Mange în pisici

Close-up de pisică ședinței în aer liber

La fel ca câini, pisicile pot fi afectate de Mange, dar din fericire, este mult mai puțin frecventă. Cea mai gravă formă a acestei probleme vă va lăsa PET practic practic fără păr și cu piele teribil iritată. În timp ce Mange este mai des văzută la animalele fără stăpân, proprietarii de pisici ar trebui să fie conștienți de simptome, astfel încât să poată căuta ajutor pentru pisicile lor înainte ca starea să devină atât de extremă.

Scott Gavaletz, un medic veterinar și proprietar al Spitalului Veterinar Branford din Branford, Connecticut, descrie Mange în pisici ca "boala cel mai mâncătorie pe care o pisică o poate obține."Numai descrierea ar trebui să motiveze proprietarii de pisici să facă ceea ce pot pentru a ține mai departe de a afecta animalele de companie.

Ce este Mange?

Mange este un alt nume pentru o infestare a acarii. Cele două tipuri cele mai comune de mange se datorează Demodex cati (Black Mange) și Scabie Sarcoptes (MANGE RED). Acești acarieni se înfruntă sub piele, determinând mâncărimea extremă și ulterioare Pierderea parului pe o pisică.

Demodex cati se găsește pe toate pisicile, dar la pisici imunocompromise, acarienii pot deveni suprapopulați și provoacă o problemă. Potrivit consiliului de paraziți al companionului, această creștere poate fi asociată cu o boală sistemică subiacentă. În mod obișnuit, se vede doar la pisoi tineri și pisici mai mari. Demodex nu este considerat a fi contagios.

Scabie Sarcoptes este mai puțin văzută decât Demodex cati și pot fi achiziționate dacă o pisică intră în contact cu fauna sălbatică sau alte animale care au o infestare a acarienilor. Acesta este motivul pentru care pisicile care trăiesc în colonii în aer liber pot fi mai susceptibile la Mange decât o pisică de casă. Scabies sunt acarieni foarte contagioși atât animalelor, cât și pentru oameni, deci sunt, de asemenea, o preocupare a sănătății umane.

Cheyletiella este un alt tip de acarieni, adesea numit Dandruff de mers pe jos. Acești acarieni trăiesc pe stratul exterior al pielii, mai degrabă decât sub ea. Cheyletiella este cel mai adesea văzut la iepuri, dar poate fi, de asemenea, o problemă pentru pisici.

În cele din urmă, acarienii urechii pot fi menționați ca o mange otodă. Otodectes Cynotis Inferiți urechile pisicilor, unde provoacă mâncărime și inflamație. Acestea sunt foarte frecvent văzute în pisici, dar majoritatea oamenilor nu le numesc Mange.

Simptome

Unele simptome de mange sunt similare cu cele ale unei infestări de purici. Mâncărime, roșeață de piele, pierderea părului, uscăciunea pielii, umflarea și linsurile excesive sau îngrijirea pot fi simptome de mange într-o pisică. Aceste simptome vor provoca, de asemenea, o neliniște, iritabilitate și durere. Simptomele pot apărea aproximativ o săptămână după expunere și se vor agrava dacă mange nu este tratată.

Semne de mange

  • Mâncărime și zgârieturi
  • Fata grasă
  • Umflătură
  • Scalarea în jurul feței, a gâtului și a pleoapelor
  • Discolorarea pielii
  • Bumps pe piele
  • Lins excesiv sau îngrijire
  • Pierderea parului
  • Nelinişte

Cauze

Scabies, acarienii de ureche, iar mătreața de mers pe jos sunt toate contagioase, deci dacă o pisică este aproape de un animal care are una dintre aceste forme de mange, ei vor deveni, de asemenea, infectați. De cand Scabies este de asemenea zoonotic, Poate fi transmis înainte și înapoi de la o pisică la un om și viceversa.

Pisicile care sunt imunocompromise pot fi mai susceptibile la overgrowth de Demodex.

Diagnostic

Diagnosticul de mange este realizat prin observarea acarienilor sub microscop. Scabies și Demodex pot fi găsite prin efectuarea unei piei răzuire de când se învârte sub piele, dar Cheyletiella și Otodectes poate fi tamponată din ureche folosind un tampon de bumbac.

Sub microscop, Demodex cati sunt acarienii în formă de țigări cu picioare mici mici, Scabie Sarcoptes, Cheyletiella, și Otodectes sunt în formă de ovală cu mai multe picioare. Veterinarul dvs. va putea diagnostica tipul de acarieni din pisica ta.

Tratament

În funcție de tipul de acarment, pisica ta, regimul de tratament va varia. Dipsurile medicale și șampoanele, medicamentele topice și medicamentele injectabile pot fi prescrise. În funcție de care se găsesc acarienii, cât de gravă este infestația și dacă pisica dvs. are sau nu simptome secundare, va dicta ce plan de tratament este utilizat. Uneori, șampoanele simple și spray-urile simple vor fi folosite pentru a ușura mâncărimea.

Cum de a preveni mange în pisici

Cele mai sănătoase pisicile de casă pot rezista unei infestări a acarienilor, deoarece nu sunt imunocompromise, dar la fel ca controlul puricii, Un mediu curat este încă important în a ajuta la prevenirea pisicii dvs. de a obține mange. Unele lucruri de bază pe care le puteți face pentru a ajuta la prevenirea mange în pisica dvs. includ spălarea lenjeriei în apă fierbinte cu detergent și aspirarea în mod regulat a casei. Aceste lucruri aparent evidente vă vor ajuta să vă mențineți mediul pisicii.

Dacă sunteți expuși la pisicile care nu sunt ale dvs., fie prin munca de salvare, care lucrează într-o unitate care are pisici, fie prin pisici în aer liber, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că vă spălați mâinile înainte de a vă manipulați pisica.

Chiar dacă Mange este un urât parazit că pisicile pot fi vulnerabile la, Vestea bună este că pisica tipică a casei, care este sănătoasă, care trăiește într-o casă de interior curată și a hrănit o dietă de calitate, nu ar trebui să experimenteze niciodată această boală.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Iniție de infestare (Mange, Acariasis, Scabies) de pisiciManualul veterinar

  2. Demodex sppConsiliul de paraziți de animale,

  3. Pachetele de urechi: critterii mici care pot reprezenta o amenințare majorăColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mange în pisici