Cheyletiella la pisici

pisica sa scarpinat

Cheyletiella acarieni trăiesc pe piele, provocând iritații, mătreață și mâncărime. O caracteristică distinctivă a acestei specii de acarieni sunt gurii mari, asemănătoare ghearelui. Acești acarieni pot fi găsiți destul de frecvent pe pisicile, câini, iepuri și alte specii. Deși oamenii nu sunt o gazdă naturală pentru acest parazit, acarienii Cheyletiella poate trăi fericit pe oameni pentru o vreme, provocând o erupție cutanată.

Ce este Cheyletiella?

Cheyletiella este un tip de acarieni. Adulții sunt de aproximativ 0.385 milimetri lungime. Au opt picioare și în loc de gheare, au piepteni. Acarienii trăiesc pe suprafața keratină a pielii și nu se îngroapă în piele. Cheyletiella are un ciclu de viață de 21 de zile pe o gazdă și nu poate supraviețui fără o gazdă mai mult de 10 zile.

Infestarea cu Cheyletiella este, de asemenea, numită uneori "Dandruff de mers pe jos", deoarece mișcarea acarienilor printre fulgi de piele tinde să se asigure ca și mătreața este în mișcare.Din punct de vedere medical, infestarea cu acarienii Cheyletiella este numită "Cheyletieloză."Uneori, acarianul Cheyletiella este numit, de asemenea," Mite de blană de iepure ", dar există de fapt mai multe specii de acarieni Cheyletiella care tind să preferă diferite specii de gazdă. Deși acarienii Cheyletiella trăiesc, în general, pe piele, au existat cazuri în care intră în nări și stau în pasajele nazale, de asemenea.

Identificarea speciilor Cheyletiella implicate este irelevantă, totuși, deoarece simptomele și tratamentul sunt identice pentru diferitele specii Cheyletiella, iar acarienii uneori traversează alte specii gazdă, având în vedere șansa. Ei vor merge, de asemenea, pe oameni, deși nu își completează ciclul de viață asupra oamenilor, astfel încât infestațiile umane sunt considerate tranzitorii.

Simptomele lui Cheyletiella la pisici

Simptomele lui Cheyletiella variază între animale. Unele animale de companie nu vor avea simptome, iar altele vor avea mai multe simptome. Orice simptom legat de piele va apărea în primul rând pe spatele animalului. Acestea pot include:

  • Piele fulgi (mătreață)
  • Zgârierea (mâncărime)
  • Piele înroșită
  • Mici lovituri pe piele
  • Scabs pe piele
  • Pierdere ușoară a părului
  • Strănut și zgârierea la fața (dacă acarienii intră în nas)

Cauzele lui Cheyletiella

Acarienii sunt adesea luați de la contactul direct cu un alt animal infestat. Ele sunt frecvente atunci când un grup de animale trăiește împreună, ca într-un magazin de animale de companie sau o fermă. Acarienii și ouăle pot supraviețui pentru un timp scurt (zile până la săptămâni) în mediul înconjurător, astfel încât infestațiile pot fi luate indirect prin contactul cu așternutul, jucăriile sau alte obiecte care transportă acarienii.

Diagnosticul lui Cheyletiella

Deși, uneori, acarienii Cheyletiella pot fi văzuți în mișcare pe piele, în multe cazuri pot fi destul de greu de găsit. Scopurile pielii sau eșantioanelor de mătreață prinse pe bandă lipicioasă sau adunați de un pieptene fin pot fi examinate pentru prezența acarienilor sau a ouălor lor. Ouăle lor pot fi, uneori, se găsesc uneori în probele de fecale deoarece sunt înghițite în timpul comportamentului auto-îngrijire. Niciuna dintre aceste metode nu este rezistentă la nebun. Deoarece sunt atât de greu de găsit, acarienii nu pot fi descoperiți chiar și atunci când sunt prezenți. Este deosebit de greu să le identificăm în pisici.

Cheyletiella poate fi puternic suspectată pe baza semnelor și simptomelor, deci chiar dacă acarienii nu pot fi găsiți, veterinarul dvs. poate recomanda în continuare tratarea lui Cheyletiella. Tratamentul procesului este o modalitate bună de a exclude Cheyletiella înainte de a continua să investigheze alte cauze ale problemelor cutanate, ceea ce poate fi dificil de rezolvat.

Tratament și prevenire

Există mai multe opțiuni pentru tratarea cheyletiella, iar VET dvs. va recomanda un tratament adecvat pentru situația dvs. de companie și a gospodăriei. În plus față de tratarea animalelor de companie, mediul de uz casnic (podele, lenjerie de pat, jucării etc.) trebuie să fie tratate și de asemenea. VET dvs. poate oferi sfaturi cu privire la tratamentul adecvat al mediului de origine. Toate animalele de companie din casă ar trebui tratate în același timp, deoarece este posibil ca ei să poarte acarieni Cheyletiella fără a arăta simptome. Opțiunile de tratament includ:

  • Selamectin (revoluție de marcă), un preventiv de parazit aplicat pe piele, este eficient în tratarea cheyletiella.
  • Milbemicină (interceptor de nume de marcă) este un preventiv de paraziți orală care a fost, de asemenea, utilizat la pisici pentru a trata Cheyletiella.
  • Ivermectin este un medicament anti-acarment care poate fi administrat oral sau prin injectare. Dozele necesare au cauzat reacții adverse la animalele de companie, precum și în indivizi ocazional sensibili.
  • Tratamente topice, cum ar fi spray-uri, șampoane și scufundări, pot fi afectate împotriva acarienilor (e.G. Produse pe bază de piretrină, scufundări de lime-sulf). Este foarte important să urmați sfatul veterinar pe care produsele de utilizat pentru pisici și pentru aplicarea acestor produse în siguranță. Aceste tratamente sunt consumatoare de timp și dacă acarienii se refugiază în pasajele nazale, tratamentele topice nu vor fi la fel de eficiente ca medicamentele de mai sus, care sunt absorbite în organism.

Infestatările cheyletiella pe oameni sunt auto-limitari, deoarece acarienii nu vor reproduce pe oameni. Simptomele asupra oamenilor ar trebui rezolvate odată ce acarienii sunt eliminați de la animalele de casă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Mange la câini și pisiciManualul veterinar, 2020

  2. CheyletiellaAlergie la animale și dermatologie, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cheyletiella la pisici