Ceea ce este pisica și cum afectează alergiile?

Persoana și pisicile lounging pe canapea

În timp ce pisica de condamnare rămâne un mister pentru unii oameni, ea reprezintă o amenințare pentru cei dintre noi care suferă de alergii. Iată detaliile despre ce este exact pisica, misterul Fel D1 și cum și de ce afectează victimele alergiei.

De ani de zile, a fost crezut de mulți oameni că părul pisicii era sursa alergeni. Mai târziu, a fost recunoscut că pisica Dramer a fost cauza, dar multe iubitorii de pisici confundat termenul cu mătreața, care este vizibilă pentru ochi.

Pisica de pisică constă din bucăți microscopice de piele uscată de pisică care devin în aer, aterizarea pe așternut, perdele, covoare și alte suprafețe, inclusiv pielea și îmbrăcămintea oamenilor. Particulele pisicilor sunt mici, aproximativ 1 / 10th dimensiunea acarienilor de praf. Particulele de piele uscate nu ar fi deosebit de alergene, cu excepția unui factor cunoscut sub numele de Fel D1.

Ce este Fel D1?

Fel D1 poate veni din latină Felis domestice. Este un glicoproteină găsite în glandele sebacee ale pisicii sub piele și într-o măsură mai mică în saliva pisicilor și urină. Când o pisică își îngrijește haina, Fel D1 prezintă în saliva sa pe pielea și firele de păr, și, combinat cu Fel D1 din glandele sebacee, creează un fel de "dublu-whammy" la pacienții alergiilor. Interesant, producția de Fel D1 pare a fi mai mult sau mai puțin prolifică în diferite tipuri de pisici.

Pisicile întregi, de exemplu, va produce mai mult Fel D1 decât o pisică neuterată. Pisici masculi, deosebit de nealterate, produc mai multe alergeni decât pisicile de sex feminin. Unele rase de pisică produc substanțial mai puțin Fel D1 decât altele.

Ce cauzează reacția alergică la pisica

Când este provocat de un alergen, sistemele imune ale oamenilor iau în considerare alergenul să fie un invadator și să producă un anticorp numit Immunoglobulina E (AKA IgE).

Ulterior, atunci când este expus din nou la Fel D1, este lansat sistemul imunitar, care eliberează apoi o chimică inflamatorie cunoscută sub numele de histamină. Puteți recunoaște termenul "histamină" din cauza numărului uriaș de antihistaminice vândute peste tejghea pentru a trata simptomele febrei de fân.

Cum Fel D1 afectează oamenii

  • Inhalat prin nas: Reacția alergică poate fi strănută violentă și sau starea cronică numită alergicrinită, cunoscută și sub numele de "febră de fân", care se manifestă cu strănutul, însoțit de un nas curbat, mâncărime în interiorul nasului, congestia nazală și, uneori, congestia sinusală.
  • Inhalat prin gură: Dander inhalat în tuburile bronșice și plămânii pot declanșa atacuri de astm, care sunt incomod și chiar periculoase. Astmul suferinzi ar trebui să se consulte întotdeauna cu alergienii lor și ar trebui să se supună testelor alergice înainte de a obține o pisică. Aproximativ 30 până la 40% dintre copii și adulți tineri cu astm sunt alergici la animalul (în principal pisici). Pentru mai multe informații, verificați Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie.
  • Erupție cutanată sau urticarie: Deși alergiile provoacă doar aproximativ cinci până la 10% din cazurile de stupi cronice, ele sunt aproape întotdeauna asociate cu Pet Dander, și mai des cu pisica. Rasurile minore ale pielii pot fi asociate cu căderea pe piele, saliva depusă de a pisica lins pielea, sau chiar prin inhalarea lui Dander. Dermatita sau eczema atopică pot fi exacerbate prin expunerea la pisici. Deși pisica Dander este o adevărată amenințare la adresa victimelor alergiei, unii iubitori de pisici sunt capabili să face față alergiilor lor suficient de bine pentru a trăi în confort relativ cu pisicile lor. Lăsați-vă propriul alergist să fie judecătorul acestui lucru și să urmeze sfatul lor.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este pisica și cum afectează alergiile?