Turcia angora cat: informații, caracteristici și fapte de rasă

Turcia Angora: informații, caracteristici și fapte

În afară de alți oameni, animalele sunt următorul cel mai bun lucru pentru companie. Faptul că vin în diferite specii cu personalități diferite, o face o experiență și mai bună. Nu toate animalele sunt mari animale de companie, dar unele sunt interesante pentru a observa în mediul lor natural. Deși animalele de companie sunt păstrate în principal pentru plăcere, ambele organisme beneficiază de relație. Pisicile sunt una dintre speciile care pot fi păstrate ca tovarășii. Aceste creaturi nu reprezintă un risc de sănătate mult și nu necesită prea multă atenție. Ele sunt întreținere redusă și sunt utile pentru vânătoare de rozătoare. Una dintre frumoasele rase de pisică este pisica angora turcească care se caracterizează prin stratul său alb și ochii piercingi. Există și alte culori disponibile, inclusiv negru, cu un substrat de ciocolată și cu cele colorate fumoase. Culorile ochiului includ albastru, verde, chihlimbar și, uneori, heterochromatic, care sunt două culori diferite ale ochilor. Stratul lor de culoare albă îi protejează împotriva vremii aspre și le oferă o privire clară și elegantă. Coada este o altă caracteristică distinctivă pe pisică datorită structurii sale plumete, adesea purtată perpendicular pe corpul său. Unele dintre caracteristicile pisicilor sunt cauzate de mutații genetice și vor fi privite în detaliu mai târziu în articol.

Rasa este uneori numită Pisica Ankara sau doar Angora din cauza originii sale din regiunea Ankara a Turciei. Înainte de a intra în animale ca un animal de companie, ar trebui să aveți câteva informații necesare cu privire la natura acelui animal. Mergând în armata pe deplin vă oferă o mai bună înțelegere a alegerii care este cea mai bună pentru dvs. Acest articol despre Angora Turcă este pe punctul de a vă ajuta să luați decizii informate înainte de a alege această rasă ca însoțitor.

ANGRA TURCĂ ALBĂ

Istoria pisicii angoralor turcești

Ca și numele sugerează că această rasă de pisică este inițial din Turcia și a fost documentată de la 17a Secol. Pisicile Angora sunt rasa care a fost dezvoltată prin încrucișare și selecție naturală de la pisicile din regiunea Anatolia. Încă din cele 15a secolul, pisicile lungi au fost importate în Europa din Asia și Persia. Continentul a recunoscut rasa ca fiind una distinctă în 17a secol și a dat numele de rasă ca "pisica persana"Și pisica angora."Deși cele două sunt diferite, sunt oarecum conectate, deoarece pisica persană a fost dezvoltată de la pisica angora. Mai multe cărți au fost scrise în timpul celor 19a secolul cu privire la diferențele dintre cele două rase și dispariția pisicii angora.

Această rasă era aproape de dispariție, deoarece a fost depășită în promovarea hainei pisicii persane. La începutul anului 20a secolul Zoo Ankara a luat inițiativa de a păstra rasa și de a preveni dispariția totală. Au început un program de reproducere care sa concentrat pe protejarea pisicilor din Angora albă. Programul a generat pisicile cu ochi ciudați, dar a ales pe cele albe pentru reproducere, în ciuda problemei lor de surditate. Rasa este încă prezentată în Zoo din Ankara și este considerată o comoară națională în țară. Turcia Angora a fost apoi trimisă în Canada în 1973, unde a fost acceptată de Asociația Cat Fanciers ca o rasă de campionat. Nu a fost până în 1978 că pisicile angorai turcești albe au fost recunoscute. Tipul a crescut încă de la număr și popularitate.

Fapte rapide despre pisica angora turcă

  • Ele vin în culori diferite

În lumea pisică, angora turcească este prințesa de basm de toate. Prima imagine care este portretizată despre pisică este pisica albă plină în toată gloria sa. Cu toate acestea, rasa vine în alte culori pentru a se potrivi preferințelor proprietarilor. Există aproximativ 20 de culori diferite ale acestei rase, care includ scorțișoară, lavandă, roșu, negru, tabby, tabby-alb și albastru. Celelalte pisici colorate au același aspect grațios al pisicii albe, așa că nu pierdeți prin faptul că nu obțineți unul dintre aceștia. De fapt, opțiunile colorate primesc mai multă atenție în aceste zile, deoarece oamenii încep să-și dea seama de aceeași iubire a celor albe.

