Profilul calico cats

Aproape de o pisică calico

Pisicile Calico sunt pisicile domestice care sunt compuse dintr-o grădină de culori de pisici, fie portocaliu vibrant (cunoscut din punct de vedere tehnic sub numele de "roșu"), alb și negru, sau mai scăzute de in, albastru-gri și alb. În genetica felină, acesta din urmă este cunoscut sub numele de "diluate calico."Diferitele modele ale patch-urilor calico sunt aproape la fel de omniprezente ca fulgi de zăpadă. Nu veți vedea niciodată doi exact la fel.

Calicoes sunt aproape toată femeia, iar bărbatul rar este întotdeauna steril. (Atât de mult pentru speranțele celor care se gândesc la reproducerea unei linii rare de pisici.)

Pisicile Calico sunt pisicile cele mai colorate

Calico-urile sunt rivalizate numai de pisicile de țestoasă, care sunt foarte asemănătoare genetic. Într-adevăr, este adesea dificil de spus dacă o pisică individuală este un calico sau o tortie cu alb ", cea mai frecventă diferență este că culorile de broască țestoasă (roșu și negru) sunt interconectate în toată stratul, unde pisicile Calico au patch-uri distincte de solid culoare. Uneori, distincția este chiar mai neclară, când un calico poate avea niște patch-uri țesute amestecate cu zonele solide, așa cum este descris în prima fotografie. Astfel de pisici sunt adesea numite "Calitters"...sau ar putea fi "Torticals?"

Personalitate-plus

Calico-urile împărtășesc că trăsăturile de personalitate a pisicilor de țestoasă descrisă în mod obișnuit ca "Tortudinea."Sunt sassy, ​​spunky și foarte independenți. Pe de altă parte, calicourile sunt dulciuri dulci, iubitoare și loiale. Dacă vă foame de dragoste necondiționată, o pisică calico va îndeplini cu bunăvoință și cu entuziasm această nevoie.

Pisica de pisici care îmbrățișează pisicile calico

Ar fi mai ușor să dați o listă a acestor rase care fac nu acceptați calico-urile decât cele care fac. Calico-urile nu sunt permise în rasele ascuțite, cum ar fi Siamese sau Himalayan, nici cele care permit doar culori solide, cum ar fi Bombay, Blue Rusia și Britanic Shorthair. Veți găsi pisici calico colorate în persană, manx, Maine Coon, și rasele de pliere scoțiane, pentru a numi câteva. Unele standarde de rasă permit chiar și patch-uri de tabby în calico-urile lor. Calico este modelul cel mai popular de culoare din bobtailurile japoneze.

Genetica

Cercetătorii au început să studieze serios pisicile Calico în anii 1940. Murray Barr și studentul său absolvent.G. Bertram a observat masele întunecate, în formă de tambur în interiorul nucleelor ​​celulelor nervoase ale pisicilor feminine, dar nu în pisici masculi. Aceste mase întunecate au fost numite corpuri de barr. În 1959, biologul celular japonez susumu ohno a determinat ca corpurile Barr să fie x cromozomi. În 1961, Mary Lyon a propus conceptul de inactivare X: unul dintre cele două cromozomi X din interiorul unui mamifer feminin se oprește. Ea a observat acest lucru în modelele de culoare din șoareci.

CALICO CAT FAME

O poezie populară a copiilor, scrisă de EUGENE Domenii la sfârșitul anilor 1800, numită "Duelul", "a recomandat" Pui Gingham și Cat Calico."În zilele moderne, statul Maryland a numit oficial Calico Cat ca" Pisica de Stat ", în octombrie 2001. Calico împărtășește culorile păsării de stat din Marylands, Baltimore Oriole și insecta de stat, Baltimore CheckersPot Butterfly.

CALICO CATS se crede că aduc noroc în folclorul multor culturi. În Statele Unite, acestea sunt uneori menționate ca Pisici de bani. În Japonia, cifrele din Maneki-Neko descriu pisicile Calico, aducând noroc.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul calico cats