Beneficiile uleiului de măsline pentru pisici

măsline

Întotdeauna spunem asta alimente umane nu ar trebui să fie dată niciodată animalelor noastre, în special prietenilor noștri felini. Modul în care sistemele lor digestive sunt proiectate de natură, nu sunt pur și simplu compatibile cu alimentele pe care le avem cu o specie umană de a digera. Dar există alimente umane care nu sunt doar comestibile pentru pisici și câini, dar sunt, de asemenea, considerate benefice pentru sănătatea lor optimă și gestionarea unui număr de probleme de sănătate. Unul dintre aceste alimente umane este uleiul de măsline. Da, acel lichid cu culoarea galbenă de aur adânc verde, pe care o înghiți în salata voastră greacă sau chiar auzi Gordon Ramsay, Jamie Oliver, sau orice alt Chef Celebrity, deoarece concomitent delicios, mesele de udare din gură este un ulei foarte benefic pentru pisici , de asemenea.

Ce este în ulei de măsline?

Uleiul de măsline a fost întotdeauna considerat ca un superfood, deși unii ar argumenta că nu este. Ceea ce este clar că este că uleiul de măsline nu este valabil numai pentru utilizările sale culinare, are și semnificație religioasă și semnificație medicală.

Când vine vorba de beneficiile sale legate de sănătate, uleiul de măsline se bazează pe amestecul său unic de acizi grași nesaturați care include atât grăsimi mono- și poli-nesaturate. De asemenea, conține grăsimi saturate, dar cuprinde doar aproximativ 14% din volumul total de grăsime din uleiul de măsline.

Aproape trei sferturi (73%) din compoziția uleiului de măsline sunt grăsimile mononesaturate, în cea mai mare parte acid oleic, un acid gras de omega-9 esențial. Uleiul de măsline conține, de asemenea, acid linoleic, un acid gras omega-6, precum și acid alfa-linolenic sau ALA, un acid gras omega-3.

Acidul oleic, fiind un acid gras omega-9 mononesaturat, poate ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol rău în sânge, în timp ce, de asemenea, potențial crescând colesterolul bun. Am spus "potențial" deoarece există încă o dezbatere continuă dacă acidul oleic poate oferi un astfel de avantaj. Ceea ce este clar că acidul oleic în ulei de măsline poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Există, de asemenea, motive să credem că are potențialul de a reduce inflamația.

Acidul linoleic este un acid gras de omega-6 polinesaturat, care este o moleculă importantă pentru producerea de acid arahidonic, care este, la rândul său, importantă pentru dezvoltarea optimă a creierului împreună cu DHA. De asemenea, este esențial în creșterea și dezvoltarea mușchilor scheletici. Studiile arată, de asemenea, că acidul arahidonic poate contribui la îmbunătățirea sensibilității insulinei care poate fi benefică la pisicile care sunt predispuse la diabet zaharat.

Uleiul de măsline conține, de asemenea, cantități de qualen, steroli și fitosteroli care pot produce și o serie de beneficii pentru sănătate.

În plus față de aceste grăsimi, uleiul de măsline conține, de asemenea, esteri de tirozol, oleocant, oleuropeină și hidroxitrosol. Există mai mult de 30 de compuși fenolici prezenți și în uleiul de măsline. Acestea pot include acid elenolic, flavonoide, pinoresinol și lignani. Phenolicii posedă proprietăți antioxidante uimitoare, care pot contribui la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, conducerea mai bună a impulsului nervos și pielea și stratul mai sănătos.

Uleiul de măsline conține, de asemenea, vitamina E și vitamina K. Toată lumea cunoaște rolul de vitamina E ca un antioxidant puternic. Ce mulți nu realizează este că este important și în controlul expresiei genei, un element critic la semnalizarea eficientă a celulelor. Ceea ce înseamnă pur și simplu că vitamina E poate ajuta la crearea celulelor sănătoase.

La rândul său, vitamina K este esențială pentru capacitatea de a coagula sângele. O utilizare foarte importantă a vitaminei K este în legarea calciului, în special în oase. Ceea ce înseamnă pur și simplu că, dacă nu există suficientă vitamină K în corpul pisicii, există o șansă ca pisicile dvs. să dezvolte osteoporoză. Poate avea nivele de calciu adecvate, dar dacă nu există vitamina K să se lege la os, atunci nu există nici un fel Kitty dvs. poate avea oase mai dense și mai puternice. Din păcate, acest lucru poate duce, de asemenea, la calcificarea în interiorul pereților arterelor, precum și la alte țesuturi moi.

ulei de masline

Beneficiile uleiului de măsline pentru pisici

Acum că avem o înțelegere corectă a conținutului uleiului de măsline, putem continua cu beneficiile acestui ulei pentru pisicile din viața noastră. Înțelegeți totuși că uleiurile de măsline care nu au suferit rafinament sunt mult mai bune, deoarece păstrează profilul complet nutrient al uleiului. Cu cât este mai rafinat ulei de măsline, cu atât mai puțini sunt substanțele nutritive benefice. Să încercăm să ne uităm la ce ulei de măsline poate aduce la iubitul tău feline.

