Maine coon cat: profilul rasei de pisici

Fratele și sora Maine Coons

Pisica Maine Coon este o rasă naturală și una dintre cele mai mari pisici domestice. Corpul său este mediu la mare, muscular și larg, cu un aspect dreptunghiular bine echilibrat. Haina de coajă Maine este grea și shaggy, dar mai scurtă pe umeri și mai mult pe britanici și stomac. Ea sportează o rubrică frontală frumoasă, smocuri de urechi, trunchi de picior și o coadă lungă curgătoare. La fel ca acasă, cu copii, câini sau persoane în vârstă, Maine Coon Cat este un animal de companie ideal, câștigând cu ușurință statutul de al treilea cel mai mult Rasa populară în America, și porecla "gigant blând."

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 9 până la 17 kilograme

Lungime: 3 picioare, capul la coadă

Palton: Lung, dublu strat

Culoarea stratului: Mai mult de 75 de combinații de culori

Culoarea ochilor: Verde, aur, verde-rece sau cupru

Speranța de viață: 9 până la 15 ani

Caracteristicile pisicii Maine Coon

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareÎnalt
2:01

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre gigantul și gentle Maine Coon

Istoria COON Maine

Contrar folclorului popular, pisica de coaon Maine nu este rezultatul unei reproduceri de pisică cu un raton. Seamănă cu pisicile norvegiene și nu este greu de imaginat unii aduși de Vikingi. Mai probabil este povestea unei cruci între o pisică domestică americană și o pisică cu părul lung (eventual angora), adusă de nava din Europa cu coloniști sau comercianți.

Cu smocuri de urechi de la Lynx și smocuri de picior, aceste pisici frumoase, dar robuste sunt o potrivire perfectă pentru condițiile climatice extreme ale lui Maine. Pisicile Maine Coon au servit ca pisici de harn și mouse-uri din noua Anglia.

Primul spectacol cu ​​pisici Maine Coon a avut loc la sfârșitul anilor 1860 în Maine. În 1895, o pisică Maine Coon a câștigat cel mai bine în spectacolul la primul spectacol de pisică din America de Nord, care a avut loc în New York City. Tabbolul maro numit Cosey a fost deținut de doamna. Fred Brown. Cu toate acestea, rasa aproape a dispărut ca alte rase de lungă durată, cum ar fi persanul a preluat inelul de spectacol. A fost reînviat de Clubul Central Cat Maine și, după refuzurile repetate, a fost acceptată de Asociația Fancierilor CAT (CFA) în 1976. Pisica Maine Coon a fost declarată Pisica oficială de Stat din Maine în 1985.

Pisica tipică Maine Coon este adesea o tabby maro, dar rasa vine într-un curcubeu de culori. CFA Standardul permite cele mai multe culori și modele, inclusiv broaște țestoase și particule, cu excepția modelelor ascuțite (cum ar fi Siamese sau Himalayan) sau culorile de ciocolată sau lavandă.

Pisicile de coaja din Maine notabile au fost recunoscute de "Cartea Guinness of Records World" ca cea mai lungă pisică din lume, inclusiv una care a măsurat 48 1/2 centimetri de vârful nasului până la capătul coada.

Maine Coon Care

Un coon maine complet crescut poate fi un armă. În medie, este nevoie de trei până la patru ani pentru ca coon să ajungă la dimensiunea completă. În timp ce ei sunt ușor, loiali și afectuosi, ei nu sunt predispuși să fie pisici de poală aglomerată. Ele arată independența, dar abilitatea de a vă farmec. Ei vor urca în poala ta în termenii lor atunci când sunt gata.

Haina lor glorioasă necesită, de fapt, doar o cantitate standard de îngrijire. Combingul de pisica dvs. săptămânal va ajuta la îndepărtarea părului mort care poate duce la bile de păr. Trebuie să tăiați unghiile pisicii la fiecare două săptămâni și să oferiți un post de zgâriere. Ajutați-vă pisica cu igienă dentară prin perierea regulată a dinților și obținerea curățării regulate la medicul veterinar.

Pisica ta Maine Coon va dori să observe tot ceea ce faci, chiar dacă nu vă cere atenția. Păstrați această pisică inteligentă ocupată cu jucării interactive. Puteți pregăti această pisică pentru a juca Fetch și a urmări un indicator laser. Ele sunt puțin mai puțin susceptibile de a fi alpiniști.

Pisicile Maine Coon sunt sociabile cu alte pisici și câini prietenosi, dar pot fi rezervate în jurul străinilor. Ei își păstrează abilitățile ca fiind mouse-uri, deci nu sunt un meci bun dacă aveți rozătoare de animale de companie. Aceste pisici se vor face bine într-o familie cu copii atâta timp cât copiii sunt suficient de bătrâni pentru a trata pisica cu respect. Ei sunt cunoscuți că au pus jocul dress-up dacă sunt tratați drept.

Pisicile Maine Coon fac bine în vreme rece, dar este bine să păstrați orice pisică ca o pisică de interior. Acest lucru le protejează de boli, lupte, atacuri de către prădători și accidente de autovehicule.

Probleme comune de sănătate

O pisică de coaon Maine ar trebui să primească vaccinări obișnuite și tratamente veterinare preventive ca orice pisică domestică. Există câteva condiții că acestea sunt mai predispuse la:

  • Cardiomiopatie hipertrofică de felină, o condiție moștenită a unei inimi mărite care poate duce la insuficiența cardiacă și la cheagurile de sânge
  • Atrofia musculară spinală, o afecțiune moștenită care duce la atrofia musculară și slăbiciunea
  • Hip displazie, o deteriorare a articulațiilor de șold

În plus, pisicile Maine Coon erau cunoscute în New England pentru că au degetele de la picioare. Această afecțiune numită polidactilism este considerată un defect pentru pisici de spectacol, dar nu are niciun efect asupra sănătății pisicii.

Dieta și nutriția

Pisicile Maine Coon nu au nevoie de nici o dietă specială dincolo de ceea ce este sănătos pentru toate pisicile. Majoritatea experților spun că alegând fie alimente uscate, fie alimente umede este o chestiune de preferință, dar hrănirea unor astfel de tipuri ar putea lovi echilibrul potrivit. Pisicile Maine Coon iau mai mult timp pentru a ajunge la maturitate, deci ar trebui să rămână Mâncare pentru pisici până când au vârsta de 9 luni. Asigurați-vă că ați observat dacă pisica dvs. devine excesivă, deoarece obezitatea va scurta durata de viață a animalelor de companie. Discutați despre orice nevoi nutriționale cu medicul veterinar pentru a obține recomandări.

Facturi distractive despre pisicile Maine Coon
PROS
  • Se înțeleg bine cu alte pisici, câini, copii și oameni în vârstă

  • Mare temperament: ușor de mers, loial și afectuos

  • Nu prea aglomerat sau nevoiaș

Contra
  • Nu este potrivit pentru gospodăriile cu rozătoare de animale de companie

  • La un risc mai mare de boli care afectează mușchii, inima și șoldurile

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică de coajă Maine

Este posibil să găsiți o pisică de coajă Maine Pure Maine printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Indiferent dacă intenționați să arătați sau să vă spălați COON Maine sau doriți doar un animal de companie pentru familia dvs., obiectivul dvs. principal va fi selectarea unei pisici sănătoase, prietenoase, fără defecte genetice dăunătoare. Discutați cu alți proprietari de pisici Maine Coon, crescători responsabili și organizații de salvare.

Dacă sunteți interesat de rasele mari de pisici, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Sunt multi CAT rases acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Maine coon cat: profilul rasei de pisici