Scoaterea pisicilor: cauze, simptome și tratament

CAST FASTING FASTING

Acest articol vizează explicarea detaliilor scotajului pisicii, un comportament care se poate întâmpla în pisicile din mai multe motive. Scopul acestui articol este de a oferi o explicație simplă și clară despre scotajul pisicii pentru proprietarii de pisici.

Ce este scotajul pisicii?

Scoaterea pisicilor descrie comportamentul atunci când o pisică își frecă capătul din spate de-a lungul pământului în spatele lor. Dacă vă puteți imagina că o pisică avea o substanță lipicioasă, lipită sub coada lor, lipind pe piele în jurul anusului lor, iar pisica încerca să înlăture acest lucru prin frecare de-a lungul pământului, așa arata scotajul pisicii. Pisicile pot face acest lucru în cutia de gunoi, pe podeaua bucătăriei, pe un covor sau în exterior.

Cât de comună este scootarea pisicii?

Aceasta este o problemă comună, cu o serie de cauze diferite. Nu este niciodată Normal & # 8221; Pentru ca o pisică să facă acest lucru mai mult decât ocazional, deci dacă vă pasă de wellness pisica ta, ar trebui să observați cu atenție pentru a verifica dacă acest lucru nu se întâmplă mai mult decât e.G. o dată pe săptămână.

Ce cauzează scotajul pisicii?

Orice lucru care provoacă o pisică să simtă mâncărimine sau disconfort sub coada lor sau în jurul zonei lor anale, poate provoca o pisică să înceapă să scoată.

Simptomele de scot de pisică în pisici

Simptomele scotajului pisicii

Pisicile scot prin tragerea capetelor din spate de-a lungul podelei.

Simptomele sunt evidente: pisica scoteau de-a lungul pământului, răzuind de-a lungul pământului folosind zona sub coadă, în jurul anusului și partea superioară a picioarelor posterioare

Cauzele scotajului pisicii

Cele mai frecvente cauze includ următoarele:

  • Probleme de sac anal, inclusiv infecții, impacități și neoplazia glandelor anale
  • Aspecte ale tractului urinar, inclusiv boala tractului urinar inferior (Flutd), sindromul urologic felinar (FUS), și, de asemenea, foarte rar, posibilitatea obstrucției tractului urinar. Așa-numitul tenesmus urinar (strain de urină de trecere) poate prezenta ca scotaj în unele cazuri.
  • Probleme de intestin inferior sau rectale care pot provoca dificultăți cu defecarea, inclusiv colita și constipația. Așa-numitul tenesmus fecal (tensionare pentru a trece fecale sau poop) poate prezenta ca scotaj în unele cazuri: dacă vedeți scotajul atunci când pisica defecatează, acest tip de cauză poate fi suspectat.
  • Modificările hormonale care afectează un comportament de pisică pot prezenta ca scotajare e.G. o pisică de sex feminin în sezon
  • Orice condiții care cauzează pielea mâncărime în zona sub coadă pot provoca scotajarea 

Cauzele posibile ale pielii mâncărime în această zonă includ:

  • Infestările externe de parazite, cum ar fi puricii
  • paraziți intestinali, cum ar fi unele tipuri de viermi, inclusiv viermi
  • reacții alergice sau sensibile la contactul cu o substanță (alergen sau iritant) în mediul înconjurător (e.G. Podele de curățare, covoare, acarieni de praf etc.)
  • alergii la mancare
  • un abces, e.G. După o mușcătură de pisici în această zonă

Diagnosticarea scoicării pisicii

Diagnosticarea scoicării pisicii

Dacă observați că pisica dvs. este scoică frecvent, este posibil să doriți să le luați la un medic veterinar pentru a identifica cauza subiacentă a problemei.

Dacă vă informați medicul veterinar DVM că pisica dvs. este scoică, pot fi luate următorii pași.

1. Istoricul detaliat

VET dvs. va discuta fiecare aspect al vieții și îngrijirii sănătății pisicii dvs., inclusiv verificarea altor probleme medicale. Există o serie de cauze posibile ale scotajării pisicilor, iar această istorie va contribui la diferențierea diferitelor cauze posibile.

Veterinarul dvs. veterinar vă poate întreba despre probleme precum comportamentul pisicii dvs. în timpul poopului, apariția mișcărilor intestinale, funcționarea generală a sistemului digestiv, orice pierdere în greutate pe care ați observat-o, orice alte reacții alergice care s-ar fi putut întâmpla în trecut, și o serie de alte întrebări referitoare direct sau indirect la scotajul pisicii tale.

