Norvegian forest cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte

Norvegian Forest Cat: Informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte

Mulți oameni sunt atrași de pisici de pădure norvegiene pentru aspectul ultra-pufos, făcându-vă că doriți să le ridicați pentru o înghițire tot timpul! Cu toate acestea, dacă vă gândiți Adoptarea uneia dintre aceste pisici, Trebuie să vă asigurați că sunteți pregătiți în întregime. Deși durează până la cinci ani pentru a-și atinge dimensiunea completă, odată ce ajung acolo, sunt semnificativ mai mari decât alte pisici de casă. Pisicile forestiere iubesc să joace și sunt cunoscute pentru abilitățile lor de alpinism. Și în timp ce ei încă mai iubesc să-și păstreze independența, ei se bucură de asemenea de socializare cu oamenii.

Deci, am creat acest ghid pentru a oferi multe informații despre pisicile norvegiene, inclusiv câteva sfaturi la îndemână, dacă doriți să aduceți singuri o casă.

Istoria pisicii norvegiene

Cunoscut sub numele de Skogkatt în Norvegia, pisica de pădure norvegiană nu a provenit în națiunea scandinavă, dar se crede că au venit de la creșterea pisicilor locale cu pisicile aduse acolo de comercianții turci. Au fost utile pentru abilitățile lor de vânătoare și chiar au păstrat șoarecii de pe navele Viking! Stratul lor lung și rezistent la apă s-au dezvoltat pentru a rezista la iernile norvegiene dur.

Nu a fost până în anii 1930 că această pisică a fost recunoscută ca o rasă distinctă. Cel de-al doilea război mondial a șters aproape rasa, dar au supraviețuit, iar eforturile de conservare au început oficial în anii 1970. Cunoscute cu afecțiune ca Wegegies, rasa a sosit în Statele Unite în anii 1980. Statutul Campionatului CFA a fost obținut în 1993.

Fapte rapide despre pisica de pădure norvegiană

Pisicile din Norvegia sunt mai mari decât cele mai multe feline de domestici, cântărind între 12 și 22 de lire sterline și crescând până la înălțimi de 18 inci. Le ia în jur de cinci ani înainte ca acestea să fie complet crescute! Câteva culori comune includ alb, negru, roșu și tabby. Ca și pentru speranța de viață, Acest lucru tinde să intervaloare între 14 și 16 ani.

Privind trăsăturile lor fizice, ele sunt musculare și bine echilibrate, cu un aspect puternic. Bărbații tind să fie mai mari decât femelele. O altă trăsătură definitivă este ochii lor mari, care se deschid pe scară largă și apar mai expresiv decât alte pisici. Cozile lor sunt lungi și ocupate - de obicei egale cu corpul de la baza coada la baza gâtului.

Pisicile sunt atât de iubite în națiunea lor de origine din Norvegia pe care regele Olaf V le-a desemnat pisica națională a țării!

În timp ce acestea nu sunt la fel de populare în SUA, ei au o mulțime de fani în Europa - în special în Scandinavia și Franța.

O specii similare genetic la pisica de pădure norvegiană (și una care arată prea asemănătoare) este Maine Coon. S-ar putea să vă luptați să spuneți celor două afară, dar o modalitate de a face acest lucru se uită la fețele lor. În timp ce pisica de pădure norvegiană are o față în formă de triunghi, coaonul Maine are un cap care este mai mult în formă de pene cu pomeții înalți.

Dacă lăsați pisica de pădure norvegiană să se plimbe în aer liber, nu fi surprins să le vedeți scalarea copacilor, deoarece sunt bine cunoscuți pentru abilitățile lor excelente de alpinism. S-ar putea să le vedeți chiar să rulați heado-ul pentru a vă întoarce din nou!

Pisica forestieră norvegiană plimbă prin zăpadă

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Acum, că știți câteva fapte rapide despre pisicile norvegiene, trebuie, de asemenea, să știți mai multe despre cum să aveți grijă de unul în mod corespunzător. Vom vorbi despre mai multe subiecte diferite în detaliu. Fiecare ar trebui să se dovedească a fi utilă în grija pentru noua dvs. pisică. Aici avem câțiva indicii care vă ajută în sarcina dvs., asigurându-vă că aduceți un fericit și Pisica sanatoasa.

