Cum să vă pregătiți pisica pentru un examen veterinar anual

Veterinar examinând pisica

Pisicile nu sunt animale de companie cu întreținere redusă. Ei necesită aceeași îngrijire iubitoare ca câini, păsări de companie și Animale exotice. Toate pisicile adulte trebuie văzute de medicul veterinar cel puțin o dată pe an pentru un examen de bunăstare de rutină. Această verificare anuală atrage o linie de bază a stării fizice normale ale pisicii, care permite veterinarului să identifice cu ușurință diferențele în starea pisicii ar trebui să apară boală sau urgențe.

Cu toate acestea, mulți proprietari de pisici nu își iau pisicile la veterinar anual. Acest lucru este valabil mai ales pentru Pisici numai pentru interior și motivele pentru a sări peste check-up variază foarte mult. Sănătatea pisicii dvs. trebuie să le primească în mod regulat. Există modalități de a depăși cele mai frecvente obstacole și este bine să știți ce vă puteți aștepta la medicul veterinar.

Înainte de a începe

Mulți proprietari de pisici sunt ezitanți să-și ia pisica în veterinar, deoarece sunt legați din punct de vedere financiar și pur și simplu nu își pot permite îngrijirea veterinară de rutină. Dacă este cazul, discutați cu VET despre opțiunile de plată sau numai oferirea serviciilor de examen de bază de bază. De asemenea, rețineți că prevenirea problemelor de sănătate poate ajunge să vă economisească bani pe termen lung.

Uneori este pisica care este problema. niste pisicile sunt fie prea înspăimântătoare, stresate, fie agresive atunci când este "cușcă", astfel încât proprietarii lor întârzie vizitele VET. S-ar putea să doriți să încercați un transportator diferit sau o abordare mai moale pentru a vă pregăti pisica pentru călătoria spre veterinar.

De exemplu, mai degrabă decât să fii îngrijorat de asta pentru că știi că pisica ta se va înfrunta, abordează experiența calm și cu o mulțime de tratamente și mângâiere liniștitoare. Pisica ta va ridica atitudinea mai relaxată și poate fi mai dispus să meargă fără luptă. Asigurați-vă că mențineți această calm prin întreaga călătorie la veterinar.

De ce ai nevoie

Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie înainte de timp vă va ajuta să vă reduceți stresul, ceea ce vă poate ușura anxietatea pisicii. Fiți pregătiți și obțineți aceste lucruri gata cu noaptea înainte de întâlnirea dvs. programată, astfel încât să nu vă grăbiți.

  • Carrier de pisici
  • Mostră de scaun
  • Lista oricăror preocupări de sănătate
  • Înregistrările anterioare de vaccinare (dacă sunt furnizate de un VET diferit)

Ajutor cu vitalitatea de bază

Când intrați mai întâi pentru examen, Vet Tech sau Assistant va cântări de obicei pisica. Unele clinici veterinare au chiar o scară construită în tabelul de examinare sau la unul portabil pe care îl aduc pentru animale mai mici. Apoi, Vet Tech vă va lua Temperatura pisicii cu un termometru rectal. S-ar putea să vi se solicite să vă ajutați cu acest lucru ținând capătul frontal al pisicii.

Oferiți istoricul sănătății pentru examenul fizic

Veterinarul va intra apoi și va examina manual părțile cheie ale corpului pisicii: ochii și nasul, gura și dinții, urechile, inima și plămânii, blănurile, labele și picioarele și capătul din spate. Acesta este un moment bun pentru a aduce orice preocupare de sănătate pe care o aveți, precum și problemele comportamentale cu care aveți de-a face. Rețineți că pisicile acționează adesea atunci când nu se simt bine, deci este bine să eliminați cauzele medicale potențiale ori de câte ori pisica dvs. începe să acționeze anormal.

Ochii pisicii tale vor fi verificate pentru claritate și semne de inflamație sau rupere, în timp ce nările vor fi analizate semne de congestie. VET va examina gura și dinții pisicii dvs. pentru inflamația gingiilor, semne de exces de tartru și orice anomalii dinte sau ruperea dinților. Apoi, veterinarul tău se va uita la urechile pisicii tale pentru semne de inflamație, roșeață sau drenaj în jurul canalului urechii, împreună cu acarienii.

Ascultarea inimii și plămânilor pisicii vă permite medicului veterinar să găsească murmurări de inimă sau sunete anormale, cum ar fi congestia respiratorie. Apoi, veterinarul tău va piepi blana pisicii cu un pieptene de purici, căutând semne de "murdărie de purici."Examinarea labe și a picioarelor permite, de asemenea, veterinarului dvs. să caute gheare, tăieturi sau răniri deteriorate. Apoi, anusul va fi verificat pentru dovezi vizuale ale viermilor, iar glanda anală va fi examinată semne potențiale de infecție sau impacție.

