9 Frumoase pisici calico și pisoi

pisică

Pisicile și pisicile Calico sunt bine-cunoscute pentru straturile lor superbe, tricolored în nuanțe de portocale, negru și alb. Dar Există mult mai mult pentru aceste pisici decât aspectul lor bun.

Genetica lor, de exemplu, au fost subiectul studiilor științifice în profunzime Începând din anii 1940. În Folclor, Calicos sunt venerate la nivel mondial pentru norocul lor.

Aflați mai multe informații uimitoare despre unele dintre cele mai colorate pisicile naturale.

01 din 07

Calico nu este o rasă de pisică

stabbytabby / Instagram.COM "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-1 "Container de urmărire a datelor =" Adevărat "/">

Nu există nici o singură rasă de calico. Mai degrabă, Calico se referă la variațiile de culori ale unei straturi de pisici. Deși portocaliu, negru și alb sunt cele mai frecvente culori de calico, unele pisici pot avea smântână, albastru-negru, roșu sau ciocolată maro în hainele lor.

Puteți găsi pisici cu straturi de calico printre multe rase distincte de pisici, inclusiv american Shorthair, persan, Maine Coon, și Cornish Rex, printre altele.

Continuați la 2 din 7 de mai jos.
  • 02 din 07

    Majoritatea pisicilor calico sunt femei (masculii sunt super rari)

    Yeezycat / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-5 "Container de date =" Adevărat "/">

    Este un fapt că 99.9% din toate pisicile calico sunt femei Datorită machiajului cromozomal unic care determină variațiile de culoare ale straturilor lor. De ce? Puneți haina de laborator. E timpul pentru o știință.

    Cromozomii sexuali (x și y) determină dacă o pisică va fi bărbat sau femeie. Fiecare pisică are o pereche de cromozomi sexuali cu posibilele combinații de XX (Femeie) și Xy (mascul). Cromozomul X are, de asemenea, gena de codare pentru culorile negre și portocalii într-un strat de calico.

    Pisicile de calico feminine au două cromozomi X și, prin urmare, au două cromozomi cu cod de culoare. Din întâmplare (și în funcție de culorile părinților), ambele cromozomi x pot purta codul negru sau ambele pot purta codul portocaliu, caz în care pisica ar avea acele marcaje. Numai în cazul în care pisica primește un tip de portocaliu x și unul negru codat X va fi calico. exprimând atât colorarea neagră cât și portocalie. Pentru a gestiona aceste două seturi de coduri de culoare, embrionul feminin va închide un cromozom X în fiecare celulă, rezultând variațiile negre și portocalii într-un strat de calico.

    Deoarece pisicile de sex masculin au un cromozom x cu cod pentru negru sau portocaliu și un cromozom Y fără gene de culoare, ele nu pot fi din punct de vedere tehnic calico. Ei vor exprima doar negru, fie portocaliu, dar nu atât.

    Există o excepție: o anomalie genetică numită sindrom xxy, care apare atunci când pisica masculină are două cromozomi X și un cromozom Y. Acest lucru poate produce un calico masculin.

    Aproximativ una din fiecare 3000 de pisici calico se naște un bărbat și, din păcate, nu trăiește atâta timp cât calicosul feminin datorită anomaliilor lor genetice. Sindromul XXY face calicos masculin steril și poate fi cauza principală a multor alte probleme de sănătate. Dacă aveți un calico masculin, cu toate acestea, o dietă sănătoasă, un exercițiu și o mulțime de dragoste și atenție îl pot ajuta să trăiască o viață mai lungă și mai fericită.

    Continuați la 3 din 7 de mai jos.
  • 03 din 07

    Pisicile Calico nu pot fi crescute

    Cally.Cat / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-13 "Container de date =" Adevărat "/">

    Datorită machiajului genetic unic (și faptului că pisicile de calico masculine sunt născute sterile), pisicile Calico nu pot fi de fapt crescute. Mai degrabă, natura produce aceste pisici colorate aleatoriu.

    Continuați până la 4 din 7 de mai jos.
  • 04 din 07

    Calicos nu împărtășește trăsăturile de personalitate

    PretzelBitez / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-16 "Container de date =" Adevărat "/">

    Deoarece pisicile Calico nu sunt o singură rasă (și nu pot fi crescute) nu împărtășesc anumite trăsături de personalitate, temperamente sau tendințe. Multe rase de pisici pot fi Calico, totuși, deci, dacă căutați un anumit tip de personalitate, asigurați-vă că citiți pe shorthair-uri americane, bobtail-uri japoneze și console Maine, printre altele.

    Ceea ce este mai mult, durata medie de viață calico pisică poate varia foarte mult. Dar amintiți-vă: Cheia pentru o viață lungă, fericită și sănătoasă Kitty este o dietă nutritivă, adăpost de protecție și o mulțime de dragoste (când o vor permite).

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Pisicile Calico sunt foarte norocoase

    Kisaface / Instagram "Data-Caption =" "DATA-EXPAND =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-20 "Container de date =" Adevărat "/">

    Deoarece pisicile Calico sunt atât de rare (în special pisicile masculine Calico), acestea sunt considerate un farmec de noroc din întreaga lume. Folclorul și convingerile despre ele includ:

  • Înapoi în acea zi, pescarii japonezi au adus pisici de calico pe navele lor pentru a le proteja de furtunile dure, precum și fantomele strămoșilor lor invidiosi.
  • Potrivit folclorului irlandez, puteți vindeca negi prin frecarea unei coadă de Calico Cat pe zona afectată, dar numai în luna mai. Este probabil mai bine să faceți o întâlnire cu dermatologul dvs.
  • Faimosul Japoneză Beckoning Cat (sau Maneki Neko) a fost modelat după un calico. Ele sunt adesea plasate în intrările de case și întreprinderi pentru a aduce noroc. Maneki Neko datează din anii 1870, astfel încât aceste pisici au o istorie lungă ca aducerea de noroc.
  • În Statele Unite, pisicile Calico sunt uneori denumite "pisici de bani", pentru că aduc avere bun proprietarilor lor.
  • Continuați până la 6 din 7 de mai jos.
  • 06 din 07

    Calico este o pisică oficială de stat

    Maggymoggy / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-24 "Container de date =" Adevărat "/">

    Doar trei state din Statele Unite au reprezentanți oficial feline: Maine, Massachusetts și Maryland.

    Pisicile Calico au fost declarate pisica oficială oficială din Maryland, datorită straturilor lor de portocale, negru și albă. Ei au aceeași colorare ca Baltimore Oriole, care este pasărea oficială oficială din Maryland.

    Continuați până la 7 din 7 de mai jos.
  • 07 din 07

    Este posibil să aveți un patron al lui Calico Cat

    Oliveandrye / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-28 "Container de date =" Adevărat "/">

    Hei, Harry Potter Fani: Ce e tau patronus? Dacă ați răspuns la Calico Cat, asta înseamnă că sunteți loiali, inteligenți, observatori și extrem de norocoși.

  • Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 9 Frumoase pisici calico și pisoi