Cum pisicile devin purici?

Cum pisicile devin purici

Pleasele sunt un coșmar, deoarece orice proprietar de animale de companie vă va spune, deci pare înțelept să faceți tot ce puteți pentru a vă păstra PAT-ul. S-ar putea să credeți că este suficient să vă păstrați pisica în interior și departe de alte animale de companie, dar, din păcate, puricii sunt creaturi foarte persistente, iar pisica dvs. interioară ar putea avea în continuare purici. În căutarea de a vă păstra pisica liberă de purici, informațiile sunt esențiale, așa că am încercat să subliniem toate căile pe care pisica dvs. ar putea prinde purici.

Unele fapte despre purici

Dacă nu ați știut deja, puricii sunt un parazit extern care să supraviețuiască de sângele animalelor de companie. În acest fel, ele sunt similare cu păduchi și țânțari. Așa cum sunt fără aripi și adesea și-au înființat casa în blana animalului dvs., ele pot fi considerate mai asemănătoare cu păduchi decât țânțarii. Câteva fapte despre purici includ:

  • Pleasele au fost pe Pământ de aproximativ 165 de milioane de ani.
  • Ele sunt arahnide ale căror femele pot produce până la 20 de ouă pe zi.
  • Deși nu pot zbura, pot sări la fel de mult ca un picior în lungime, care călătoresc la viteze care sunt de 20 de ori mai repede decât o închidere spațială.
  • Dacă oamenii ar putea sări ca niște purici, am putea să sarăm 160 de metri în aer și la 295 de metri în fața noastră.
  • Purul pisicii tale nu vor sari la oameni, deși există specii de purici care pot fi contractate de oameni și puricii pisicii pot să-și pună un risc pentru dvs. și familia ta.

Puricii nu sunt, ei înșiși, problema, dar există o serie de probleme pe care purturile le provoacă, și nu toate sunt doar probleme pentru pisica voastră. Iată principalele motive pe care purturile reprezintă un risc serios pentru pisica și familia dvs .:

O reacție alergică

Probabil știți că puricii vă pot face ca pisica voastră să se simtă foarte mâncărime, dar ați știut că această mâncărime este o reacție alergică? Chiar mai interesant, nu este o reacție alergică la purici, ci la saliva lor. Când un puric musca un animal, poate provoca dermatită de mușcătură de purici, deoarece corpul lor reacționează la saliva ca invadator străin. Ea face ca zona mușcăturii să mănânce foarte mâncărime, iar pisica voastră va simți o mulțime de iritare și se vor zgâria foarte mult.

Infecţie

Cel mai rău aspect al reacției alergice este impactul secundar potențial al iritației și zgârietului pisicii dvs. Multe pisici care sunt lăsate să se ocupe de propriile lor purici se vor zgâria până când vor rupe pielea, creând ocazia de bacterii pentru a provoca infecții. După cum probabil știți, infecțiile care sunt lăsate netratate pot fi fatale. Atât infecția, cât și puricile vor trebui apoi să fie tratate de un medic veterinar.

Tapeworms

O altă problemă legată de purici este că pisica dvs. este destul de probabil să ingerați accidental o purici sau două dacă infestarea este permisă să devină deosebit de rea. Placii pot, din păcate, să transporte viermii, care sunt apoi transferați în animalul dvs. de companie. Dacă nu știți ce sunt viermi, ele sunt o altă formă de parazit care funcționează intern și va mânca mâncarea pisicii tale. Aceasta provoacă un capăt al spatelui mâncărime și pierderea în greutate pe măsură ce pisica dvs. nu mai primește toate substanțele nutritive de care au nevoie.

Anemie

Poate că efectul cel mai potențial fatal al puricilor este anemia. Acest lucru ar trebui să devină un risc numai dacă puricii sunt lăsați netratați suficient de lungi pentru a crea o infestație extremă. O populație imensă de purici care hrănește pe o pisică poate reduce numărul lor de celule roșii din sânge, restricționând fluxul de oxigen în jurul corpului. Aceasta este cunoscută sub numele de anemie și ar putea să vă omoare pisica printr-o formă de sufocare..

Mușcând oamenii

Dacă aveți nevoie de un alt motiv pentru a trata prompt puricile și pentru a le împiedica să le împiedice vreodată, ar trebui să știți că infestațiile de purici pot infecta întreaga casă. În timp ce purici nu vor trăi pe piele și păr, venind în contact cu o purici, le poate duce să te muște și, deoarece pot purta boli, acest lucru vă riscă sănătatea și sănătatea celor dragi.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pieptene de purici pentru pisici și Cel mai bun șampon de purici pentru pisici

Simptomele de purici

Dacă sunteți preocupat de faptul că pisica dvs. suferă de purici, ar trebui să verificați comportamentul față de această listă de simptome:

  • Nelinişte
  • Zgârierea, în special la urechi
  • Mestecând pe corp
  • Scuturarea capului de des
  • Lins excesiv

De asemenea, trebuie să vă uitați la purici reali atât pe pisica, cât și pe mobilierul dvs. moale. Ele sunt maro închis și 1 până la 2 mm în lungime. De asemenea, puteți căuta deșeurile lui Flea când vă piepați pisica. Deșeurile arată ca pete negre, dar ar trebui să transforme roșu pe hârtie de țesut umed.