Promovează pielea de felină mai sănătoasă

Dacă pisicuta este bugată de pielea uscată, fulgoasă și mâncărime, uleiul de măsline poate fi foarte util. De altfel, uleiul de măsline pentru pielea uscată a pisicilor este una dintre cele mai populare indicații ale unui astfel de ingredient.

Există multe motive pentru care pisicile pot avea piele uscată și mâncărime. Alergiile pot provoca pisici să aibă piele uscată și mâncărime, piele fulgată. Acest lucru este valabil mai ales atunci când pisica dvs. inadvertă intră în contact cu ceva care poate provoca iritat și inflamat pielea. Problema majoră cu pielea uscată și mâncărime este infecția bacteriană secundară care poate să apară.

Când pielea se usucă, integritatea sa structurală este, de asemenea, compromisă. Fisurile minuscule sunt prezente pe piele care poate expune țesuturile moi subiacente. Aceste fisuri pot fi, de asemenea, utilizate de microorganisme ca puncte de intrare, astfel încât acestea să poată intra în pielea pisicii și pot provoca infecții bacteriene secundare.

Chiar dacă pielea pisicii nu este prea uscată încât formează fisuri sau fisuri, iritații și mâncărime vor face pisica zgârierea site-ului afectat. Zgârierea este modalitatea naturală a animalului de a ușura "mâncărime", așa cum facem când noi. Din păcate, zgârierea neîncetată poate, de asemenea, să rănească pielea care poate duce la pauze sau deschideri în piele. Acestea pot servi din nou ca intrare pentru microorganisme.

Aplicarea uleiului de măsline pentru pielea uscată a pisicilor poate aborda cu ușurință astfel de probleme. Acidul oleic poate ajuta la reducerea inflamației care este inerentă pielii mâncărime. Mai important, poate ajuta la promovarea pielii și haine mai sănătoase. Diferitele acizi grași conținute în ulei de măsline pot ajuta la asigurarea unei bariere eficiente pe piele. Policiolele de plante pot oferi, de asemenea, beneficii antioxidante care, atunci când sunt cuplate cu vitamina E în ulei de măsline, pot spori cu ușurință o mai bună integritate a pielii.

Uleiul de măsline poate fi mass pe blana pisicii și pielea de obicei după o baie și înainte de clătirea finală.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de pisică

Promovează evacuarea mai bună a intestinului

Unii părinți de companie folosesc, de asemenea, ulei de măsline pentru constipația pisicilor. În timp ce este perfect bine ca pisicile să fie constipate ocazional, dacă devine din ce în ce mai des, poate fi o problemă reală.

Constipația la pisici poate fi legată de nivelurile de hidratare a pisicii. Deoarece pisicile nu au o unitate de sete puternică, într-adevăr nu vă puteți aștepta ca aceștia să caute în mod activ apă să bea. Același lucru este valabil și cu blocarea intestinală. Acest lucru poate fi adus de tendințele excesive de îngrijire a pisicii, prin care va fi, de asemenea, ingerarea propriei sale blănuri și va crea o minge de blană chiar în interiorul colonului său. Șiruri de obiecte pe care pisica dvs. le-a înghițit pot fi depuse și în colon.

Constipația de felină poate fi, de asemenea, un semn al unei tumori în creștere sau chiar posibilitatea unui megacolon felinar. În această condiție, colonul pisicii crește la o dimensiune neobișnuită încât nu mai poate împinge materie fecală prin intestin. Acest lucru face ca scaunul să se acumuleze și să mai solidifică în continuare că apa este trasă în mod continuu din scaun.

Uleiul de măsline pentru constipația pisică, în timp ce poate ajuta la facilitarea trecerii mai ușoare a scaunului prin intermediul intestinului pisicii dvs. și în jos, rect și anus, nu abordează cu adevărat problema. De aceea, dacă pisicile tale se confruntă cu constipație mai frecventă sau cronică, este mai bine să o verificați de către medicul veterinar.

Puteți da în continuare ulei de măsline pentru a ajuta la stimularea mișcării intestinului pisicii. Cu toate acestea, trebuie să introduceți întotdeauna ulei de măsline în alimentele sale puțin la un moment dat. Unele pisici nu sunt de fapt acele tolerante atunci când vine vorba de uleiuri în dieta lor. Acest lucru poate duce la diaree. Ar fi mai bine dacă începeți cu o jumătate de linguriță de ulei de măsline adăugat la mâncarea pisicii tale. Verificați dacă va dezvolta diaree în următoarele 24 de ore. Dacă nu, măriți doza la o linguriță și verificați din nou dacă nu apare diareea.

