Obezitate de feline - cauze, simptome și tratament

pisica obeze

Obezitatea de felină este o mare problemă (cu siguranță intenționată). Este atât de mare că 30-45% din pisicile din Statele Unite sunt obezi, definite ca 20% peste greutatea corporală ideală.

Ca o boală nutrițională, obezitatea are consecințe grave de sănătate dacă sunt lăsate netratate.

Acest articol vă va învăța despre obezitatea felină și despre ceea ce puteți face pentru ao trata.

Ce este obezitatea felină?

Să mergem mai întâi la elementele de bază ale obezității feline:

  • Știința obezității
  • Cauzele obezității
  • Simptome de obezitate
  • Diagnosticul obezității
  • Factori de risc de obezitate
  • Consecințele privind sănătatea obezității

Obezitatea la pisici a explicat

Știința

Obezitatea se caracterizează prin acumularea excesivă a grăsimilor. Pisicile se nasc cu toate celulele grase pe care le vor avea. Aceste celule devin mai mari sau mai mici, dar nu dispar.

Cu obezitate, aceste celule grase devin mai mari. Sa crezut odată că grăsimea era inactivă. Acum știm că grăsimea este activă din punct de vedere biologic și poate provoca haos pe corpul unei pisici obeze. Grăsimea poate elibera hormoni inflamatori care pun corpul într-o stare de inflamație cronică, ceea ce poate duce la numeroase probleme de sănătate.

Cauze

În majoritatea cazurilor de obezitate felină, un aport de calorii pisicii depășește cu mult caloriile care sunt arse. Pisicile mănâncă ceea ce le hrănim, astfel încât părinții pisicilor joacă un rol major în obezitatea felină.

Există, de asemenea, cauze medicale de obezitate felină, inclusiv hipotiroidismul (glandă tiroidă sub-activă), hiperadrenocorticism (glandă suprarenală supraactivă) și insulinom (tumoare secretoare de insulină).

 Factori de risc

Factorii enumerați mai jos cresc riscul unei pisici de a deveni obezi:

  • Femeie
  • Neutered
  • Cat de interior
  • Creșterea greutății la debut timpuriu

Simptome

Ce arata de fapt obezitatea felina? Dacă pisica dvs. este deosebit de rotundă, iar burta lor trage pe podea, se potrivesc profilului pentru obezitate. Pisicile obeze sunt, de asemenea, mai puțin active fizic decât pisicile la o greutate ideală.

Diagnostic

Veterinarii au două modalități de diagnosticare a obezității feline: greutatea și starea corpului. Dacă greutatea unei pisici este de 20% mai mare decât greutatea corporală ideală, pisica este obeză.

Starea corpului este evaluată utilizând un scor de stare a corpului (BCS). BCS este în mod obișnuit marcat de la 1-9, cu 1 EMACIAȚIA INDICAȚII ȘI 8.5-9 indicând obezitatea. Zonele corpului fiind evaluate sunt coastele, coada, capul și burta. 

Graficul BCS pentru pisici

Feline Corp de stare a corpului

O diagramă de stare a corpului, cum ar fi aceasta vă va ajuta să înțelegeți dacă pisica dvs. este prea subțire, prea grea sau la greutatea corectă.

Puteți estima BCS pisicii dvs. acasă. În primul rând, uitați-vă la pisica dvs. de sus în jos. Dacă mijlocul pisicii dvs. arată ca o ovală largă, fără talie vizibilă, pisica dvs. este probabil obezisă.

Apoi, rulați-vă mâinile de-a lungul părților pisicilor. Dacă tot ceea ce simți este gras și fără coaste, pisica ta este probabil obeză. Discutați despre constatările dvs. cu medicul veterinar.

Consecințele sănătății

Pisicile obeze se confruntă cu numeroase provocări de sănătate, enumerate mai jos:

  • Diabetul zaharat 
  • Tensiune arterială crescută
  • Unele tipuri de cancer 
  • Inima și boala hepatică
  • Reducerea funcției imune 
  • Scăderea capacității de respirație
  • Probleme neurologice potențiale
  • Probleme urinare (e.G., Pietre vezică)
  • Probleme ortopedice (e.G., osteoartrita)

Obezitatea Feline scade, de asemenea, durata de viață. Pisicile obeze au o rată de mortalitate care este de aproape 3 ori mai mare decât cea a pisicilor la o greutate ideală.

Tratarea obezității feline

Pisicile obeze trebuie să piardă în greutate pentru a deveni sănătoși și au o bună calitate a vieții. Beneficiile specifice privind pierderea în greutate includ scăderea stresului asupra articulațiilor, sănătatea inimii îmbunătățite și îmbunătățirea fitnessului fizic.

Pierderea în greutate trebuie să se întâmple treptat: doar 1-2% din greutatea corporală pe săptămână. Nu puteți grăbi procesul. Pierderea rapidă în greutate ar putea duce la o boală hepatică gravă numită lipidoză hepatică (ficat gras).

În primul rând, programați o întâlnire cu medicul veterinar. Furnizați o istorie alimentară aprofundată, inclusiv tipul și cantitatea de alimente, regimul de hrănire (alegerea liberă sau mesele) și gustări. Veterinarul dvs. va efectua un examen fizic și alte teste de diagnosticare pentru a identifica sau exclude cauzele medicale ale obezității pisicii dvs.