Capturarea puricilor

Deci, puricii sunt în mod evident îngrozitoare, dar cum pisica ta de fapt captura purici? Este important să înțelegeți acest lucru dacă doriți să împiedicați să vă ocupați de o infestare. Toate pisicile pot prinde purici, dar pisicile în aer liber sunt cele mai expuse riscului. Aici sunt cele mai comune modalități pe care pisicile le prind pe acești paraziți:

  • A fi afara

Purul pot trăi destul de fericit în afara vara. Ei trăiesc în primul rând pe alte animale, dar pot exista, de asemenea, temporar pe mobilier moale că ei sare din aceste animale. De aici, ei vor sari pe animalul dvs. de companie ca prima lor ocazie de a fi hrăniți și va rasa, producând până la 50 de ouă pe zi.

  • Face prieteni

Indiferent dacă este vorba de o dată de redare, întâlniți o silă, o săptămână într-un hotel de pisică, în timp ce mergeți în vacanță sau o altă formă de contact cu un alt animal, puricii vor sări cu ușurință de la o pisică la alta și le infectează. Pisica nu trebuie să arate sălbatic, sălbatică sau infectată pentru ca ei să poarte câteva purici care fac saltul. Câteva purici este tot ce este nevoie pentru a începe o infestare.

  • Din ouăle infestărilor anterioare

Dacă pisica ta a suferit de purici în trecut, poate de mai multe ori, s-ar putea să te întrebi cum pe pământ pisica ta încă le-a luat din nou. Răspunsul poate fi că ați scăpat de infestare, dar nu toate ouăle. Ouăle adesea cad în covor și mobilier moale, unde supraviețuiesc datorită căldurii casei și a trapei, reinfectați pisica.

Deși pisica dvs. este cel mai probabil să prindă purici în timpul verii, deoarece puricii prosperă în căldură, nu face greșeala de a gândi că poți aștepta iarna pentru a ucide de pe purici. Ouăle lor pot dura ceva timp în timpul loviturilor reci și purici se pot supraviețui fericit de-a lungul iernii în casa dvs. frumoasă și caldă.

Postări asemănatoare: Cel mai bun guler de purici pentru pisici și Cele mai bune tratamente de purici pentru pisici

Pisica siameză într-un guler

Pisici și purici de interior

De asemenea, puteți presupune că numai pisicile în aer liber pot obține purici, dar acest lucru este neadevărat. În timp ce puteți reduce riscul de infecție prin păstrarea pisicii dvs. în interior, există încă oportunități pentru purici pentru a vă infecta casa dvs. și pentru a vă infecta pisica. Aceste circumstanțe specifice includ:

  • Un alt animal de companie care aduce purici

Plăcile de pisici și ouăle pot călca o plimbare pe câinii dvs. să vină în interior și să vă infecteze pisica. Împărtășirea unei case cu câinii mărește șansele de suferință a pisicii dvs. de interior de purici. Trebuie să efectuați controale regulate și să examinați utilizarea medicinii preventive de purici pe toate animalele de companie dacă aveți o gospodărie aglomerată, prietenoasă de animale.

  • Dăunători mari care aduc sub dăunători mici

Infestările de șobolan pot aduce infestații de purici cu ele, ceea ce vă poate afecta pisica. Din fericire, acest traseu deosebit de neputincios la infecție este puțin probabil, deoarece pisicile tind să sperie șobolanii și șoarecii. Dar dacă vă luptați cu o infestare gravă a șobolanului, luați în considerare impactul asupra pisicii dvs. și, ca întotdeauna, faceți tot ce este mai bun pentru a descuraja astfel de infestări.

  • Un membru al familiei sau un oaspete care aduc purici

Pisica ta nu se poate muta in interiorul si in afara casei, dar cu siguranta. Tu și hainele tale pot acționa ca vehicule pentru purici și ouăle lor în casa ta și, așa cum am discutat deja, o dată înăuntru, se pot multiplica foarte repede pentru a infecta pisica ta. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să stați pe partea de sus a aspirării tuturor mobilierilor moi și să vă spălați plăcile și îmbrăcămintea cu promptitudine, în special în timpul verii.

  • Mutarea acasă

Așa cum am discutat deja, infestațiile de purici pot sta dormit pentru o lungă perioadă de timp, chiar și prin vreme mai rece. O casă nouă ar putea ascunde o potențială infestație în covoare și alte mobilier moale, de luni de zile, așteptând ca pisica să se miște. În apartamente și alte situații apropiate, chiar și noii vecini voștri ar putea infecta pisica voastră. Este de obicei să angajeze servicii de curățenie profesională înainte de a vă deplasa și să ia în considerare administrarea unor tratamente preventive de purici.

  • Excursii în afara casei

Pisica ta nu poate evita să meargă în afara pentru totdeauna. Chiar și cea mai interioară pisică va trebui să viziteze un veterinar, să meargă pe data de joc și va veni fie cu tine în vacanță, fie trebuie să mergi la un hotel Cat. În aceste vremuri, ele sunt vulnerabile la capturarea puricilor de la alte animale și medii. Acesta este motivul pentru care preventivii de purici sunt atât de importante și ar trebui să discutați prescripții cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum pisicile devin purici?