Hip displazie la pisici

Hip displazie la pisici

Displazia de șold este o condiție ortopedică a articulației de șold care poate afecta pisicile. Este rezultatul dezvoltării anormale a uneia sau a ambelor îmbinări de șold și cauzează instabilitatea și degenerarea articulațiilor. Hip displazia este a Problemă de sănătate foarte comună la câini dar este, de asemenea, văzut la pisici.

Ce este displazia șoldului în pisici?

Hip displazia este o boală degenerativă care determină o malformație a îmbinării cu bilă și soclu în șold, ducând la durere și rigiditate. Pisicile cu displazie de șold vor dezvolta probabil osteoartrita, deoarece boala progresează.

O îmbinare normală a șoldului funcțional constă dintr-un cap femural rotunjit, care se află într-o structură asemănătoare cu priză numită acetabulum. Comunitatea este capabilă să funcționeze fără probleme cu ajutorul cartilajului, al fluidului articulat și al mușchilor.

Atunci când o pisică are displazie de șold, capul femural dezvoltă o formă neregulată și nu sta în mod corespunzător în acetabulum. Articulația devine instabilă, provocând durere, inflamație și rigiditate. Articulația slabă poate fi eventuală erodează cartilajul, lăsând osul să se frece împreună. În unele cazuri, capul femural devine dislocat din acetabulum. De-a lungul timpului, se poate produce osteoartrita și articulația dezvoltă creșteri anormale osoase. Acest lucru limitează în continuare gama de mișcare și determină durerea și rigiditatea să devină și mai slabă.

Hip displazia poate afecta unul sau ambele șolduri în diferite grade.

Cauze de displazie de șold la pisici

Hip displazia este o boală ereditară la pisici. Este rară între pisicile domestice (pisici de rasă mixtă) și se întâmplă mai frecvent în pisici mari de rasă cum ar fi Maine Coon și Himalayan. Displazia de șold este mult mai frecventă la câini decât la pisici. Cu toate acestea, unii veterici cred că cazurile ușoare până la moderate merg nediagnosticate la pisici din cauza capacității lor naturale de a mă masca și de a se adapta bolii. În realitate, displazia de șold în pisici poate fi mai frecventă decât ne dăm seama.

Semne de displazie de șold la pisici

  • Lamea sau limpezirea care se înrăutățește treptat
  • Probleme de sărituri
  • Exercițiu de intoleranță
  • Letargie și / sau iritabilitate (din cauza durerii)
  • Rigiditate și scăderea gamei de mișcare în ambele membre spate
  • Pierderea musculară în membrele din spate

Este obișnuit ca pisicile să nu arate semne de boală în stadiile incipiente ale displaziei șoldului. Pisicile cu boală ușoară până la moderată nu pot prezenta niciodată semne. De fapt, VET dvs. poate descoperi semne de displazie de șold în timpul unui a Examen de wellness de rutină sau când luați radiografii pentru un alt motiv.

Pe măsură ce efectele progresiei șoldului progresează, semnele apar adesea treptat și continuă să se agraveze în timp. Osteoartrita apare de obicei secundară la displazia șoldului, făcând durerea, inflamația și rigiditatea și mai rău.

Semnele de displazie de șold pot fi similare cu semnele altor răniri. Dacă vedeți aceste sau oricare altul semne de boală În pisica ta, contactați medicul veterinar pentru o întâlnire.

Tratament

Veterinarul dvs. va diagnostica examenul și radiografiile finale ale pisicii. Considerațiile de tratament se bazează pe severitatea radiografiilor, precum și pe simptomele produselor dvs. de pisică.

Hip displazia la pisici este de obicei tratată mai întâi conservator. Acest lucru include, în general, medicamente pentru a gestiona durerea și inflamația. VET poate recomanda, de asemenea, restricții de odihnă și exerciții fizice. Suplimentele nutriționale sau nutraceutice, cum ar fi glucozamina și chondroitina, pot ajuta la încetinirea progresiei bolii și pot reduce unele simptome. Terapiile alternative, cum ar fi acupunctura și medicina veterinară tradițională chineză, pot oferi, de asemenea, o ușurare a durerii.

Dacă abordarea conservatoare nu este suficientă, veterinarul dvs. vă va vorbi despre tratamentul chirurgical pentru pisica voastră.

Cea mai comună intervenție chirurgicală se numește o excizie a capului și a gâtului femural. VET elimină capul și gâtul deformat al femurului. În timp, mușchii reconstruiesc și formează un fel de articulație falsă. După recuperare, majoritatea pisicilor vor continua să trăiască o viață fericită și normală.

În cazuri rare, poate fi luată în considerare un înlocuitor total al șoldului. Aceasta implică înlocuirea îmbinării șoldului cu un șold special sintetic. Acest lucru este adesea numit micro-TH datorită dimensiunii mici a implantului.

Cum de a preveni displazia hip la pisici

Nu puteți împiedica neapărat displazia de șold în pisici, dar ați putea să o prindeți devreme și să încetinească progresia. Contactați medicul veterinar când observați prima oară lamele, durerea sau rigiditatea.

Displasia de șold felină poate fi prevenită de crescătorii de pisici. O pisică cu displazie de șold trebuie să fie spartă sau neterată. Aceste pisici nu ar trebui niciodată folosite pentru reproducere.

Aflați cum să determinați dacă sferturile din spate ale pisicii dvs. sunt sănătoase
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hip displazie la pisici