Veterinarul dvs. va determina apoi greutatea ideală a pisicii dvs. și va face unele calcule de calorii: "Calorii de întreținere" (calorii necesare pentru a menține greutatea ideală) și "caloriile de pierdere în greutate" (70% din caloriile de întreținere). 

În al doilea rând, lucrați cu medicul veterinar pentru a formula o dietă și un plan de exerciții pentru pisica dvs. 

Dietetice

Dieta de pierdere în greutate

Doar reducerea cantității de dietă curentă a pisicii dvs. poate duce la malnutriție. În schimb, hrăniți pisica dvs. o dietă special formulată în greutate pentru pisici. Aceste diete au mai puține calorii, dar sunt dense de nutrienți și îndeplinesc cerințele nutriționale ale pisicii. 

Dietele de pierdere în greutate pentru pisici sunt scăzute în grăsimi și bogate în proteine ​​și fibre dietetice. Proteina ajută pisica să se simtă plină, în timp ce fibrele păstrează sistemul digestiv al pisicii dvs. care rulează fără probleme. Medicul veterinar vă poate recomanda o dietă ideală de pierdere în greutate și vă instruiește cât de mult de a alimenta.

De asemenea, citiți: Cele mai bune produse alimentare pentru pisici supraponderale

Gustări

Gustările nu sunt în afara limitelor, dar trebuie să fiți stricți în legătură cu ei. Gustările recomandate pentru pisici includ bucăți de carne slabă gătită, câteva bucăți de ficat kibble sau ficat uscat. Amintiți-vă că gustările adaugă calorii.

Medicul veterinar poate calcula cât de multe dintre numărul de calorii zilnic de pisici poate veni din gustări. Stick la acel număr de calorii.

Regimul de hrănire

Nu este vorba doar de ceea ce vă hrăniți, așa cum vă hrăniți. Hrăniți pisica dvs. 2-3 mese mici pe zi. Nici o hrănire liberă, care contribuie la supraalimentare. De asemenea, toate hrănirile, inclusiv gustările, ar trebui să apară în castronul pisicii dvs. 

Puneți castronul pisicii din bucătărie, astfel încât pisica dvs. nu este în jurul altor alimente la masă. Pentru a încuraja mai multă activitate fizică, puneți castronul în cazul în care pisica dvs. va trebui să meargă puțin mai departe pentru a mânca.

Dacă aveți mai multe pisici, hrăniți separat pisica obeză pentru a evita partajarea alimentelor.

 Pisica ta va certa probabil pentru mai multe hrane pentru că mănâncă mai puțin. Răspundeți la cerșit cu afecțiune sau o scurtă perioadă de timp de joc.

Exerciții de exerciții

În plus față de consumarea mai puține calorii, pisica dvs. va trebui să ardă mai multe calorii prin exerciții fizice.

Scopul timp de 15 minute de exercițiu, de două ori pe zi. Nu vă faceți griji dacă pisica dvs. nu este încă acolo. Începeți mic, cu sesiuni de 5-10 minute de joc. Creșteți treptat durata pe măsură ce pisica devine mai potrivită fizic.

Face play interactiv. Laser și Chase sunt idei de joc excelente.

Cântărire regulate

Cântărind pisica dvs. de 2-3 ori pe lună, vă va ajuta să vă asigurați că el sau ea rămâne pe calea cea bună și nu va recâștiga greutatea.

Va trebui să urmăriți pierderea în greutate a pisicii. Ca și în cazul oamenilor, pisicile pot pierde în greutate, apoi au lovit un platou sau chiar să-și recâștige greutatea. Urmărirea pierderii în greutate a pisicii vă va ajuta să aflați rapid problemele și să faceți ajustări ale planului de pierdere în greutate. 

Cântăriți pisica dvs. de 2-3 ori pe lună. În primul rând, cântăriți-vă pe o scară, apoi vă cântărește în timp ce țineți pisica. Scade cea de-a doua greutate de la prima greutate pentru a obține greutatea pisicii dvs. De exemplu, dacă cântărește 130 de kilograme fără pisica ta și 145 de kilograme cu pisica ta, atunci pisica ta cântărește 15 lire sterline. 

Alternativ, puteți să vă cântăriți pisica pe o scară de copil. 

Raportați progresul pisicii dvs. către medicul veterinar. 

Mențineți pierderea în greutate

Menținerea pierderii în greutate poate fi la fel de tare ca o realizare. Hrăniți pisica dvs. "cantitatea de calorii de întreținere" și continuați cu exercițiile de două ori pe zi. Cântăriți pisica dvs. în mod regulat și alertați medicul veterinar dacă kilogramele încep să se întoarcă.

Aducându-l împreună

Obezitatea de felină este o mare problemă, dar nu una nesoluabilă. Dacă pisica dvs. este obeză, fiți proactivi despre lucrul cu medicul veterinar pentru a dezvolta un plan de scădere în greutate pentru a vă ajuta pisica să atingă și să-și mențină greutatea ideală.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Obezitate de feline - cauze, simptome și tratament