Hairballs la pisici

O pisică se îngrijește

Hairballs sunt o parte comună a procesului de îngrijire a pisicilor. În timp ce îngrijirea, pisicile ingeră părul prin linsurile lor. Dacă există mai multe acumulări de păr decât poate trece prin tractul digestiv, un pilot de păr se va forma în tractul GI. Pisicile expulzând aceste bile de păr prin vărsarea lor. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple excesiv. Dacă se întâmplă, bilele de păr pot fi un semn al unei probleme diferite și mai grave. În timp ce ele nu pot fi complet împiedicate, există câteva modalități de a diminua frecvența și severitatea parolului.

Ce sunt bilele de păr?

Hairballs, numit tehnic trichobezoars, sunt alcătuite din părul pe care pisicile înghiți ca o parte normală a procesului de îngrijire. În timp ce își lingă haina pentru a se curăța, ei înghiți părul liber. De obicei, acest păr trece pur și simplu prin sistemul CAT în timpul procesului de digestie obișnuită. Cu toate acestea, dacă există prea mult păr pentru a trece în mod natural prin tractul lor digestiv, o minge de păr se va forma în stomac. Părul nu poate fi digerat, așa că se leagă împreună în stomacul pisicii. Mingea devine prea mare pentru a trece prin tractul digestiv, așa că pisica trebuie să-l vărtească.

Pisicile cu părul lung tind să sufere de bile de păr mai des decât pisicile cu părul scurt, deoarece au mai mult păr la mireasă. Subsolurile lor de jos adaugă la cantitatea de păr care trebuie curățată. Pisicile sunt foarte bune groomers. Ei mirează pe parcursul zilei și rareori trebuie să li se acorde băi, deoarece se pot curăța bine. Majoritatea pisicilor nu au o problemă cu cantitatea de păr îngrijite și nu formează bile de păr - pentru cei care fac, bilele de păr nu ar trebui să fie un eveniment frecvent, deoarece acest lucru ar putea sugera alte probleme.

Semne de păr de păr în pisici

Inițial, vărsături este singurul simptom care semnalează pisica ta are un pilot de păr. Deoarece părul pisicii nu poate fi digerat, vărsăturile sunt singurele modalități pentru ca o pisică să se scape de părul în exces în sistemul lor. Majoritatea proprietarilor de pisici recunosc sunetul unei vărsături de pisică și, de obicei, înțelegerea animalelor de companie este de a scăpa de parul de păr.

Pisicile nu au nevoie de nici un ajutor în călătoriile de păr - munca unui proprietar este de a curăța parul de păr. Uneori, veți găsi bile de păr care sunt în locuri ascunse sau veți fi uscate de la a fi depuse undeva care nu au fost observate imediat. O minge de păr arată de obicei ca o masă alungită, deoarece trebuie să treacă prin esofag. Bilele de păr pot conține și alte materiale, cum ar fi alimentele și resturile.

Dacă pisica nu este în măsură să vadă părul în exces, poate provoca probleme pentru sănătatea pisicii dvs. Poate bloca intestinul sau esofagul care își va întrerupe procesul de hrănire. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să observați simptome suplimentare în pisica dvs. Ei nu pot avea apetit, tuse, constipație sau schimbări în starea de spirit. În acest moment, medicul veterinar ar trebui consultat.

Părul vărsat ar putea fi un semn de probleme în afara ingerării părului. Există și alte condiții care ar putea cauza formațiuni de păr de păr.

  • Boala inflamatorie intestinală (IBD)
  • Tulburare de hipomotilitate
  • Alergii la mancare
  • Paraziți

Aceste condiții ar putea provoca un pilot de păr care ar putea împiedica tractul GI al pisicii. În cazuri rare, dar grave, chirurgia trebuie făcută pentru a îndepărta trichobezoarul de la stomac.

Prevenirea parolului

Nu puteți elimina complet bilele de păr, dar este posibil să vă ajutați pisica dvs. să gestioneze cantitatea de păr pe care o digere în timp ce se îngrijește.

  • Periaj / îngrijirea pisica ta
  • Suplimente de prevenire a parului
  • Hairball Control alimente pentru pisici
  • Gestionarea alergiilor sau a condițiilor pielii

Periajul frecvent al blănurii pisicii dvs. va îndepărta o mare parte din părul liber. Adăugând un instrument de îngrijire ca Furminator care este conceput special pentru hainele de pisici poate face acest proces și mai eficient.

Produsele de relief de păr acționează ca un laxativ pentru a vă ajuta să treceți de părul de păr prin sistemul digestiv al pisicii. Gradul de control al părului de protecție a părului și pisicile se adaugă fibre la dieta pisicii dvs. cu ideea că fibra suplimentară va activa procesul digestiv. Unii oameni au avut, de asemenea, succes adăugând cantități mici de conserve dovleac la dietele lor de pisică pentru a oferi fibre suplimentare. Consultați medicul veterinar înainte de a utiliza oricare dintre aceste metode.

Pisicile cu condiții de piele sau alergii pot mirele excesiv, determinând formarea mai multor oportunități de păr de păr. Tratarea acestor probleme poate opri nevoia ca pisica ta să mireze la fel de mult.

Dacă pisica dvs. suferă de un număr excesiv de păr de păr sau prezintă oricare dintre simptomele enumerate aici, consultați medicul veterinar pentru ajutor.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hairballs la pisici