Cum să examinați în mod corespunzător dinții și gingiile pisicii

Cat de căscugă

O parte critică a unui program de îngrijire dentară pentru pisici este o examinare la domiciliu a dinților și gingiilor lor. Se recomandă ca proprietarii să efectueze această rutină pe pisicile lor timp de una până la două minute de cel puțin două până la trei ori pe lună. Vă poate ajuta să identificați mai devreme probleme potențiale, astfel încât să puteți programa o întâlnire cu veterinarul dvs. și să vă păstrați Kitty cât mai sănătos posibil. Veți fi bucuroși să știți că este relativ ușor și majoritatea pisicilor se obișnuiesc cu ea după primele câteva ori.

Pregătiți-vă pentru a examina dinții pisicii

Mulți proprietari de pisici vor râde când îi întrebați despre examinarea dinților pisicii. Oamenii cred că pisicile lor nu vor sta încă pentru asta sau că pisica lor va lupta și zgâria tot timpul. Poate că nu este cea mai simplă sarcină, dar este importantă, iar pregătirea va face o lume de diferență.

Adunați toate consumabilele în prealabil, astfel încât să vă puteți îndruma toată atenția asupra pisicii voastre. Alegeți un moment în care pisica dvs. este liniștită calmă. Asigurați-vă că sunteți liniștiți, deoarece pisica dvs. va ridica orice negativitate sau nervozitate pe care o aveți despre examen.

Veți dori să găsiți un loc confortabil cu iluminare bună. De asemenea, poate fi mai ușor să aveți un partener sau un prieten dețin gura de pisică în timp ce examinați cavitatea orală.

De ce ai nevoie

  • O lumină mică
  • Dental de mestecat recompensa

Verificarea respirației

Pentru a începe, mirosi respirația pisicii tale. Pisicile nu au în mod natural nici respirație extrem de plăcută sau fault, astfel încât să încercați să acordați atenție dacă miroase în mod deosebit sau nu sunt normale. Un miros neplăcut poate indica o infecție a gingiilor și / sau a osului. Dacă problemele dentare pot fi eliminate cauza, VET dvs. poate verifica alte cauze posibile ale respirației anormale, cum ar fi boala renală sau diabetul zaharat.

Îndepărtați capul înapoi

Începeți să vorbiți liniștit și încet la pisica dvs. pentru a vă proiecta calmul și vă calmezi pisica. Continuați această discuție dulce în timp ce treceți prin restul procesului. Apoi, vârful cu ușurință capul pisicii înapoi ușor spre partea din spate.

Deschideți gura

Apoi, folosind degetul mare și degetul arătător, răspândiți partea gurii pisicii deschise. Asigurați-vă că aveți o lanternă bună sau o iluminare bună bună pentru următorii câțiva pași.

Examinați dinții

Începând cu o parte a gurii, examinați dinții din spate a pisicii. Veți dori să căutați galben (placă) sau material mai întunecat (tartru), precum și orice dinți crăpați sau spați. Apoi, observați culoarea gingiilor. Acestea ar trebui să fie o culoare roz sănătoasă, și nu un roșu furios sau o nuanță de culoare roz pal. Dacă guma crește peste dinte, acest lucru ar putea fi, de asemenea, o indicație a unei probleme.

Faceți același examen de dinți și gumă pe dinții din față și din nou pe cealaltă parte a gurii. Pe măsură ce lucrați în jurul tău, luați notă mentală a oricăror probleme pe care le observați. Scrie-le jos când ați terminat, astfel încât să vă amintiți ce să spuneți medicului veterinar despre observațiile dvs.

Examinați gâtul

Înainte de a lăsa Kitty du-te, uită-te în spatele gâtului lor pentru roșeață, în special un aspect "pietruite". Acesta este un semn al stomatită, O condiție serioasă și dureroasă găsită de obicei în pisicile mai vechi.

Oferă o recompensă

Când ați terminat toți, asigurați-vă că vă recompensați pisica cu un tratament sănătos. Un mestecator dentar ar fi o alegere excelentă și adecvată. După câteva dintre aceste examene, pisica dvs. poate chiar să înceapă să aștepte cu nerăbdare acest tratament unic!

Prevenirea problemelor în timpul examenului dentar

Dacă, în orice moment, catfights pentru atenție, renunțați și încercați o altă zi. Încercarea de a împiedica o pisică care este în mod clar deranjată de voiking-ul vostru, vă va face decât următoarea încercare atât de dificilă și să vă poată duce la mușcătura. Vrei ca examenele dentare să devină o experiență pozitivă.

În mod corespunzător ingrijire dentara vă va ajuta pisica să rămână sănătoasă și devine mai importantă pe măsură ce îmbătrânesc. Încercați să introduceți această procedură la o vârstă cât mai mică posibil, dar știți că nu este niciodată prea târziu să începeți. Odată ce tu și pisica ta sunt confortabil cu procedura, este important să o faci o practică regulată. Dacă nu o puteți face de câteva ori pe lună, încercați o dată pe lună.

În cele din urmă, urmăriți-vă un examen veterinar o dată pe an.Dacă pisica a avut probleme dentare anterioare, se sugerează să mergem la o verificare cel puțin de două ori pe an sau mai mult, după cum este necesar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ceea ce proprietarul pisicii ar trebui să știe despre îngrijirea dentară pentru pisiciCentrul Drake pentru îngrijirea veterinară, 2020

  2. Pisica ta și dinți. Larchmontanimclinic.COM, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să examinați în mod corespunzător dinții și gingiile pisicii