Cat dander: ce trebuie să știți?

Pisica de condamnare a pisicilor

Dacă vă aflați strănut, având ochi apoase, erupții cutanate, un nas curbat sau atacuri de astm în jurul pisicilor, atunci sunteți probabil alergic la pisica. Pisica dander este o parte normală de a avea o pisică, dar dacă aveți reacții alergice la pisica, atunci ce?

Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza pisica în casa dvs. și, ulterior, propria suferință.

Ce este pisica?

Înainte de a ajunge în modul de eliminare a pisicilor, este important să știți că pisica este moare normală și vărsarea celulelor vechi ale pielii și este complet normal la pisici. Nu puteți vedea pisica, deoarece este microscopică și nu poate fi detectată de ochiul liber.

Pisica dander este atât de mică încât plutește în aer și se ascunde în mobilier tapițat, așternut și covor. Cat Dander este responsabil pentru alergiile pe care oamenii le au la pisici - când aveți strezing sau alte reacții alergice din cauza alergiilor de pisici, nu reacționați la blana pisicii, reacționați la alergenele Fel D1 care sunt prezente în Pisica de pisică.

Pisica dander versus matreff

Pisica de pisică nu este același lucru ca și mătreața, care apare ca fulgi albi de piele în haina pisicii tale.

Pisica de dandere de pisica si pisica nu sunt la fel. Cat matreff este fulgi de celule uscate, moarte ale pielii. Puteți observa aceste pe pisica voastră, pe hainele voastre după ce vă mângâiați pisica sau pe așternutul de mobilier sau de pisică.

Dandruff se acumulează pe pisici atunci când au o piele prea uscată, când nu-și moară blănurile în mod adecvat, sau când au o boală de piele, infecție cutanată sau tulburare internă care are ca rezultat vărsarea anormală a celulelor moarte ale pielii moarte. Dacă observați că prietenul dvs. de blană produce Dandruff, atunci este timpul să vă înscrieți ajutorul medicului veterinar prietenos și local de veterinar pentru a determina cauza și rezolvarea problemei.

De asemenea, pielea este cel mai mare organ din organism, iar primul care suferă dacă o pisică este malnutrită. Dandruff poate fi un semn al nutriției inadecvate, deci asigurați-vă că vă alimentați pisica de o calitate de înaltă calitate, completă și echilibrată, care este ridicată în acizii grași Omega 3 pentru a asigura sănătatea pielii bune.

Pisica și alergii

Pisica și alergii

Pisica, sau mai precis, proteina Fel D1 din pisica, declanșează reacții alergice la persoanele sensibile.

Alergiile de pisici în oameni sunt comune. Când simți că ochii tăi se umflă sau încep să strălucească în jurul unei pisici, reacționați la pisica. În mod specific, este sistemul imunitar care reacționează la alergeni Fel D1.

Fiecare pisică produce un nivel de dander, chiar și pisici care nu vărsăm, pisici fără păr și pisici care au fost anunțate să fie "hipoalergen", pentru că au pielea! Dacă aveți o reacție alergică, cu toate acestea, Don`t Disperare. Există lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza expunerea la Dander și, sperăm, reduceți simptomele alergiilor.

Cum să scapi de pisica?

În timp ce nu puteți opri cifra de afaceri normală a celulelor pielii într-un corp de pisică (și să fiți cinstiți, de ce ați fi?), există modalități de reducere a cantității de îndrăzneață pe care pisica ta îi aruncă în casa ta.

Unul dintre cele mai ușoare lucruri de a elimina pe Dander de la pisica ta este mire pisica ta. Îngrijirea elimină excesul de perne și alte polens și alergeni care vă pot determina și reacții alergice, de asemenea.

Scăldarea unei pisici poate ajuta la reducerea producției de la Dander și alergen

Băundind pisica ta în mod regulat, poate ajuta la reducerea cantității de Dander în mediul dvs.

Și în timp ce vă puteți răzbuna să vă dați o baie, scăldat o dată pe săptămână sau o dată la fiecare altă săptămână este cea mai bună modalitate de a reduce pisica pentru persoanele care suferă de alergie. Dacă puteți, începeți să vă îmbăiați pisica când el sau ea este un pisoi, astfel încât pisica dvs. să fie obișnuită cu ea.

Folosiți apă caldă Luke, o cantitate de dimensiuni de dimensiuni ușoare de șampon ușor neschimbată și păstrați apa de pe capul pisicii și în afara ochilor, nasului și urechilor. Nu folosiți apă caldă sau apă rece, deoarece nimănui nu îi place acest lucru și nu folosiți șampon parfumat, deoarece poate fi foarte iritant pentru ochii și nasul pisicii tale.

Citeste mai mult: Cum de a da o pisică o baie: un ghid pas cu pas

Nu vă scăldați mai des decât o dată pe săptămână, deoarece scăldatul excesiv poate usca pielea, ceea ce poate duce la mătreață.

Iată câteva sfaturi de baie dacă aveți nevoie de ele:

Dacă pisica ta urăște baia, atunci poți încerca să-ți îngrijească pisica fără baie. În schimb, încercați să ștergeți pisica cu o cârpă umedă sau o ștergere a bebelușului necunoscut.

