10 Probleme de piele pisică și cum să le gestioneze

10 probleme de piele pisică

Deși sunt complet acoperite în blană de la cap până la laba, ceea ce nu înseamnă că nu ar suferi de orice fel de condiții de piele. Da, vorbim despre pisica ta mică. Fie că este stres, vremea, Fleas sau orice altceva care provoacă condiții de piele în ele, este o problemă universală în pisici.

Pisica ta ar putea începe să crească starea pielii, la fel ca noi, oameni. Nu acordăm adesea atenție acestui lucru, deoarece toate sunt acoperite cu un strat gros de blană. Cu toate acestea, atunci când apar probleme cu pielea, ei vor fi doar la fel de înghesuiți ca oricine altcineva. Dacă doriți cu adevărat să vă ajutați pisica când apar astfel de probleme, ceea ce trebuie să faceți este să acordați atenție semnelor și simptomelor referitoare la acest lucru.

pisica cu un mâncărime înapoi

Semne de probleme de piele la pisici

Unele dintre semnele majore de afecțiuni ale pielii în pisici sunt prea multă frecare de canapea sau covorul, prea multă lins, pasărea gurii și urechilor tot timpul și / sau încercând să-și mestece pielea. Alte semne includ:

  • Patch-uri chel
  • Inflamate sau roșeață în piele
  • Răni și uscăciune
  • Dullness sau blană mată
  • Luptă
  • Erupții cutanate

Acestea sunt unele dintre semnele de bază ale condițiilor pielii, dar ar putea varia de la ceea ce provoacă acest lucru. Cel mai bine este să contactați medicul veterinar dacă observați oricare dintre aceste condiții în pisica dvs. Beneficiați că pisicile sunt creaturi notorii și vor încerca tot posibilul pentru a ascunde aceste condiții și boli. De exemplu, pisica voastră va aștepta până când părăsiți casa sau căutați ascunzătoare pentru a vă satisface de la acea mâncărime.

Pisica ta arată oricare dintre aceste simptome? Nu? Slavă Domnului.

Acum, familiarizați-vă cu unele dintre aceste probleme de piele pe care pisica dvs. le-ar putea întâlni și cum puteți să vă ocupați de ele:

Acarieni de urechi

Aceștia sunt paraziți minuțioși care pot fi extrem de iritanți și pentru ca pisica voastră să-și scuture capul sau labează urechile puțin prea des. Ca rezultat, această pasăre excesivă ar putea duce la tragerea părului lor în jurul zonei urechii și astfel rezultă în sângerare. Puteți vedea, de asemenea, niște umflături mici, întunecate în interiorul canalului urechii cu o restură în jurul urechii lor. Acarieni de urechi au tendința de a se răspândi de la un animal de companie la altul. Pentru a evita acest lucru de la întâmplare, asigurați-vă că verificați și alte animale de companie din casa dvs.

Cum de a gestiona acarienii pentru urechi

Odată ce luați pisica dvs. la veterinar, ei vor curăța urechile și vor prescrie picături speciale ale urechii. Aceste picături de urechi cuprind o substanță chimică de ucidere a acarienilor care va scăpa de acarieni. S-ar putea să vă întrebați și să vă curățați urechile cu un tampon de bumbac înainte de a aplica picăturile. Urmați instrucțiunile VET și aplicați picăturile timp de o săptămână, iar pisica dvs. de companie va fi bine.

Abceses

Abcesele sunt de departe cea mai comună problemă a pielii între pisici. Este colecția dureroasă a puroiului în și în jurul zonei unei răni perforate. Când apar abcese, formează o umflare tare la început și în cele din urmă devine moale care poate rupe și elibera substanța purulentă. Abcesele se găsesc în cea mai mare parte pe burta unei pisici, ca urmare a unei bătăi de pisică sau uneori chiar lângă coada lor, când sunt mușcați de alte creaturi în timp ce încearcă să fugă.

Cum să mănânci abcesul

Utilizați o bucată mică, curată de cârpă și înmuiați-o în apă caldă. Îmbrățișați-o în jurul ranii timp de un minut sau două. Acest lucru va slăbi blana și va face ca pisica să se simtă bine dacă pot purta cu ea pentru o vreme. În plus, peroxidul de hidrogen este un sterilizator sigur (neremozițional) pe care l-ați putea pune pe rana lor.

