Pierderea părului în pisici

Pierderea părului în pisici

Pierderea parului, sau Alopecia, este o problemă comună pentru pisici. Poate include o pierdere completă sau parțială care apare în modele asimetrice sau simetrice din stratul de blană felină. În plus față de luarea pisicii dvs. pentru a examen veterinar, Puteți lua câțiva pași paliative pentru a reduce disconfortul pe care pisica dvs. îl poate experimenta.

De ce pisicile pierd părul?

O varietate de factori pot contribui la alopecia felină, făcând diagnosticul și tratamentul acestei tulburări, cu atât mai dificilă. Cu cât descoperiți mai devreme Pierderea parului, Cu cât este mai bună șansa ca pisica ta să poată fi tratată cu succes.

Condiții medicale și de piele

Dezechilibre hormonale, cum ar fi hipertiroidism sau niveluri crescute de steroizi din organism, pot duce la caderea parului. O altă cauză poate fi alergii cutanate sau o reacție alergică. În afară de pierderea evidentă a părului, un alt semn al alopeciei feline este apariția roșeață, lovituri, scabs sau pierderea pielii care înconjoară zona de pierdere a părului. Acestea ar putea fi semne că pisica ta suferă de o formă de boală comună a pielii sau chiar dermatofiloză, Deși această condiție este rară la pisici.

Paraziți, cum ar fi purici, căpușe și acarieni, pot provoca mâncărime, inflamație și leziuni care pot duce, de asemenea, la pierderea părului. Acești paraziți pot duce la înverșunat De asemenea, de pisică. Felinele pot deveni alergice la purici în măsura în care se zgârce suficient de greu pentru a irita pielea sau pentru a mușca și trage părul afară.

Probleme emoționale și comportamentale

Tulburările nervoase care se manifestă în problemele comportamentale precum supra-îngrijirea pot provoca pierderea părului în pisici, dar acestea sunt complicate de diagnosticare. Odată ce alte probleme medicale sunt excluse, acest lucru ar putea fi determinat ca fiind cauza pierderii de blană a pisicii. Păstrați-vă pisica stimulată mental și încercați să redirecționați comportamentele de îngrijire prea mare de îndată ce le vedeți. În unele cazuri, medicamentele de modificare comportamentală pot fi prescrise de medicul veterinar.

Durere fizică

Durerea poate fi o altă cauză a căderii părului în pisica voastră, care poate simți dureri musculare sau articulare sub piele. Pentru a ușura durerea, pisica poate continua să lingă zona și poate linge atât de mult încât pot linge de blană. Pierderea părului poate fi, de asemenea, un efect secundar al luării unor medicamente.

Tratament

Când luați pisica dvs. la VET pentru diagnosticare și tratament. Primul pas este de a lua eșantioane de pe suprafața pielii să se uite sub microscop pentru cauze infecțioase, cum ar fi acarienii, drojdie și bacterii. Ea poate face o biopsie sau o cultură a pielii. Ea va face, de asemenea, un examen vizual pentru a căuta purici și alte infestări. Dacă acestea sunt normale, veterinarul dvs. va ordona probabil lucrări de sânge, pentru a determina dacă dezechilibrul hormonal sau tiroidian cauzează alopecia. Dacă încă nu se poate găsi cauza, ea poate utiliza diferite instrumente de imagistică, cum ar fi raze X sau ultrasunete, pentru a exclude cancerul sau anomaliile în glandele suprarenale.

Dacă alopecia se datorează unei tulburări medicale, cum ar fi eroziunile pielii, dezechilibrul tiroidian sau alte dezechilibre hormonale, medicamente și tratamente topice sunt disponibile pentru a trata aceste. Dacă pierderea părului se datorează unei probleme comportamentale, va trebui să utilizați modificarea comportamentului pentru a diminua problema. A Feline Behaviorist ar putea fi de ajutor în "reteaching" pisica dvs. comportamentele adecvate de îngrijire. Medicamente de anxietate, Facial Feline sintetice spray de feromoni, sau altul SIDA CALITATELOR s-ar putea dovedi de asemenea util.

Biroul regulat și Medicamente de control de purici este, de asemenea, esențială pentru a menține pisica sănătoasă și a regula acei dăunători ca un posibil motiv pentru pierderea părului. Dacă pisica dvs. pierde părul datorită puricilor sau căpușelor, va trebui, de asemenea, să vă curățați casa, inclusiv așternutul pisicii, jucăriile și alte unelte de pisică. Vorbiți medicului veterinar despre cele mai sigure abordări Controlul și prevenirea puricii.

În plus față de administrarea medicamentelor adecvate, trebuie să respectați starea pisicii pentru a vă asigura că căderea părului nu se înrăutățește. Dacă nu este disponibil nici un tratament, îngrijirea corectă pentru pisica dvs. cu alopecie se va concentra pe prevenirea mâncării, a durerii și a infecțiilor secundare. Pisica ta poate sau nu poate să-și recâștige haina de păr.

Cum de a preveni pierderea părului

Dacă observați că pisica voastră mușcă și trageți la păr, faceți o examinare amănunțită a pielii și părului cel puțin o dată pe săptămână. Utilizați un pieptene dințate fine și parțial părul astfel încât să puteți examina secțiunile individuale.

Dacă ați observat că pisica zgârierea unei zone mai mult decât o altă zonă, acordă o atenție deosebită acestei zone. De asemenea, asigurați-vă că orice paturi, jucării sau posturi de zgârieturi nu contribuie la această problemă, fiind prea dur pe blana pisicii.

Adresați-vă medicului veterinar să recomande un tratament topic sigur pentru a oferi o ușurare de durere și mâncărime. Dacă puteți rupe ciclul de zgâriere și mușcați pielea inflamată, pisica dvs. are o șansă mai bună de vindecare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea părului în pisici