Sănătate

Primul lucru pe care ar trebui să-l cunoașteți mai multe despre pisicile norvegiene de pădure este sănătatea lor. Deoarece acestea sunt o rasă naturală, ei nu au același fel de probleme genetice de sănătate care sunt frecvente în rasele mixte. Cu toate acestea, există unul sau două lucruri de luat în considerare. O condiție ereditară este boala de stocare a glicogenului IV, care este adesea fatală la pisoi. A Testul ADN vă poate ajuta să vă păstrați pisoiul sănătos, deoarece veți putea să identificați dacă există sau nu probleme acolo.

O altă condiție ereditară este displazia de șold, care este predominantă în pisici mai mari și poate afecta mișcarea și capacitatea lor de a sări. Există o serie de modalități diferite de a face față acestei probleme, inclusiv medicamente, chirurgie sau simplă pierdere în greutate. Puteți avea CAT X-Rayed pentru a determina dacă acest lucru este sau nu probabil să devină o problemă. Dacă ale tale pisica este în durere, Este posibil să trebuiască să lucrați mai greu pentru a le împiedica să se suprasoliciteze prin sărituri pe mobilier.

O altă condiție care poate afecta pisicile norvegiene este boala de stocare a glicogenului de tip IV, care determină o acumulare potențial dăunătoare a zahărului complex în celulele corpului lor. Și apoi aveți problema care poate afecta toate pisicile: obezitate. Asigurați-vă că pisica dvs. mănâncă cantitatea potrivită de alimente și devine O mulțime de exerciții este cel mai bun mod de a păstra această problemă la Bay. Dacă observați că pisica dvs. începe să pună în greutate, este mai bine să acționați rapid, mai degrabă decât întârzierea. Nu este ușor să le dați să piardă în greutate odată ce este activat, așa că nu dați-o dacă credeți că orice schimbări trebuie făcute la dieta și / sau stilul de viață.

Bineînțeles, riscul de a dezvolta probleme de sănătate continuă să crească, pe măsură ce pisica dvs. devine mai în vârstă, deci trebuie să păstrați un ochi și mai aproape de ele pentru semne că ceva este greșit. Dacă observați o problemă, este cel mai bine discutat cu VET dvs. Fie că vă puneți mintea în largul că nimic nu este greșit sau puteți începe mai devreme opțiunile de tratament.

Hrănire

Pisicile de pădure norvegiene coboară de la strămoșii care erau vânători. Ca atare, ei ar trebui să se bucure de o dietă bogată în proteine ​​din carne, oferindu-le energia de care au nevoie pentru stilul lor de viață activ. Alegeți un brand de înaltă calitate care utilizează carne reală mai degrabă decât una care este prea plină de produse secundare. Există, de asemenea, mărci care au fost făcute în mod specific pentru rasă. Uită-te la Taurină, un aminoacid esențial care este important pentru dvs Viziunea pisicii și sănătatea inimii. Spre deosebire de câini, pisicile nu au fost menite să mănânce carbohidrați, astfel încât ei nu le procesează bine. În ceea ce privește consumul de calorii, pisicile forestiere vor mânca în mod inevitabil mai mult datorită dimensiunilor lor mari.

Tu ar trebui hrăniți pisica două mese măsurate pe zi. Unii proprietari preferă o abordare de hrănire liberă, dar uneori poate duce la obezitate în feline. Furnizarea de mese structurate se întoarce într-un eveniment mai degrabă decât ceva care este standard. Astfel, acesta poate contribui la îmbunătățirea legăturii dintre animale de companie și proprietar.

În timp ce suntem pe baza hrănirii, trebuie, de asemenea, să vă asigurați că există o mulțime de apă proaspătă și curată disponibilă. Ar trebui să schimbi acest lucru în fiecare zi și să dai basculului o spălare. Alegeți un loc ușor pentru ca pisica dvs. să acceseze și să evite o zonă prea apropiată de ei cos de gunoi și pisicile nu le place să mănânce și să bea prea aproape de locul în care merg la baie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune fântâni de apă pisică

De asemenea, puteți adăuga o cantitate limitată de tratamente la dieta lor. Acestea pot veni sub formă de pisici tratate care sunt deja ambalate și "alimente umane` de asemenea. Câteva exemple de alimente acceptabile includ tonul conservat, ouă gătite, pui și curcan.

