4 Cauze comune de flatulență în pisici

Funcționează pisicile fart

Toate mamiferele, inclusiv pisicile, au flatulență, care este pur și simplu definită ca gaz în stomac, intestine și colon. O cantitate mică de gaze intestinale este normală, dar dacă observați pisica dvs. care trece gazul excesiv, gazul mirositor excesiv murdar sau dacă gazul este însoțit de diaree, vărsături, pierdere în greutate sau pierderea apetitului, atunci ar putea indica o digestivă care stă la baza problemă care necesită o atenție veterinară.

Face pisici fart?

Ca orice animal cu un sistem gastro-intestinal și anus, pisicile sunt capabile să farting.

Pe scurt, da, pisicile fart. Un fart este produs în orice moment gazul iese din sistemul gastrointestinal și, din moment ce pisicile au un sistem gastrointestinal și un anus, au toate părțile necesare pentru a produce un fart.

Cauze de flatulență în pisici

Flatulența este cauzată de acumularea excesului de gaz în sistemul gastrointestinal. Există multe lucruri care pot provoca acumularea de gaze în tractul digestiv al pisicilor.

Următoarea este o scurtă listă de lucruri care pot provoca farting în pisica domestică:

1. Înghițind aerul

Pisicile care îi îngroapă mâncarea prea repede sau suferă de o condiție respiratorie poate fi predispusă la gazul de trecere.

2. Paraziți intestinali

Viermii intestinali, cum ar fi viermi sau viermii rotunzi, și alți paraziți intestinali determină inflamația în sistemul digestiv, care poate duce la o acumulare anormală a gazului. Viermii sunt mai frecvenți în pisoi și pisici în aer liber.

3. Sensibilitatea ingredientului

Problema ar putea fi dieta pisicii tale. Unele pisici au un timp greu digerat ingredientele în alimentele lor. Cele mai frecvente alergii alimentare din pisici sunt pui, ouă, produse lactate, carne de vită, carne de porc, soia și mai puțin frecvente, porumb și grâu. În ciuda imaginii unui lapte de băut de pisică dintr-un faucer, faptul că majoritatea pisicilor sunt intoleranți la lactoză.

Unele pisici sunt sensibile la schimbările dietetice și pot trece gazul dacă le schimbați brusc mâncarea. În plus, pisicile răspund diferit la fibre care sunt formulate în alimente pentru animale de companie și nu pot să proceseze anumite tipuri sau cantități de fibre.

Dacă observați că pisica dvs. are gaze excesive sau alte probleme digestive, încercați să vă schimbați la o alimentație de pisică care nu conține niciunul dintre ingredientele de mai sus sau leguminoase precum mazărea sau năuturile (care contribuie la gaze intestinale), au certificat niveluri de probiotice care alimentează tractul digestiv și este certificat să fie complet și echilibrat de AAFCO.

Chiar mai bine, adresați-vă medicului veterinar pentru recomandări alimentare de înaltă calitate. Ei au o multitudine de cunoștințe nutriționale și pot recomanda diferite tipuri de alimente care ar putea reduce problema gaspei pisicii tale.

4. Alte probleme de sănătate

Boala fie într-un sistem digestiv al pisicii, fie în altă parte a corpului poate provoca farting pisică. Bolile de tractate digestive, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, constipația, părul de păr, limfomul GI, pancreatita, dezechilibrele în bacterii intestinale sau alte probleme cu funcția gastrointestinală pot contribui la acumularea gazului. Alte probleme de sănătate, cum ar fi problemele hormonale, boala hepatică sau stresul pot afecta sistemul digestiv și pot provoca gaze.

Ce să faci dacă pisica ta se prăbușește prea mult?

Pisica farting prea mult

Flatulența excesivă poate indica o varietate de probleme de sănătate, deci dacă pisica dvs. pare să fie prea mult, ar trebui să luați în considerare abordarea cauzelor de bază ale flatulenței.