  • Ele sunt strălucitoare

A fi practic, pisicile sunt foarte inteligente în general. Creaturile sunt inteligente, unele cu abilitatea de a învăța trucuri și de a se învăța să facă lucruri. Cu această pisică atractivă, nu este diferită: fac parte din rasele care se manifestă cum funcționează lucrurile în mediul lor. Veți observa că fără ajutor de la dvs., ei și-au dat seama cum să obțină, de exemplu, apa de alergare pentru băi. S-ar putea să trebuiască să-l antrenezi pentru a opri comportamentele pe care nu sunteți de acord cu datorită asertivității lor. Avantajul acestei inteligențe este că vor ridica repede noi practici, astfel încât să nu vă luptați când le învățați.

Turcia Angora Cat

  • Au început tendințele părului lungi

Pisica angora turcească este cunoscută ca una dintre cele mai vechi rase existente de pisici. Această rasă a fost dezvoltată prin selecție naturală și se crede că transportă gena W pentru părul lung, alb. Prin urmare, se crede că majoritatea pisicilor cu părul lungi, cu părul alb sunt descendenți ai acestei rase. Gena are de fapt o mutație care indică o absență de culoare, de unde apariția albă. Unii spun că caracteristica este o adaptare la climatul dur de unde provin, care a fost transferat din generație la generație. În vremea mai caldă, ei și-au vărsat haina pentru a deveni mai scurți, crescându-l înapoi când este rece.

  • Mesmerizarea ochilor

Una dintre trăsăturile fascinante ale pisicii angoralor turcești este ochi strălucitori sau ciudați. Unii dintre ei au ambii ochi într-o singură culoare, în timp ce alții au două culori diferite ale ochilor. Cea mai obișnuită culoare ochi este albastră, care este adesea însoțită de surditate. Alte culori includ chihlimbar și verde, cu aceste culori în cea mai strălucitoare formă posibilă. Forma ochilor captivanți este migdala, iar acest aspect exotic face ca pisica o rasa iubitoare pentru toti iubitorii de pisici. Celelalte caracteristici care stabilesc această rasă în afară de alții includ urechile lor ascuțite, care sunt mari și largi.

  • Ele nu sunt întreținere ridicată

S-ar putea să vă gândiți din descrierea acestui animal frumos că ar putea veni cu nevoi stricte de întreținere. Contrar acestui concept, această rasă de companie de companie nu are nevoie de multă menținere. Haina lor este foarte matasoasă și rar încurcătoare sau covoare. Este destul de complicat ca firele să se țină reciproc și, astfel încât stratul rămâne neted în cea mai mare parte. Dacă aveți o pisică albă, atunci aici este posibil să aveți nevoie de scăldat. Țineți minte, totuși, pisicile sunt animale curate și astfel ar face cea mai mare parte a lucrării pentru ei înșiși.

Ați putea dori, de asemenea: Cum de a scăpa de o pisică

Turcia Angora Kitten

Lucruri pe care ar trebui să știți despre pisica angora turcă

Sănătate

Cea mai obișnuită problemă de heath este surzenia care este cauzată de gena care dă pisicii ochii ei albastri și haina albă. Majoritatea pisicilor cu ochi albaștri sunt surzi în ureche cea mai apropiată de acel ochi. Deci, în cazul pisicii cu ochi ciudați, dacă ochiul stâng este albastru, este probabil să fie surd în urechea stângă. Această narațiune nu se aplică tuturor pisicilor Turci Angora: există câteva pisici cu ochi albastri care nu sunt surzi. Surzenia nu afectează drastic viața pisicilor: cele păstrate în interior chiar tind să trăiască vieți sănătoase. O altă boală care este prezentă în această rasă de pisici este cardiomiopatia hipertrofică care apare atunci când inima îngroșează. Când se întâmplă acest lucru, eficiența sa reduce semnificativ, iar simptomele apar în alte părți ale corpului. Aceasta implică inima folosind mai mult oxigen decât este necesar și privează alte părți ale substanței. Boala este mai predispusă la și severă la pisicile masculine decât omologii lor de sex feminin. De asemenea, se produce de obicei între vârstele de două și șase. Nu au fost suficiente studii în boală și, în prezent, se crede că este o genă dominantă autosomală.