2. Examinare fizică

Veterinarul dvs. va verifica cu atenție pisica dvs., observând orice semne fizice de boală și inspectați cu atenție zonele sub coada pisicii (inclusiv glandele anale ale pisicii) pentru a verifica pentru posibilele cauze ale scotajării.

În unele cazuri, sedarea poate fi necesară pentru a examina în detaliu pisica dvs., deoarece zona sub-the-coadă poate fi sensibilă (mai ales dacă există probleme de glandă anală) și poate fi dificil să examinăm o pisică nervoasă, anxietă sau agresivă. Medicul veterinar poate sugera utilizarea feromonilor feline (e.G. Feline prieten) în transportator pentru a vă ajuta să vă păstrați calmul și relaxat înainte de această examinare.

3. Alte teste

În funcție de ce găsește medicul veterinar în timpul examinării fizice, ei ar putea dori să investigheze problema în continuare. Posibilele teste care pot fi sugerate includ testele de sânge, testele de urină, radiografia (raze X) și ultrasunete.

Cât costă să trateze o pisică cu scotaj pisică?

costul tratării unei scoturi de pisică

Costul tratării unei pisici care a fost scotajul va depinde de cauza subiacentă. Scoaterea cauzată de sacul anal afectați ar putea fi tratată pentru sub 100 $, în timp ce o condiție mai complicată ar putea necesita costuri de 1.000 $ sau mai mult.

Este imposibil să se estimeze acest cost, deoarece există atât de multe motive posibile pentru acest comportament. Cu toate acestea, un caz simplu (e.G. o pisică cu sacul anal afectat) poate costa mai puțin de 100 de dolari pentru a trata, în timp ce un caz complex (e.G. O tumoare de lângă anus) Costul final ar putea fi de peste 1000 $.

Tratamentul pentru scotajul pisicii

Tratamentul depinde în întregime de cauza fundamentală a scotajului. Tratamentele la domiciliu sunt greu de recomandat, dar are sens să se trateze pentru purici, precum și de degradarea pisicii cu un spectru larg Deacăruitor. Ați putea dori, de asemenea, să schimbați alimentele de pisică pentru a exclude posibilitatea cauzei alergii alimentare.

Monitorizare și prognoză

Proprietarii de animale de companie își pot monitoriza cu ușurință pisicile înșiși, observând cu atenție dacă pisica lor continuă sau nu să scot după ce tratamentul a fost finalizat.

Concluzie

Scoaterea pisicii este un semn comun că pisicile arată dacă există o cauză de iritare sub coada lor, pe piele sau sub suprafața pielii. În cazurile mai rare, condițiile grave, cum ar fi constipația sau iritarea tractului urinar, pot provoca, de asemenea, scooting. Din acest motiv, comportamentul nu ar trebui niciodată ignorat, iar dacă nu există o cauză minoră evidentă, ar trebui să se asigure asistența veterinară profesională.

întrebări frecvente

De ce este scotajul pisicii mele?

Orice condiție care cauzează mâncărime sau disconfort în zona sub coadă poate provoca scotaj: a se vedea lista extinsă de posibilități de sub "cauzele scotajului pisicii" de mai sus.

Cum îmi iau pisica să oprească scotajul?

Puteți exclude paraziții, alergiile și iritanții ca o cauză, oferind tratamente parazite, schimbând dieta pisicii dvs. și verificând mediul lor imediat pentru posibile alergeni sau iritanți. Dacă pisica dvs. continuă să scot, trebuie să vă luați pisica la medicul veterinar local pentru o verificare detaliată.

De ce este scoția mea de pisică feminină?

O pisică de sex feminin în sezon poate arăta comportament modificat care ar putea include scotaj, deci verificați alte modificări ale comportamentului ei în cazul în care aceasta este explicația. Dacă da, se va opri în mod natural ca sezonul ei finisaje.

Este scootarea unui semn de viermi?

Unele viermi pot arunca segmente mici care rămân la anus, provocând un sentiment de mâncărime care face ca o pisică să vrea să scot. Din acest motiv, este logic să se acorde un tratament larg de vierme (pentru viermii rotunzi și viermi) și să se trateze pentru purici (deoarece acestea transportă în mod obișnuit viermi).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scoaterea pisicilor: cauze, simptome și tratament