Mange în pisici

Otodectes sub un microscop

Există mai multe tipuri diferite de mange care pot afecta pisicile, dar unele sunt mai grave decât altele. Atât pisicile în interior cât și în aer liber sunt expuse riscului de a obține aceste paraziți externi, dar există lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza șansele de infecție. Știind cum să tratăm și să împiedicați că infestațiile de mange în pisici vă poate ajuta să vă păstrați confortabilă felina.

Ceea ce este mange în pisici?

Mange este cauzată de acarieni. În funcție de tipul de mange acarian, acești dăunători pot trăi ceara urechii sau arde în pielea pisicii dvs., dar, indiferent de ceea ce fac pe pisica ta, toți provoacă disconfort. Cele mai frecvente tipuri de mange în pisici sunt scabie, demodex, acarieni de urechi și dandruff de mers pe jos, dar trombuloza și acarienii de blană sunt, de asemenea, probleme la pisici.

Scabies

Scabia este cauzată de organ Sarcoptes Scabe (mange sarcoptic) sau Notoedres cati (Notoedric Mange) Mange acarieni și este foarte contagioasă. Notoedres tipul este foarte rar la pisicile sănătoase și la Sarcoptes tipul este mai frecvent găsit la câini, dar ambele pot provoca scabie în feline.

Demodicoză

Demodicoza este ceea ce se numește atunci când o pisică sau Câinele are o infestare a copiilor demodex Mange. Ambii Demodex cati și Demodex Gdio acarienii pot provoca demodicoza. D. cati se consideră a fi un rezident normal al unei piele sănătoasă a pisicii, dar poate provoca demodicoză într-o pisică nesănătoasă. D. Glyi este un tip foarte contagios de demodex și este mai probabil să fie găsit pe pisicile tinere.

Acarieni de urechi

Cum ar fi numele implică, acești acarieni de manange se găsesc în urechile pisicilor. Otodectes Cynotis sunt denumite acarieni de manange otodă și sunt unul dintre cele mai frecvent văzute tipuri de mange în pisici.

Plimbare Dandruff

Cheyletiella Blakei sunt acarienii de mananci care cauzeaza matreata de mers pe jos, cunoscuta si sub numele de Cheyletieloza. Acești acarieni își dau numele de la ceea ce se văd când se uită pe o pisică și se mișcă fulgi de piele în jurul valorii de aspectul "Dandruff de mers pe jos."

Acarieni de blană

Lynxacarus Radovskyi sunt acarieni de blană care afectează pisicile în anumite zone ale lumii. Pisicile care trăiesc în Australia, Brazilia, Hawaii, Florida, Carolina de Nord și Texas pot fi infectați cu acești acarieni.

Trombuloza

Pisicile primesc trombuloza de la MANGE MITES în Trombiulidae familie. Acești acarieni sunt deseori numiți chiggers și stadiul larvelor lor se atașează la pielea și blana unei pisici care provoacă tobiculoză.

Deoarece Mange este un parazit extern, semnele acestei probleme sunt văzute pe piele, urechi și blană de pisică.

Semne de mange în pisici

  • Mâncărime
  • Pierderea parului
  • Bumps mici de piele
  • Crustarea pielii
  • Pielea roșie
  • Resturi de urechi excesive

Mâncărime excesiv, căderea părului și roșeața sunt cele mai frecvente simptome ale acarienilor de manange într-o pisică. Crustarea pielii și umflături mici pot fi, de asemenea, văzute în unele pisici cu mange. Dacă mange este situată în urechile unei pisici, o pisică va avea, de asemenea, resturi excesive de urechi care sunt uscate și întunecate în comparație cu ceara urechii normale.

fotograf/ Getty Images "Date-Caption =" Scabii pot provoca pierderea părului, roșeața pielii și cruste."Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-28 "Container de urmărire a datelor =" Adevărat "/">

Cauze de mange în pisici

Majoritatea acarienilor de manange sunt contagioși, astfel încât acestea să se răspândească cu ușurință dacă pisica dvs. interacționează cu o pisică infectată sau cu așternuturi pe care o pisică infectată a folosit. Unii acarieni se găsesc, de asemenea, în mediul înconjurător și pot călca o plimbare pe pisica ta. Alți acarieni, cum ar fi acarienii demodex, sunt prezenți în mod natural pe pisica dvs. și numai cauzează probleme dacă sistemul imunitar al pisicii este compromis.

Diagnosticarea mange în pisici

Dacă bănuiți că pisica voastră are Mange, medicul veterinar va efectua o examinare fizică a pisicii dvs. și va lua niște mostre mici ale pielii, blănurilor, resturilor urechii în funcție de zona afectată. Ei se vor uita la aceste eșantioane sub microscop pentru a căuta acarieni de manange.

Tratamentul mange în pisici

Diverse medicamente anti-parazitare sunt folosite pentru a ucide acarieni de manange. În funcție de tipul de acarieni, de severitatea acestuia și de locația infestării, medicul veterinar va recomanda fie un medicament topic, oral sau injectabil.

Cum de a preveni mange în pisici

Cea mai bună modalitate de a împiedica pisica dvs. de a obține mange este să o țină departe de alte animale cu Mange și să folosească o preventivă. Diferitele medicamente anti-parazitare sunt folosite pe cel puțin o bază lunară și pot ajuta la prevenirea pisicii dvs. să obțină acarieni de manange, chiar dacă eticheta nu spune așa. Aceleași medicamente pot ajuta, de asemenea, să vă protejeze pisica împotriva Fleas, Heartworms, căpușe și paraziți intestinali. Adresați-vă medicului veterinar dacă recomandăm Selamectin (Revolution®), Moxidectin (avantajul Multi®), Sarolaner (Revolution Plus®) sau FLRANLANER (BRAVECTO®) pentru prevenirea acarienilor de manange din pisica ta.

Este mange contagioasă pentru oameni?

Da, unele tipuri de Mange sunt contagioase nu numai la alte animale, ci și la oameni. Sarcoptic Mange (Sarcoptes Scabe) este principalul tip de mange pentru potențialul zoonotic. Alte tipuri de acarieni de manange sunt în mod obișnuit auto-limitativ în oameni.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mange în pisici