Norvegia de pisică de pădure și flori albastre

Îngrijire

Desigur, dieta joacă un rol integrat în asigurarea faptului că pisica forestieră norvegiană rămâne sănătoasă. Și vom ajunge pe subiectul îngrijirii în secțiunea următoare. Dar există o mulțime de alte modalități pe care le puteți îngriji în mod corespunzător și pentru pisica dvs. Pisicile dorm atât de mult din viața lor că un pat moale și confortabil ar trebui să fie o achiziție esențială. Dacă observați că pisica dvs. îi place o anumită zonă, acesta este locul perfect pentru a alege.

Postări asemănatoare: Cele mai bune paturi de pisici și Cele mai bune ferestre de pisici

Ca toate pisicile, trebuie să oferiți pisica de pădure norvegiană cu un loc pe care să-și poată elabora energia de zgâriere. Dacă aveți câteva din acestea în jurul casei dvs., acest lucru vă va ajuta să vă opriți pisica de a vă rupe mobilierul. La început, poate dura un pic de timp înainte de tine și să-ți atragă atenția pisicii la post. Mai degrabă decât să-l pui în colțul camerei, alegeți undeva mai central. Și să o facă și mai atractivă, puteți încerca stropirea pe unii catnip.

Ați putea dori, de asemenea: Cel mai bun catnip

Dacă pisica dvs. folosește o cutie de gunoi, mai degrabă decât ieșirea din afară, va trebui să scoateți caseta o dată pe zi și să schimbați așternutul în jurul unei o dată pe săptămână. Dacă aveți mai multe pisici, veți avea nevoie și mai multe tăvi de gunoi. Umpleți caseta la nivelul potrivit, mai degrabă decât să o faceți prea adânc. Aproximativ două centimetri ar trebui să fie suficiente.

La fel ca toate pisicile, trebuie să luați în mod regulat pisica de pădure norvegiană în veterinar - o dată pe an este ideal. În acest timp, pisicile dvs. ar trebui să aibă un fizic, să fie testat pentru boli și să primească și vaccinări. Mulți proprietari decid să aibă pisica spayed sau sterilat pentru a preveni unele probleme de sănătate și Probleme comportamentale, cum ar fi agresiunea.

În timp ce pisicile norvegiene se bucură de independența lor, ele sunt, de asemenea, foarte iubitoare față de proprietarii lor umani. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să vă dați pisicii un pic de spațiu din când în când. Adesea, ei vor face prima mișcare când caută afecțiune - poate prin urcarea în poala ta. Această rasă de pisică este, de asemenea, cunoscută pentru inteligența sa, astfel încât să încercați să le lăsați să se joace cu unele jucării de stimulare a puzzle-urilor.

Un alt mod pe care îl puteți stimula pisicile dvs. este lăsându-i să-și descopere instinctul de vânătoare prin investiții în unele jucării care exercită acest lucru, cum ar fi șoarecii de blană, jucăriile electronice și jucăriile. Nu numai acest lucru, dar este, de asemenea, o modalitate excelentă de a întări legătura dintre voi doi. Și cine nu vrea să fie atât de puțin mai aproape de pisica lor de pisică?

Postări asemănatoare: Cele mai bune jucării pentru pisici și Cele mai bune jucării de pisici interactive

Îngrijirea

Stratul de marcă comercială a pisicii dvs. de pădure norvegiene nu va începe să se dezvolte până când pisoiul dvs. este de trei luni - și nu atinge maturitatea deplină până când pisica dvs. este două.

În timp ce pisica de pădure norvegiană are un strat dublu de blană lungă, trebuie doar să fie spălate în anumite circumstanțe. Acest lucru tinde să fie un loc de muncă mai ușor decât cu majoritatea pisicilor, deoarece haina lor este rezistentă la apă. Cu toate acestea, ar trebui să aveți obiceiul de a vă combina pisica pe o bază săptămânală folosind un pieptene din oțel inoxidabil sau ceva mai gros. Cu toate acestea, în timpul lunilor de primăvară și de iarnă, ar trebui să piepi prin haina de două sau trei ori în fiecare săptămână. Acest lucru va ajuta la Împiedicați bilele de păr de la acumularea peste tot în casă și înseamnă că pisica voastră va înghiți mai puțin părul când se îngrijesc.