Acnee de pisică

Este foarte probabil ca pisica ta să obțină acnee. Se numește comedones (cel mai frecvent cunoscut sub numele de Blackheads) care se formează sub bărbie sau pe marginile buzelor unei pisici. Ce cauzează acest lucru să apară este germenul de pe mâncarea și castronul de apă (plastic sau cauciuc).

Cum să se ocupe de acnee de pisică

În unele cazuri severe, șampoane antisborreice, cele care conțin peroxid de benzoil (cel puțin 3% sau mai puțin) sau geluri de peroxid de benzoil, efectuează în ruperea excesului de ulei pe care corpul pisicii îl produce. Incearca-l!

pisica cu starea pielii

Pecingine

Chiar dacă numele spune "pecingine", Nu este cauzată de un vierme. De fapt, este cauzată de ciuperci. Inelul de cuvinte se referă la forma rotundă care apare pe piele atunci când apare infecția. Ringworm nu este o vedere frumoasă pe pisici. De asemenea, este extins și se răspândește prin spori pe blana care circulă în aer. Dacă pisica dvs. devine diagnosticată cu viermii de apel, asigurați-vă că vă separați celelalte animale de companie din pisica infectată cu ringurile. Pisicile nou-născute sau pisicile foarte vechi sunt susceptibile la ringworm. Veți observa patch-uri chel, piele crudă și inflamație în cercuri.

Cum de a gestiona ringworm

Dacă detectați că pisica dvs. are ringworm, consultați medicul veterinar și obțineți prescris cu un tratament anti-fungic. În plus, spălați orice pătură, așternut, capace de pat și alte zone în care pisica dvs. a stat sau a petrecut timp. Aceasta este pentru a vă asigura că ciupercile nu se lipesc sau se răspândesc în jur. Dacă dețineți a pisica persana, A Părul britanic lung sau orice rasă cu blană lungă și groasă, i-ai putea da o ornament pentru a le ajuta să scape de spori.

În conformitate cu ASPCA, puteți utiliza bleachul de clor (¼ ceașcă într-un galon de apă), clorură de benzalconiu și / sau produse de curățare puternice pentru a ucide bacteriile care au provocat viermi în pisica ta. Amintiți-vă, pentru a nu amesteca aceste produse ca produse chimice, atunci când sunt amestecate, formează gaze nocive.

Luptă

Bulgări sunt canceroase, dar nu toate. Dacă observați vreodată unul în pielea pisicii voastre, nu presupuneți că ar putea fi și cancer. Ar putea fi o tumoare non-malignă sau un chist. Pentru a scăpa de orice îndoială, scoateți pisica dvs. verificată de un veterinar pentru a inspecta buclele și, eventual, efectuați o biopsie, doar pentru a verifica dacă este malignă.

Cum să se ocupe de bucăți

De obicei, bucura trebuie eliminată printr-un proces chirurgical. Uneori este singura modalitate de a trata bulgări. Și prin orice șansă, dacă bucura este canceroasă, tratamentul ar putea include și chimioterapie sau radiații.

Sunburn în pisici

Pisica ta ar putea iubi căldura și căldura că lumina soarelui le oferă, dar prea multă expunere la soare ar putea duce la probleme de piele. Dacă sunteți părintele unei pisici blânde deschise sau a unei rase fără păr, cum ar fi Sphynx, Asigurați-vă că le țineți departe de soare. Ele sunt predispuse la arsurile solare, în special la lumina soarelui în după-amiaza între orele 10:00 și 2:00.

Cum de a gestiona arsurile solare

Cel mai simplu și eficient tratament pentru arsurile solare este de a pulveriza apă rece dintr-un sprinkler la fiecare jumătate de oră. Și dacă pisica voastră nu poate rămâne pulverizată, înmuiați o bucată mică de pânză în apă cu gheață și aplicați-o pe pielea lor, deoarece frigul presează zona afectată.

Reactii alergice

După cum știți că pisica dvs. de companie este o creatură foarte sensibilă și că sunt predispuși la dezvoltarea alergiilor în timpul vieții lor. Nu există nici un scop pentru ceea ce pisica dvs. ar putea fi alergică la. Pornind de la parfumuri, fum de țigară, șampoane, polen, detergenți, diferite tipuri de alimente și fleabiți, nu veți putea să vă dați seama care este cauza adevărată a alergiei. Din nou, veterinarul dvs. ar avea cea mai bună sugestie despre astfel de probleme de piele și vă va ajuta, de asemenea, să identificați tipul de alergie pe care pisica dvs. se poate confrunta.

