Ar trebui să vă masați pisica?

Ar trebui să vă masați pisica

Masajele vin în toate formele și dimensiunile și îi iubesc pe toți. Dacă vă place masaje ca mine, vă puteți întreba dacă pisica dvs. se va bucura, de asemenea, de a obține un masaj. Indiferent dacă un masaj de pisică relaxant sau un masaj de pisică terapeutică, există o mulțime de motive pentru care doriți să încercați masarea ca o activitate pentru dvs. și pisica dvs. Unele pisici îl vor iubi, dar amintiți-vă că unele pisici îl vor ura cu adevărat, deci începeți cu atenție și ușor.

Beneficiile masajului de pisici

Mulți experți vă pot recomanda ca să vă masați pisica, dar de ce este o idee atât de bună? Animalele primesc atât de mult de la masaje, cum fac oamenii sau este o pierdere a timpului tău? Ei bine, adevărul este că există multe beneficii, dacă puteți obține pisica dvs. să stea încă suficient de lungă pentru ao încerca. Avantajele masajului pisicii dvs. includ:

  • Construirea legăturii speciale de afecțiune și încredere între dvs. și pisica dvs.
  • Reluarea de stres pentru pisicile anxioase sau nervoase ca dopamină și serotonină sunt eliberate, care sunt cunoscute ca hormoni "simt-buni".
  • Îmbunătățirea hainei.
  • Reducere a comportament agresiv Datorită unei legături mai puternice de încredere și o perspectivă mai fericită.
  • Posibilitatea de verificări medicale pentru răni și bucăți sau paraziți și căpușe.
  • Ameliorarea durerii pentru pisicile care suferă de artrită sau alte probleme comune.
  • Îmbunătățirea circulației sângelui și a sistemelor limff.
  • Eliminarea toxinelor.
  • Ameliorarea altor probleme medicale, cum ar fi diabetul zaharat, Boala intestinală inflamatorie, și boală de rinichi.

Cu toate aceste beneficii, nu poate fi surprinzător faptul că majoritatea experților vă vor recomanda cu plăcere să vă dați cel puțin un drum. Există totuși momente în care masajul nu poate fi sfătuit. Acestea sunt puține și departe între ele, dar este important să nu adăugați la probleme de sănătate Pisica dvs. poate suferi de la. Două exemple includ:

Merită întotdeauna discuții cu medicul veterinar sau cu un alt expert profesional înainte de a lua orice tratament nou pentru pisica ta. Ei vă pot sfătui cât de bine să vă ajutați cu orice condiții specifice pe care o are pisica dvs. și poate chiar să vă poată sfătui la tehnică. Dar, în cea mai mare parte, masarea pisicii tale este o activitate sigură și potențial avantajoasă.

Cute Ginger Kitten

Cum masați o pisică?

În cele din urmă, un masaj blând este foarte puțin probabil să facă vreun rău, deci nu există nici un motiv să nu-l încerce cel puțin! Să fii atent că nu folosiți prea multă presiune sau accentuarea oricăror articulații. Dacă doriți să explorați lumea masajelor de pisică, iată câteva tehnici de masaj CAT, vă recomandăm să experimentați:

  • Începeți într-un loc familiar și accidentați pisica dvs. încet. De exemplu, dacă le place să fie mângâiați pe cap, începeți aici și le-ați lovit în exact același mod în care în mod normal.
  • Reglați treptat tehnica dvs. pentru a utiliza chiar și presiune folosind palma completă sau chiar întreaga mână. Mutați-le să le mângâiați lungimea corpului lor, de la cap la coadă.
  • Treceți la umeri folosind mișcări circulare. O idee bună este să punem fiecare mână pe ambele părți ale corpului superior și să frecați ușor în jos, precum și în mișcări circulare.
  • Apoi puteți să vă mutați înapoi, continuând presiunea blândă și mișcările circulare. Trebuie să fiți deosebit de atenți la trecerea la picioarele lor posterioare și în spate, deoarece acestea pot fi mai sensibile. Dacă bănuiți că se află în picioare, se opresc și stau la spatele și umerii lor.
  • În mod similar, poate doriți să vă deplasați pentru a masca burta, dar trebuie să fiți pregătiți să vă opriți dacă nu par a fi dornici. După ce le rostogoli ușor, țineți-le în poziție cu o mână în timp ce frecați burta și pieptul cu mișcări circulare cu cealaltă mână.
  • Ultimul, dar nu în ultimul rând, puteți masca coada lor. Începeți la bază, frecați și strângeți ușor coada și deplasați-vă spre vârf. Cozile sunt extrem de sensibile, motiv pentru care ar trebui să le lăsați să dureze. Pisica ta va trebui să fie foarte relaxată pentru a vă lăsa să atingeți coada lor.

Sfaturi pentru masarea pisicii tale

Masarea pisicii tale nu este întotdeauna ușoară, dar merită atunci când pisica ta este susceptibilă. Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună slujbă pe care o puteți astfel încât pisica dvs. să profite la maximum de ea, aici sunt câteva sfaturi utile:

  • Așteptați timpul potrivit

Dacă ale tale pisica este prea foame, prea obosit, anxios sau groaznic, nu se vor simți ca să fiți mângâiați, să nu mai vorbim de masaj. Pisica ta va trebui să fie într-o dispoziție relaxată, fericită, așa că ar putea fi mai bine să le aducă atunci când vin în mod natural să se relaxeze cu tine. Poate că doriți să le antrenezi în a deveni a Cat înainte de a începe.

