8 Imagini drăguțe ale pisicilor norvegiene de pădure

Imagine a somnului norvegian de pădure dormind

Miturile scandinave menționate Pisicile norvegiene la fel de mare "pisici de zână" și pentru un motiv bun! Pisicile de pădure norvegiene (cunoscute și ca Wegies) pot cântări până la 16 kilograme, iar femelele pot cântări la fel de mult ca 12 kilograme! Plus, originea, abilitățile și aparențele lor sunt atât de magice, ar putea fi acele zane norse, locuințe de munte menționate în atâtea povestiri populare.

Deși sunt relativ noi în America (care au ajuns în 1987), aceste creaturi Shaggy au o istorie lungă, variată în Europa. Indiferent dacă sunteți deja un părinte Wegie sau aveți în vedere adoptarea unuia, veți iubi aceste fapte distractive (împreună cu fotografii drăguțe!) a acestor pisici mistice.

01 din 07

Pisicile de pădure norvegiene au origini interesante

Deși pisica de pădure norvegiană face apariții frecvente în legenda norvegiană, originea lor sunt un pic de mister - și surprinzător de război. Iată cele două teorii de origine importante din cărți:

  1. Wegegies ar putea fi legați de pisicile britanice negre și alb, care au folosit ca mouse-uri pe navele lor și, în cele din urmă, aduse în Scandinavia.
  2. Ei sunt descendenți ai pisicilor cu părul lung pe care cruciații au adus la Scandinavia.

Fie că pisicile norvegiene au coborât de la păr de păr sau de păr lung, este acceptat pe scară largă că aceste rude timpurii au trăit în pădurile din Norvegia după ce sosesc în Scandinavia. Acolo, ei au crescut cu pisici ferate și ferme. Și după mai multe generații de reproducere, au devenit pisicile mari, gata de iarnă pe care le cunoaștem (și Cdleddle) astăzi.

Continuați la 2 din 7 de mai jos.
  • 02 din 07

    Sunt legendari - da, într-adevăr

    & # 64-sally_et_tesla / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-6 "Container de date =" Adevărat "/">

    Așa cum am spus, pisicile norvegiene de pădure vin în folclor Norse de multe ori. Miturile vechi descriu Skogkatt, O pisică masivă, cu părul de lungă durată "care ar putea urca pe suprafețe pe care nu le putea gestiona altă pisică. Având în vedere mărimea lor, straturile lungi, shaggy și abilitățile uimitoare de alpinism, aceste legende foarte bine ar fi putut fi inspirate de pisicile norvegiene de pădure.

    Ce mai mult? Ea a crezut că zeița norvegiană a iubirii și a fertilității, Freya, avea un carul tras de două gegi. Oamenii care au vrut să se căsătorească, i-ar cere lui Freya pentru binecuvântarea ei și pentru că a fost deseori descrisă cu pisici de pădure norvegiene, mai multe mituri care leagă nunțile cu pisici dezvoltate:

  • Gifting Nouawweds cu A pisica neagra ar aduce noroc căsătoriei lor (binele acestuia).
  • Dacă o mireasă a hrănit o pisică chiar înainte de ceremonia de nuntă, ea ar avea o căsnicie lungă și fericită (asta e bine).
  • Dacă ați pășit pe o coadă de pisică, nu v-ați căsători cu un an întreg (este rău).
  • Chiar dacă acestea sunt doar superstiții, ei fac mult pentru a remedia caricatura unei doamne triste, cu o singură pisică, dreapta?

    Continuați la 3 din 7 de mai jos.
  • 03 din 07

    Au o uzură de iarnă încorporată

    Chorengel/ pixabay.COM "DATA-CATION =" "DATE-EXPAND =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-12 "Container de date =" Adevărat "/">

    Pentru că au provenit într-un climat rece cu ierni lungi, pisicile de pădure norvegiene au dezvoltat uzură de iarnă construită pentru a le ajuta să supraviețuiască cu vremea aspră. Nu numai că au mult timp, haine dublu stratificate care păstrează căldura și respinge apa, dar urechile și degetele de la picioare sunt și tufițate. Acești tuneturi pufoase protejează părțile mai sensibile ale corpurilor lor de la vânturi reci și zăpadă umedă, acționând ca niște mușchi și cizme de urechi blană (aw!).

    Continuați până la 4 din 7 de mai jos.
  • 04 din 07

    Îi place să urce copaci

    Pklaschka/ pixabay.com "date-caption =" "date-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-15 "Container de urmărire a datelor =" Adevărat "/">

    Dacă "pădurea" este în numele lor, ar trebui să fie destul de adepți la viaţă În pădure, dreapta? Deoarece strămoșii lor timpurii au trăit în pădurile din Norvegia - și adesea vânate și au trăit în copacii lor, pisicile norvegiene au extrem de Claws puternică, groasă care le permite să sapă în coajă și să scală cu ușurință copaci. Ce este cel mai impresionant? Wegies sunt la fel de bune ca alpinismul jos copacii pe măsură ce se urcă.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Sunt pisica națională din Norvegia

    Are sens, dreapta? Pisicile de pădure norvegiene au fost declarate pisica națională a Norvegiei de către regele Olaf. Statutul lor legendar în folclorul noros, straturile groase, pregătite de iarnă și povestiri interesante de origine le fac reprezentantul ideal Viking Kitty pentru țara scandinavă de zăpadă.

    Continuați până la 6 din 7 de mai jos.
  • 06 din 07

    Aproape că au dispărut - dar au fost salvați de un program de reproducere

    & # 64-pompapompapapompa / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-21 "Container de date =" Adevărat "/">

    Înapoi în ziua, marinarii europeni și fermierii au iubit pisicile norvegiene de pădure pentru abilitățile lor excelente de imobilizare, făcându-le o rasă extrem de populară.

    La mijlocul anilor 1900, totuși, interesul pentru rasă nu a scăzut și a depășit aproape că au șters în întregime Wegies. Din fericire, a fost dezvoltat un program de conservare pentru a salva rasa și a stimula numărul de pisici de pădure norvegiene care trăiesc în întreaga Europă. Apoi, în 1977, pisicile norvegiene au fost recunoscute oficial ca o rasă de către Fédération Internationale Féline (Europa echivalentă cu Asociația Cat Fancier).

    Deși Wegies au o istorie lungă în Europa, ei nu au venit în Statele Unite până în 1979. Aproape un deceniu mai târziu, în 1987, au fost acceptate oficial de către Asociația Cat Fancier și au primit "statutul de campionat complet" de la organizație în 1993.

    Astăzi, pisicile norvegiene sunt cea de-a 18-a cea mai mare parte Rasa populară in Statele Unite.

    Continuați până la 7 din 7 de mai jos.
  • 07 din 07

    Sunt strămoși la coadele Maine

    Nu, nu vă imaginați. Pisicile forestiere norvegiene și Coroane Maine acțiune mulți asemănări - în special aparițiile lor. Sunt ambele rase foarte mari, cu părul lung, cu haine groase, calde și urechi și labe tufted. Deci, ar trebui să nu vină ca nici o surpriză faptul că băieții și coroanele Maine sunt de fapt legate! Testarea genetică a determinat că coons Maine sunt descendenți ai pisicilor norvegiene și o rasă americană acum.

    Deși arată deopotrivă, există o modalitate ușoară de a spune cele două rase separate: pisicile norvegiene au fețe mai înguste, în formă de triunghi, în timp ce coapsele Maine au fețe în formă de pană (sau în formă de triunghi inversat).

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 8 Imagini drăguțe ale pisicilor norvegiene de pădure