Cum să gestionați reacțiile alergice

Multe antihistaminice de timp sunt utile pentru vindecarea reacțiilor alergice la pisici. Cu toate acestea, vă rugăm să nu oferiți medicamente aleatorii pisicii dvs. de companie, deoarece ar putea face lucrurile mai rău, având o reacție și mai alergică în ele. Medicamentul uman este un mare nu! Prin urmare, căutați consultarea VET.

Ați putea dori, de asemenea: Hipoalergenic pisică alimentară

Starea pielii în pisici

Fleas

La fel ca modul în care pisica ta urmărește bug-uri, sunt foarte susceptibile de a fi luate de bug-uri mici. Numai pisicile interioare sunt mai puțin susceptibile de a le obține și chiar dacă o fac, ar fi de la alte animale din casă. Purtele în sine pot fi foarte iritante și deasupra acestui fapt, mușcăturile lor sunt ceea ce provoacă o reacție alergică și o mâncărime excesivă în pisici.

Dacă mâncărime persistă mai mult de o săptămână, priviți cu atenție pielea și blana pisicii tale. Aceste bug-uri mici caută pete calde și sunt mai vizibile în apropierea bazei și a capetelor din spate ale urechilor unei pisici. Dar ei ar putea fi și în orice parte a corpului lor. Iată cum să căutați purici:

  • Uită-te prin blană și căutați mici specite de mișcare maro.
  • Fiți răbdători - puricii rulează pe cealaltă direcție atunci când sunt expuși la aer și lumină.
  • Observați orice excremente de purici care arată ca piper negru sau biți de murdărie.

Cum să se ocupe de purici

O modalitate ușoară de a căuta purici își periază pisica pe o hârtie albă. Umeziți niște specii mici pe care le vedeți cu puțină apă. Dacă transformă roșu, ar putea fi un semn al fecalelor de purici. În plus, o culoare crimson deschis este un efect al sângelui ingerat consumat de micul bug. Și nu folosiți medicamentele de purici, deoarece pisicile sunt extrem de sensibile la produsele de purici. Vorbiți-l la veterinarul dvs. înainte de a utiliza orice produse legate de purici sau alte remedii superioare.

Ați putea dori, de asemenea: Pieptene pentru pisici, Șampon de purici pentru pisici, Coliere de purici pentru pisici și Tratamente de purici pentru pisici.

Uscăciunea în pielea pisicii

Pisicile sunt predispuse la pielea uscată la fel ca oamenii, în special în climatele care sunt prea umede sau prea reci, iar aerul se evaporă. O altă cauză a pielii uscate ar putea fi deficiențe nutritive cum ar fi deshidratare și / sau o lipsă de grăsimi în dieta pisicii. Luați act de faptul că pisica dvs. de băut suficiente fluide și alegerile de alimente sunt sănătoase.

Cum să se ocupe de pielea uscată

Oferiți suficiente suplimente omega-3? Împreună cu celelalte beneficii ale uleiului de pește, ea ajută, de asemenea, la umezirea pielii și unele teste au arătat rezultate remarcabile, cum ar fi prevenirea cancer. Să-și perie blănurile în mod regulat pentru ca uleiurile lor naturale ale pielii să se răspândească în mod egal.

Infecții cu pielea

Cu toate bolile menționate mai sus, aceste boli pot duce la provocarea infecțiilor cutanate la pisici. Aceste infecții includ infecții de drojdie și dermatită militară de pisici care pot fi un rezultat al alergeniului, cum ar fi puricii. Verificați dacă pisica dvs. are alte probleme de sănătate cum ar fi diabetul. Diabetul afectat pisicile sunt un candidat excelent pentru infectiile cutanate. O modalitate de a ști că pisica ta suferă de infecția cutanată este dacă ei înșiși ei înșiși sau încearcă să scape de iritație și mâncărime. Învață va provoca pete chele, blană mată și astfel erupții.

Cum se ocupă de infecțiile cutanate

Medicamentele prescrise sunt singura modalitate de a trata aceste boli subiacente. Rețineți că infecțiile cutanate sunt severe și vătămătoare. Numai medicamentul antifungic sau antibacterian poate vindeca această infecție cutanată. VET ar putea, de asemenea, să prescrie un șampon antisborrheic pentru a trata că trebuie să utilizați până când infecția vine sub control.