  • Construiți mai întâi relația dvs

În mod similar, pisica dvs. trebuie să aibă încredere în tine complet sau nu se vor bucura de experiență. Dacă ați adoptat recent o nouă pisică, lăsați-i să se adapteze la mediul lor și la tine în primul rând. Încercați să vă construiți legăturile de încredere prin tratate, formare și timp petrecut împreună. Odată ce vă interesează și aveți încredere în tine, este mai probabil să se bucure de un masaj bun.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

  • Fii atent cu burta, capul și coada

Pisicile sunt mai sensibile în unele zone decât altele, iar multe pisici nu se vor adapta niciodată la a fi atinse în anumite locuri, astfel încât să nu o puteți forța. Domeniile sensibile variază de la pisică la Cat, dar să acorde o atenție deosebită coada, capul, burta și spatele inferior. Un sfat mare pentru obținerea pisicii dvs. folosite pentru a masaj o zonă mai sensibilă este de a masca o parte neascută cu o singură mână, în timp ce vă faceți drumul spre părți mai sensibile cu cealaltă.

  • Verificați în mod regulat că se bucură de ea

În timpul masajului, faceți un efort conștient pentru a verifica dacă se bucură cu adevărat de masaj. Acest lucru este deosebit de vital pentru zonele sensibile. Pisica ta poate fi de fapt tensionarea sau în durere și nu doriți să așteptați până când nu se zgârie sau nu fuge de tine pentru a afla că sunt nefericite. Semnele sunt fericite includ ochi închise, purtring și fiind limpezi în brațele tale.

  • Încercați să vorbiți sau să cântați

În general, vorbind sau cântând în tonuri liniștitoare vă poate ajuta să vă legați de pisica cu dvs., așa că poate fi calmant pentru ca o pisică să vă audă vorbind și în timpul masajului. O concepție greșită comună este să vorbim cu pisicile cu tonuri mari, similare cu discuțiile pentru copii. Este mult mai bine să folosiți tonuri liniștite, scăzute atât pentru vorbind și cântând.

  • Utilizați acest timp pentru a verifica haina, pielea și sănătatea

Masajul nu este doar minunat pentru dvs Pisica de sănătate a pisicii, Dar este o oportunitate fantastică de a le verifica pentru preocupările de sănătate. Uită-te la blănuri matte, grase sau lipsă, deoarece poate fi un indicator al problemelor medicale, dificultăți în îngrijirea în anumite zone sau stres. Verificați pielea pentru mușcături și umflături, și simțiți-vă la temperaturi ridicate, bucăți și răni.

Masându-ți capul pisicii

După cum am recomandat deja, capetele pisicii pot fi deosebit de sensibile, dar poate fi, de asemenea, o zonă care poartă o mulțime de stres. Pisica ta va primi mult de la un masaj bun, daca sunt destul de relaxat pentru a se bucura de ea. Iată câteva tehnici de masaj și sfaturi sugerate pentru a ajuta pisica dvs. să profite la maximum de orice masaj cap pe care îl dați:

  • Începeți cu mișcări circulare mai largi folosind întreaga palmă. Poate fi destul de ușor de tranziție de la mângâiere la aceste mișcări de palmier, care vă pot păstra pisica în largul masajului
  • Transferați pentru a vă folosi degetele, dacă nu vă surprinde pisica și masați spatele capului, templelor și în spatele urechilor cu mișcări circulare.
  • Încercați să mutați aceste mișcări circulare la bărbie și gât, dar nu apăsați în gât, deoarece le va sufoca și le va surprinde.
  • Treceți la obraji și frunte, continuând să folosiți aceste mișcări mici, circulare cu presiune uniformă.
  • Dacă pisica ta este relaxată suficient, ei vă pot lăsa chiar să frecați cu grijă ochii, mușchi sau pe nas. Asigurați-vă că unghiile de deget sunt scurte și că nu sunteți pe cale să vă șocați pisica în orice mișcare bruscă.
  • În cele din urmă, reveniți la folosirea palmelor pentru a freca părțile laterale ale feței lor și continuați să le mângâiați pentru a le menține relaxați cât mai mult posibil.

Masaj și îngrijire medicală

Masajarea unei pisici sănătoase pentru beneficiile de legare și sănătatea preventivă este un lucru, dar masajul terapeutic pentru a ajuta o pisică cu o condiție specifică este alta. Dacă sunteți interesat de masaj pentru a vă ajuta cu o condiție, cum ar fi diabetul sau artrita, aș recomanda discutarea celor mai bune tehnici cu VET sau un alt expert.

Sfaturi generale pentru învățarea modului de a masca o pisică cu artrită sau orice altă afecțiune dureroasă sau stare musculară ,, este de a vă aminti că sunt în durere, deci trebuie să fiți deosebit de prudent și blând. Începeți cu mângâierea și mângâierea și lucrați până la utilizarea unor mișcări circulare mici. Să fie mai ales conștienți de reacțiile lor și să fiți pregătiți să schimbați ceea ce faceți astfel încât să învățați ceea ce îi ajută cel mai mult. Un vârf mare este de a folosi prosoape fierbinți înainte de a începe, și în timpul, pentru a încălzi mușchii și pentru a le menține cald.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ar trebui să vă masați pisica?