De ce microchip cat: ar trebui ca pisicile să obțină id-uri de microcip

Microcip pentru pisici

Suntem cu toții familiarizați cu posterele foarte triste care afișează imagini de Pisici lipsă și pisoi și mesaje disperate de la proprietarii distrași. Când un animal de companie mult mai iubit lipsește, incertitudinea este foarte supărătoare. Cu ani în urmă, ne-am bazat pe etichete de identificare Culaje de pisică și bunăvoința vecinilor de a ajuta la găsirea pisicilor lipsă.

Tehnologia modernă, totuși, schimbă toate acestea. Acum este posibil să aveți un microcip de calculator care conține informațiile dvs. de contact introduse în pisica dvs., ceea ce face ca procesul de reuniune proprietarii să fie mult mai ușor. Cu toate acestea, faptul că este posibil ceva, nu o face etică, sigură sau acceptabilă pentru toată lumea. Este decizia dvs. personală. Iată câteva lucruri pe care le doriți să le luați în considerare atunci când luați decizia de a vă aduce microcipul de pisoi.

Cat Microchip

Microcipuri: elementele de bază

Un ID Microcip Cat este de aproximativ dimensiunea ca un bob de orez. Se compune dintr-un transmițător radio, o antenă și un cip de calculator cu un cod de 10 cifre. Codul CHIP poate fi citit folosind un scaner special deținut de majoritatea veterinarilor și adăposturilor de animale. Când este scanat, transmite numărul său la scaner și acest număr corespunde înregistrărilor (detalii de contact) deținute despre dvs. într-o bază de date centrală. Ideea este că puteți fi contactați și reunit cu pisica voastră.

Un implant microcip este descris ca un dispozitiv de identificare a frecvenței radio pasive (RFID). Aceasta înseamnă că nu are nici o sursă de alimentare internă (baterie) și rămâne inactivă până când nu este alimentată de scaner.

Microchip folosește tehnologii speciale și stochează informații "pasiv", ceea ce înseamnă că nu transmite în mod activ informații. Nu este același lucru ca un tracker de poziționare globală și nu vă permite să urmăriți locația pisicii dvs. Microcipul este considerat inert și perfect sigur.

Ați putea dori, de asemenea: CAT GPS Tracker

Este plasat în interiorul pisicii dvs. prin injectarea lui subcutanată, astfel încât să se așeze doar sub piele, de obicei între lamele umărului. Microcipurile au fost cunoscute pentru a se deplasa în jurul corpului de pe locul lor original, mai ales că pisica devine mai în vârstă, dar nu există rapoarte despre intrarea sau interferența cu organele vitale.

Procesul de introducere a unui microcip

Microcipurile sunt introduse de veterinarii. Microchipul este steril și astfel va fi scanat în interiorul pachetului său pentru a confirma codul de identificare al cipului. Unii veterici simt că microciparea provoacă puțină durere și este similară cu un test de sânge. Unii administrează un pic anestezic local și aveți dreptul să întrebați acest lucru dacă sunteți preocupat de a provoca primejdie la pisica voastră.

Un ac de 12 gabarit care conține microcipul este încărcat fie în pistol sau seringă de aplicare. Este mai bine dacă pisicile tale sunt fie în picioare, fie situate pe stomac în timpul procedurii. Pielea liberă dintre lamele umărului este trasă și acul este introdus în țesutul subcutanat înainte ca declanșatorul de aplicator să fie strâns. Odată ce cipul este în vigoare, veterinarul dvs. va scana din nou pentru a vă asigura că acesta poate fi citit corect. Procedura fizică este foarte rapidă, iar documentele vor dura câteva minute pentru a fi completate. Este posibil să puteți simți cipul sub piele pe spatele gâtului Kitty, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Cel mai bun moment pentru a obține pisica dvs. microcipped

Este posibil să microchezi pisicile mici odată ce ajung la cinci săptămâni, deși vârsta și dimensiunea pisicii nu este considerația principală. Este sănătatea pisicii că contează și pisici sub cinci săptămâni nu sunt suficient de robuste pentru procedură. Cele mai multe adăposturi de pisică nu vor introduce un cip până când un pisoi are peste opt săptămâni sau cântărește peste două kilograme.

Mulți proprietari au ales să aibă microcipul introdus în același timp cu spaying o pisică, deoarece acestea vor fi oricum sub anestezie. Acest lucru este de aproximativ șase luni, deși ar fi putut avea ocazia să meargă înainte de atunci! Nu există o limită superioară de vârstă pentru introducerea microcip atâta timp cât pisica este potrivită și bine.

CAT MICROCHIPS

Microcipuri de siguranță

Prima preocupare cu privire la siguranța microcipului este durerea care introduceți cu un ac mare poate provoca pisica dvs. Cu toate acestea, majoritatea veterinarilor raportează că pisicile abia se strecoară în timpul procedurii. Aveți opțiunea de anestezic local sau aveți cipul introdus în același timp cu spaying sau sterilizare, astfel încât pisica dvs. va fi deja anesteziată. Există o șansă extrem de mică de complicații care apar în cazul în care pisica dvs. se mișcă în timp ce cipul este introdus. Un VET calificat ar trebui să poată minimiza riscurile.