Cantitatea maximă de ulei de măsline pe care o puteți da pisicii dvs. este o lingură. Nu trebuie să dați mai mult decât această sumă.

Facilitează îndepărtarea bilelor de păr

Am menționat mai sus că pisicile au tendința de a forma bile de păr în tummurile lor. Cât de repede sunt, ei pot linge cu ușurință blană liberă din haina lor și ingerați aceste. De-a lungul timpului, aceste fire de blană se pot acumula în interiorul intestinelor pentru a forma o minge masivă de blană.

De la sine, bilele de păr nu sunt într-adevăr o preocupare serioasă. Din păcate, pot provoca blocarea intestinelor. Acest lucru poate duce la constipație. Cu toate acestea, aceasta nu este singura problemă asociată cu bilele de păr. Deoarece bilele de păr ocupă spațiu în intestine, pisica nu mai poate să absoarbă multe dintre substanțele nutritive prezente în alimente, deoarece parul poate afecta negativ absorbția nutrienților. Acest lucru poate duce la letargie sau slăbiciune.

Pisici cu bile de păr va încerca, de asemenea, să elimine mingea prin hacking sau de a încerca să-l vărsă. Părul de păr poate să nu iasă în acest fel, dar o parte din acidul gastricilor pot fi îndepărtați. Acest lucru poate duce la probleme de acid, precum și la problemele din echilibrul electroliților. Dacă vărsăturile continuă, pisica poate expune lipsa poftei de mâncare.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru hairballs

Adăugarea unei jumătăți de linguriță de ulei de măsline în alimentele animalului dvs. de companie poate ajuta la lubrifierea căptușelii intestinale, permițând ca pilonul de păr să fie ușor mutat prin intestin. Din nou, trebuie să se acorde prudență să nu exagerate din cauza tendinței uleiului de măsline pentru a deranja stomacul anumitor pisici.

Reduce inflamația

Acidul oleic plus fitofenolii prezenți în ulei de măsline pot ajuta la abordarea unui număr de condiții inflamatorii la pisici. În timp ce inflamația cronică poate fi adusă de o serie de condiții de boală, este totuși caracterizată de aceleași lucruri - umflarea, durerea, disconfortul, înroșirea și temperatura ridicată.

Uleiul de măsline poate ajuta la reducerea severității inflamației. Cu toate acestea, ca orice altceva, nu abordează cu adevărat cauza principală a problemei. De aceea, dacă vă uitați la gestionarea inflamației cronice a pisicii dvs., este mai bine ca pisicile dvs. să fie verificate, evaluate și tratate de medicul veterinar. Acest lucru este de a vă asigura că problema este abordată în mod corespunzător, iar inflamația este gestionată pe o bază mai permanentă.

Cu toate acestea, pentru ameliorarea simptomatică, uleiul de măsline poate fi un instrument excepțional. Pisici cu artrită sau chiar Boala intestinală inflamatorie poate beneficia de o linguriță sau de la un ulei de măsline în dieta lor. Condițiile inflamatorii ale pielii pisicii pot fi, de asemenea, gestionate cu ulei de măsline prin pur și simplu aplicarea unor cantități modeste peste zona afectată.

Ați putea dori, de asemenea: Cat alimente pentru IBD

pisica cu ochi verzi

Curăță urechile și ucide și acarienii urechii

Dacă observați că pisicile dvs. să-și zgârie urechile, există o șansă ca acarienii urechii. Și când te uiți în interiorul urechilor sale, poți observa substanțe fricotate de cafea care sunt colorate maro sau maro închis. Iperarea acarianului de urechi este foarte frecventă la pisici, la fel de frecventă ca infestarea puricii este la câini. Acești critterii se hrănesc cu resturile organice care pot include pielea moartă și sângele uscat și alte fluide din urechea pisicii. Acarienii cresc și proliferează, înghețând țesuturile urechilor și provocând iritații și inflamații.

În mod ideal, ați dori o curățare a urechii formulate de pisici. Dar, în cazul în care nu aveți unul, puteți încerca să utilizați câteva picături de ulei de măsline în canalul urechii Kitty. Cu toate acestea, este mai bine să vă spuneți medicului veterinar despre ceea ce veți face. Unele veterici vor recomanda utilizarea numai a agenților de curățare a urechii specifice care sunt formulate pentru pisici. Există, de asemenea, cei care vă pot sfătui să aplicați câteva picături de ulei de măsline atât pentru curățarea și uciderea acarienilor urechii.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse de curățare a urechii pisici

Uleiul de măsline poate oferi o serie de beneficii pentru pisici. Cu toate acestea, cel mai bine este să nu exagerați, deoarece poate aduce și alte preocupări legate de sănătate.

Ați putea dori, de asemenea: Este ulei de cocos bun pentru pisici?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Beneficiile uleiului de măsline pentru pisici