Infecția urechii de pisici: cauze, simptome și tratament

Infecția cu urechea pisică Imagine recomandată

Cele mai multe pisici au urechi adorabile, active, care se mișcă constant în jurul și scanând orizontul pentru sunete noi. În unele cazuri, totuși, aceste urechi feline de iubire devin infectate, servind ca o sursă de durere pentru pisici. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să recunoașteți rapid problema și să căutați tratament, înainte de a ajunge cu o problemă mult mai mare pe mâini.

Ce este o infecție a urechii?

O infecție a urechii la pisici implică în mod obișnuit inflamația canalului urechii exterioare. Această condiție se numește și otita externa. În timp ce infecțiile urechilor sunt un eveniment relativ obișnuit la câini, ele sunt (din fericire) mai puțin frecvente în pisici.

Urechea felină are o serie de componente. Multe dintre aceste componente sunt protejate de tamburul urechii, cum ar fi urechea medie și urechea interioară. Infecțiile urechii mijlocii (otita media) și urechea internă (otita interna) sunt mai puțin frecvente la pisici. În schimb, infecțiile urechii de pisică afectează în mod obișnuit canalul urechii exterioare sau urechea exterioară, în afara timpanului. Inflamația asociată cu o infecție a urechii afectează, de asemenea, pinna (clapeta urechii).

Cauze ale infecțiilor urechii pisice

Infecțiile urechilor la pisici pot avea multe cauze diferite. Aceste cauze includ paraziți, bacterii, drojdii sau alergii. Este important ca VET dvs. să determine cauza infecției urechii pisicii dvs., pentru a prescrie un tratament efectiv.

Cea mai frecventă cauză a infecțiilor urechii în pisici este acarienii urechii. Parazitul Otodectes Cynotis este un parazit mic, cum ar fi dimensiunea unui pin. Acești acarieni se hrănesc cu ceară și celulele pielii în cadrul urechii, provocând o iritare semnificativă. Pisicile dobândesc acarienii de ureche din contactul strâns cu o altă pisică sau câine infectat.

Drojdie și bacteriile contribuie, de asemenea, la infecțiile urechilor de pisici. Spre deosebire de acarienii urechii, drojdie și infecții bacteriene nu sunt contagioase. Chiar și urechile de pisici sănătoase conțin o cantitate mică de drojdie sau bacterii. Aceste organisme provoacă doar o infecție atunci când ceva suferă echilibrul în cadrul urechii. În unele cazuri, inflamația cauzată de acarienii urechii duce la o infecție bacteriană sau de drojdie. În alte cazuri, este alergii care declanșează inflamația și umflarea în ureche, permițând bacteriilor și drojdie să se prolifereze la niveluri mai mari decât cele normale.

Cauzele mai puțin frecvente ale infecțiilor cu urechii feline includ materiale străine prinse în canalul urechii, tumorile și polipii (umflături benigne în canalul urechii).

Simptomele problemelor urechii la pisici

Pisica portocalie care are urechi inspectate la medicul veterinar

Primul semn al unei infecții ale urechii este de obicei excesiv de zgârieturi sau frecare la ureche. 

Infecțiile urechilor sunt incomod și adesea mâncărime. Primul semn că este posibil să observați este o zgârietură excesivă sau frecarea la ureche. S-ar putea să observați și tremurarea capului sau că pisica dvs. ține una sau ambele urechi într-o poziție neobișnuită. Unele pisici se pot ascunde sau pot deveni mai puțin sociale, datorită disconfortului unei infecții ale urechii.

Când vă uitați mai aproape, ați putea observa că Pina pisicii dvs. este roșie și inflamată. Pielea din jurul urechii pisicii dvs. poate fi, de asemenea, roșie. Puteți observa chiar zgârieturi sau răni, cauzate de pawing la urechi.

S-ar putea să vedeți o acumulare de resturi maro, negre sau galbene în ureche. În unele cazuri, s-ar putea să mirosi chiar mirosul. Oricare dintre acestea poate sugera o infecție a urechii. Ar trebui să programați o întâlnire cu medicul veterinar cât mai curând posibil.

Diagnosticarea infecțiilor urechii la pisici

Tratamentul descărcării urechii la pisici

O examinare veterinară aprofundată poate confirma că pisica dvs. are o infecție a urechii.

Când pisica ta arată semne de o posibilă infecție a urechii, o vizită veterinară este esențială. Veterinarul dvs. va începe prin efectuarea unui examen fizic aprofundat.

Aceasta include un examen otoscopic, în care medicul veterinar folosește un instrument, numit untoscop, pentru a privi în canalul urechii pisicii tale. Un examen otoscopic va permite medicului veterinar să caute un corp străin sau mase în canalul urechii. Veterinarul va evalua, de asemenea, andrumul pisicii tale. Dacă pisica dvs. este extrem de dureroasă, poate fi necesară sedarea sau anestezia.

