Cea mai bună vârstă pentru a neuter o pisică: tot ce trebuie să știți

cea mai bună vârstă pentru a neuter o pisică

Mulți proprietari de animale de companie se luptă puțin cu conceptul de neuterizare a pisicii lor; Și chiar și atunci când înțeleg importanța acesteia, poate fi dificil să știți când este mai bine să luați plonjarea. Aici vom arunca o lumină asupra problemei, explicând când pisicile pot fi sigure în siguranță; ceea ce implică; și de ce este atât de important.

Când ar trebui să iau în considerare neuterizarea pisicii mele?

Cea mai veche vârstă de la care un pisoi poate fi sterilizată este între șase și opt săptămâni. Aceasta se numește neuterizarea pediatrică. Este adesea o problemă emotivă pentru un proprietar, deoarece pare a fi crudă să supuneți un astfel de pisoi mic la chirurgie. Dar, de fapt, există o mulțime de cercetare Pentru a arăta că nu există efecte necorespunzătoare, cu condiția ca pisica să fie sănătoasă și cântărește cel puțin două kilograme la momentul operațiunii. VET-ul dvs. poate sfătui cu privire la cazurile individuale.

neutru o pisică

Dar acesta este cel mai devreme absolut; și prin accident sau design, neuteringul este adesea lăsat până puțin mai târziu în viață. Idealul este de a vă asigura că pisica dvs. este sterilă înainte de a ajunge la maturitate sexuală. Această dată poate varia de la rasă la rasă și chiar dacă pisica este una interioară sau exterioară / ferrală, dar în general este considerată că a atins adolescența cu vârsta de vârstă șase luni.

Pentru un animal de familie, cea mai bună vârstă de a avea pisica dvs. de pisici este de aproximativ două până la trei săptămâni după ce au avut vaccinările primare. Aceste vaccinări încep pentru pisici la nouă săptămâni, cu o a doua injecție în jurul a trei până la patru săptămâni mai târziu. Asta înseamnă că scenerea are loc în general când pisica este între patru și șase luni de vârstă.

Ce implică neuterizarea?

  • Pentru pisicile de sex feminin, ovarele și uterul sunt îndepărtate (numite "spargere"), împiedicând sarcina.
  • Pentru bărbați, ambele testicule sunt îndepărtate (numite "castrare"). Aceasta elimină sursa principală de testosteron, iar după câteva săptămâni, acestea nu vor mai fi capabile să producă spermă.

De ce pisica ta sterilă?

Pisicile de sex feminin vor intra mai întâi în sezon în vârstă de șase luni, deși pot fi mai devreme. Când considerați că o pisică poate avea până la trei gunoi de până la șase pisoi pe an, puteți vedea de ce neuterizarea este importantă dacă nu doriți să fiți inundați cu pisici într-un spațiu relativ scurt de timp!

S-ar putea să credeți că neuterizarea unei pisici masculine nu este o prioritate ca, de asemenea, nu vedeți consecințele de a nu face imediat. Dar, în calitate de proprietar responsabil de animale de companie, veți ajuta să vă asigurați că populația în creștere a pisicilor nedorite nu crește.

Alte motive sunt legate de siguranța personală a animalului dvs. de companie. Un bărbat netered este mult mai susceptibil să se rătăcească mai departe de casă decât un steril, pentru că are o unitate instinctivă pentru a căuta un partener. Așadar, asigurându-vă că pisica dvs. este caute, vă va ajuta să îl păstrați mai sigure, de la pierderea sau implicarea într-o luptă cu o mașină, de exemplu!

Pisicile care nu au fost neatentate au tendința de a fi mai agresive și vor provoca cu ușurință sau vor intra în lupte cu alte pisici. Asta înseamnă pentru el, este mai probabil să sufere răniri, iar pentru tine, facturile acele veteri pot să se ridice. Acest tip de Pisica de luptă poate, de asemenea, să se răspândească bolile potențial amenințătoare, cum ar fi leucemia felină și virusul imunodeficienței feline. Bărbații neterați pot prezenta, de asemenea, un comportament mai agresiv față de proprietarii lor și aproape că va pulveriza urina mirositoare în jurul casei.

