Bronșită în pisici

Pisica gri se uita la partea laterala

Bronșita cronică felină, uneori numită traheobronitis felină sau astm bronsic, este o boală văzută într-un număr echitabil de pisici. În timp ce poate părea un diagnostic înfricoșător, simptomele pot fi gestionate astfel încât pisica dvs. să poată trăi o viață fericită.

Semne, diagnosticare și tratare a infecțiilor respiratorii superioare la pisici

Ce este bronșita în pisici?

Bronșita este o inflamație a căilor aeriene ale pisicii dvs., inclusiv trahee și bronhioles. Această inflamație poate provoca apoi secreții excesive în cadrul căilor respiratorii, precum și o îngustare, împiedicând capacitatea pisicii dvs. de a aduce oxigenul în. Poate fi un proces acut, iar schimbările din căile respiratorii ale pisicii pot fi reversibile, dar poate fi, de asemenea, un proces de boală cronică, care durează de la două până la trei luni și provoacă schimbări ireversibile în căile aeriene ale pisicii. Bronșita felină sau astmul este foarte asemănătoare cu astmul văzut la oameni.

Care sunt simptomele bronșitei în pisici?

Cel mai frecvent văzut simptom al pisicilor astmatice este o tuse uscată și hacking. Coborârea pisicilor se vor ghemui jos și își vor extinde gâtul. Dacă credeți că sună foarte mult ca poziția unei pisici presupune atunci când tusea a Hairball, Ai fi corect. De fapt, primele de câteva ori vă prindeți tusea de pisică, puteți să vă gândiți că tuse în sus. Diferența fiind o tuseală adevărată nu se va termina într-o minge de păr pe podea. Alte simptome observate în mod obișnuit observate la pisicile cu bronșită includ fluiera sau șuierătoare cu fiecare respirație (de obicei auzi mai audibil pe expirație decât inhale) și o dificultate tot mai mare de respirație. Această respirație dificilă poate chiar să progreseze până la punctul Deschiderea respirației gurii. Deschiderea respirației gurii sau gâfâind nu este un comportament normal în pisici ca acesta este la câini și dacă vă vedeți pisica dvs. dintr-o dată când ar trebui să căutați imediat medicul veterinar. Pe măsură ce bronșita pisicii tale progresează, puteți începe să vedeți o scădere a energiei, observați-le în jurul casei mai mult. Este important de observat că pisica cu bronșită nu își vor pierde apetitul și nici nu vor avea febră. Simptomele de bronșită ale pisicii pot fi ciclice, sezoniere sau chiar constante, în funcție de cauză.

Semne de bronșită în pisici

  • Uscat, hacking tuse
  • Squatting scăzut și lipit gâtul afară
  • Fluierând sau respirația cu fiecare respirație
  • Deschiderea respirației gurii
  • Gâfâind
  • Decesul în energie

Ce cauzează bronșita în pisici?

Bronșita felină poate fi cauzată să fie orice număr de iritanți ai căilor respiratorii, alergii, infecții bacteriene sau chiar paraziți, cum ar fi lungi lungi, viermi de inimă sau toxoplasmoză. Determinarea cauzei reale a bronșitei pisicii dvs. nu poate fi posibilă. Acest lucru se datorează parțial gama de agenți cauzali, dar și datorită gamei de teste necesare pentru excluderea fiecărei cauze. Testarea pentru fiecare cauză individuală poate fi consumatoare de timp, precum și costuri prohibitive. Iritantele căilor respiratorii pot include lucruri cum ar fi fumul de țigară, parfum, covoare, detergenți de spălătorie parfumată sau balsamuri de țesături și chiar difuzoare de ulei esențial.

Cum este diagnosticat bronșita în pisici?

Când vă aduceți inițial pisica dvs. pentru tuse sau dificultăți de respirație, medicul veterinar va începe prin ascultarea inimii și plămânilor pisicii. Congestia în căile respiratorii ale pisicii tale pot fi auzite cu un stetoscop. De acolo, veterinarul dvs. va lua probabil o radiografie a pieptului pisicii dvs. pentru a căuta orice schimbări care să sugereze bronșită (sau orice alt motiv pentru dvs. Simptomele pisicii). Ei pot verifica, de asemenea, sânge pentru a privi celulele albe din sângele din pisica și o probă de scaun pentru a căuta viermii plănuiți. Pot fi efectuate mai multe teste specializate, cum ar fi o bronhoscopie sau o spălare a sistemului dvs. aerian al pisicii dvs. Ambele teste necesită ca pisica voastră să fie sub anestezie generală. O bronhoscopie va permite veterinarului dvs. să vizualizeze mai bine plămânii pisicii și căile aeriene și o spălare va permite veterinarului dvs. să obțină un eșantion de bacterii sau paraziți patogeni care pot fi în căile respiratorii de pisică.

Cum se tratează bronșita în pisici?

Deoarece bronșita felină poate fi cauza printr-o varietate de lucruri și de la determinarea adevărata cauză poate fi dificilă, tratamentul ia o abordare multimodală. Acest lucru poate include medicamente, dietă și evitarea alergenilor potențiali. Tratamentul medical poate include bronhodilatatoare, cum ar fi albuterolul și corticosteroizii, cum ar fi Prednisolone. Acestea vă vor ajuta să vă deschideți căile aeriene ale pisicii, precum și să scadă inflamația în ele. La fel ca la oameni, bronhodilatatorii sunt de obicei administrați prin inhalare. Credeți sau nu, sunt fabricate inhalatoare pentru pisici! VET-ul dvs. vă poate ajuta și pisica dvs. să se aclimatizeze noul lor sistem de inhalare în cel mai scurt timp.

Evitarea alergenilor căilor aeriene poate însemna lucruri diferite în funcție de cele prezente în casa dvs. Schimbarea detergenților de rufe la un vopsea liberă, soiuri libere, mai ales atunci când spălați așternutul pisicii dvs. este un pas. Dacă așternutul pisicii dvs. este deosebit de prăfuit, trecerea la un praf scăzut, așternut liber de parfum poate ajuta la păstrarea habiturilor de baie alergoase, de asemenea. Bineînțeles, toate pisicile au preferințe diferite de așternut, deci țineți un ochi pe obiceiurile de baie a pisicii pentru a vă asigura că le place noul lor gunoi. Instalarea purificatoarelor de aer și a filtrelor de-a lungul casei dvs. poate păstra și alergeni în aer la un nivel minim. Nutrițional, o pisică cu bronșită poate beneficia de o dietă limitată de ingredient sau hipoalergenic. Deși nu este cea mai frecventă manifestare a unei alergii alimentare în pisici, dacă bronșita pisicii dvs. se datorează unui răspuns alergic, alegerea unei diete la alergii poate ajuta la gestionarea simptomelor acestora.

Bronșita felină poate suna ca un diagnostic înfricoșător la început. Deși este un proces de boală care nu poate fi complet vindecat, acesta este unul al cărui simptom poate fi gestionat. Dacă aveți îngrijorări cu privire la riscul de bronșită a pisicii dvs., vorbiți cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bronșită în pisici