Examinarea microscopică a resturilor în urechea pisicii dvs. este adesea necesară pentru a obține un diagnostic. Veterinarul dvs. va obține un eșantion de resturi pe un tampon de bumbac, apoi pregătește diapozitive care pot fi examinate sub microscop. Pachetele de urechi, bacteriile și drojdie pot fi văzute folosind microscopul.

În unele cazuri, în special în cazul infecțiilor urechii repetate, este necesară o testare mai avansată. Testarea culturii bacteriene și a sensibilității pot fi necesare pentru identificarea și abordarea infecțiilor rezistente. Testarea alergiei și studiile de alimente pot fi utilizate pentru a identifica cauzele alergice care stau la baza infecțiilor recurente. Imagistica, cum ar fi radiografia (raze X), tomografia computerizată (scanarea CT) sau imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), poate fi recomandată, pentru a exclude infecțiile urechii mijlocii sau interne, precum și tumorile sau polipii.

Tratarea și prognosticul infecției urechii

Tratamentul infecției urechilor

Dacă pisica dvs. are o infecție a urechii, medicul veterinar va prescrie medicamente antiparazitare, antibiotice sau un alt medicament, în funcție de tipul de infecție. 

Tratamentul unei infecții ale urechii variază, în funcție de ceea ce provoacă infecția. Ieșinarea acarii de ureche este tratată cu medicamente anti-parazite, care pot fi administrate sistemic (aplicate de obicei prin piele) sau aplicate direct la urechi cu picături de urechi.

Infecțiile bacteriene necesită antibiotice, dar antibioticul precis care este utilizat poate varia în funcție de ceea ce se vede pe examinarea microscopică. Infecțiile cu drojdie sunt tratate cu un agent antifungic. Cele mai multe picături ale urechii conțin o combinație de medicamente antibiotice și antifungice, combinate cu un corticosteroid pentru ameliorarea durerii și a inflamației.

Pisicile cu infecție cronică sau severă a urechii pot fi, de asemenea, tratate cu medicamente orale sau injectabile. Aceste medicamente pot reduce umflarea și inflamația canalului urechii, permițând medicamente topice să funcționeze mai eficient.

Curățarea urechii este, de asemenea, o componentă de tratare a infecției urechii. Eliminarea excesului de resturi din urechi ajută la munca efectivă a medicamentelor. Veterinarul dvs. va prescrie, de asemenea, un cleaner al urechii adecvate pentru pisica dvs. Este important să nu încercați să curățați urechile pisicii cu ingrediente pe care le puteți avea la domiciliu (cum ar fi peroxidul de hidrogen sau alcoolul de frecare) deoarece acestea pot fi foarte dureroase și pot agrava de fapt infecția urechii pisicii.

Veterinarul dvs. vă poate cere, de asemenea, să vă întoarceți pentru o întâlnire de recuperare într-o singură săptămână. Această verificare asigură că pisica dvs. răspunde la tratamentul prescris. Dacă pisica dvs. nu răspunde așa cum era de așteptat, medicul veterinar poate recomanda testarea suplimentară sau poate schimba medicamentele.

În cazuri severe sau infecții cronice ale urechii, poate fi necesar un tratament mai agresiv. Acest lucru ar putea implica curățarea urechii efectuate sub anestezie sau chiar chirurgie pentru a elimina un canal urechii infectate cronic care nu răspunde la tratament.

Concluzie

Infecțiile urechilor sunt mai ușor de tratat atunci când sunt detectate devreme și adresate rapid. Dacă observați pisica dvs. zgârierea la urechi sau observați orice semne de roșeață sau inflamație, contactați-vă rapid veterinarul pentru a programa o întâlnire. Dați medicamente prescrise conform instrucțiunilor și returnării pentru referințe programate, pentru a se asigura că infecția este eliminată și nu devine o problemă cronică.

întrebări frecvente

De unde știi dacă pisica ta are o infecție a urechii?

În multe cazuri, primul semn al unei infecții ale urechii se zgârie la urechi. Unele pisici pot, de asemenea, să-și scuture capul sau pot ține urechea în mod diferit decât de obicei (menținând urechea aplatizată la cap sau a scufundat urechea neobișnuit).

Poate o infecție a urechii ucide o pisică?

În timp ce infecțiile urechilor nu sunt de obicei fatale la pisici, pot provoca daune permanente. Dacă sunt lăsate netratate, infecțiile urechii pot provoca pierderea auzului. În unele cazuri, o infecție a urechii poate fi un semn al unei stări subiacente mai grave, cum ar fi o tumoare.

Cât durează o infecție a urechii în pisici?

Cele mai multe infecții ale urechii externe la pisici se vor rezolva cu aproximativ două săptămâni de tratament. Unele cazuri pot necesita tratament pe termen lung, mai ales dacă infecția afectează urechea mijlocie sau urechea internă.

Ce pot face dacă pisica mea are o infecție a urechii?

Dacă bănuiți că pisica dvs. ar putea avea o infecție a urechii, programați o întâlnire cu medicul veterinar. Veterinarul dvs. poate determina cauza infecției pisicii dvs., precum și un tratament adecvat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecția urechii de pisici: cauze, simptome și tratament