Cauzele problemelor cutanate la pisici

În general, haina mai sănătoasă a pisicii tale este, cu atât mai sănătos sunt în interior. Cu toate acestea, dacă ei se înfășoară și se zgârie puțin prea mult, atunci acest lucru ar putea fi un steag roșu. În timp ce cauza reală a acestui lucru ar putea dura puțin timp să investigheze, aici sunt unele dintre cauzele de bază ale problemelor pielii CAT:

  • Alimentul Allergen

Ați făcut recent orice schimbări în dieta pisicii dvs. fără a vă consulta medicul veterinar? Ar putea fi o reacție la noua dietă. Sau pisica ta trebuie să fi mâncat ceva că nu ar trebui să aibă. În mod normal, alergeni alimentari provoacă probleme gastrointestinale și astfel vărsături și diaree. Pentru a preveni acest lucru, faceți o listă a articolelor alimentare pe care pisica dvs. este alergică și evită cu strictețe, dându-le acel mâncare. În plus, nu lăsați nimic neglijent pe masă sau oriunde altundeva pe care pisica dvs. ar putea avea acces, care mai târziu ar duce la condiții de sănătate.

  • Alergii de mediu

În ce tip de mediu păstrați pisica dvs. are un impact enorm asupra pielii lor. Alergii de mediu (a.K.A. pisica atopy) provine dintr-un alt tip de alergeni, cum ar fi iarba, acarienii și polenii și provoacă zgârieturile dvs. non-stop. Veți observa patch-uri roșii, iritate și mici umflături sub blană sau blană colorată, că păstrează lins tot timpul. Atunci știi că pisica ta este provocată de un fel de alergie.

Din fericire, anumite diete și medicamente speciale pot ajuta la ușurarea acestor infecții. Tot ce trebuie să faceți este să echilibrați numărul de substanțe nutritive la nivelul atopiei pisicii. Aceasta implică o combinație ideală de substanțe nutritive care ajută la protejarea pielii pisicii dvs. cu o cantitate bună de acizi grași omega-3 din ulei de pește care ajută la minimizarea inflamației pielii.

  • Paraziți

Paraziți, și anume purici și acarieni, sunt cea mai frecventă neplăcere a pielii în pisici. Placii sunt teribili și vor provoca zgârieturi și mâncărime grave în pisica voastră, în special în jurul lor posterioare. După cum sa menționat mai sus, știți deja cât de dureroase pot fi acarienii urechii. Prin urmare, tratați-vă pisica în mod corespunzător, luându-le la clinica locală de companie cât mai curând posibil.

Fun Fact: Pisicile petrec mai mult de 30% din timpul trezit de îngrijirea și curățarea straturilor lor!

Împiedicați problemele cutanate la pisici

Suntem siguri că deja vă îngrijiți de prietenul dvs. pufos și luați îngrijirea completă a acestora. Cu toate acestea, am enumerat câteva modalități suplimentare prin care puteți preveni aceste condiții de piele să apară la primul loc:

  • Furajează o dietă echilibrată, de înaltă calitate pentru a preveni condițiile pielii: Cel mai bun lucru pe care l-ați putea alege o dietă de înaltă calitate, cu tot nutrientul necesar care vă va ajuta Menținerea unei sănătăți excelente.
  • Mențineți greutatea lor: Acest lucru este probabil puțin prea dificil, dar păstrarea pisicii dvs. Lean este benefică în multe feluri, care include obstacolele de probleme ale pielii.
  • Păstrați acei paraziți departe: Periajul regulat și scăldatul pot ajuta la îndepărtarea acelor alergeni de pe piele. În plus, periajul va răspândi uniform uleiurile naturale și va promova blana strălucitoare, sănătoasă. Și nu uitați să utilizați un șampon care are ingrediente naturale în ea, deoarece, evident, nu putem privi produsele chimice ca fiind prietenoase cu animalele de companie.

Linia de jos

O pisică fericită este o pisică sănătoasă! Deoarece problemele cutanate la pisici sunt destul de comune, nu este nevoie să vă panică dacă observați unele dintre aceste simptome în pisica dvs. Primul curs de acțiune este să se calmeze. Căutați ceea ce provoacă acest lucru să se întâmple și să ia măsuri în consecință. Alergiile de pisici ar putea să nu fie complet curatabile, dar ele pot fi prevenite și gestionate într-o manieră care va reduce suferința pisicilor. Oricare ar fi cazul, faceți măsuri timpurii pentru a preveni creșterea problemei.

Ați încercat un tratament cutanat care a avut un efect advers? Ați găsit orice remediu natural pentru tratarea infecțiilor cutanate la pisici? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Probleme de piele pisică și cum să le gestioneze