În cele din urmă, medicul veterinar va palpa cu grijă degetele în organele interne ale pisicii să se simtă pentru semne de anomalii, cum ar fi umflarea, bulgări sau lovituri. Aceasta este una dintre cele mai importante părți ale verificării wellness, deoarece degetele dvs. veterinar au capacitatea magică de a-și aminti cum se simte o anumită pisică în mod normal. Acest lucru facilitează identificarea potențialelor probleme la vizitele viitoare.

Așteptați testele de laborator

Dacă aceasta este prima vizită veterinică a pisicii dvs. ca adult, medicul veterinar va conduce probabil o serie de teste de laborator. Aceste teste vor stabili o "linie de bază" a sănătății normale a pisicii dvs. și facilitează schimbările la fața locului în timpul numirii următoare ale pisicii. Aceste teste includ în mod obișnuit:

  • Numărul total de sânge (CBC): Testele măsoară și evaluează tipul de celule care circulă în sânge, inclusiv celule roșii, celule albe și trombocite. În unele cazuri, CBC ar putea izola și alte microorganisme și paraziți. CBC este utilă pentru detectarea anemiei, a leucemiei, a infecțiilor și a altor condiții.
  • Panoul de chimie de sânge: Panoul de chimie de sânge măsoară electroliții, enzimele și elementele chimice ale pisicii dvs., cum ar fi valorile hepatice și valorile renale.
  • UNINALYSIS (UA): Veterinarul dvs. poate sugera acest test sau puteți solicita acest lucru dacă aveți posibilitatea de a suspecta a Infecția tractului urinar (UTI). O analiză de urinare vă va ajuta medicul veterinar să detecteze prezența unor substanțe specifice care nu apar în mod normal în urină, inclusiv proteine, zahăr, celule albe din sânge sau sânge. De asemenea, poate ajuta la diagnosticarea anumitor boli.
  • Fecal: O diapozitiv de material fecal va fi examinată pentru dovezi ale viermilor. Unele veterinarii vă cer să aduceți un eșantion de scaun recent care să fie utilizat. Acest lucru poate fi benefic pentru că este unul mai puțin Poke pisica ta trebuie să îndure în birou. Pur și simplu așezați scaunul pisicii într-o pungă de fermoar din plastic atunci când curățați caseta de gunoi în acea zi sau cu o zi înainte.

Vă calmează pisica pentru vaccinurile de bază

Pisica va trebui, de asemenea, să obțină toate vaccinările recomandate actualizate. Veterinările și asistenții lor sunt de obicei foarte buni la distragerea animalelor, dând în același timp injecții, astfel încât pisica dvs. să nu observe nici măcar prick-urile acului. De asemenea, vi se poate solicita să vă ajutați pisica, ceea ce este atunci când o atingere ușoară și o voce calmă poate veni la îndemână.

Chiar și Housecats poate scăpa în afara unde vor fi expuși potențialelor pericole. Și, dacă aveți alte animale în casă, ei pot trece lucrurile unul cu celălalt, astfel încât vaccinările sunt importante. Printre vaccinările recomandate sunt cele care vă protejează pisica de la:

Urmați recomandările

După numirea dvs., medicul veterinar va discuta constatările din examenul fizic și va oferi medicamente precum medicina de lucru, când este indicat. Veți primi, de asemenea, rezultatele testelor de laborator, de obicei prin telefon câteva zile mai târziu, împreună cu orice întâlnire de urmărire necesară.

Prevenirea problemelor în timpul examenului

În cazul în care pisica ta de pe site-ul transportatorului său, lăsați-l să se obișnuiască cu obiectul înainte de a fi timp să meargă la veterinar. Setați transportatorul pe podea cu ușa deschisă și puneți câteva tratamente în interior. Nu forțați pisica voastră să intre. În schimb, permiteți-i să exploreze transportatorul pe cont propriu.

Mașina de mers pe jos poate fi una dintre cele mai stresante părți ale pisicii tale excursie la veterinar. Pentru a păstra pisicile cât mai calm posibil, puneți purtătorul în mașină chiar înainte de a fi gata să plecați. O mulțime de tratamente, o pătură sau unele catnip vă pot ajuta să vă mângâie pisica în timpul călătoriei.

Asigurați-vă că vă adresați veterinarului dvs. orice întrebări pe care le aveți, chiar dacă acestea vin câteva săptămâni mai târziu. Nu veți mai trebui să vă întoarceți în mod necesar la birou cât de multe întrebări pot fi răspunsate la telefon. O relație bună cu medicul veterinar este bun pentru sănătatea pisicii tale și vor fi acolo pentru a vă ajuta pe toată viața lui Kitty.

Nu vă bazați pe Internet pentru un diagnostic al oricăror probleme de sănătate ca o alternativă la medicul de îngrijire. În timp ce este bine să fii informat, numai veterinarul tău știe istoria pisicii tale și îți poate da un diagnostic precis.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tizard, Ian R. Vaccinuri de felineVaccinuri pentru medicii veterinari (2021): 167-178.E1. DOI: 10.1016 / b978-0-323-68299-2.00023-X

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă pregătiți pisica pentru un examen veterinar anual