De asemenea, puteți aplica loțiune de îndepărtare a lui Dander la cârpă. Periajul elimină, de asemenea, Dander, și ar trebui să vă spălați de două până la trei ori pe săptămână pentru a elimina Dander de la blană.

Următorul pas în tratarea cu pisica Dander este managementul mediului.

Trebuie să ieșiți din casa dvs., ceea ce poate necesita o curățare profundă - amintiți-vă că Dander este microscopic și poate ajunge peste tot.

Suprafețele de țesături vor fi spoturi fierbinți, așa că spălați așternutul, draperii, perdelele și covoarele în mașina de spălat de haine cel puțin o dată pe lună.

De asemenea, puteți utiliza rolele de scame pentru a vă rostogoli suprafețele de țesături ale pisicii dvs. cel puțin o dată pe săptămână. Nu uitați și așternutul pisicii și jucăriilor!

Curățarea mediului pentru a elimina pisica

Curățarea regulată a podelelor, tapițeriei și a altor suprafețe din casa dvs. vor ajuta la reducerea cantității de alergeni din casa dvs.

Dander poate sta pe suprafețe dure, de asemenea, ștergeți suprafețele dure, cum ar fi contoarele și podelele din lemn de esență tare, cu o cârpă de săpun. Dulapurile și pereții pot, de asemenea, să capteze, de asemenea, ștergând atât de repede acest lucru, cel puțin o dată pe lună este de asemenea util.

Dacă aveți covor, atunci trebuie să știți că Dander se ascunde acolo. Utilizați un vid cu filtru HEPA, vid cel puțin o dată pe săptămână și curățați filtrul HEPA lunar.

Scoaterea cutiei de gunoi

Cutia de gunoi a pisicii este, de asemenea, un loc primar pentru acumularea de Dander, astfel încât să doriți să o curățați în mod regulat pentru a reduce cantitatea de Dander în casa dvs.

Cutia de gunoi este primă pentru acumularea de pisici, astfel încât curățați-o bine cel puțin o dată pe săptămână, cu apă fierbinte, cu săpun. De asemenea, ajută la menținerea gunoiului într-o liniște, din zona casei pe care nu o cheltuiți prea mult timp, cum ar fi un subsol sau o spălătorie.

Filtrarea aerului poate, de asemenea, ajuta.

Dacă aveți încălzire aeriană sau aer condiționat, atunci Modificați regulat filtrul de aer al sistemului - la fiecare 3 luni și asigurați-vă că utilizați filtre HEPA care sunt evaluate cel puțin MERV 11.

Dacă aveți alergii severe de pisici, este posibil să aveți nevoie de un filtru de aer care este evaluat MERV 13. Persoanele care suferă de alergie și proprietarii dedicați de pisici pot dori, de asemenea, să investească în unul sau mai mulți purificatori de aer pentru casa lor, care curăță Pet Dander și alți alergeni din aer.

Citeste mai mult: Cele mai bune purificatoare de aer pentru părul pisică, dander, alergii și mirosuri

Reduceți alergeni prin păstrarea pisicii din dormitorul dvs

Păstrarea pisicii dvs. din dormitorul dvs. vă va ajuta să vă minimalizați expunerea la timp și să reduceți probabilitatea unei reacții alergice.

în cele din urmă, Dacă aveți alergii de pisică, nu lăsați pisica în dormitorul dvs. Dacă dormi cu pisica ta și nu vrei să-ți schimbi obiceiurile, atunci Spălați așternutul și pernele o dată pe săptămână. Este posibil să trebuiască să vă consultați cu un alergist pentru mai multe sfaturi despre cum să reduceți Dander în casa dvs. sau cum să vă reduceți propria reacție la alergeni CAT.

Mulți oameni găsesc beneficii de a lua antihistaminice sau de a fi testate pentru alergii și apoi primesc imunoterapie.

Unele rase de pisică sunt pretinse pentru a fi hipoalergenic sau scăzut. Bluesul Rusiei, Balinese și pisicile siberice au vărsat foarte puțin, și produc mai puțin de proteina Fel D1, astfel încât una dintre aceste rase de pisică ar putea fi o opțiune bună pentru persoanele cu alergii de pisici.

În timp ce pisica Dander este o parte normală a vieții pentru orice proprietar de pisici, există modalități de a minimiza impactul asupra vieții voastre.

întrebări frecvente

Cum arata pisica de pisica?

Cat Dander este celulele pielii moarte microscopice care sunt vărsate în mod normal de pisici în fiecare zi. Pisica nu poate fi văzută de ochiul liber și este diferită de acea mătreață, care apare ca fulgi albi care se construiesc pe blană.

Cum să scapi de ciudat pe pisica mea

Cele mai bune modalități de a reduce pe Dander pe pisica dvs. este de a vă scălda pisica o dată pe săptămână sau în fiecare săptămână. Dacă pisica dvs. nu poate fi scăldată, puteți reduce, de asemenea, mânerul pe pisica dvs. ștergând pisica în jos cu o cârpă umedă, o ștergere a bebelușului necunoscut sau o cârpă care a fost saturată cu loțiune de îndepărtare a lui Dander.

Cât durează ultima dată pisica?

Potrivit Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie, pisica de pisică poate rămâne într-o casă de până la 20-30 de săptămâni.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat dander: ce trebuie să știți?