În legătură cu o postare: Remedii de păr pentru pisici

O parte obișnuită cu vederea de îngrijire a unei pisici își curăță dinții în mod regulat. Dacă nu faceți acest lucru cel puțin o dată pe săptămână, este aproape inevitabil ca ei să sufere de o anumită formă de boală parodontală. Deși acest lucru poate fi o provocare la început, devine mai ușor în timp. De asemenea, ajută dacă începeți pisica de la o vârstă fragedă. De asemenea, ar trebui să-și tăiați unghiile o dată pe săptămână. Și același lucru se întâmplă că este mai bine să începeți să faceți acest lucru mai devreme dacă puteți.

Postări asemănatoare: Cea mai bună pastă de dinți de pisică și Cea mai bună periuță de dinți de pisică

Dacă aveți o pisică interioară care merge la baie într-o tavă de gunoi, trebuie să curățați acest lucru de mai multe ori în fiecare săptămână - în mod ideal în fiecare zi. De asemenea, ar trebui să ștergeți colțurile ochilor pisicii dvs. de o dată pe săptămână pentru a scăpa de orice descărcare. De fiecare dată când faceți acest lucru, ar trebui să utilizați o cârpă nouă și curată. În caz contrar, este probabil ca contaminarea încrucișată să aibă loc. De asemenea, trebuie să verificați urechile pentru roșeață sau mirosuri rele, deoarece acestea sunt posibile semne de infecție.

Temperament

Audierea cuvintelor "pădure" și "pisică" au pus împreună pot evoca instantaneu imagini de ceva feral. Dar, în general, nu sunt o cantitate imensă de necazuri și vor cere doar atenție atunci când se simt deosebit de foame! Se potrivesc bine într-o serie de familii diferite datorită naturii lor dulci și prietenoase cu adulți, copii și alte animale. Cu toate acestea, s-ar putea dovedi că sunt timizi când sunt în jurul străinilor.

Pisicile norvegiene sunt alpiniștii născuți naturali, așa că merită să le obțineți un copac special de pisici pentru a le împiedica să vă scalăm perdelele sau spatele canapelei dvs! Personalitatea lor activă și jucăușă poate continua de ani de zile după ce sunt cultivate pe deplin, dar nivelurile lor de energie sunt medii în clasamentul CAT.

Mulți oameni cred că din cauza hainei lor duble, ele sunt potrivite doar ca pisici în aer liber. De fapt, multe dintre ele sunt perfect fericite care acționează ca pisici de interior jucăuș. Cu toate acestea, ele nu sunt "Cat"Așa cum au o mai mare independență decât asta. Când vă arătați pisica într-o anumită afecțiune, ei sunt susceptibili să răspundă cu purtring și să-și atingă capul împotriva corpului. Spre deosebire de alte pisici, ele nu tind să vocalizeze o sumă imensă.

Dacă aveți o mulțime de timp pentru a petrece cu pisica dvs., puteți încerca să le pregătiți clocker sau să le învățați alte trucuri. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați kitty stimulați mental și din necazuri. Există o mulțime de jucării de puzzle minunate acolo care oferă premii de tratament odată ce lucrează cum să intre în interior. Unii oameni le-au descris ca fiind "ca câine" în modul în care se comportă. De asemenea, sunt susceptibile de a dezvolta o îndrăgostire pentru o jucărie specială că vor dori să se joace din nou și din nou.

Gândurile finale

Dacă sunteți în căutarea unei feline independente și inteligente, pisica de pădure norvegiană se poate dovedi a fi adăugarea ideală a casei dvs. În timp ce ei sunt bine cunoscuți că sunt aproape de familiile lor, ei nu cer același nivel de atenție pe care alte pisici o fac.

Aceste pisici pot arăta că aparțin în aer liber, dar pot exista fericit ca pisici de interior pentru a le proteja de mașini și atacuri de către alte animale. În ceea ce privește îngrijirea, nu trebuie să faceți o cantitate imensă dincolo de pieptănarea hainei de câteva ori pe săptămână, alimentându-le o dietă de înaltă calitate și arătându-le o mulțime de TLC.

Când ești caută să adopte Un pisoi de pădure norvegian, ar trebui să alegi un crescător care ridică gunoi acasă, manipulându-i de la o vârstă fragedă. Întâlnirea cu unul sau ambii părinți ajută când puteți obține o idee mai bună dacă pisica dvs. va avea un temperament frumos atunci când cresc. Deoarece aceasta este o rasă mai neobișnuită de pisică, este mai puțin probabil că veți găsi unul în adăpostul local, dar nu există nici un rău în căutarea, deoarece acesta este un lucru minunat de făcut.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Norvegian forest cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte