACV.

Miere organică

Masarea mierei organice pe urechea pisicii dvs. timp de aproximativ 30 de minute în fiecare zi ar urmări acarienii urechii. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că mierea utilizată este organică deoarece mierea prelucrată nu este probabil să facă diferența.

Usturoi cu ulei de măsline

Tăiați niște cuișoare de usturoi și înmuiați-le ulei de masline pentru o zi sau două. Smear amestecul în și în jurul urechii pisicii tale și privește în timp ce îndepărtează acarienii urechii datorită mirosului pungent și calmează inflamația de curtoazie a proprietăților sale antibiotice.

Eficient, deși acest remediu este, nu va funcționa pe pisicile care au obiceiul de a înghiți tot ceea ce linge sau sunt alergice la oricare dintre cele două ingrediente.

Usturoi cu uleiuri de măsline

Vaselină

Tot ce trebuie să faceți este să frecați niște vase pe urechile pisicii dvs. zilnic până când este absorbit bine. Nu numai că are grijă de infestarea acarianului de ureche, ci și orice roșeață sau iritare care ar fi putut să vă deranjeze pisica.

Aloe vera

Printre proprietățile sale multiple terapeutice este capacitatea Aloe Vera de a neutraliza acarienii urechii și de a le împiedica să se întoarcă. Puteți masca direct în mod direct aloe vera pe urechile pisicii dvs. sau utilizați o loțiune pentru atingerea acelorași rezultate.

Ultimul cuvânt

De obicei, aceste remedii la domiciliu sunt eficiente în timpul etapelor inițiale ale infestării urechii, dar există întotdeauna o șansă externă ca pisicile dvs. să nu răspundă la oricare dintre acestea. Într-o astfel de situație, este timpul să luăm animalul de companie în veterinar, astfel încât problema să fie rezultată înainte de a se agrava mai departe și să conducă la complicații.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Remedii de la domiciliu pentru acarieni în pisici