Dacă pisica dvs. trece prea mult gaz, atunci primul lucru este să vă consultați cu medicul veterinar. Luați pisica pentru o verificare și aduceți un eșantion fecal pentru a verifica paraziți intestinali. În plus față de viermi, medicul veterinar poate verifica paraziții ca Giardia și Tritrichomonasfoetus. Dacă se observă alte probleme de sănătate în timpul vizitei, se ocupă de ele în mod corespunzător sub îndrumarea medicului veterinar.

Dacă pisica dvs. se hrănește prea repede alimente, atunci va trebui să vă hrăniți pisica într-o modalitate de a reduce acel comportament. Vă puteți hrăni pisica pe o suprafață plană, ca o tavă de coacere sau puteți obține un castron de pisică lent.

Dacă totul se verifică, acum este timpul să vă uitați la schimbarea alimentelor. Urmați recomandările ingrediente enumerate mai sus și asigurați-vă că alegeți o dietă care este certificată ca fiind completă și echilibrată în conformitate cu standardele AAFCO. Când treceți alimentele pisicii, mergeți lent - dacă mergeți prea repede, puteți provoca mai multe probleme! Se amestecă încet în alimentele noi și să ia 5-7 zile pentru a trece complet la noua mâncare.

Citeste mai mult: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru pisici gasi

Răbdarea este esențială la determinarea dacă o nouă dietă va ajuta sau nu. Cu excepția cazului în care pisica dvs. nu face bine cu noua mâncare (vărsături, diaree sau refuzul de a mânca), va trebui să hrăniți noua mâncare pisicii dvs. pentru o lună de o lună pentru a vedea dacă va reduce fartingul. În timp ce vă hrănești pisica dvs. această nouă mâncare, nu vă alimentați nimic altceva pentru a mânca, inclusiv mâncarea umană. În caz contrar, nu veți ști dacă pisica dvs. este farte datorită noii alimente sau datorită trataților suplimentare pe care le furnizați.

Dacă nu observați nicio îmbunătățire după o lună, atunci alimentele noi nu vor ajuta probabil. În acest caz, discutați cu medicul veterinar despre o alimentație de pisică terapeutică care este formulată în mod specific pentru a reduce gazul și a promova digestia sănătoasă la pisici sensibile.

În timp ce fartingul este rar o condiție care pune viața în pericol, aceasta indică faptul că corpul pisicii dvs. funcționează mai puțin decât optim. Atât de ușor o lumânare parfumată și știți că există lucruri care vă pot ajuta pisica dvs. să fie mai puțin gasche și să vă ajutați lumea să miroasă un pic mai bine.

întrebări frecvente

De ce pisicile fart miros atât de rău?

Pisicile sunt obligate de carnivore și este un fapt bine stabilit că gazul intestinal al carnivorei are un miros diferit și mai puțin maigent decât erbivorele. Dacă observați gaze excesive sau dacă farturile sunt însoțite de alte simptome, cum ar fi vărsături, diaree, pierderea în greutate, atunci ar putea indica o problemă de bază. Probleme digestive, sensibilitate la ingrediente, paraziți intestinali și alte condiții de sănătate pot contribui la gaze excesive - dacă sunteți în cauză, vă rugăm să consultați medicul veterinar local.

Face ca pisicile de casa pastra gaz?

Toate mamiferele, inclusiv pisicile, gazul de trecere. O cantitate mică de gaze intestinale este normală, dar dacă observați gaze excesive, gaze excesiv de mirositoare sau dacă gazul este însoțit de diaree, vărsături, pierdere în greutate sau pierderea apetitului, atunci ar putea indica o problemă de bază care necesită veterinarie Atenţie.

Este normal pentru o pisică să fart foarte mult?

Este normal ca pisicile să treacă o cantitate mică de gaz, dar dacă observați gaze excesive, gaze excesiv de mirositoare sau dacă gazul este însoțit de diaree, vărsături, pierdere în greutate sau pierderea apetitului, atunci ar putea indica o bază subiacentă problemă care necesită o atenție veterinară.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Cauze comune de flatulență în pisici