Ataxia este o boală ereditară care afectează pisicile acestei rase. Se caracterizează prin agitare în corpul lor, ceea ce le face instabili. Semnificația este, de asemenea, în numele său: "a" pentru lipsa și "taxia" pentru ordine. Ele vin în diferite forme, în principal pe baza cărora parte a sistemului nervos este afectată. Unele zone afectate sunt picioarele capului și trunchiul sau toate cele trei în unele cazuri. Veterinarul este cel mai bun pariu când vine vorba de probleme medicale și ar trebui să faceți vizite regulate pentru o mai bună înțelegere a ceea ce trebuie să faceți.

Hrănire

Când vine vorba de mâncare, este esențial să vă asigurați că vă dați lucrurile potrivite pentru pisica voastră. Dietele pot face sau vă pot rupe Pisica de sănătate a pisicii, și ar trebui să mergeți pe cale cea bună pentru a vă salva pisica de la boli. Primul lucru de știut este că mâncarea lor ar trebui să fie echilibrată: adică ar trebui să conțină substanțele nutritive alimentare în proporțiile lor corecte. Acum ar trebui să vă dați seama ce nutrienți aveți nevoie de pisica. Pisicile sunt carnivore naturale și astfel componentele dietei lor ar trebui să provină din surse de animale. În acest caz, proteina va fi cea mai critică parte a alimentelor. Proteina vine la îndemână în consolidarea oaselor și a mușchilor, iar din moment ce pisicile angora turcești au oase fragile, acest lucru ar putea ajuta. Grăsimile sunt următorul grup de nutrienți care ar trebui să fie inclus în dieta unei pisici. Grăsimile conțin anumiți aminoacizi care contribuie la bunăstarea pisicii, inclusiv oasele, părul, dinții și unghiile.

Pisicile nu au nevoie neapărat de fructe și legume ca oamenii și pot mânca proteine ​​și alimente grase exclusiv pentru restul vieții lor. Carbohidrații sunt un nutrient periculos pentru a vă hrăni pisica, deoarece sunt legate de obezitate. Pisicile turcești Angora, ca cele mai multe alte pisici, nu fac bine cu a fi supraponderali. Datorită oaselor lor delicate, fiind prea grăsime poate afecta echilibrul lor și, eventual, se dezvoltă în diabet. Carbohidrații trebuie evitați cu orice preț, deoarece sistemul angora turc nu este construit pentru el. Verificați întotdeauna eticheta oricăror alimente de pisică pe care le achiziționați pentru a vă asigura că este vorba de ingrediente și consultați medicul veterinar pentru mai multe clarificări.

Postări asemănatoare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Angora turcă așezată în iarbă

Îngrijire

Pisicile turcești Angora nu sunt o întreținere ridicată, dar au nevoie de o anumită atenție. Ca și cum veți avea grijă de orice altă pisică sau de companie, există câteva lucruri de bază pe care nu ar trebui să le compromiți. Având în grijă de pisica vă va oferi atât timp de legare, cât și vă veți aprecia reciproc mai mult. Pisicile Angora necesită hrănire regulată cu o dietă echilibrată. Ei ar trebui să fie îngrijiți săptămânal, acordând atenție dinților, părului și unghiilor. Aceste pisici au o dungă răutăcioasă, așa că ar trebui să aveți un ochi suplimentar asupra lor. Nu fi surprins dacă găsiți pisica deasupra frigiderului dvs. și nu fiți supărați. Găsiți un antrenor potrivit pentru a vă învăța pisica comportamentele potrivite de la cei răi. Asigurați-vă că nu pedepsiți excesiv pisica, deoarece ar putea deveni ostilă față de dvs.

În ceea ce privește greutatea, asigurați-vă că ați verificat în mod regulat greutatea pisicii dvs., astfel încât să știți când să reduceți cantitatea de dietă sau invers. Veterinarii sunt instruiți experți în sănătatea animalelor și la fel cum să vă luați mașina la mecanic: trebuie să le vizitați de multe ori.