În cele din urmă, există dovezi veterinare care să arate că pisicile care au fost sterilizate sunt mult mai puțin susceptibile de a suferi probleme de sănătate care înconjoară organele lor de reproducere în viața ulterioară. Aceasta include, de exemplu, cancer testicular la bărbați și cancere uterine la femei. Femelele sunt mai puțin susceptibile de a suferi de infectii ale tractului urinar (UTI) și condiții potențial amenințătoare, cum ar fi cancerul de sân și infecțiile uterului (pyometra).

Ați putea dori, de asemenea: Hrană pentru sănătate pentru sănătatea tractului urinar

Este vreodată prea târziu să aveți pisica dvs. sterilă?

Nu, cu condiția ca acestea să fie suficient de sănătoase pentru a rezista rigorilor operației. Aceasta înseamnă dacă luați o pisică adultă sau intenționați să adoptați unul de la a adăpost pentru animale de companie, În continuare merită să facem dacă nu a fost deja făcut.

Ar trebui să fiți conștienți, totuși, că un bărbat adult care a fost doar sterilizat mai târziu în viață va mai păstra încă unele dintre comportamentele instinctive pe care le-a avut pentru cea mai mare parte a vieții sale. Aceasta ar putea include tendința de a rătăci mai departe de casă și de a marca teritoriul său cu urină.

De unde știi dacă pisica ta a fost sterilă?

Dacă vă gândiți să adoptați o vagon rătăcită în curtea dvs. și ați rămas, vă puteți întreba dacă el sau ea a fost deja "făcut". Este ușor să spui cu un bărbat, dar mult mai dificil cu o femeie.

Pentru bărbați, căutați testiculele. Acestea sunt poziționate sub coadă și anusul și deasupra penisului. Dacă sacul testiculului a fost eliminat, este sigur să spunem că a fost sterilizat.

Pisicile de sex feminin spionate Nu afișați nimic ca un semnal clar! Mulți pisica salbatica Programele vor elimina urechea dacă pisica a fost sterilă sau tatuajă un mic mark albastru-verde lângă site-ul inciziei, dar nu există nici o garanție că acest lucru se va aplica noului dvs. animal de companie.

Un indiciu vine din observarea comportamentului ei. Se pare că vine în sezon? Comportamentul tipic aici ar putea fi neobișnuit cu voce tare Yowling, frecându-se împotriva mobilierului și ridicându-i spatele în aer.

Veterinarii pot, de asemenea, să se rade un mic patch de păr pentru a căuta cicatricea chirurgicală - acest lucru va fi localizat pe abdomenul inferior și poate fi mai puțin de un centimetru lung, alergând într-un cap până la direcția coada.

Cu toate acestea, singurul mod definitiv este de a efectua o intervenție chirurgicală pentru a vedea dacă organele de reproducere sunt intacte.

Se bazează în siguranță pentru animalul meu de companie?

Neuteling pentru fiecare sex este o operație de rutină, veterinarul dvs. va fi realizat de mii de ori înainte. Este o procedură relativ rapidă, astfel încât animalul dvs. de companie nu va fi sub anestezic pentru mult timp. În majoritatea cazurilor, îl veți putea aduce acasă în aceeași zi.

Anestezia modernă este foarte sigură Pisicile sănătoase și ucigașii de astăzi de astăzi sunt foarte eficienți, ceea ce înseamnă că pisica dvs. nu ar trebui să sufere mult mai mult decât un disconfort ușor și va reveni repede după operație. Acestea ar putea fi trebuie să fie păstrate în interior pentru câteva zile după aceea și ar putea avea nevoie să se întoarcă la biroul VET pentru a elimina cusături, dacă nu sunt folosite cele de dizolvabilitate.

Dar trebuie să vă simțiți întotdeauna liber să discutați despre orice preocupare cu veterinarul dvs., care va fi mai mult decât fericit să vă stabilească mintea în repaus. La urma urmei, beneficiile pentru pisica voastră, pentru dvs. și populației feline, în general, depășesc cu mult dezavantajele!

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cea mai bună vârstă pentru a neuter o pisică: tot ce trebuie să știți