A doua preocupare apare deoarece introduceți efectiv un obiect străin în corpul pisicii dvs. Ca și în cazul oricărui dispozitiv sau implant, există un potențial de respingere. Cercetarea asupra animalelor de laborator a arătat că până la una din zece animale avea o formă de reacție la un microcip introdus care a variat de la inflamația localizată la formarea tumorii la locul de inserție. Cu toate acestea, este important să ne amintim că animalele de laborator sunt crescute pentru a fi foarte predispuse la cancer nu sunt aceleași ca pisici normale, sănătoase.

În viața reală, doar două cazuri veterinare de sarcom sau fibrosarcom au fost raportate vreodată la locul inserării. Desigur, pot exista cazuri mai nedeclarate, dar riscurile par a fi scăzute. Microcipul este închis într-un material "biocompatibil", ceea ce înseamnă că nu este toxic pentru țesutul viu. Ele nu declanșează reacții alergice, dar unele conțin un material care încurajează țesutul conjunctiv să crească. Acest lucru ajută la menținerea cipului în poziție și este inofensivă.

Ca și în cazul oricărei proceduri elective, depinde de dvs. să cântăriți avantajele și dezavantajele de a avea cipul. Fiecare pisică și fiecare proprietar sunt diferite.

Care sunt beneficiile microcippingului pisicilor?

Principalul beneficiu al unui microcip este că vă va permite să vă reuniți cu pisica dacă se pierde. Dar nu este singura metodă de a face acest lucru. Este util să se analizeze beneficiile microcipajului față de celelalte metode disponibile.

Un guler cu un pandantiv care afișează numele și numărul de telefon este alternativa tradițională. Ele sunt o formă foarte vizibilă de identificare, dar pot cădea și pot fi luate în mod rău. Colierele poartă riscuri și pot provoca vătămări dacă sunt prinși pe ramuri etc. Informațiile despre etichetare pot deveni vechi și uzate, ceea ce face greu să citești, și este posibil să nu doriți numărul dvs. de telefon pe ecran complet în cartier. De fiecare dată când vă schimbați numărul, aveți nevoie de un nou pandantiv. Comparativ cu aceasta, este posibil să simțiți că microcipurile sunt o metodă de identificare mai sigură, durabilă, care este mai sigură și mai ușoară de actualizat.

Tatuajele sunt o altă opțiune permanentă. Problema este că ele pot dispărea în timp, ceea ce le face greu să citească corect. Acest lucru nu este cazul microcipurilor. Tatuajele sunt, de asemenea, fiddly pentru a efectua și pot provoca probleme cu pielea. Actualizarea acestora este aproape imposibilă în timp ce un microcip poate fi actualizat cu o nouă adresă sau un număr de contact prin simpla trimitere a unui e-mail sau completarea unui formular.

Cat Microchip

Lucruri de reținut despre microcipping

Există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a vă lua decizia finală:

  • Nu toate pisicile trebuie să fie microcipate. Unele pisici sunt animale de companie adevărate și nu merg niciodată afară. Șansele lor lipsesc sunt extrem de îndepărtate, iar beneficiile microcipărilor sunt puțin probabil să depășească riscurile. Cu toate acestea, într-o situație de urgență, cum ar fi un incendiu, o pisică interioară va fi foarte tulburată atunci când se află afară și este foarte probabil să lipsească.
  • Microcipurile nu sunt dispozitive de urmărire a sistemului de poziționare globală (GPS). Nu o poți folosi pentru a afla unde este pisica ta.
  • Sistemul va funcționa numai dacă cineva îți ia pisica într-un veterinar sau un adăpost care are un scaner care funcționează pe tipul de microcip pe care pisica ta a introdus. Unele adăposturi au scanere universale care lucrează la toate microcipurile.
  • Este esențial să vă mențineți detaliile de contact actualizate! Cel mai frecvent motiv pentru o pisică microcipată să nu fie returnat proprietarului lor este că datele de contact ale sistemului sunt depășite.
  • Unii proprietari au preocupări legate de datele lor personale deținute de companiile de scanare și sunt îngrijorați de confidențialitatea lor.
  • Microcipurile se pot mișca, deci va fi necesară o scanare a întregului corp. Ei pot, de asemenea, rareori, eșuează și ar putea fi nevoie să fie înlocuite.
  • Pisicile care au fost microcipate sunt de 20 de ori mai multe șanse de a fi reunite cu proprietarii lor decât pisicile care nu au un cip.

Depinde de dvs. să cântăriți avantajele și dezavantajele și să decideți ce este mai bine pentru dvs. și pentru pisica voastră.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce microchip cat: ar trebui ca pisicile să obțină id-uri de microcip