Îngrijirea

Acest proces implică îngrijirea caracteristicilor fizice ale pisicii și a aspectului, inclusiv blana, dinții, unghiile și chiar urechile. Scopul îngrijirii este de a menține pisica curată pentru a preveni problemele și bolile viitoare. Va face tu și pisica ta niște bine dacă este păstrată bine în orice moment. Unele probleme sunt prevenite și nu au nevoie de intrare din veterinar, iar îngrijirea este calea de a merge. După cum sa afirmat deja, această rasă are un strat foarte matasos care nu se încurcă și nu există prea multe pe care le puteți face în termeni de îngrijire. Cu toate acestea, periajul o dată pe săptămână va face ceva bun pentru pisică, deoarece produce Dander. Așa cum am menționat mai devreme, o pisică albă ar putea avea nevoie de o baie pentru a menține haina în căutarea albă și proaspătă. Pentru Dander, utilizați special Șampone CAT care poate rezista și preveni.

Angoria turcă are uneori probleme de dinți, astfel încât să le spălați în mod regulat, folosind Pastă de dinți de pisică. De asemenea, utilizați o perie recomandată pentru pisici, astfel încât să nu vă răniți animalul de companie. Ciupelele de tăiere vă vor ajuta foarte mult, deoarece animalul jucăuș este cel mai probabil să fie peste tot și zgârierea este inevitabilă. Dacă nu o puteți face singur, întrebați un profesionist pentru a vă ajuta. Cu activități de îngrijire, este sfătuit să începeți la o vârstă fragedă, astfel încât, pe măsură ce timpul merge pe animalul dvs. de companie se obișnuiește cu acesta. La urma urmei, este mai ușor să învățați un tânăr decât să schimbați obiceiul unui adult.

Temperament

Pisicile turcești Angora sunt animale foarte jucaude care iubesc să urce și să se joace în jur. Ei iubesc să fie deasupra solului și ei fac asta pentru a observa ceea ce se întâmplă sub ei. Ele sunt foarte atletice, în ciuda aspectului lor delicat, iar inteligența lor o face și mai distractivă pentru ei. Pentru a le împiedica să urce frigiderele sau mesele, puteți construi pentru ele structuri pe care le pot ridica și le pot juca. Ei pot deveni foarte atașați, iar odată ce ajung să vă cunoască, aveți o umbră pentru viață. Ei doresc întotdeauna să fie în jur și să-și prezinte interesul în fiecare aspect al vieții voastre. Pisicile pot obține o supraprotecție a proprietarului lor odată ce se obișnuiesc cu ei. Ei au o personalitate socială și un mare simț al umorului. Le puteți avea în jurul prietenilor și a copiilor și chiar și alte animale de companie. Cu toate acestea, va trebui să aveți o "întâlnire și să salutați" cu celelalte animale, deoarece această rasă îi place să fie alfa în grup. Dacă casa ta este plină de o activitate înaltă tot timpul, atunci această pisică va face o potrivire excelentă.

Spre deosebire de alte pisici, această rasă iubește apa și va fi rapid să sară în tragere sau să porniți robinetele pentru o baie. La fel ca mulți alții, ei nu vor fi încântați să rămână singuri și se pot dezvolta depresie. Nu puteți avea acest animal de companie dacă nu sunteți în jur de multe ori. Dacă doriți destul de rău, trebuie să vă asigurați că există cineva care să vă completeze absența.

Angora turcă așezată pe cutie

A rezuma

Pisicile sunt creaturi iubitoare care nu au nevoie de multă întreținere din cauza naturii lor independente. Pisicile turcești Angora sunt superbe și ar putea fi excepția de la regulă. Ele sunt într-adevăr o întreținere redusă, dar iubesc atenția. Te vor urmări peste tot cu părul lung și ochii strălucitori. Pentru a înțelege pe deplin această rasă, ar trebui să fiți conștienți de locul în care provin și despre ce sunt făcuți.

Informațiile de mai sus vă oferă o perspectivă pentru a vă ajuta să alegeți partenerul dvs. de animale. Ele sunt la fel de delicate cum arată, dar mai au energia pentru a vă menține distrați. Puteți păstra această rasă cu alte animale și oameni fără nici un brouhaha. Dacă aveți copii, ei vor fi obsedați de această pisică, cu condiția ca aspectul său confortabil. Medicul veterinar ar trebui să fie pe apelare rapidă în cazul în care aveți întrebări. În general, nu veți regreta obținerea acestei pisici ca un animal de companie.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Pisici de curățare a urechii
Peruta de dinți de pisică
Pieptene pentru pisici
Mănuși de îngrijire a pisicilor
Pastă de dinți de pisică
Capace de unghii pentru pisici
Clippers cai de unghii
Pensulă pentru pisici
Șampone CAT

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Turcia angora cat: informații, caracteristici și fapte de rasă